صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۱۲۹۱۸
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۲۲ - ۰۳ خرداد ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
اسوشیتدپرس نوشت:

باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه با دفاع از حملات هواپیماهای بدون سرنشین، این حملات را در مبارزه این کشور با تروریسم، قانونی، موثر و ضروری خواند ولی در عین حال اذعان کرد این حملات هدفمند، «درمان همه دردها» نیست و اینکه وی از کشته شدن غیرعمدی غیرنظامیان ناراحت می شود.

به گزارش انتخاب، اوباما با اعلام اینکه دستورالعمل های جدیدی برای استفاده از پهپادها امضا کرده است، گفت قصد دارد راه هایی برای نظارت بیشتر بر این حملات پیدا کند.

برخی پرسش ها و پاسخ ها در خصوص این حملات در زیر می آید:

*پرسش: پهپادها چه هستند؟
*پاسخ: آمریکا ناوگان بزرگی از هواپیماهای کنترل از راه دور موسوم به «درون» (پهپاد) دارد ولی این کشور برای حملات هدفمند بیشتر به هواپیماهای «پرداتور» و «ریپر» که مجهز به موشک های «هلفایر» هستند، تکیه می کند. این هواپیماها نه تنها از دور در آمریکا بلکه همچنین از پایگاه هایی نزدیک تر به مناطق جنگی از جمله جیبوتی و سیسیل کنترل می شوند.

*پرسش: چه کسی حملات پهپادها را انجام می دهد؟
*پاسخ: ارتش آمریکا به طور مرتب از حملات پهپادها در مناطق جنگی استفاده کرده است از جمله اندکی بیش از 500 حمله پارسال در افغانستان که در مقایسه با تقریبا 300 مورد سال 2011 افزایش را نشان می دهد. این حملات پهپادها به طور گسترده شناخته شده و بخشی از تلاش های جنگی ارتش هستند. سیا نیز حملات خود را انجام می دهد که مخفیانه تر است و عمدتا در منطقه مرزی پاکستان و همچین یمن و سومالی متمرکز است.

*پرسش: برنامه سیا چقدر گسترده است؟
*پاسخ: به رغم اینکه دولت آمریکا جزئیاتی در خصوص این برنامه محرمانه فاش نمی کند ولی گروه های مستقل، اطلاعاتی در خصوص حملات پهپادهای سیا جمع آوری کرده اند. بهترین برآوردها اینست که سیا از سال 2004 تاکنون بیش از 350 حمله با استفاده از پهپادها در پاکستان و کمتر از در مجموع 100 حمله در یمن و سومالی انجام داده است. مقامات آمریکایی به ندرت به طور علنی به این برنامه مخفیانه سیا اشاره می کنند ولی هم اکنون تلاش هایی برای انتقال مسئولیت همه حملات پهپادها به غیر از حملات در پاکستان و یمن، به ارتش در دست انجام است. براوردها نشان می دهد 3000 نفر از سال 2004 تاکنون در حملات پهپادهای آمریکایی عمدتا در پاکستان کشته شده اند. گروه موسوم به «بنیاد آمریکای جدید» تخمین می زند گمان می رود تقریبا 21 درصد افراد کشته شده، غیرنظامی باشند.

*پرسش: سیاست حملات پهپادهای آمریکا چگونه تغییر خواهد کرد؟
*پاسخ: اوباما اعلام کرد دولت مرتبا به کنگره در خصوص حملات پهپادها گزارش داده ولی این اطلاعات اغلب محرمانه است و در دسترس عموم نیست. اوباما وعده داد راه هایی را برای افزایش نظارت بر حملات پهپادها خارج از مناطق جنگی بررسی خواهد کرد. وی اعلام کرد دستورالعمل جدیدی را امضا کرده است که خطوط مشی برای استفاده از پهپادها را تشریح می کند. این سیاست خواهان حملات پهپادها فقط در شرایطی است که هدف مورد نظر، تهدیدی «مداوم و قریب الوقوع» برای مردم آمریکا باشد و زمانیکه هیچ راه دیگری برای مقابله موثر با این تهدید وجود نداشته باشد. رئیس جمهور آمریکا همچنین اعلام کرد پیش از آنکه حمله ای انجام شود، باید «تقریبا قطعیت وجود داشته باشد که هیچ غیرنظامی کشته یا زخمی نمی شود».

*پرسش: منطق حقوقی دولت اوباما برای استفاده از پهپادها به منظور کشتن مظنونان تروریست از جمله شهروندان آمریکایی در خارج چیست؟
*پاسخ: مقامات دولت می گویند برنامه حملات پهپادها مبتنی بر اختیار رئیس جمهور در حفاظت از آمریکا در برابر حملات قریب الوقوع براساس قانون اساسی این کشور است. دولت همچنین به مجوز توسل به زور که کنگره مدت کوتاهی پس از حملات 11 سپتامبر سال 2011 آن را تصویب کرد، به عنوان مبنای قانونی حملات بر ضد القاعده و گروه های وابسته به آن استناد می کنند.

*پرسش: آیا اوباما اختیار دارد یک شهروند آمریکایی را در خاک آمریکا بکشد؟
*پاسخ: اریک هولدر دادستان کل آمریکا که در کنگره سخنرانی می کرد، چنین احتمالی را منتفی ندانست ولی گفت فقط می تواند پیش بینی کند این اتفاق در شرایط فوق العاده ای همچون حملات 11 سپتامبر یا حمله به بندر پرل هاربر بیافتد. اوباما اعلام کرد معتقد نیست که براساس قانون اساسی، دولت بتواند هیچ شهروند آمریکایی را با پهپاد یا سلاح بدون طی فرایند قضایی لازم، هدف قرار دهد و بکشد. وی افزود: «هیچ رئیس جمهوری نباید پهپادهای مسلح را بر فراز خاک آمریکا به پرواز دربیاورد».

*پرسش: مردم آمریکا درباره برنامه پهپادها چه فکر می کنند؟
*پاسخ: نتایج بیشتر نظرسنجی ها نشان می دهد آمریکایی ها به طور گسترده از استفاده از پهپادها برای هدف قرار دادن تروریست های مظنون در کشورهای خارجی حمایت می کنند هر چند که اگر هدف، یک شهروند آمریکایی باشد، این حمایت تا حدی کاهش می یابد و اگر قرار باشد از این هواپیماها در آمریکا استفاده شود، این حمایت به طور چشمگیری کاهش پیدا می کند. 70 درصد آمریکایی های شرکت کننده در نظرسنجی سی بی اس نیوز و نیویورک تایمز در ماه آوریل اعلام کردند از استفاده از پهپادها برای حمله به تروریست های مظنون در کشورهای خارجی حمایت می کنند و 20 درصد نیز با این مسئله مخالفت کردند.