صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

چهارشنبه - ۲۶ دی ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۱۲۰۶۶
تاریخ انتشار: ۳۴ : ۱۳ - ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مسئول تدوین برنامه‌های جبهه پایداری با تشریح برنامه‌های اقتصادی این جبهه برای دولت یازدهم گفت: تثبیت نرخ ارز به عنوان یکی از حیاتی‌ترین شاخص‌های اقتصاد کشور قطعا در اولویت کاندیدای جبهه پایداری قرار دارد.

به گزارش انتخاب به نقل از تسنیم، پرویز داودی مسئول تدوین برنامه‌های جبهه پایداری صبح امروز در نشست خبری در خبرگزاری فارس با اشاره به دلایل تدوین این برنامه برای جبهه پایداری اظهار داشت: با توجه به اینکه جبهه پایداری در راستای اهداف انقلاب اسلامی قدم برمی‌دارد و افراد مخلص و مومنی در آن وجود دارند، بنده این وظیفه را در خود دیدم تا اگر اطلاعاتی دارم در تنظیم برنامه‌های جبهه پایداری به آنها کمک کنم و لذا درگیر تنظیم این برنامه‌ها شدم.

وی افزود: برنامه جبهه پایداری برای انتخابات ریاست جمهوری با همکاری اساتید دانشگاه و دستگاه‌های اجرایی تدوین و در  اختیار این جبهه قرار گرفت.

مسئول تدوین برنامه‌های جبهه پایداری با بیان اینکه اولویت برنامه‌های جبهه پایداری در حوزه فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و مدیریت است، افزود: تلاش کردیم که با رعایت عدالت، مردمی کردن و تبعیت از مواضع به حق، روشن و شفاف مقام معظم رهبری این برنامه را تنظیم کنیم.

داودی در خصوص تفاوت برنامه جبهه پایداری با سایر اصولگرایان اظهار داشت: اصولگرایان طیف وسیعی هستند که در گروه‌های مختلف فعالیت می‌کنند و بسیاری از کاندیداهای اصولگرا برنامه‌های خود را مطرح نکردند و برخی دیگر نیز برنامه‌های خود را منتشر کردند.

وی با اشاره به اینکه اصولگرایان اهداف مشترکی دارند و تفاوت چندانی در برنامه‌ها نداریم، اظهار داشت: البته ما در اهداف ریزتر تفاوت‌هایی را مشاهده می‌کنیم.

دولت یازدهم در برابر فساد باید تحمل ناپذیر باشد

مسئول تدوین برنامه‌های جبهه پایداری با اشاره به اینکه تحقق عدالت، مردمی کردن و هماهنگی فعالیت‌ها و حرکت سایر برنامه‌ها به سمت اهداف فرهنگی از مهمترین ویژگی‌های برنامه جبهه پایداری است، اظهار داشت: بحث مبارزه با مفاسد اقتصادی از اولویت‌های این برنامه است و انشاءالله دولت یازدهم نه تنها باید آلودگی نداشته باشد، بلکه حتی نباید در مقابل فساد تحمل‌پذیر باشد. لذا برخورد با مفاسد باید در اولویت‌های نخست دولت یازدهم باشد.

داودی ادامه داد: همچنین در برنامه‌های جبهه پایداری تلاش کردیم تا با استفاده از ابزارهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی رفاه عمومی مردم در نظر گرفته شود. چرا که گاهی می‌بینیم در سیاست‌های اجتماعی که از سوی دولت‌ها اجرا می‌شود، گروه‌هایی بیشتر یا کمتر منتفع می‌شوند. لذا ما در انتخاب سیاست‌ها تلاش کردیم که گروه‌های نفع‌برنده عموم مردم و گروه‌های محروم باشند و این جزو معیارهایی است که آن را دنبال کردیم.

وی در خصوص برنامه‌های جبهه پایداری در حوزه فرهنگی اظهار داشت: بحث‌های فرهنگی جزو اولویت برنامه‌های جبهه پایداری برای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم است و ما معتقدیم سیاست‌های فرهنگی باید از متن اسلام و احادیث استخراج شود و برای اجرای آن سیاست‌ها، معیارها و ضوابط اسلامی مورد توجه قرار گیرد.

مسئول تدوین برنامه‌های جبهه پایداری با بیان اینکه نحوه برخورد با موضوعات فرهنگی باید ظریف و هنرمندانه باشد افزود: ما با انسانها روبرو هستیم و باید بدانیم که با اجسام غیرزنده سروکار نداریم. سیاستهای فرهنگی باید ظریف و هنرمندانه اجرا شود و اگر می‌خواهیم معیارهای اسلامی روز به روز شناخته و  عملیاتی شود و مردم با آگاهی و دل و جان آن را بپذیرند باید خیلی بیشتر از این کار کنیم، اما قطعا نمی‌توان با مسائل فرهنگی با دستور رفتار کرد.

اکثر تدوین‌کنندگان برنامه جبهه پایداری در تدوین برنامه پنجم توسعه دست داشتند

داودی با بیان اینکه بیشتر کسانی که در تدوین برنامه جبهه پایداری همکاری داشتند اساتید دانشگاه و نیروهای حوزوی بودند، اظهار داشت: بیشتر این نیروها در تدوین برنامه پنجم توسعه نیز دست داشتند و ما از کارشناسان دستگاه‌ اجرایی نیز استفاده کردیم. همچنین افرادی که قبلا وزیر یا معاون وزیر بودند و سابقه اجرایی 20 تا 30 سال داشتند در این حوزه به ما کمک کردند.

وی در پاسخ به سوالی درباره ارائه این برنامه به رئیس جمهور دولت آینده در صورت عدم پیروزی لنکرانی گفت: این برنامه برای نظام جمهوری اسلامی تدوین شده و اگر کاندیدای جبهه پایداری و یا هر فرد دیگری رئیس جمهور شود و از ما این برنامه را طلب کند، قطعا در اختیار او قرار خواهیم داد.

مسئول تدوین برنامه‌های جبهه پایداری با بیان اینکه تورم بالا و بیکاری و اشتغال باید به عنوان مسئله اساسی در دولت آینده مورد توجه قرار بگیرد، اظهار داشت: ما در کوتاه‌مدت باید بحث تورم و معیشت مردم را سروسامان دهیم و زمینه‌های لازم را برای رشد تولید و فعال شدن واحدهای تولیدی فراهم کنیم.

داودی افزود: مهمترین برنامه ما برای تحقق رشد تولید و افزایش اشتغال، بازنگری در سیاست‌های ارزی با هدف تثبیت و کنترل نرخ ارز است و تثبیت نرخ  ارز به عنوان یکی از حیاتی‌ترین شاخص‌های اقتصاد کشور قطعا در اولویت کاندیدای جبهه پایداری قرار دارد.

وی با تاکید بر اصلاح سیستم پولی کشور اظهار داشت: در حال حاضر 460 هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور وجود دارد و این در حالی است که بسیاری از واحدهای تولیدی که سهم زیادی از اشتغاالزایی دارند، مشکل خود را نقدینگی عنوان می‌کنند که این تناقض نشان می‌دهد ساختارهای اختصاص نقدینگی به صنعت کشور با مشکل روبرو است و باید آن را حل کنیم.

مسئول تدوین برنامه‌های جبهه پایداری با تاکید بر  اینکه در حال حاضر واحدهای تولیدی هزینه‌های مالی زیادی دارند اظهار داشت: یکی از برنامه‌های ما اصلاح هزینه‌های بالای مالی در واحدهای تولیدی است که باید آن را کاهش دهیم و  اگر این کار صورت بگیرد می‌توان امید داشت که موضوع تورم و اشتغال در کشور سامان خواهد گرفت.

داودی در ادامه تصریح کرد: هم اکنون سرمایه‌گذاری‌های خوبی در اقتصاد کشور انجام می‌شود و زیربناهای بالقوه خوبی برای حرکت به سمت اقتصاد مولد و پویا وجود دارد. لذا با چند حرکت اصلاحی در ساختار می‌توان ظرفیت‌ها را در جهت تعدیل و کاهش تورم فعال کرد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه اگر انتخابات 92 دو قطبی میان هاشمی رفسنجانی و دولت شود، جبهه پایداری چه اقدامی می‌کند، اظهار داشت: من جزء جبهه پایداری نیستم و تنها زمانی که دیدم اهداف آنها منطبق با انقلاب اسلامی است و افراد سالمی در آن حضور دارند، ابراز تمایل کردم که به جبهه پایداری کمک کنم. اما اطلاعی ندارم که آنها چه موضعی را اتخاذ خواهند کرد.

روستاییان را وارد عرصه‌های اقتصادی می‌کنیم

مسئول تدوین برنامه‌های جبهه پایداری با تاکید بر اینکه رفع نابرابری‌های اقتصادی و فقر مطلق از برنامه‌های جبهه پایداری برای ریاست جمهوری یازدهم است، اظهار داشت: سیاست‌های ما باید در جهت تشویق مردم برای حضور در عرصه کشور باشد و لذا یکی از برنامه‌های اصلی ما رفتن به سمت روستاها و مناطق محروم است. ما در حال حاضر 23 میلیون روستایی و ساکن مناطق محروم داریم که باید آنها را وارد صحنه‌های اقتصادی کنیم.

داودی با اشاره به برنامه‌های جبهه پایداری برای جوانان افزود: در حال حاضر هرم جمعیتی کشور بین 25 تا 30 سال است که این جوانان نیاز به اشتغال، مسکن و حمایت‌های لازم برای ازدواج دارند و لذا دولت یازدهم باید در این بخش سرمایه‌گذاری‌های وسیعی انجام دهد.

وی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: به راحتی می‌توانیم به رشد 10 تا 12 درصدی در صنعت برسیم. ما معتقدیم صادرات کشور باید در جهت افزایش بهره‌وری باشد چرا که اگر بهره‌وری بالا برود در بلندمدت اقتصاد کشور را شکوفا می‌کند. صادرات کشور باید نیز بهره‌ور باشد و اولویت به اقلام با ارزش افزوده بالاتر اختصاص پیدا کند.

مسئول تدوین برنامه‌های جبهه پایداری ادامه داد: خام‌فروشی سیاست خوبی نیست و نباید در بلندمدت این سیاست دنبال شود. باید با استفاده از تکنولوژی بالا تولید را برای واحدهای صنعتی ارزان کنیم و لذا قطعا باید کاری کنیم که واحدهای تولیدی به سمت افزایش بهره‌وری و تکنولوژی‌های بالاتر تشویق شوند و در این موضوع کنترل قیمت ارز بسیار مهم است.

داودی با اشاره به اینکه واردات رسمی کشور در حال حاضر بین 50 تا 60 میلیارد دلار است و مقداری واردات غیررسمی هم داریم، افزود: باید این حجم واردات مورد بازنگری قرار بگیرد و سیاست‌های وارداتی را در جهت افزایش تولید ملی تنظیم کنیم.

وی همچنین تاکید کرد: ابعاد مختلف اقتصاد مقاومتی در برنامه جبهه پایداری احصاء شده است و اگر می‌خواهیم اقتصاد مقاومتی داشته باشیم باید در جهت بهره‌وری بالا و تولید ملی حرکت کنیم و سیاست‌های کلی ما باید در این جهت قرار بگیرد.

مسئول تدوین برنامه‌های جبهه پایداری در  ادامه با اشاره به اینکه نباید تورم‌های ناگهانی برای مردم ایجاد شود، گفت: بالا و پایین کردن نرخ ارز بودجه دولت را نیز بالا و پایین می‌کند و ضرر زیادی به اقتصاد کشور وارد می‌شود، بنابراین تثبیت نرخ ارز نقش زیادی در تولید ملی دارد.

داودی در خصوص مدیریت ارزی کشور اظهار داشت: نوسان قیمت ارز از پدیده‌هایی است که آسیب زیادی به اقتصاد کشور وارد کرده است، لذا برنامه دولت آینده باید ثبات نرخ ارز باشد.

وی افزود: در طرح بلندمدت اقتصاد مقاومتی، اصلاح ساختارها در بلندمدت عملیاتی است اما بسیاری از کارها در کوتاه‌مدت هم قابل انجام است.

مسئول تدوین برنامه‌های جبهه پایداری تصریح کرد: روحیه دولت یازدهم باید استفاده از نیروهای نخبه و بکارگیری آنها برای اصلاح امور باشد. البته نباید نادیده بگیریم که تشکیلات دولت اجرایی است و نخبگان باید در این ساختار وارد شوند.

داودی در پاسخ به این سوال که آیا نقاط مثبت و منفی دولت‌های نهم و دهم د رتنظیم برنامه جبهه پایداری لحاظ شده است، اظهار داشت: باید نقاط ضعف و قوت همه دولت‌های بعد از انقلاب را ببینیم و آنها را مد نظر قرار دهیم. البته این نکات مثبت و منفی نباید تفسیر به رای شود و باید از صحبت‌های مقام معظم رهبری استخراج شود. ما با این دید تلاش کردیم نقاط مثبت را در برنامه لحاظ کنیم.

وی در خصوص برنامه جبهه پایداری برای کنترل سوداگری در بازار مسکن اظهار داشت: 57 درصد تورم کشور مربوط به خوراک و مسکن است که اگر این مسئله را از پیش پای مردم برداریم تورم نصف می‌شود.

مسئول تدوین برنامه‌های جبهه پایداری خاطرنشان کرد: راه حل مقابله با سوداگری در اقتصاد ایجاد شبکه‌های اطلاعاتی و وضع قوانین غیرمتناقض است.

داودی در پاسخ به این سوال که آیا کاندیدای جبهه پایداری در صورت پیروزی هدفمندی یارانه‌ها را ادامه خواهد داد، اظهار داشت: معتقدم هدفمندی یارانه‌ها در یک ظرف معنا دارد و ما نمی‌توانیم در عین اینکه هدفمندی یارانه‌ها را  اجرا می‌کنیم، همزمان نرخ ارز را 2 تا 3 برابر کنیم و در این صورت همانند این است که هدفمندی را اجرا نکرده‌ایم.

وی با بیان اینکه در دولت نهم هدفمندی یارانه‌ها در ظرف طرح تحول اقتصادی دیده شده بود، اظهار داشت: هدفمندی یارانه‌ها زمانی می‌تواند مفید و موثر باشد که در درون این ظرف قرار داشته باشد و اگر نتوانستیم پایه‌هایی از این ظرف را انجام دهیم و یا آن را به هر دلیلی معوق کردیم، هدفمندی یارانه‌ها کارآیی لازم را نخواهد داشت.

مسئول تدوین برنامه‌های جبهه پایداری افزود: هدفمندی یارانه‌ها به عنوان یک طرح مفید و کارساز است اما باید در ظرف خودش قرار بگیرد و تا زمانی که این ظرف طراحی نشده هدفمندی کارایی نخواهد داشت.

داودی همچنین گفت: معتقدم پرداخت یارانه به طبقات محروم باید ادامه داشته باشد. اما اصلاح این طرح و دیدن آن در ظرف طرح تحول اقتصادی مورد نیاز است.