صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۱۳۵۶۹
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۱۱ - ۰۷ خرداد ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دست کم 66 نفر در تازه ترین انفجارهای بغداد در روز دوشنبه جان خود را از دست داده اند.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از وب سایت بی بی سی انگلیسی این سری از انفجارها عمدتا در محله های شیعه نشین بغداد و در مکان های شلوغ و پرازدحام از جمله چند بازار محلی رخ داده است.

اخیرا انفجارها و بمبگذاری های تروریستی در عراق که گفته می شود ریشه در اختلاف های سیاسی و مذهبی دارد به شدت رو به افزایش گذاشته است.
این حوادث نگرانی ها را مبنی بر بازگشت عراق به خشونت های فرقه ای و مرگبار سال های 2006 و 2007 که در خلال آنها هزاران نفر جان خود را از دست دادند افزایش داده است.

وب سایت شبکه خبری سی ان ان این انفجارها را مربوط به یازده خودروی بمبگذاری شده در یازده منطقه بغداد دانسته است که دست کم 0 نفر در آن جان بخته و نزدیک به 200 نفر زخمی شده اند.

مناطق «الکاظمیة»، «سبع البور»، «البیاع»، «الحبیبیة»، «المعالف»، «الصدریة»، «الشعب»، «السعدون»، «المدائن»، «الحریة»، «جسر دیالى» در بغداد هدف انفجارهای تروریستی قرار گرفت و علاوه بر آن دو انفجار نیز در کرکوک و موصل صورت گرفته است.

بغداد و چند استان دیگر عراقی، طی روزهای گذشته شاهد تنش‌های امنیتی متعددی بوده است و بارها خودروهای بمب‌گذاری شده، بمب‌های جاسازی شده و سلاح‌های مجهز به صدا خفه‌کن، جان شهروندان عراقی را گرفته است و در اماکن مذهبی و عمومی صدها نفر قربانی شده اند که در میان آنها، نیروهای امنیتی عراقی نیز حضور داشتند.

در همین حال یک تحلیلگر بی بی سی گفته است که هر دو سوی مناقشه در عراق یعنی شیعیان و سنی ها تلاش می کنند که از افتادن کشور در یک جنگ طائفی و داخلی خونین جلوگیری کنند.

از نگاه رامی راحیم خبرنگار شبکه بی بی سی در بغداد این انفجارها به گونه ای طراحی شده است که ناظران یقین حاصل کنند که شیعیان پاسخ خشونت سنی ها را می دهند و بالعکس .

او در تحلیل کوتاهی برای وب سایت انگلیسی بی بی سی می نویسد: هر کسی که پشت این حملات قرار دارد مشخص است که به عمد جوامع و طوایف مختلف را به نوبت هدف قرار می دهد تا در حد اعلا اینگونه القاء کند که هر حمله پاسخی به حمله قبلی صورت گرفته از سوی فرقه و طایفه دیگر است.

سلسله انفجارهای تازه در بغداد ( انفجار یازده خودروی بمبگذاری شده ) درست ساعاتی پس از صدور اطلاعیه از سوی وزارت کشور عراق رخ داد.

در این بیانیه تاکید شده بود که خشونت ها در عراق نمی تواند ماهیت فرقه ای و طائفی داشته باشد چرا که بمب ها تفاوتی میان شیعیان و سنی ها نگذاشته اند و از هر دو طرف را هدف گرفته و از هر دو طرف قربانی گرفته اند.

دو هفته پیش، 38 نفر در یک حمله به مسجد سنی ها در شرق عراق کشته شدند.

با این همه راحیم معتقد است: برغم خشونت های روبه افزاش و شدید، تلاش های رو به ازدیادی نیز از هر دو طرف مناقشه بعمل می آید تا از افتادن عراق به جنگ داخلی جلوگیری شود.

مسئولیت خشونت ها با کیست؟

تا کنون هیچ گروهی مسئولیت این بمبگذاری ها را نپذیرفته است اما شبه نظامیان سنی مرتبط با القاعده پیشتر انفجارهایی از این دست را به منظور هدف قرار دادن شیعیان که به زعم آنها کافر محسوب می شوند را انجام داده اند.

تنش ها میان مسلمانان شیعه که اکثریت عراق محسوب می شوند و دولت را در اختیار دارند و اقلیت سنی در یکسال گذشته به شدت افزایش یافته است.

سنی ها دولت و شخص نوری مالکی را متهم کرده اند که نسبت به آنها با تبعیض رفتار می کند، ادعایی که دولت آن را رد کرده است.

مالکی وعده داده است که به سرعت تغییراتی را در استراتژی امنیتی عراق بعمل آورد. او گفته است شبه نظامیان قادر نخواهند بود ما را به درگیری طائفی و فرقه ای بکشانند.

انفجارهای دوشنبه یک هفته بعد از آن بوقوع پیوست که بیش از 70 نفر در یک سری از انفجارها در سراسر کشور کشته و بسیاری دیگر زخمی شدند. از این روز بعنوان یکی از بدترین روزها در ارتباط با خشونت های فرقه ای سال های گذشته عراق یاد شد.

در انفجارهای روز دوشنبه که شامل یک سری انفجارهای قوی در ایستگاه اتوبوس و بازار و محل های پر ازدحام عمدتا شیعه نشین بود، بغداد به شدت هدف قرار گرفت.

سازمان ملل می گوید بیش از 700 نفر در ماه آوریل در عراق جان خود را از دست داده اند. این میزان تلفات برای یک ماه بالاترین آمار در پنج سال گذشته است.

تخمین زده می شود که میزان تلفات این ماه به بیش از 450 تن برسد.