صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۴ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۱۵۴
تاریخ انتشار: ۴۷ : ۱۴ - ۱۸ بهمن ۱۳۸۹
در پي پرتاب موفق راكت‌هاي كاوشگر 1، 2 و 3 همزمان با روز ملي فن‌آوري فضايي از كاوشگر 4 رونمايي شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
در پي پرتاب موفق راكت‌هاي كاوشگر 1، 2 و 3 همزمان با روز ملي فن‌آوري فضايي از كاوشگر 4 رونمايي شد.

به گزارش سرويس فناوري ايسنا، در پي پرتاب نخستين محموله زيستي ايران شامل موش، كرم خاكي، لاك پشت و نمونه‌هاي سلولي در بهمن ماه سال گذشته با راكت كاوشگر 3، كاوشگر 4 براي پرتاب در آينده نزديك آماده مي‌شود.

هنوز جزئياتي از محموله انسان‌نماي كاوشگر 4 اعلام نشده ولي در فيلمي كه در مراسم رونمايي كاوشگر و ماهواره‌هاي جديد ايراني در روز دوشنبه به نمايش درآمد، ميموني در حال آموزش براي پرتاب با كاوشگر ديده مي‌شد.

در مراسم رونمايي از راكت كاوشگر 4 اين كاوشگر شامل محموله علمي – پژوهشي است كه به منظور انجام تحقيقات زيستي و ارسال موجود زنده به فضا، به وسيله يك پرتاب كننده به فضاي ماوراي جو غليظ انتقال مي‌يابد و ضمن ارسال و مخابره نتايج، در بازگشت به زمين، بازيابي شده و نتايج آ‌زمايش‌هاي علمي و تحقيقاتي از آن استخراج مي‌شود.

اهداف اصلي ماموريت كاوشگر 4، دسترسي به ارتفاع 120 تا 150 كيلومتر، ارسال موجود زنده انسان نما به فضا، دستيابي به فناوري طراحي، ساخت و پرتاب كپسول زيستي، بازيابي سالم محموله، تله متري و ثبت داده‌هاي محيطي، زيستي و تصاوير در تمامي مرا حل پرتاب، تعيين بارهاي آكوستيكي محفظه عنوان شده است.

با طراحي، ساخت و پرتاب كاوشگر 4، اهداف اصلي شامل توسعه زير ساخت‌هاي دانش فضايي و تحقيقات زيست فضايي در كشور دنبال خواهد شد.

فناوري‌هاي كليدي در راكت‌هاي كاوش شامل كپسول زيستي، آماده‌سازي و آموزش موجود زنده، بازيابي محموله از ارتفاعات بالا، جدايش ملايم موتور و ساير اجزاي جدا شونده، خدمات الكترونيكي و مخابراتي كاوشگر، عمليات پرتاب (انتقال و استقرار موجود در كپسول زيستي قبل از پرتاب، كنترل علايم حياتي در تمام مراحل عمليات، با زيابي موجود پس از پرتاب و انجام مراحل ريكاوري موجود زنده) است.