صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۱۶۲۵۳
تاریخ انتشار: ۵۹ : ۱۰ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
می گوید از نواده های عطار نیشابوری است، نسبش با 14واسطه به عطار می رسد وخانوادگی به طبابت سنتی مشغول بوده اند. محمدرضا عطارنژاد که این روزها به عنوان یکی از عطاران قدیمی جنوب تهران شناخته می شود، چند روز قبل به خبرگزاری مهر آمد و برای کاندیداهای ریاست جمهوری نسخه های دارویی پیچید.

متولد سال 1337 است و در یک خانواده 12نفره بدنیا آمده. می گوید پدرش حاج محمدتقی از اساتید برجسته طب گیاهی بوده و او در این 55سال زندگی اش، همیشه در دنیای رمزآلود گیاهان دارویی سیر کرده است.

عطارنژاد در این روزهای پرالتهاب سیاسی که برای کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری از همه مردم ایران پر تب و تاب تر می گذرد، یک نسخه آرامش بخش می پیچد و می گوید: کاندیداها می توانند هر شب وقت استراحتشان یک لیوان از دم کرده‌ی آرامش بخش بخورند. این دم کرده شامل چای کوهی 20 مثقال، چای سبز 2 مثقال، چای قرمز 30 گرم، گل گاوزبان 20 گرم، گل بهارنارنج 10 گرم، خلال نارنج 3 مثقال، سنبل طیب 10 گرم، استوخطوس 20 گرم، برگ کاسنی 10 گرم، آویشن 10 گرم، برگ به‌لیمو معروف به (چای حضرت علی) 25 گرم، برگ تیول 5 مثقال و بادرنجوبه 10 گرم است .(که هر شب یک مقدار از این ترکیب را باید دم کرد و نوشید).

این نوشیدنی گوارا به افزایش آرامش، سرحال شدن، از بین رفتن استرس و اعتمادبه‌نفس بیشتر نامزدهای انتخاباتی سال 92 کمک قابل توجهی می کند و به این شش کاندیدا پشتوانه محکمی می دهد.
 
عطارها سیر درمان را نقاشی می کردند

عطارنژاد از طب سنتی در ایران قدیم این طور می گوید: در آن روزگار که قشر عطار از سواد نوشتاری بی بهره بودند، بعد از اینکه گیاهی را بر روی بیماری آزمایش می کردند، حالات بدست آمده از بیمار را نقاشی کرده تا در جریان مراحل بهبود بیمار باشند. همانطور که می دانید در آرامگاه ابوعلی سینا که در شهر همدان واقع است چنین حکاکی هایی موجود است.
در آن دوران، در همین زمینه کتابی با نام "ذخیره خوارزمشاهی" توسط اسماعیل گرگانی یا اسماعیل جرجانی(۴۳۴-۵۳۰ قمری)، پزشک و دانشمند سده ۶ قمری نوشته شد که از کتب پایه و جامع در پزشکی سنتی به زبان فارسی است. این پزشک نزدیک به ۱۰۰ سال پس از ابن‌سینا می‌زیسته است. او در مرو درگذشت. این کتاب به صورت خط نستعلیق کتابت شده، و زمانیکه لغات دارویی پدید آمد، از جمله گیاه میخک که نام اصلی و اصیل آن در قدیم‌الایام قرنفل بوده است.

بین پزشک و عطار فرق زیاد است

عطارنژاد می گوید که در گذشته درصد اشتباه و خطا در تشخیص امراض توسط عطارها زیاد بوده، اما هرگز این اشتباه منجر به فوت شخص بیمار نشده است: «در دوره کنونی درصد این اشتباهات و خطاها به صفر رسیده، چون عطاران فعلی با تجربیات بسیاری که در این زمینه دارند با اشاره های خود به گیاهان مختلف به بهبود بیماران کمک قابل توجهی کرده اند.»

او می گوید: «بین پزشک و عطار فرق بسیار است و تنها ویژگی تشابه شان این است که هر دو به بهبود شرایط بیمار کمک می کنند، اما وجه تمایز این دو گروه شیوه کاری آنها است، یعنی یک پزشک متخصص یا عمومی با تجویز خود و به وسیله داروی شیمیایی به فکر بهبود وضعیت بیماری افراد است، اما یک عطار با شناختی که از تمام گیاهان دارویی دارد به بهبود امراض بیماران کمک می کند. ما عطارها هیچگاه گیاه را به مراجعه کننده تجویز نکرده ایم بلکه اشاره ای به آن داشته ایم. تنها کاری که ما انجام می دهیم آن است که با مراجعه افراد به عطاری و گفته هایشان از بیماریشان نام گیاه را به آنها می گوییم و آن گیاه مورد نظر را می فروشیم.»

البته عطارنژاد می گوید که هیچ گلخانه ای برای پرورش گیاهان دارویی موجود در کشور وجود ندارد، ضمن اینکه این کار نیازمند سرمایه زیادی است، اما اگر دولت اتحادیه ای در این خصوص برای عطاران در نظر بگیرد، به پیشرفت و توسعه طب گیاهی و گیاه درمانی کمک شایان ذکری خواهد شد.

او ادامه می دهد: «طریقه وزن کردن گیاهان دارویی جزو تجربیات ما است. هر گیاه برای هر بیمار یا مراجعه کننده دستور خاص خود را دارد و ما بر اساس نیاز مشتری مقداری از گیاه را برای آنها توصیه می کنیم.»  

عطارنژاد از عطاری آنلاین هم خبر می دهد و می گوید: «عطاری آنلاین شیوه جدیدی از گیاه درمانی است که مراجعه کنندگان با ورود به فضای اینترنت و رجوع به سایت مورد نظرشان سوال خود را از عطار  به صورت غیرحضوری می‌پرسند و عطار به آنها پاسخ می دهد که البته این شیوه نوین، از نظر بنده بد نیست و صحت دارد اما من شخصا با مراجعه به صورت حضوری موافق هستم.»
 
توصیه های عطار باشی برای سلامتی مردم

در گذشته زمانی که خواب مردم زیاد می شد، نشانه بالا رفتن چربی آنها بود که جوشانده برگ زیتون و دم کرده برگ تیول چربی بالا را کاهش می دهد، از جمله دیگر بیماری هایی که آن زمان مردم به آن دچار می شدند دردهای ماهیچه ای سخت بود، که امروزه به آن اوره گفته می شود و راه درمان آن این است که گیاه بادیان یا رازیانه را با مقداری زبان گنجشک دم کرده و میل کنند.

دشمن فشار خون بالا عدس‌الملک و جوشانده اناب و برگ ترب و برگ زیتون، دشمن چربی خون بالا قره‌قات و دشمن قند بالا هندوانه ابوجهل است، همچنین دوای وز وز کردن گوش دود شده عنبرنسارا، مازو و تخم گشنیز است. خاصیت هلیله سیاه شستشوی کامل معده، صاف کردن خون و دفع سموم از بدن است که در نتیجه قدرت دید را بالا می برد.