صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۱۳۱۵۶
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۰۹ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۲
وی تصریح کرد: اگرچه روحانیون به عنوان مشاورمذهبی در مدارس حضور دارند اما تاکنون قانون و شیوه‌نامه‌ای برای آن تدوین نشده است و به دنبال این هستیم تا به صورت قانونمند از وجود روحانیون به عنوان مشاور مذهبی در مدارس استفاده شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
شرق نوشت:

وزارت آموزش و پرورش در دولت دهم در آخرین روزهای فعالیت خود، از آغاز دوباره طرح حضور روحانیون در مدارس خبر می‌دهد؛ طرحی که پیش از این در زمان وزارت علیرضا علی‌احمدی وزیر سابق آموزش و پرورش با امضای توافقنامه‌ای میان وزارت آموزش و پرورش و حوزه‌های علمیه، زمزمه‌های اجرایی آن اعلام شد و حالا پس از شش سال مسوولان به دنبال اجرای آن هستند. در همین رابطه حجت‌الاسلام والمسلمین ملکی مشاور وزیر آموزش و پرورش و دبیر ستاد همکاری‌های حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش از نظام‌مندشدن روحانیون در مدارس تحت عنوان مشاور مذهبی خبر داد.

او به خبرگزاری ایلنا گفت: در تلاش هستیم تا استقرار روحانیون تحت عنوان مشاور مذهبی در مدارس را نظام‌مند کنیم.

وی تصریح کرد: اگرچه روحانیون به عنوان مشاورمذهبی در مدارس حضور دارند اما تاکنون قانون و شیوه‌نامه‌ای برای آن تدوین نشده است و به دنبال این هستیم تا به صورت قانونمند از وجود روحانیون به عنوان مشاور مذهبی در مدارس استفاده شود. دبیر ستاد همکاری‌های حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش افزود: همچنین راه‌اندازی رشته تربیت مبلغ برای واحدهای دانش‌آموزی را در دستور کار داریم. اجرای این طرح در شرایط کنونی گرچه به تایید کارشناسان حوزه تعلیم و تربیت نرسیده است، اما فعالیت دولت‌های نهم و دهم بستر افزایش حضور نهاد‌های حوزوی در آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها را فراهم کرده است. به طوری‌که اجرای طرح‌هایی همچون، حضور دایمی روحانیون در مدارس، بازنگری در علوم انسانی، تحول بنیادین در آموزش و پرورش، به کارگیری فارغ‌التحصیلان حوزه‌های علمیه در دانشگاه‌هایی همچون دانشگاه علامه‌طباطبایی نشان‌دهنده افزایش حضور نهاد‌های حوزوی در آموزش و پرورش و دانشگاه‌هاست.

حضور 21هزار روحانی در 26‌هزار مدرسه در سال‌جاری

مسوولان در وزارت آموزش و پرورش و ستاد همکاری‌های حوزه علمیه و آموزش و پرورش در حالی به دنبال احیای دوباره و نظام‌مند و قانونمندکردن حضور روحانیون در مدارس هستند که به گفته رییس ستاد همکاری‌های حوزه علمیه و آموزش وپرورش در سال تحصیلی 92-91 بیش از 21‌هزار نفر از روحانیون در 26‌هزار مدرسه در سراسر کشور نماز جماعت برپا کردند.

او با بیان اینکه بیشترین همکاری از بین روحانیونی که دوره‌های تخصصی را گذرانده‌اند داشته‌ایم، می‌گوید: در سال گذشته بیش از پنج‌هزارو 600جلسه گفتمان دینی در مدارس کشور با حضور خواهران و برادران طلبه برگزار شده است. ستاد همکاری‌های آموزش و پرورش ستادی است که پس از امضای توافقنامه میان علیرضا علی‌احمدی وزیر وقت آموزش و پرورش و حجت‌الاسلام مقتدایی رییس حوزه‌های علمیه قم آغاز به کار کرد. پس از آن در دولت دهم حمیدرضا حاجی‌بابایی اعلام کرد: آموزش و پرورش از حضور روحانیون در مدارس استقبال می‌کند.

فعالیت ستاد همکاری‌های حوزه علمیه و آموزش و پرورش در حالی است که پیش از این رییس این ستاد در گفت‌وگو با «شرق» درباره نحوه همکاری این ستاد با آموزش و پرورش عنوان کرده بود: عناوین اصلی برنامه‌هایی که بین حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش قرار است صورت گیرد در پنج عرصه اشاعه فرهنگ و پشتیبانی، تبلیغ و پرورش، آموزش و اعزام نیروی انسانی، پژوهش و تولید مواد و رسانه‌ها و مدارس وابسته است که این پنج عرصه زمینه‌های قطعی است که باید به تصویب شورایعالی حوزه‌های علمیه، شوراهای عالی آموزش و پرورش و شورای علمی انقلاب فرهنگی برسد.