صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۸ مهر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۱۳۹۸۸
تاریخ انتشار: ۰۷ : ۲۰ - ۰۹ خرداد ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
داوطلب انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما باید مرحله به مرحله حرکت کنیم و کشوری که با ما در حال تخاصم است باید سیاست‌های خود را قدم به قدم پیش ببریم تا شدت تخاصم را کمتر کنیم.

به گزارش انتخاب به نقل از تسنیم، حجت‌الاسلام حسن روحانی داوطلب انتخابات ریاست جمهوری صبح امروز طی سخنانی در دیدار با جمعی از امرای بازنشسته ارتش با بیان اینکه بیشترین وقت ما صرف برنامه‌های صدا و سیما می‌شود و نمی‌توانم بیشترین این در خدمت شما باشم، اظهار داشت: وقتی که وارد سالن شدم، عزیزی را دیدم و یاد چه روزهایی افتادم، چه بزرگانی را از دست داده‌ایم. چه حماسه‌آفرینی‌هایی را از دست داده‌ایم.

داوطلب انتخابات ریاست جمهوری در ادامه با ذکر خاطراتی از دوران حضورش در قرارگاه پدافند هوایی، اظهار داشت: ما به دنبال هدف شهیدان، بسیجیان، سپاهیان، خلبانان، خدمت توپ‌ها، نیروهای زرهی و پیاده‌نظام‌ها بودیم. بنده در عملیات کربلای5، والفجر10، والجفر8 و عملیات فاو خدا را دیدم.

وی تصریح کرد: شهیدان عزت و اقتدار آفریدند و اما باید ببینیم که امروز وارث آنها هستیم. ما مشکلات زیادی داریم و دل من پر از درد دل است، هشت سال سکوت کردم البته انتقادهایی به آرامی داشتم.

روحانی با طرح این پرسش که چرا ایران امروز به چنین وضعی دچار شده و ما در فشار معیشتی قرار داریم، تصریح کرد: بنده قیمت اجناس اردیبهشت پارسال و آخر اردیبهشت امسال را از چند کسبه پرسیدم، کاری به آمار دولتی و بانک مرکزی ندارم، اما شاهدیم که جنس‌هایی هستند که سه برابر قیمت شدند چرا چنین وضعی دارند، مردم ما مستحق این فشارها نیستند.

وی با بیان اینکه این سوال در ذهن خیلی‌ها مطرح می‌شود که به وعده‌هایی که داده‌ام چگونه می‌خواهم عمل کنم، گفت: والله العظیم اگر مشکلات این کشور راه حلی نداشت، من کاندیدا نمی‌شدم. نمی‌خواهم بگویم مردم ما سرخورده شده‌اند، اما دلسرد هستند اگر ایرانی و مسلمان نبودیم، این سخت‌ها حق ما بود اما ایرانی هستیم و این سرزمینی که سراسرش معدن الماس است، متعلق به ماست و نیروهای جوان و تحصیلکرده ما واژه بهتر از الماس لایق‌شان است.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه در این ایام به شهرستان‌های مختلفی سفر کردم و با کارآفرینان جلساتی برگزار کرده‌ام، اظهار داشت: همه کارخانه‌دارها به اتفاق قول می‌گویند که رونق ما فعلا 60 درصد است و پتروشیمی هم همین را می‌گوید؛ ما شاهدیم که طرح‌های پارس جنوبی خوابیده و تمام وعده‌هایی که برای پارس جنوبی داده شد، هنوز عملی نشده و فقط 8 فاز کار می‌کند و من این را از متخصصان سوال کردم.

وی با بیان اینکه مشکلات موجود قابل حل است و در دولت تدبیر و امید به حول و قوت الهی در ماه‌های اولیه موانع تولید را از پیش رو برخواهد داشت، گفت: بدانید اگر موانع تولید برداشته شود، کار به حرکت درمی‌آید و این شدنی است؛ ما در یک مسیر دو راهی قرار داریم که یا باید مسیر اعتدال و عقلانیت را برگزینیم و یا مسیر اسراف، تندروی و شعار.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: برای این قفل‌ها کلید وجود دارد و برای همه آنها راه حل پیدا کنید اما نه با شعار دادن و به دنیا فحش دادند.

وی بر همین اساس اضافه کرد: دشمن، دشمن است و توطئه می‌کند اما در برابر آن باید بایستیم و نقشه‌هایش را خنثی کنیم اما بیاییم هی داد بزنیم چه فایده دارد؛ مثل این است که دزدی آمده و اموال را می‌برد و او هی داد می‌زند و می‌گوید، صبر کن تا بگویم و حالیت کنم؛ این فایده ندارد و باید در مقابل توطئه‌ها بایستیم.

روحانی بر همین اساس به شعار اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: اقتصاد مقاومتی را رهبری تاکید داشتند و من هم از این اقتصاد مقاومتی به اقتصاد استقامتی تعبیر کردم و استقامت همان مقاومت پایدار و ادامه‌دار است، اما متاسفانه برخی‌ها فقط تاکید رهبری را تکرار کردند؛ اگر اقتصاد ما مقاومتی بود از آرژانتین کسی انگور می‌آورد؟ اگر اقتصاد ما مقاومتی بود از چین انار وارد می‌شد؟ اقتصاد مقاومتی با شعار نیست، با عمل است و رهبری فرمان و تدبیر می‌دهند، خط می‌دهند و سیاست را اعلام می‌کنند، اما مشکل ما در شنیدن است.

وی افزود: رهبری از ما تکرار شعار نمی‌خواهند بلکه از ما عمل می‌خواهند، مشکل ما این بود که عمل نکردیم و کاری برای آقایان و خانم‌ها انجام ندادیم؛ قرار بود فرصت برابری به خانم‌ها بدهیم، قرار بود برای همه بیکاران اعم از زن و مرد شغل درست کنیم.

روحانی با انتقاد از این که هنوز 5 میلیون نفر تحت پوشش بیمه نیستند و باید بیمه را همگانی کنیم، خاطرنشان کرد: کجایند شهیدان و رزمندگانی که 8 سال فداکاری کردند تا بیایند و بینند که ایران چه وضعی دارد؛ این روزگار قابل حل است و ما باید پای کار بیاییم.

وی با تاکید بر اینکه شعارم نجات اقتصادی است، افزود: نمی‌خواهم بگویم که به من رای بدهید، به هر کسی که می‌دانید توان خدمت دارد، رای دهید. فرصت زیادی در اختیار نداریم، اگر رهبری فرمودند حماسه این حماسه باید حساب شده باشد. 24 خرداد فرصت حماسه‌آفرینی است اگر رای و انتخابات ما معمولی بود، نیازی به واژه حماسه نبود، حماسه برای کارهای فوق‌العاده و بزرگ و ماندگی در تاریخ است. عملیات والفجر 8 حماسه بود، آزادی خرمشهر حماسه بود و در 24خرداد هم باید حماسه آفرید.

وی با بیان اینکه شعار و گفتمان این است که در کنار نجات اقتصاد ایران، احیای اخلاق را هم سرلوحه کار خود قرار دهیم، افزود: هرکس وعده دهد و عمل نکند، گناه بزرگی کرده است حتی اگر من مسئول شوم و نتوانم به وعده‌های خود عمل کنم، باید جرات این را داشته باشم که آن را به مردم بگویم و از مردم همفکری بخواهم، نمره مردم ما 20 است.

روحانی در  ادامه سخنان به لزوم تعامل سازنده با جهان اشاره کرد و افزود: ای امان، ای امان از شعارهای بی‌محتوا؛ یک عده فکر می‌کنند در برابر فشارها باید تسلیم شویم و سجده کنیم و برخی‌ها هم فکر می‌کنند که باید حمله کنیم و چاقو بزنیم. می‌دانم که تعامل با دنیا سخت است، می‌دانم دشمنان سرسختی پیش روی ما ایستاده‌اند، اما ملت ایران با وحدت و ایثارگری و با تدبیر برخورد می‌کند و با دنیا سخن می‌گوید.

وی تاکید کرد: باید روابط مان را با دنیا تسهیل دهیم، گذشت دوره‌ای که دنیا را حصار می‌کشیدیم و می‌گفتیم فقط خودمان؛ امروز، روز تعامل با دنیا تعامل بر قدرت، ایستادگی و منطق است.

روحانی پس از پایان سخنانش در برابر پرسش خبرنگار پرس‌تی‌وی مبنی بر اینکه سیاست شما در روابط بین‌الملل چه خواهد بود و چگونه با رهبری در این زمینه تعامل خواهید داشت؟ گفت: شما می‌گویید سیاست خارجی دست دولت نیست و دست رهبری است، ولی اینجوری نیست؛ ما که در این کشور زندگی می‌کنیم و با واقعیات روبرو هستیم.

وی اضافه کرد: ما دولت‌های مختلفی را تجربه کردیم، در دولت سازندگی رهبری ما همین رهبری بود. در دوره اصلاحات رهبری همین رهبری بود، بنابراین ایشان سیاست‌های کلی را تعیین می‌کند اما سیاست‌های بخشی بر عهده دیگران است و دولت نقش مهمی دارد و علاوه بر آن سیاستی که رهبری آن را اعلام می‌کنند، دولت در اجرای آن نقش مهمی دارد.

داوطلب انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه سیاست خارجی علم و تجربه می‌خواهد، اظهار داشت: سیاست خارجی شناخت دنیا را می‌خواهد. سیاست خارجی شناخت قدرت‌های خارجی را می‌طلبد؛ رهبری هم سیاست‌های کلی را تعیین می‌کنند اما سیاست‌های بخشی به عهده دولت است.

وی درپاسخ به سوال دیگر خبرنگار پرس‌تی‌وی مبنی بر چگونگی ارتباط با آمریکا و از پیش رو برداشتن تهدیدهای احتمالی این کشور گفت: ما باید 10 سال پیش با آمریکا سیاست تنش‌زدایی را پیش می‌گرفتیم، الان در شرایط تخاصم هستیم. ما فقط با همسایه می‌توانیم سیاست تنش‌زدایی را در پیش بگیریم.

داوطلب انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: ما باید مرحله به مرحله حرکت کنیم. کشوری که با ما در حال تخاصم است، باید سیاست‌های خود را  قدم به قدم پیش ببریم تا شدت تخاصم را کمتر کنیم.

روحانی با بیان اینکه تخاصم در مرز درگیری قرار دارد، افزود: ابتدا باید تلاش کنیم این تخاصم را به مرحله تنش بیاوریم، آنوقت می‌توانیم تنش‌زدایی کنیم اما هم‌اکنون وقت تنش‌زدایی با آمریکا نیست وقت تخاصم‌زدایی و تهدید‌زدایی است؛ باید مرحله به مرحله پیش برویم تا تخاصم را تبدیل به تنش کنیم و حتی کشورهایی را که با آنها تنش داریم، تنش‌ها را کنار بگذاریم و رابطه معمولی را برقرار کنیم.

وی اضافه کرد: حتی ممکن است با برخی از کشورها به سمت ائتلاف و اتحاد برویم و رابطه استراتژیک برقرار کنیم. زمانی که بنده دبیر شورای امنیت بودم با دو کشور بزرگ تا مرز روابط استراتژیک پیش رفتیم، بنابراین این کار شدنی است و عملی است و باید قدم به قدم حرکت کنیم.

داوطلب انتخابات ریاست جمهوری در پیان سخنانش خاطرنشان کرد: ما به دنبال تعامل سازنده با جهان در دولت تدبیر و امید خواهیم بود.