صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۱۴۵۷۱
تاریخ انتشار: ۱۳ : ۱۱ - ۱۳ خرداد ۱۳۹۲
گفتگو با سفیر فوتبال
کاپیتان سابق تیم ملی ایران که به همراه این تیم در دو جام‌جهانی ۹۸ فرانسه و ۲۰۰۶ آلمان حضور داشت، بازی‌های پیش روی تیم ملی را سخت توصیف کرد که درقدم اول باید بر قطر پیروز‌ شویم و بازی بسیار سختی خواهد بود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

به گزارش انتخاب، مهدوی کیا در خصوص فوتبال ملی گفت: "مشکلات ساختاری فوتبال ما با آمدن یک مربی حل نخواهد شد. وقتی ساختار فوتبال مشکل دارد و در رده های پایه کاری انجام ‌نمی شود و بازیکن سازی صورت نمی‌گیرد، ما با آوردن یک مربی صاحب نام و در کوتاه مدت نمی‌توانیم فوتبالمان را درست کنیم. ما باید از پایه فوتبال ایران را بسازیم."
مهدی مهدوی کیا که سال گذشته میلادی در مراسم قرعه کشی مقدماتی جام جهانی در مالزی حضور داشت، می‌گوید که در آن موقع فکر می‌کرده آسان ترین قرعه ممکن به ایران افتاده است: "وقتی سال گذشته من برای مراسم قرعه کشی‌ بازی‌های مقدماتی جام جهانی به مالزی رفتم، فکر کردم که بهترین قرعه نصیب ما شده، چرا که تیم هایی که برای ما ناخوشایند و دردساز هستند مثل ژاپن، استرالیا، عراق و عمان در یک گروه قرار گرفتند و از آن طرف ما قطر و لبنان با ازبکستان وکره در یک گروه، ما اگر قرعه را خودمان انتخاب می‌کردیم چنین گروه آسانی نصیب‌مان نمی‌شد."
کاپیتان سابق تیم ملی ایران که در سن ۳۲ سالگی از تیم ملی خداحافظی کرد، در مورد وضعیت کنونی تیم ملی ایران و بازی‌های پیش‌رو در راه جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل گفته است: "متاسفانه نتایج بازی‌هایی قبلی تیم ملی باعث شده که در حال حاضر کار ما برای صعود به اما و اگر کشیده شود. همه روی سه امتیاز بازی با لبنان حساب می‌کردند ولی ما آن بازی را واگذار کردیم."
مهدوی کیا معتقد است که باخت یک بر صفر ایران مقابل ازبکستان درورزشگاه آزادی کار ایران را برای صعود سخت کرد و گفته است: "ما باید ازبکستان را می‌بردیم که در آن بازی حساس در تهران به این تیم باختیم. در حال حاضر سرنوشت صعودمان دست خودمان نیست. ما باید هر سه بازی را که در پیش داریم ببریم و بعد ببینیم نتیجه بازی‌های ازبکستان چه خواهد بود."
ملی پوش سابق تیم ملی ایران که به همراه این تیم در دو جام‌جهانی ۹۸ فرانسه و ۲۰۰۶ آلمان حضور داشت، درباره بازی‌های پیش روی تیم ملی می‌گوید: "در قدم اول باید با قطر روبرو‌ شویم و به‌نظرم بازی بسیار سختی خواهد بود چرا که قطر شانس دارد ما و ازبکستان را ببرد و مسقیم به جام جهانی صعود کند و این مسئله با توجه به نفوذ قطر کار صعود ایران را سخت تر خواهد کرد."
مهدوی کیا که در زمان دو بازی رفت و برگشت ایران و استرالیا در مقدماتی جام جهانی ۹۸ فرانسه، ۲۰ ساله بود و در ترکیب اصلی تیم ملی هم قرار داشت، با وجود شرایط سخت ایران برای صعود به جام جهانی برزیل به "غیرممکن‌ها" اعتقاد دارد: "ما همیشه غیرممکن را ممکن کردیم، در سال ۲۰۰۶ هم باید اردن و قطر را می بردیم که توانستیم این کار را انجام دهیم و در نهایت به جام جهانی صعود کردیم. امیدوارم این بار هم این اتفاق بیفتد، ولی معلوم نیست ما تا کی باید با اما و اگر‌ها امیدوار باشیم و به آنها دلخوش کنیم."
هافبک سابق تیم پرسپولیس که تجربه بازی در هر دو لیگ آزادگان و برتر را داشته، معتقد است تصمیماتی که در فوتبال ایران گرفته می‌شود با همه دنیا فرق دارد: "یکی از مشکلات اصلی فوتبال ایران این است که تصمیماتی که ما در فوتبال می‌گیریم با تمام دنیا مغایرت دارد، به عنوان مثال ما بحث سقف قرارداد را در فوتبال‌مان داشتیم که چنین مسئله‌ای در فوتبال دنیا بی معنی است، و یا تصمیم بر عدم برگزاری جام حذفی."
بازیکن سابق تیم اینتراخت فرانکفورت درباره منشاء این تصمیم‌ها در فوتبال ایران می‌گوید: "در فوتبال ما به راحتی چنین تصمیماتی گرفته می‌شود چرا که خیلی از افرادی که در فوتبال کار می‌کنند، فوتبالی نیستند. کار این افراد رشته‌های دیگری غیر از فوتبال بوده و تخصص آنها فوتبال نیست. در سطح مدیران هم چنین مشکلاتی را داریم، بسیاری از مدیران در حوزه فوتبال با این ورزش آشنا نیستند."
لیگ حرفه‌ای یا غیر حرفه‌ای؟
مهدوی کیا آخرین بازی‌هایش را برای پرسپولیس انجام داد، او دو دوره برای این تیم بازی کرد؛ پیش از حرفه ای شدن لیگ آزادگان و پس از تاسیس لیگ برتر ایران در سال ۸۰ شمسی.
او لیگ ایران را غیر حرفه‌ای می‌داند و می گوید: "در سطح باشگاهی از فوتبال حرفه‌ای صحبت می‌کنیم در صورتی که فوتبال ما آماتور هم نیست. فوتبال حرفه ای یکسری تعاریفی دارد که باشگاه‌های ما هیچ سنخیتی با فوتبال حرفه‌ای امروز ندارند."
"باشگاه ‌ها باید خصوصی، دارای ورزشگاه اختصاصی، بلیط فروشی، اسپانسر، زمین تمرین اختصاصی باشند که تیم های بزرگی مثل پرسپولیس و استقلال که از نظر هوادار جزء پر طرفدارترین تیم‌های آسیا هستند چنین امکاناتی را ندارند."
به غیر مشکلات مدیریتی و ساختاری فوتبال، مهدی مهدوی کیا معتقد است که در بخش "سخت افزاری" هم فوتبال ایران مشکلات متعددی دارد :"سال‌هاست که ما ورزشگاه خوب نساخته ایم و همچنان در استادیوم آزادی بازی می‌کنیم. ورزشگاهی که پیر و فرسوده است."
مهدوی کیا با مقایسه ورزشگاه‌های انگلستان و ایران گفته است: "امیدوارم روزی ما ورزشگاهی مثل ومبلی داشته باشیم که مردم از دیدن فوتبال در آن لذت ببرند. تماشاگران ما در حال حاضر از دیدن فوتبال لذت نمی‌برند، در انگلستان تماشاگر از نیم ساعت قبل از بازی به ورزشگاه می‌آید و راحت سر صندلی خود می‌نشیند، اما در ایران هوادار باید از شش صبح به استادیوم برود و سر و صدا کند و در نهایت پس از چند ساعت انرژی ندارد."

"اگر مردم از فوتبال لذت ببرند جایگاه فوتبال ما در بین مردم خیلی بالاتر از این خواهد بود."
به گفته مهدی مهدوی کیا که به تازگی به‌عنوان سفیر فوتبال پایه قاره آسیا انتخاب شده، یکی از مشکلات فوتبال ایران عدم توجه به فوتبال پایه در بین باشگاه‌های مختلف است: "فوتبال ما باید از رده‌های پایین درست شود. درست مانند ساختمانی که شما باید از پی آن را بسازید و نمی توانید از بالای ساختمان شروع به ساختن کنید."
"ما باید به یک بازیکن زمانی که ۱۲-۱۳ سال دارد اصول اولیه فوتبال را آموزش دهیم، نه فقط در سطح یک باشگاه بلکه اگر خواهان پیشرفت فوتبال هستیم باید در سراسر ایران کارهای زیر بنایی را انجام دهیم."
او درباره کارهایی که می‌خواهد به عنوان سفیر فوتبال آسیا انجام دهد گفته است: "هدف من این خواهد بود که بتوانیم سیستمی را به اجرا بگذاریم که بتوانیم تمام نقاط کشور را پوشش داده و بتوانیم مربیانی را به‌ کار بگیریم که استعدادها را شناسایی کرده و به آنها فوتبال اصولی آموزش دهند."


مهدوی مهدوی کیا به قول خودش پس از ۲۲ سال بازی حرفه ای در چمن سبز از دنیای حرفه‌ای فوتبال خداحافظی کرد، اما او برنامه دقیقی برای ادامه فوتبال به عنوان مربی دارد: "قصد دارم مدارج مربیگری خود را در فوتبال آلمان دنبال کنم و با باشگاه هامبورگ هم رابطه خوبی دارم و باید ببینم با آنها به چه توافقاتی خواهم رسید."
"اما فعلا پس از ۲۲ سال فشار قصد دارم مدتی استراحت کنم و عجله هم ندارم چرا که اعتقاد دارم همان طور که فوتبال را از پایه آغاز کردم، اگر قرار است وارد دنیای مربیگری شوم، خیلی آهسته و پله به پله این کار را انجام دهم چرا که هیچ عجله‌ای نیست. در هر حال باید ببینیم در آینده چه اتفاقاتی خواهد افتاد."