صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۱۶۷۶۵
تعداد نظرات: ۶۸ نظر
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۱۵ - ۲۶ خرداد ۱۳۹۲
محمد علی سلطانی: 24 خرداد آمد و نتیجه انتخابات معلوم شد . اما از کنار این حادثه بی تفاوت گذشتن و تأمل در معنای آن نکردن ممکن است هشت سال دیگر منجر به زمینه ظهور احمدی نژادی دیگر شود . اما اگر پیام 24 خرداد نیک درک شود دوره های هشت ساله ( دو دوره ریاست جمهوری ) خردورزی همواره تداوم خواهد یافت . بر این اساس تأملی در پیام 24 خرداد بایسته و لازم است:
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :



24 خرداد آمد و نتیجه انتخابات معلوم شد . اما از کنار این حادثه بی تفاوت گذشتن و تأمل در معنای آن نکردن ممکن است هشت سال دیگر منجر به زمینه ظهور احمدی نژادی دیگر شود . اما اگر پیام 24 خرداد نیک درک شود دوره های هشت ساله ( دو دوره ریاست جمهوری ) خردورزی همواره تداوم خواهد یافت . بر این اساس تأملی در پیام 24 خرداد بایسته و لازم است:

1-    24 خرداد به معنای رای به جناح نبود بلکه رأی به احساس نیاز به تغییر و تحول بود . بنابر این نباید تنها به آراء آقای دکتر حسن روحانی توجه کرده و فکر کنیم آرایی که برای  آقایان قالیباف ، رضایی وحتی ولایتی به صندوق ها ریخته شد ، خارج از این مدار هست . بخش قابل توجهی از آراء این افراد نیز همان معنا و مفهومی را دارد که رأی آقای روحانی دارد . در واقع باید گفت رأی هرچهار نفر در یک سو بود و رأی آقای جلیلی در سوی دیگر . رأی آقای جلیلی نمایندگی گفتمان افراط و تعصب بود و رأی این چهار نفر رأی گفتمان خرد ورزی و تعقل . البته با تفاوت های معنا داری که در سخن و روش و انگیزه های هرکدام از این آقایان وجود داشت .

2-      24 خرداد به این معنا بود که سوء استفاده از احساسات دینی مردم برای اهداف سیاسی اکنون دیگر جواب نمی دهد . مردم هم از بایسته های دینی آگاهی دارند ، هم مسایل سیاسی را می فهمند و هم افرادی را که دین را برای خود می خواهند می شناسند و هم کسانی را که صادقانه سخن می گویند و صادقانه عمل می کنند می شناسند . گفتمانی که برای دست یابی به اهداف سیاسی از غیب مایه می گذارند ، از اعتقاد مردم  به امام زمان (ع) بهره می گیرند ، خود را حق می دانند و همه مخالفان خویش را باطل می شمارند تاریخ اسلام و تشیع و شخصیت های صدر اسلام را در راه هدف های سیاسی خود بکار می برند و چنان از شخصیت های صدر اسلام نظیر مالک اشتر و عمار یاسر و دیگران نام می برند که گویی با آنان پسر خاله بودند و هستند . 24 خرداد به اینان گفت که بین اعتقاد به قرآن و برسر نیزه زدن آن تفاوت بسیاری است و مردم این تفاوت را  خوب می دانند .

3-    24 خرداد به این معنا است که در سیاست خارجی مردم به کپی برداری از سیاست های برخی کشورهای تندروی آسیای دور ، باور ندارند و آن را درست نمی دانند . چنانکه به سرسپردگی به غرب و آمریکا نیز اعتقادی ندارند . در دید مردم نه افراط گرایی کره شمالی برای ایران مناسب است و نه تفریط گرایی اردنی و سعودی . هیچ کدام در شأن ملت ایران نیست . مردم ایران سیاست خارجی می خواهند مبتنی بر خرد ورزی که بتواند بدون ایجاد بلوا و سر و صدای بی نتیجه با تمام قدرت از منافع ملی ایران دفاع کند . چیزی شبیه به هند ، مالزی و دیگر کشورهای مستقل با سیاستی معقول و خردمندانه .

4-    24 خرداد به این معنا است که طرفداران افراط با همه الزام های تکلیفی و بهره گیری از احکام و فرامین شرعی از سوی رأس این جریان و پیاده نظام آن یعنی جبهه موسوم به پایداری چیزی در حدود 11 درصد مردم را با خود دارد که اگر این 11 در صد هم بدانند هیچ پیوندی بین آخرت آنان با رأی دادن به کاندیدای خاص وجود ندارد بسیار کمتر از این خواهد بود .بنابر این برخی مراکز که گاه دیده می شود به حرف این اقلیت گوش می دهند بهتر است در روش خود تجدید نظر کنند و خود را با سیل عظیم مردم همراه سازند .

5-    24 خرداد با این معنا است که جریان پیروز هرگز به فکر افراط و یا تفریط نیفتد و همواره  اعتدال را به عنوان مشی خود در همه عرصه های زندگی در پیش بگیرد . خروج از این خط مشی به معنای از دست دادن مردم است و از دست دادن مردم یعنی خدا حافظی با همه ایده ها و آرزوهایی است که جریان اعتدال برای بهروزی مردم در سر می پروراند .

6-    24 خرداد به این معنا است که مردم نه به فدا شدن زندگی خودشان علاقه دارند و نه به از بین رفتن عزت و استقلال خویش راضی هستند . حفظ عزت در عین دور ساختن سایه سنگین الزامات ایستادگی برای احقاق حق نیازمند هنر دیپلماسی است و مردم از شیخ دیپلمات این انتظار بجا را دارند .

7-    24 خرداد به این معناست که مردم از شعار خسته شده اند و منتظر مرد عمل هستند . مردی که به زندگی خصوصی آنان به بهانه های واهی سرک نکشد ، آزادی آنان را محترم بشمارد ، خودش را عقل کل و دیگران را مشتی نادان فرض نکند ، خودش را محور عالم نبیند و این را بداند که خداوند متعال در تقسیم عقل و خرد،  عدالت خودش را بکار گرفته است .

8-    24 خرداد به این معنا است که مردم از سیاست کمیته امدادی که عزت آنان را زیر پا می گذارد به تنگ آمده اند و می خواهند خود کار کنند و خود خرج نمایند، پس باید دولت مردان به جای صدقه دادن به فکر ایجاد شغل برای مردم باشند تا مرد خانه وقتی که از بیرون می آید به جای عرق شرم که این روزها بر پیشانی دارد و از اینکه مرد خانه است خجالت زده و سر افکنده است ، با دستان پر و سینه ستبر در خانه اش را بزند و به جای غم اندوه و نداری که در چهره زن و بچه اش می بیند لبخند شادی را بر لبان زن و بچه اش تماشا کند .

9-    24 خرداد به این معنا است که بر خلاف شایعه بی مبنا که می گوید مردم از روحانیت خسته شده اند ، هنوز هم به روحانیت اعتماد دارند اما به خوبی بین روحانیتی که در اندیشه آنان است و بین کسانی که از لباس روحانیت سوء استفاده می کنند تفاوت می گذارد .... و این پیامی بسیار مهم به حوزه های علمیه و روحانیت ایران و بلکه جهان تشیع است که خردورزی و صداقت بسیار بهتر از بهره گیری از زبان تهدید و تکلیف پاسخ می دهد . روحانیت باید این تجربه را در همه عرصه های زندگی بکار بگیرد و اصل را بر جذب بگذارد و نه دفع و به یاد داشته باشد که خداوند متعال به پیامبرش هم می گفت آنچه موجب جمع شدن مردم بر گردت شده است زبان و ادبیات پرمهر تو بود .

10-    24 خرداد به این معنا است که رأی های خاکستری همواره سرنوشت ساز ند. بنابر این جریان پیروز انتخابات این رأی ها را جدی بگیرد و به آنان احترام بگذارد. این رأی ها به مانند باران بهاری است که اگر خوب هدایت نشوند تبدیل به سیل می گردند و اگر نیک هدایت شوند دشت ها و بیابان ها را سرسبز و پر گل می کنند . نه تنها جریان پیروز باید به قدرت رأی ها خاکستری توجه داشته باشد بلکه همه حاکمیت باید به این  پتانسیل توجه ویژه کند .

11-    و آخرین نکته اینکه 24 خرداد با صدای بلند می گوید : نجات در راستگویی است . راستی بمانند سنگ های استوار رودخانه هستند که اگر هم کسی روی آن ها پا بگذارد مشکلی پیش نمی آید اما دروغ به مانند کف روی آب است کافی است به یک روز از روزهای ماه خرداد اجازه دهند بر آن بوزد همه خواهند دید هشت سال کف ها بر هم انباشته در چند ساعت از بین می رود . پس دولت مردان راستی پیشه کنید . 

مخلص همه خیرخواهان

محمد علی سلطانی .   

 

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶۸
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲۹
ناشناس
|
۲۰:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
صد افرین این بهترین تحلیل تا امروز بوده و واقعیت محض است
ناشناس
|
۲۰:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
جانا سخن از زبان ما می گویی
حرف حساب جواب نداره
محمد
|
۲۰:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
باسلام
از الان افراط در مقاله های حامیان اصلاحات موج میزند وگرنه دولت همان دولت و شورای نگهبان همان شورای نگهبان ولی آن یکی تقلب و این یکی سالم!! لطفا دروغ نگویید
میر
|
۱۹:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
سبز سبزم ریشه دارم
در زمستان هم بهارم
ناشناس
|
۱۹:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
و 24 خرداد به این معنا است که حق تا ابد زندانی نمی ماند و خداوند یاور توکل کنندگان است.
کامران
|
۱۹:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
سلام و درود بر نگارنده این متن که هنگام خواندن آن اشک شوق را بر چشم بنده جاری کرد و تشکر فراوان که حرف دل ما را که در این هشت سال داشتیم مرقوم نمودید.امیدوارم دیگر با عقلانیت ملت هیچ کسی نتواند ایران را برای خودش مصادره نکند.
عمار
|
۱۹:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
ضمن تبريك به ملت شريف ايران در خلق حماسه اي ديگر و تبريك به رئيس جمهور منتخب بايد عرض نمايم كه جناب آقاي سلطاني ، نجات در راست كرداري است ، اميدوارم كه دوستاني كه ادعاي صداقت دارند در عمل نيز صادق باشند و آفت دولت اصلاحات گريبانشان را نگيرد كه تنها هم گروهي ها خودي هستند و منتقدين غير خودين . مردم حافظه تاريخي خود را پاك نكرده و گذشته را فراموش نميكنند .
ایرانی
|
۱۸:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
سلام متن بسیار زیبایی بود با تشکر از اقای محمد علی سلطانی.بعضی از جملات خیلی روی احساسات من تاثیر گذاشت و حتی اشک مرا در اوردن.سلام بر تمام ملت شریف و متحد ایران به همه ی شما افتخار میکنم و به خود مینازم که یک ایرانی هستم.
ناشناس
|
۱۸:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
فوق العاده بود
محمد
|
۱۸:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
24 خرداد یعنی، پیروزی چیزی جز داشتن دلسوزانی مانند دکتر عارف نیست
هادی
|
۱۸:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
احسنت
اعتدال اعتدال اعتدال
اصلاح حقیقی (اندیشه سید بزرگوار ما خاتمی عزیز) و پایبندی به اصول راهی جز مسیر اعتدال ندارد
رادیکالیزم چه در قالب اصلاح طلبی و تحول گرایی و چه در قالب اصول گرایی مقصدی جز تباهی ظرفیت ها و اعتقادات دینی مردم و ویرانی مملکت و دین مردم ندارد
اگر همه بییام از غالب و مغلوب این انتخابات دست به دست هم بدیم دردی از درد مردم دوا میشود که هیچ با این همه ظرفیت میتونیم گام های بسیار بلندی برداریم و اگر مشغول به هم بشیم ظرفیت سوزی اتفاق می افته مثل همون چیزی که هشت سال خون به دل همه ی مردم و دلسوزا از راست و چپ و اصلاح طلب و اصولگرا کرد
امیدوارم و دلم روشن به فردایی آباد و آزاد و ایرانی مقتدر و الگو برای جهان امروز
ناشناس
|
۱۸:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
من از دکتر روحانی می خواهم که ضمن پذیرا بودن انتقاد از طرف گروههای مختلف سیاسی و غیره، اما بروال شیوه مناظرات خویش همواره سعی کنند درباره تخریب ها و نسبت های دروغی که یه ایشان زده می شود دفاع کنند و مانند برخی شخصیت ها آن را مشمول مرور زمان نکنند تا کینه ورزان آن تخریبها را در ذهن مردم نهادینه کنند. البته این مسئله از پذیرش نقد و انتقاد توسط ایشان امری محرز است چرا که ایشان بر اساس شعار دولت راستگویان درصدد توسط ایشان که نماینده یک دولت درستکار است جداست.است که ایشان با شعار دولت راستگویان سکان را به دست گرفته اند باید به آن عمل کنند.
اسلاح طلب
|
۱۸:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
امیدوارم که بعد از 4 سال دیگه روی همین حرفهایی که زدی بمونی
البته شما هم به جز سیاه نمایی کار دیگه ای نکردی
24000000>18000000
علی
|
۱۸:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
دمت گرم که حق نوشتی ! یا علی
ناشناس
|
۱۸:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
توراخدا بگید ازدکتر عارف هم حضورادراین مراسم تقدیربشه
به ایشون برسونید تا مردم راناامید نکنید
تا اصولگرایان ومتحجرین پایداری ازاین حربه سوءاستفاده نکنند ومردم راپشیمان کنند
تورا خداااااااااااااااااااااااااا
هموطن
|
۱۸:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
با سلام و تبریک فراوان به آقای رحانی و اما آقای سلطانی مقاله خوبی بود اما به نظرتون فکر نمیکنید الان دیگه وقت وحدته وشما دیگه نیازی نیست اینهمه جلیلی و احمدی نژادو بکوبین وبجای این حرفای صدمن یه غاز از همه ظرفیتا واسه نجات ملت استفاده کنیم؟
ناشناس
|
۱۸:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
احسنت
جواد
|
۱۸:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
جزاکم اله خیرا
خواندن این مقاله به همه توصیه می شود خصوصا بندهای 2 و 3و 10 و 11
ناشناس
|
۱۸:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
چه طور شد 8ساله؟ازادی رای چه شد از همین حالا 4سال دیگر راهم مصادره کردید خیالتان راحت جنگ قدرت بین کارگزاران واصلاح طلبان وبی عرضگی در انجام وعده های عوام پسندانه حتی ممکن است همین 4سال را هم تا اخر به پایان نرساند.
حسن
|
۱۸:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
احسنت! دوست عزیز. دمت گرم!!
به امید ایرانی نو، آباد، شاد، مستقل و آزاد...

.... آنچه موجب جمع شدن مردم بر گردت شده است زبان و ادبیات پرمهر تو بود ....
نیکان
|
۱۸:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
مقاله جالب و شنیدنی است
ناشناس
|
۱۸:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
تحلیلی به جا ودقیق
کاش گوشی بود که بشنود
وَمَثَلُ الَّذِينَ كَفَرُوا كَمَثَلِ الَّذِي يَنْعِقُ بِمَا لا يَسْمَعُ إِلا دُعَاءً وَنِدَاءً صُمٌّ بُكْمٌ عُمْيٌ فَهُمْ لا يَعْقِلُونَ (١٧١ بقره)
محمد علی
|
۱۸:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
آفرین به این طرز تفکر شما آفرین
محمد
|
۱۸:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
تبریک از رایی که دادم خرسندم اقای روحانی حالا نوبت شماس یا علی برادر
فقط یه گروه بزار برا هسته ای که عاقلانه بره جلو نه که فقط افتخارش تحریم ها و له شدن مردم باشه
ناشناس
|
۱۸:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
تحلیل عالی بود.
ماندا
|
۱۸:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
موافقم...، و معتقدم رآی مردم بیانگر مخالفت مردم با خود بزرگ پنداری افراطی های ظاهربینه.
مهدی
|
۱۸:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
جناب آقای سلطانی خیلی لذت بردم،خداحفظتان کند
امیدوارم دیگردوستانم هم این مطلب رابخوانند واستفاده ببرند.
ناشناس
|
۱۸:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
مرسی خیلی عالی بود مخصوصا 7 و8 خیلی به تفکر ما شباهت داشت
عاشق ایران
|
۱۸:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
الحق حرف دل مردم به زبان ساده نوشتی وگفتی.
مریم
|
۱۷:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
هزاران افرین
ناشناس
|
۱۷:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
آقای سلطانی بند هشتم مقاله شما رو خوندم گریه ام گرفت
ناشناس
|
۱۷:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
عااااااااالی بود، حرف نداشت
میثم
|
۱۷:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
واقعا عالی بود.
من به محسن رضایی رای دادم اما از انتخاب آقای روحانی هم خوشحالم.
به هر حال، در وهله اول نه بزرگی به جریان افراطی بود و سپس رای به برنامه های گوناگون.
امیدوارم جریان اعتدال، تا آخر کار اعتدالی باشد و رها شده از این حزب و آن حزب.
افراط همیشه بد است، چه از جانب چی ها باشد و چه از جانب راستی ها.
اسي
|
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
پيشرفت يك مملكت همچنانكه در جهان مي بينيم به عقلانيت و رفتارعلمي يك كشور ( ملت و دولت) بستگي دارد حتي به دين نيز ارتباط چنداني ندارد مثلا مسلمان يا مسيحي بودن كشور ها دليل برپيشرفت يا عقب ماندگي آنها نيست. عقل اولين آفريده خدا و اولين قانون در قانون خلقت است پس همه بايد بكوشيم تا عاقلانه انديشه و رفتار كنيم كه برخلاف قانون خدا عمل نكرده و پيشرفت كنيم و از فرصت ايجاد شده عاقلانه ترين استفاده را ببريم. انشا اله
ناشناس
|
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
عالي بود
ناشناس
|
۱۷:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
بسیارزیبا
ناشناس
|
۱۷:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
بسیار عالی همه چیز بیان شده بود، واقعا امروز احساس خوبی دارم، آرامشی که خیلی وقته ندارم! با اینکه 2 تا قسط عقب افتاده دارم.
ناشناس
|
۱۷:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
مطالب تا حدي درست است اما سياه نمايي غلط است دولت احمدي نژاد در جاهايي خيلي خوب كاركرده و در مواردي خوب عمل نكرده در هرحال يكجانبه و با بغض مطلب نوشتن برخلاف رويه اعتدال است .
ناشناس
|
۱۷:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
با شماره 9 به شدت موافقم
ماندا
|
۱۷:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
موافقم...، و معتقدم رآی مردم بیانگر مخالفت مردم با خود بزرگ پنداری افراطی های ظاهربینه.
علی
|
۱۷:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
انشااله .... کار مردم تموم شد ... حالا نوبت کار مسولین هست برای برداشتن تحریمها ... کاهش قیمت ها .... بالا بردن ارزش پولی ایران و .... افتخار ایرانی .. روحانی
ناشناس
|
۱۷:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
آقای جلیل که همش می گفت ظرفیت پس کو ظرفیت
کسی که رای نداده
|
۱۷:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
واقعا برایم عجیب است که شما دم از واقع گرایی می زنید و همه را می بینید الا 14 میلیون نفر که رای ندادند را!!!!!!!!!!!! امید وارم که آقای دکتر روحانی فردا در کنفرانس مطبوعاتی اش یادی از این چهارده میلیون ایرانی بکند که رای ندادند . و به انها قول دهد که عملکردش طوری باشد که بعد از چهار سال بخش قابل توجهی از این 14 میلیون نفر سر صندوق های رای حاضر شوند و رای بدهند ! امید وارم آقای دکتر روحانی این 14 میلیون نفر را دشمن یا افرادی که توسط دشمن اغفال شده اند ننامد ! امید وارم که آقای دکتر روحانی این 14 میلیون را ایرانی بداند و به حقوق آنان احترام گذاشته و در دفاع از حقوق آنان نیز مانند سایر افرادی که رای داده اند از هیچ کوششی دریغ نورزد !!! ا
ماندا
|
۱۷:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
موافقم...، و معتقدم رآی مردم بیانگر مخالفت مردم با خود بزرگ پنداری افراطی های ظاهربینه.
مرتضی
|
۱۷:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
24 خرداد نه به تندروی در هر دو جناح بود
24 خرداد نه به دولت مستقر بود
24 خرداد اثبات سلامت انتخابات بود
24 خرداد حقیقتا حماسه بود
24 خرداد ...
حسن
|
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
آقای سلطانی عالی نوشتین.
ناشناس
|
۱۷:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
ممنون
حرف دل زدی
اسماعیل
|
۱۷:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
میگم شما که پیام ها رو خوب میگیرید به نظرتون پیام آرای 84 و 88 مردم چی بود؟
ناشناس
|
۱۶:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
احسنت
یک ایرانی
|
۱۶:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
حرف راست را چون بنویسند دیگر چه جای صحبت ماند؟
ناشناس
|
۱۶:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
احسنت.واقعا لذت بردم
معلم
|
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
بسیار زیبا و پر محتوا بود،حرفی را ناگفته نگذاشتید!
من خیلی کم گریه می کنم،اما خدا را شاهد می گیرم که وقتی بند هشتم را می خواندم اشک از چشمانم سرازیر شد!
خدا آنهایی را که با تصمیمات غلطشان و با سیاست های عوام فریبانه ی شان،عزت را از مردان خانواده گرفتند، نیامرزد...
سامی
|
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
درد این روزهای مردم رو نویسنده خیلی خوب به رشته تحریر درآورده.
همه مردم ایران امیدوارند که مشکلات به تدریج کم بشه.

زنده باد عارف

زنده باد روحانی

"زنده باد جریان 24 خرداد"
ناشناس
|
۱۶:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
24 خرداد پیروزی اصلاحات بود .
روح
|
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
احسنت به این تحلیل
رای 24 خرداد جناحی نبود چون ملت نشان داده که در آرای خود جناحی انتخاب نمی کند مانند انتخاب 76 و 84
این رای نه به وضع جاری بود
ایشالا دکتر روحانی با تحول در وضع موجود زندگی را برای مردم آسان کنند
که در دور بعدی با رای بالا انتخاب شوند
اصلاح طلب اعتدال گرا
|
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
جناب سلطانی:
1-ابن نقد حرف دل اکثریت مردم را در بر دارد.به امید روزی که در همین سایت یک به یک از وعده های شیخ با تدبیر که به عمل تبدیل شده است سخن گفته و نقد کنید،و بار دیگر احسنت بر ای نقد نقادانه.

2-من از لحظه پیروزی دکتر روحانی میبینم که خیلی از سایت های منتسب به جناح اصولگرا(البته تندرو هاشون بیشتر) شروع به جنگ روانی پس از شکست کردن که روحانی اصلاح طلب نیست و .......این حرفا که همه خوندن اینارو،از شما ها نویسنده های محترم این سایت میخوام با نقدهای همین گونه منصفانتون به
این عده ی قلیل بفهمونیت در شرایط الآن کشور مهم این نیس که دکتر از چه حزب و گروهی هس مهم اینه که به ایشون کمک بشه از این نابسامانی که امروز به آن گرفتاریم بسلامت بیرون بیایم نه اینکه با تعصبات بیجا(مثه 8 سال پیش یا اصا همین جملات آخر بند 1 خودتون)کشور رو بسوی بدبختی و فلاکت بکشونیم.
به امید ایرانی آباد و آزاد و پر از "راستی" و "درستی"
ناشناس
|
۱۶:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
محمد علی سلطانی رو نمی شناسم ولی درود بر شرفش
رضا
|
۱۶:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
تفسیر و تعبیر بجا و شایسته ای بود
امیدوارم امید مردم با تدبیر دولت جدید تبدیل به یاس نشود
امیر
|
۱۶:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
آفرین به این اندیشه و قلم واقعا مصداق خیرالامور اوسطها را متجلی میکند
Hamid
|
۱۶:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
بسيار مطلب تحليلى، پربار و جالبى بود.
ناشناس
|
۱۶:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
چطور حق به خود میدهید که همچنان به تخریب ادامه دهید این نهایت بیعقلی، نهایت حزب گرایی و نهایت بی اخلاقی است. شما که اکنون خود را پیروز این عرصه میدانید اشتباه نکنید تمام افرادی که در این انتخابات شرکت کردند صرف نظر از رایشان به شخص خاص، در خلق این حماسه سهیمند.پس به چه حقی در مورد عاقبت و آخرت آن عده از مردم که به کاندیدای مورد علاقه شان رأی دادند اظهار نظر میکنید؟ ظاهرا قرار نیست به این تخریب ها پایانی دهید؟
یک طلبه از قم
|
۱۶:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
رای به آقای جلیلی؟.باور کنید خیلی از دوستان و اقوام بنده که از دنیای سیاست هیچ خبری نداشتند کورکورانه و بدون تحقیق به جلیلی رای دادند آن هم به خاطر تلفن یکی آز آشنایان که تحلیل سیاسی بسیار ضعیفی دارد.بنده شخصا به قالیباف رای دادم اما پیروزی آقای روحانی خیلی خیلی بهتر از برنده شدن آقای جلیلی بود.کاملا با بند شماره 1 شما موافقم.
نسترن م
|
۱۵:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
اشکهای شوقم جاری شد متشکرم
علی
|
۱۵:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
پیام این بود که همه اصول گرایان حتی با تعدد کاندیداها و با فکر فرسایشی کردن انتخابات وسست کردن اراده مردم می خواستند کاندیدای خود را به مردم تحمیل کنند که اول خدا وبعد همبستگی مردم نقشه آنها را نقش بر آب کرد.مکرو مکرالله، انالله خیرالماکرین
کم سواد
|
۱۵:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
دقیقا همینطوره!
با کمال احترام به آقای روحانی، رای محکم مردم به روحانی در واقع نه محکم تری بود به کسانی که ادای اصولگرایی در می آوردند و در کلام و رفتار آنها صداقتی نبود! آفرین به عارف که انصافا حماسه 24 خرداد مدیون اوست!
ناشناس
|
۱۵:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
عالی بود امیدوارم مسئولین قدر این نظام ، مردم و فرصت ها را بدانند و همانند جریان افراطی قبلی یکسونگر و جناحی عمل نکنند.
یک زنجانی
|
۱۵:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
جانا که سخن از دل ما می گویی
ناشناس
|
۱۵:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
واقعا زیبا بود هیچیو از قلم ننداختید