صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۱۶۹۱۷
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۶ - ۲۸ خرداد ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مدیرکل محیط زیست خوزستان تخصیص اعتبار برای کنترل بیماری گوزن زرد ایرانی و جلوگیری از تلفات آن را خواستار شد و گفت: بیماری مگس "میاز"، نسل گوزن زرد ایرانی در منطقه حفاظت شده "هلوه" را تهدید می‌کند و تا کنون موجب مرگ 15 گوزن شده است.

به گزارش ایسنا، احمدرضا لاهیجان‌زاده در جلسه ستاد حوادث غیرمترقبه که روز گذشته 26 خردادماه در محل استانداری برگزار شد، عنوان کرد: گوزن زرد ایرانی منطقه حفاظت شده کرخه دچار بیماری شده و اگر سریعتر اقدامی جهت کنترل یا از بین بردن بیماری نشود، تلفات زیادی به‌بار می‌آید.

وی افزود: این بیماری با نشستن مگس میاز روی پوست گوزن عارض می‌شود و پس از گذشت 3 روز این حیوان را از پا در می‌آورد که تاکنون 15 عدد گوزن از این بیماری از بین رفته‌اند.

مدیرکل محیط زیست خوزستان اظهارداشت: تاکنون این بیماری در مناطق حفاظت شده مشاهده نشده بود و منشاء آن از بارندگی‌های شدید اردیبهشت‌ماه است.

لاهیجان‌زاده بیان‌کرد: جهت کنترل بیماری و تلفات این گونه نادر، اکیپ‌های کارشناس از تهران و یزد وارد منطقه شده و در حال شناسایی و زنده‌گیری گوزن زرد ایرانی هستند.

وی تصریح کرد: برای درمان گوزن زرد ایرانی تاکنون چندین میلیون تومان دارو خریداری شده اما مشکل فعلی این است که داروی کنترل این بیماری کمیاب است و از ترکیه وارد می‌شود.

مدیرکل محیط زیست خوزستان اظهارکرد: برای تامین دارو اعتبار ویژه‌ای مورد نیاز است و هرچه زمان بگذرد، تلفات بیشتر و جبران‌ناپذیر می‌شود، زیرا بیماری مگس میاز مسری است و ممکن است در کل جنگل شیوع یابد.

لاهیجان‌زاده یادآورشد: براساس بررسی‌های کارشناسان محیط زیست در چند روز اخیر این بیماری در خرگوش نیز مشاهده شده است.

وی خاطرنشان‌کرد: گونه‌های اصلی نسبت به‌گونه‌های حفاظت شده مقاوم‌تر هستند و بنابراین خطری حیوانات اصلی را تهدید نمی‌کند.