صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۱۳۲۵۱
تاریخ انتشار: ۲۴ : ۱۹ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

محمد باقر قالیباف با بیان اینکه وظيفه همه مخصوصا مديران این است همواره در تلاش باشند، كمتر حرف بزنند و شعار دهند گفت: اگر مي‌خواهيم حرف بزنيم، جنس حرف ما به عنوان يك مدير با حرف ديگران متفاوت باشد. مردم از يك مدير و مسوول توقع ندارند كه از موضع وعظ، خطابه و نصيحت حرف بزند و يك نظريه پرداز باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدباقر قاليباف پيش از ظهر امروز، در اجتماع پرشور اقشار مختلف مردم شهر يزد، طي سخناني در مسجد حظيره این شهر تاریخی گفت: امروز را كه مصادف با روز رحلت جانسور پيام‌رسان كربلا حضرت زينب(س) است به يكايك شما محبان اهل بيت(ع) تسليت عرض مي‌كنم. انشاءالله شرايط به گونه‌اي فراهم شود تا دوستداران آن حضرت بتوانند فرصت زيارت قبر ايشان را پيدا كنند و جامعه مسلمين در مقابل مستكبران به پيروزي برسند.

وي ادامه داد: خداوند را شاكرم در چنين ايام و ماه عزيزي در روزهاي دعا و نيايش و ماه خدا توفيق پيدا كردم در این مكان مقدس و در جمع مردم متدين، مومن ، ولايت‌مدار و شهيدپرور يزد حضور پيدا كنم. اهالی يزد مردماني پرتلاش، پركار، صبور، زحمتكش قانع و مهمان نواز هستند و امروز می‌بینم که در جمع شما جوانان بسیاری حضور دارند؛ جوانانی كه اميد امروز كشور هستند.

 قاليباف ادامه داد: امروز وقتي به چشمان جوانان و مردم شهر شما نگاه مي‌كنم به ياد چشمان پراميد دوستان و شهيدان اين استان همچون شهيد عاصي‌زاده، جعفرزاده، آقابابايي و دیگران همرزمان شهیدم مي‌افتم كه ماه‌ها و سال‌هاي اول انقلاب با هم بوديم و هركدام از آن‌ها مايه افتخار هستند، همچنين علماي بزرگوار همچون شهيد آيت‌اله صدوقي، مرحوم آيت‌الله خاتمي، و تمامي بزرگان و عزيزاني كه باعث شدند امروز در سایه نظام مقدس جمهوری اسلامی زندگی کنیم.

کار مسئول، وعظ کردن نیست

قاليباف در ادامه تصريح كرد: وقتي خودم با خداي خودم خلوت مي‌كنم، مي گويم چه  نعمت بزرگي است كه خداوند عمر ما را در اين مقطع زماني قرار داده است تا در سايه يك نظام اسلامي و هدايت قدسي زندگي كنيم. نمي توانيم شكر اين نعمت را به جا بياوريم. اين نعمت بزرگي است. در مقابل اين نعمت وظيفه همه، مخصوصا ما مديران آن است همواره در تلاش باشیم، كمتر حرف بزنيم و شعار دهیم.  اگر مي‌خواهيم حرف بزنيم، جنس حرف ما به عنوان يك مدير با حرف ديگران متفاوت باشد. مردم از يك مدير و مسوول توقع ندارند كه از موضع وعظ، خطابه و نصيحت حرف بزند و يك نظريه پرداز باشد. مسوولان و كساني كه امكان، مسووليت و قدرتي در اختيار دارند، باید بدانند که اين قدرت، امانتي است كه مردم و خدا در اختيارش گذاشته‌اند. از اين رو حرف مسوولان بايد از جنسي باشد كه وقتي مردم به حرف آن‌ها نگاه مي‌كنند، احساس كنند دغدغه‌هاي خود را از اين مدير مي‌شنوند و به جاي آن‌كه پاسخ اين دغدغه ها را بشنوند، پاسخ واقعی‌اش را در زندگي خود حس كنند.

وي افزود: هدف نظام اسلامي كه به بركت خون شهدا و امام شهدا ايجاد شده، آن است كه در مسير خدمت به مردم قرار گيريم. در غير اين صورت ممكن است هم دنيا، هم دين مردم را خراب كنيم.

در زندگی نباید نا امید بود

وي خطاب به جوانان، تصريح كرد: هيچگاه تا اين لحظه در زندگي خود احساس نا اميدي نكردم. البته بنده جزو آن‌هايي نبودم كه راحت زندگي كنند. اگر من از كلاس سوم دبستان كار نمي‌كردم و در زنگ تفريح شيريني‌هاي محلي را در مدرسه به بچه‌ها نمي‌فروختم، معلوم نبود كه آيا سال بعد مي‌توانستم درس خود را ادامه دهم يا نه. حتي بايد پول مدادمان را هم خودمان تهيه مي‌كرديم. با این حال هرگز نا امید نمی‌شدم. در جبهه هم سختي‌های زیادی به ما وارد مي‌شد، زیر آتش بی‌امان دشمن ناگهان بهترین دوستمان روی زمین می‌افتاد و شهید می‌شد. از دست ما هم کاری بر‌نمی‌آمد، اما توکلمان را از دست نمی‌دادیم.

وي افزود:‌ در سال 62-63 كه حوادث لبنان رخ داد، بخشي از نيروهاي رزمنده و حاج احمد متوسليان‌ براي دفاع از لبنان رفتند. آن زمان حضرت امام (ره) اين تعبير را فرمودند كه راه قدس از كربلا مي‌گذرد. يعني استراتژي اين است كه اگر مي‌خواهي از قدس دفاع كني، باید همین‌جا با قوت بجنگی. ما اين را فهميديم كه بايد پشت خاكريزهاي خود بجنگيم. امروز مي‌بينيم كه راه قدس از كربلا مي‌گذرد و يك نظام اسلامي در عراق مستقر است. ظلم از آنجا رفته و صدام به دست دشمنان از بين رفت و در نهایت توسط خودشان نابود شد. همچنين رزمندگان اهل سنت و شيعه در مرزهاي لبنان و غزه و در جنگ‌هاي 33 و 22 روزه براي اين فرهنگ، مقاومت کردند. پس هيچگاه نمي‌توانيم بگوييم نا اميد هستيم. مهم اين است كه صبر كنيم، مقاوم باشيم و از عقل و تدبير به درستي استفاده كنيم.

کار که نباشد، هویت نیست

قاليباف خاطر نشان ساخت: امروز ممكن است شرايط اقتصادي بيش از هر زمان ديگري سخت باشد، هيچ كس نيست كه از تورم و گراني آسيب نديده باشد. دغدغه بيكاري به موضوع همه خانواده‌ها تبديل شده است، برخي فكر مي‌كنند موضوع بيكاري تنها به بحث شغل و ايجاد اشتغال مربوط مي‌شود. اما كار فقط براي ارتزاق و زندگي نيست، بخشي از مساله اين است كه كار كنيم تا درآمد داشته باشيم و بتوانيم زندگي خود را اداره كنيم. اما اگر فقط به اين معنا باشد، در نتيجه افرادي كه درآمد دارند نبايد كار كنند. اما آن‌ها هم كار مي‌كنند، چون كار جوهره حيات انسان است و وقتي كار نيست انسانيت و حيات انسان از دست مي‌رود. بيكاري نه تنها فقر مي‌آورد بلكه هويت انسان را هم از او مي‌گيرد.  خانواده‌هايي به ما مراجعه مي‌كنند كه مرفه هستند اما مي‌گويند دختر ما در خانه بيكار است و افسردگي گرفته است. حتي گاهي به سراغ ما مي‌آيند و مي‌گويند من پول ميدهم تا حقوق او را بدهيد اما به اين واسطه او به كاري مشغول شود تا احساس كند شغلي دارد.

وي با اشاره به وجود مشكلاتي همچون بيكاري، اشتغال، گراني و تورم در جامعه گفت: حتي در حوزه گراني مردم مي‌گويند اگر گراني منطقي داشته باشد قبول داريم. به اين معنا كه معلوم باشد قيمت پنير فلان قيمت است و ما بدانيم تا سه ماه آينده به فلان ميزان افزايش پيدا مي‌كند. نه اينكه امروز به يك قيمت و فردا به قيمت ديگري به فروش برسد.

بیشتر از تحریم‌ها، سوء مدیریت ما را دچار چالش کرده است

وي ادامه داد:‌از ديگر سو ما مي‌گوييم كشوري متمدن هستيم كه مرزهاي علم و دانش را در نورديديم. امروز جوانان و دانشمندان ما در مرزهاي علم و دانش هستند، مخصوصا از منظر فني و مهندسي در جايگاه خوبي هستيم. ما هم اكنون دومين كشور دنيا از نظر منابع نفت و گاز به شمار مي‌رويم. همين استان يزد نيز يكي از بزرگترين معادن كشور است و اين ظرفيت در مجموعه كشور نيز وجود دارد. در حوزه انساني بهترين نيروها در كشور وجود دارد اما اين سوال باقي مي‌ماند كه مشكل كجاست؟ چالش امروز كشور سوء تدبير در اداره جامعه است. در يك خانواده اگر تمامي امكانات هم وجود داشته باشد و مدير خانواده نتواند اوضاع را مدیریت كند، مشكلاتي ايجاد مي‌شود. گاهي نيز اين مجموعه خانواده حداقل‌ها را دارد اما وقتي تدبير وجود داشته باشد، مشكلات را پشت سر مي‌گذارند. امروز قبل از آنكه تحريم ما را دچار چالش كند، سوء تدبير ما را دچار چالش كرده است. اگر به اين موضوع توجه نكنيم، نه تنها دنياي ما در خطر است، دين ما هم به خطر می‌افتد.

عقلانيت بر بستر معنويت

محمدباقر قاليباف خطاب به مردم يزد افزود: ‌حماسه سياسي و پس از آن حماسه اقتصادي پيش روي ماست. روز 24 خرداد ماه، نقطه عطفي براي انقلاب و كشور به شمار مي‌رود. ديگر فرصت آزمون و خطا نداريم. پس از سي و چند سال نبايد به گونه‌اي تصميم بگيريم كه با گذشت 2، 3 سال از تصميمي كه گرفتيم و از رأيي كه داديم پشيمان شويم. امروز ديگر همه افراد را مي‌شناسيم؛ افرادي كه آمده‌اند و خود را در معرض نامزدي رياست جمهوري گذاشتند،‌ مشخص هستند.

قاليباف ادامه داد: بخشي از حماسه سياسي مربوط به مشاركت خوب مردم است و بخش ديگر به انتخاب درست و به دور از احساسات مربوط مي‌شود. بايد باور كنيم كه نمي‌توان با حرف، لفاظي و شعار كشور را اداره كرد. كشور نيازمند عقلانيت بر بستر معنويت است. حتما بايد بر آرمان‌هاي خود پافشاري كنيم و از ديگر سو بايد واقع‌بين باشيم. به همين دليل مي‌گويم كارنامه افراد بسيار مهم است.

حرف زدن مديران با مردم

قاليباف با اشاره به دوره اخير مديريت شهري در پايتخت گفت: اكنون توفيق خدمت در شهرداري تهران را دارم. اگر از مردم تهران سوال كنيد، كارنامه من روشن است. شايد كمترين حضور را در تلويزيون داشتم. حتي شايد گاهي اوقات يك نوبت در سال هم به تلويزيون نرفتم. چون دغدغه مردم را مي‌دانستم. دغدغه من به عنوان مدير دغدغه مردم است. من خودم چه دغدغه‌اي داشتم؟ من شهردارم و بايد دغدغه مردم را داشته باشم. اگر دغدغه ديگري داشته باشم، مردم هر مشكلي داشته باشند صدايشان مي‌آيد اما نمي‌شنوم. به همين دليل مي‌گويم مديران كمتر حرف بزنند، چون سبك حرف زدن مدير متفاوت است.

وي با اشاره به كارنامه‌اش در نيروي انتظامي ادامه داد: يك روز در نيروي انتظامي آمدم و با همه مردم حرف زدم، البته با عملكردم، نه با شعار. حتما يادتان مي‌آيد وقتي مي‌خواستيد گذرنامه و گواهينامه دريافت كنيد، چه وضعيتي وجود داشت. يا اگر سرقتي اتفاق مي‌افتاد به شما مي‌گفتند دزد خود را پيدا كنيد، كرايه ماشين را هم تا كلانتري پرداخت كنيد، كاغذ هم همراه‌تان باشد تا بتوانيد مشكل خود را بنويسيد. در پليس اين وضعيت بود، ولي من اين شرايط را عوض كردم. من در حقيقت با راه‌اندازي سيستم پليس 110 با مردم حرف زدم.

ضمانت برنامه، كارنامه است

نامزد يازدهمين انتخابات رياست جمهوري افزود: ‌امروز داشتن برنامه مهم است، اما مهم‌تر از آن داشتن كارنامه است. كسي كه كارنامه ندارد، چه ضمانتي مي‌دهد كه توان اجرايي داشته باشد؟ ضمانت برنامه بايد كارنامه فرد باشد.

وي افزود: ‌سيستم اداري و اجرايي كشور، يك سيستم فسيل شده، بسيار قديمي و از پا درآمده است. اين سيستم بايد به روز و كارآمد شود و بايد آن را اصلاح كنيم. بخشي از مشكلات فساد مالي و اداري نيز به اين سيستم فرسوده اداري مربوط مي‌شود كه از چندين دهه پيش و از قبل از انقلاب وارث آن هستيم. هيچگاه هم آن را متحول نكرديم، چون هيچگاه مديري كه داراي روحيه تغيير و تحول باشد نداشته‌ايم.

قاليباف با انتقاد از وضعيت فعلي كشور در حوزه علم و فناوري گفت: در حوزه دانش در ابتداي قرن بيست و يكم هستيم، اما در به كارگيري دانش، همچون قرن بيستم عمل مي‌كنيم و 50 ،60 سال عقب مانده‌ايم. كشور نيازمند يك تغيير جدي و تحول بنيادين در اين سيستم است.

به تمام وعده‌ها عمل كرده‌ام

قاليباف در جمع مردم يزد گفت: بنده كسي بودم كه هميشه به شكل روشن و مشخص به مردم قول داده‌ام و هرگز خلف وعده هم نكرده‌ام. برخي از حادثه طبس در سال 57، دوران دفاع مقدس، دوران فرماندهي نيروي انتظامي و شهرداري تهران من را مي‌شناسند. به فضل الهي حتي يك مورد نبوده است كه وعده‌اي بدهم و خلاف آن عمل كرده باشم. هم‌ اكنون حدود 12 ميليون نفر در تهران حضور دارند و اقدامات مديريت شهري را مي‌بينند. نمونه آن بزرگراه امام علي(ع) است كه نزديك 30 كيلومتر طول و 57 پل بزرگ دارد و در 14 لاين ساخته شده است. حدود 12هزار خانه براي ساخت اين بزرگراه تخريب شد. اين پروژه با مديريت درست و روحيه جهادي ساخته شده است.

وي ادامه داد: امروز اين روحيه جهادي را در يكايك جوانان مي‌بينم. در دهه اول انقلاب اين فرصت براي من به عنوان محمد باقر قاليباف فراهم شد كه در آن زمان و در سن 19 سالگي خودم را نشان دهم. اما غصه ما اين است كه براي جوانان دهه چهارم به خاطر همين رفتارهاي غلط، فرصتي فراهم نشده است و فرصت‌ها به شكل عادلانه در اختيار همه نيست. يعني سيستم تا اين حد بسته و فرسوده شده است. به خون جديدي نياز داريم تا در رگ‌هاي سيستم اداري و اجرايي كشور بچرخد، در غير اين صورت مشكل تورم حل نمي‌شود.

مشكلات يزد را مي‌شناسم

قاليباف خطاب به مردم يزد گفت: با اطمينان به شما عرض مي‌كنم ظرف 2 سال با زمانبندي مشخص، حتما موضوع تورم و گراني سامان خواهد يافت. البته اين بدين معنا نيست كه در پايان 2 سال اين اتفاق مي‌افتد، بلكه نيمه هر سالي كه بگذرد مردم احساس خواهند كرد اتفاقي رخ خواهد داد و براي اين كار نيز در سطح ملي و استاني برنامه‌ريزي شده است.

وي افزود: ‌امروز كه در جمع مردم يزد هستم مي‌گويم كه مطالعات به شكل استاني صورت گرفته است و مشكلات استان يزد نيز مشخص شده. عليرغم تلاش، كوشش، صبر، قناعت و ديانت مردم يزد، كماكان موضوع آب به عنوان يكي از چالش‌هاي جدي اين استان به شمار مي‌رود. براي حل مشكل آب نيز بايد با منابع پايدار چاره انديشي كرد. اين موضوع در دستور كار است. استان يزد ظرفيت‌هاي بسيار بالايي در حوزه صنعت، معدن و اشتغال در اختيار دارد. يكي از ويژگي‌هاي اين استان روحيه كار و تلاش مردم است. به هر ميزان كه بستر را فراهم كنيم ظرفيت در اين استان وجود دارد.

اولويت‌هاي استان يزد

قاليباف با اشاره به محور ترانزيتي استان يزد گفت: حمل و نقل به عنوان موضوعي مهم در بخش خدمات به شمار مي‌رود. اگر براي مركزي كه مي‌تواند گلوگاه صنعتي باشد و در حوزه كشاورزي هم فعاليت كند، حمل و نقل را فراهم كنيم، مي‌توان بسياري از مشكلات را پشت سر گذاشت. همچنين به صورت دقيق و مطالعه شده درباره خدمات آموزشي در 2 بخش برنامه‌ريزي خواهيم كرد؛ يك بخش مربوط به حوزه آموزش در سطح تكميلي و بخش دوم نيز در حوزه تربيت نيروهاي آموزش ديده حرفه‌اي كه بايد هر دو را به طور جدي دنبال كنيم. يكي از مشكلات اين است كه در سطح مياني، نيروي آموزش ديده و كارگر ماهر كم داريم. بنابراين در حوزه صنعت، خدمات، آموزش و حمل و نقل برنامه‌هايي در دستور كار است و اين موضوعات اولويت‌هاي اين استان به شمار مي‌رود.

وي ادامه داد: يكي از ويژگي‌هاي استان يزد موقعيت گردشگري و بافت تاريخي آن است كه نمونه‌هايي از آن در شهر يزد هم وجود دارد. اين ويژگي يكي از بهترين فرصت‌ها براي اين استان به شمار مي‌رود. اين ظرفيت‌ها وجود دارد و اگر توفيق خدمت در دولت را پيدا كردم، با روحيه كار، تلاش، جوان‌گرايي و با اولويت حل مشكلات اقتصادي به دنبال استفاده از اين ظرفيت‌ها خواهم رفت.

وي در پايان گفت: جامعه ما نياز به آرامش ذهني و روحي دارد. هم‌اكنون جامعه داراي تشويش خاطر است و بايد اين آرامش را به مردم برگردانيم. انشاءالله حماسه سياسي را شما محقق كنيد و حماسه اقتصادي نيز با ما مديران باشد.