صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۱۲۷۸۴
تاریخ انتشار: ۴۱ : ۱۹ - ۰۲ خرداد ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بررسي هاي علمي نشان داده است که قرار گرفتن طولاني مدت در مرض نور خورشيد ،بدون محافظت از چشم ، مي تواند باعث ايجاد کاتاراکت (آب مرواريد) و دژنرسانس ماکولا شده و به چشم ها صدمه بزند .به همين دليل چشم پزشکان استفاده از عينک آفتابي جاذب اشعه ي ماوراي بنفش و کلاه لبه داررا در زمان مواجهه طولاني مدت با نور خورشيد توصيه مي کنند .          

چه زماني استفاده از عينک آفتابي توصيه مي شود ؟
در تابستان که ميزان تابش اشعه ي ماوراي بنفش Aو( B ( UVAو( UVB ) حداقل سه برابر بيشتر از زمستان است .
وقتي در کنار ساحل يا در داخل آب هستيد .
در هنگام شرکت در مسابقه هاي ورزشي زمستاني به خصوص ارتفاع هاي بلند .
در هنگام استفاده از داروهاي ايجاد کننده حساسيت به نور.


چه عينکي بايد خريداري کرد؟
اگر عينک هاي آفتابي براي محافظت از چشم ها دربرابر پرتوهاي مضر نورخورشيد طراحي شده اند .برچسب روي عينک ، محافظت در برابر شعه ي ماوراي بنفش و ساير امواج نوراني طبيعي را مشخص مي کند .
اولین نکته در بحث انتخاب عینک جدای از ظاهر آن که بسته به سلیقه های مختلف، ممکن است گوناگون باشد ابعاد عینک است. یعنی ابعاد عینک باید بگونه ای باشدکه حدقه چشم را بپوشاند.


فريم يا قاب عينک
انتخاب جنس فريم به سليقه فرد بستگي دارد ، فریم های موجودی که در بازار وجود دارند از نوع پلاستیک یا کائوچو هستند . نوع و وزن فریم سلیقه افراد را مشخص می کند ، فريمهاي فلزي به دليل سنگيني از استحكام و دوام بيشتري برخوردار هستند، اما اين فريمها به دليل فلزي بودنشان جاذب گرماي آفتاب هستند توصيه مي شود كه از عينك هايي كه فرمهاي كائوچويي دارند يا از عینک های فلزی به دلیل سنگینی و فشاری که بر روی بینی وارد می کنند ، معمولا آزاردهنده هستند ، مخصوصا اينكه اگر به مدت طولاني استفاده شود ممكن است اثر پايه هايش روي بيني باقي مانده و ظاهر نامطلوبي بوجود آورد. دسته اين گونه عينك ها هم پشت گوش قفل مي شوند و باعث زخمي شدن آن مي شوند، در نتيجه توصيه ميشود دسته هاي عينك طوري باشند كه گذاشتن و برداشتن آن آسان باشد.جنس سبكتر هستند و كمتر جاذب نور و حرارت مي باشند استفاه شود .
شیشه هایی در عینک استاندارد است که جنس شیشه آن از نوع تلق و پلاستیک فشرده باشد ، انواع جنس شیشه ای سنگین تر هستند و در عین حال از کیفیت بالاتری برخوردار هستند .
در انتخاب رنگ و شدت رنگ اين عينك ها باید توجه داشته باشیم که بايد رنگي را انتخاب كنيم كه تغييري در رنگ اشياء ايجاد نكند مثلا رنگ سبز را سبزتر يا كم رنگ تر نكند ، بنابراين براي امتحان كردن آن بايد حتما از يك طيف رنگي در اطراف محيط كمك گرفت. بدين صورت كه با گذاشتن آن روي چشم نبايد هيچ تغييري در رنگ و اندازه اشياء ايجاد شود ، در نتيجه هر مقداري كه كيفيت ساخت عینک بالاتر باشد ، تغییر رنگ کمتری ایجاد خواهد شد .
معمولا بهترين رنگ تيره و خاكستري است كه كمترين تاثير را روي اشياء دارد و رنگ هاي سبز و قهوه اي در رده هاي بعدي قرار دارند ، به عبارتي اين سه رنگ رنگ هاي مطلوبي هستند كه توصيه مي شوند . اما رنگ هاي آبي، قرمز و فانتزي اصلا توصيه نمی شوند زیرا در رنگ اشیا ء تغییر ایجاد می کنند و در عین حال مقدار زیادی اشعه مضر را از خود عبور می دهند .


كاركردهای یک عينک آفتابي
كاركرد عينک آفتابي در سه جهت كاهش شدت نور ورودي به چشم، مانع از ورود اشعه هاي مضر به چشم و به عنوان حفاظي براي محيط بيروني چشم عمل مي كنند.
عینک آفتابی باید تا 99 درصد از ورود اشعه ی ماوراء بنفش جلوگیری کند ، مواجهه طولاني مدت با اشعه ي ماورابنفش خورشيد ارتباط نزديکي با ابتلا به برخي بيماري هاي چشم دارد . UVBنسبت به UVA خطرهاي بيشتري براي چشم و پوست به دنبال دارد .عدسي هاي شيشه اي و پلاستيکي ،امواج UV را جذب مي کنند ، اما ميزان جذب UV با افزودن مواد شيميايي خاص به عدسي در حين ساخت آن ويا پوشاندن سطح عدسي با اين مواد پس از ساخت ،افزايش مي يابد .
در هنگام خريد ، نوعي از عينک آفتابي را که مانع از ورود 99 يا 100 در صد امواج ماوراي بنفش به چشم مي شود ، انتخاب کنيد. بر چسب برخي از کارخانه ها بيانگر جذب اشعه UV تا 400 نانو متر مي باشد که به معناي جذب 100 درصد اشعه UV مي باشد .


در چه مواردي عينک آفتابي موثر نيست ؟
عينک هاي آفتابي نمي توانند چشم ها را درمقابل نورهاي بسيار شديد برخي منابع توليد کننده نور محافظت کنند. جوشکاري ، نورهاي شديد برنز کننده ، شرايط شديد برفي ، و يا نگاه مستقيم به نور آفتاب ( مثلا در حين خورشيد گرفتگي ) مي تواند به شدت به چشم ها آسيب برساند.
نگاه مستقيم به هريک از اين منابع نوراني بدون محافظ مناسب، مي تواند سبب ابتلاي قرنيه به فتوکراتيت و يا حتي آسيب به شبکيه و از دست رفتن دايمي ديد مرکزي شود . استفاده از عينک هاي آفتابي مناسب در فعاليت هاي روزمره خارج از منزل ، کليد محافظت چشم ها از صدمه هاي وابسته به نور خورشيد است .
بهترين عينک هاي آفتابي آنهايي هستند که 100 درصد اشعه UV را جذب نموده ، بهترين کيفيت اپتيکي و کم ترين احتمال شکسته شدن را داشته باشند.




منبع: سلامت نیوز