صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۱۷۳۲۷
تاریخ انتشار: ۵۴ : ۲۱ - ۲۹ خرداد ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
باني‌فيلم نوشت:

«آره ... داشتيم چي مي گفتيم؟ بنويس:
ما رو ديوونه و رسوا کردي ، حاليته؟
ما رو آواره صحرا کردي، حاليته؟
اما راستش چي بگم؟
تقصير ما که نبود،
هرچي بود، زير سر چشم تو بود
يه کاره تو راه ما سبز شدي
ما رو عاشق کردي
ما رو مجنون کردي
ما رو داغون کردي، حاليته؟
آخه آدم چي بگه، قربونتم
حالا از ما که گذشت
بعد از اين اگه شبي، نصف شبي،
به کسوني مث ما قلندر و مست و خراب
تو کوچه برخوردي
اون چشا رو هم بذار
يا اقلا ديگه اين ريختي بهش نيگا نکن،
آخه من قربون هيکلت برم
اگه هر نيگا بخواد اينجوري آتيش بزنه
پس باهاس تموم دنيا تا حالا سوخته باشه.»
علاقه مندان نسل هاي مختلف تئاتر حتما اين تک گويي درخشان محمود استادمحمد به نقش خر خراط را در نمايش معروف و محبوب «شهر قصه» (بيژن مفيد) به ياد دارند. شهرت و اعتبار استادمحمد البته بسيار فراتر از اين مونولوگ و اين نقش است. اهالي هنر نمايش از گذشته تا امروز با قلم و آثارش زندگي کرده اند و زواياي مختلف فرهنگ ملي و ايراني را در نمايشنامه هاي او يافته اند. «آسيد کاظم» ،«چهل پله تا مرگ»، «شب بيست و يکم» ، «آخرين بازي» و «ديوان تئاترال» برخي از مهم ترين آثار او در مقام نويسنده و کارگردان هستند.  محموداستادمحمد اين روزها حال و روز خوشي ندارد. او به دليل قطع اجباري مهم ترين داروي خود لحظات پر از درد و رنجي را سپري مي کند. قرص نگزاوار جزو داروهاي شيمي درماني مربوط به سرطان کبد است که از آغاز سال جاري ديگر ناياب شده و متاسفانه جايگزيني هم براي آن وجود ندارد.  با منزل او تماس گرفتيم تا آخرين وضعيت اين هنرمند پيشکسوت تئاتر را از زبان دخترش مانا بشنويم، اما با خوشحالي و خوشبختي صداي گرم محمود استادمحمد را شنيديم که هرچند با دشواري سخن مي گفت، اما همين چند کلام هم قدر يک دنيا برايمان مي ارزيد.  استادمحمد درخصوص آخرين وضعيت جسماني خود به «باني فيلم» گفت: چند وقتي است که به تشخيص پزشک ها از بيمارستان مرخص شدم و در منزل استراحت مي کنم. ديگر شرايط اينکه در بيمارستان بمانم، وجود نداشت.
وي با صداي پردردش ادامه داد: داروي من اصلا در ايران وجود ندارد. اين دارو قبلا در داروخانه هاي هلال احمر توزيع مي شد، بعد به دليل کمياب شدن آن را به دو برابر قيمت مي خريديم، ولي الان ديگر ناياب شده است و در هيچ کجاي ايران پيدا نمي شود.
اين چهره نام آشناي هنر تئاتر درباره تهيه داروي موردنيازش (قرص نگزاوار) توضيح داد: دخترم مانا پيگيري هاي زيادي در اين مورد انجام داد تا اينکه قرار شده يکي از دوستان همايون غني زاده در ترکيه ظرف يکي دو روز آينده اين دارو را به من برساند.
وي افزود: اين دارو بايد به طور مرتب استفاده قرار گيرد، بنابراين برايم قابل باور نبود که اين دارو به طور ناگهاني قطع شود و فکر نمي کردم ناچار باشم آن را استفاده نکنم. نبود اين دارو تحمل و مقاومت دربرابر اين بيماري را خيلي سخت مي کند و الان دردهاي شديدي دارم.
استادمحمد که خيلي شرايط صحبت نداشت، در پايان درباره ميزان کمک ها و حمايت هاي مالي براي درمان نيز گفت: راستش خيلي از اين مسائل اطلاع ندارم و دخترم بهتر مي تواند دراين باره صحبت کند.  به گزارش ايسنا، حدود سه هفته است که به دليل ناياب شدن داروي موردنظر، درمان محمود استادمحمد قطع شده است. طبق گفته پزشک معالج استادمحمد هيچ داروي ديگري را نمي شود جايگزين اين داروي خاص کرد و متاسفانه مشابه ايراني آن هم وجود ندارد.  به گفته دختر استادمحمد علت اصلي اين وضعيت تغييرات قيمت ارز است.  آثار قبلي مصرف اين دارو تا مدتي ديگر در بدن استادمحمد باقي خواهد ماند و تا اندازه‌اي از  روند پيشرفت بيماري جلوگيري خواهد کرد، ولي با پايان تاثير اين دارو امکان افزايش دردهاي جسمي و روحي وجود دارد.
گفته مي شود هزينه ماهيانه داروهاي محمود استادمحمد بالغ بر 20 ميليون تومان است. در خبرها آمده بود که موسسه هنرمندان پيشکسوت در مجموع حدود 15 ميليون تومان را براي تامين هزينه هاي درماني اين هنرمند اختصاص داده است.
گفتني است، تا آخرين لحظه تنظيم اين گزارش تلاش ما براي صحبت با دختر محمود استادمحمد به نتيجه نرسيد، اما طي روزهاي آينده شما خوانندگان عزيز و علاقه مندان اين هنرمند گرانقدر را از آخرين وضعيت او مطلع خواهيم ساخت.
«باني فيلم» براي اين چهره نام آشناي هنر نمايش و همين طور ساير هنرمندان بيمار همچون مصطفي عبداللهي آرزوي سلامتي و شفاي کامل دارد.