صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۱۱۹۲۲
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۱۶ - ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : در شرایطی که از مدت ها پیش، بحث احتمال تحویل سامانه موشکی «اس- 300» از سوی مسکو به سوریه، به یکی از مباحث جنجالی در بحث بحران سوریه تبدیل شده بود، اکنون منابع روسی از استقرار نهایی این سامانه در سوریه خبر می دهند. خبری که از سوی محافل اطلاعاتی رژیم اسرائیل نیز مورد تأکید قرار گرفته است و می تواند تحولی جدی در عرصه تحولات میدانی سوریه محسوب شود.

به گزارش تابناک ، منابع روسی روز گذشته خبر داده اند روسیه هم اکنون 4 سامانه دفاع ضدموشکی از نوع «اس- 300» را در سوریه مستقر کرده و به همراه این سامانه ها، مستشاران نظامی روس نیز فعالیت خود را در این کشور آغاز کرده اند.

بر اساس این گزارش، در حالی که کشورهای غربی و به ویژه آمریکا طی ماه های اخیر به شدت با تحویل این سامانه های موشکی از سوی روسیه به سوریه مخالفت می کردند، این اقدام عملاً از دو سال پیش به صورت غیرعلنی در جریان بوده و اینک هر 4 سامانه ای که در قرارداد سال 2010 دو کشور به آن اشاره شده بود، در سوریه مستقر شده اند.

همزمان با انتشار این گزارش، سایت «دبکا فایل»، وابسته به محافل امنیتی و اطلاعاتی رژیم اسرائیل نیز در خبری فوری، به همین موضوع پرداخته و می نویسد به جز این 4 سامانه مستقر شده، تعدادی دیگر نیز در این کشور آماده استقرار هستند.

دبکا همچنین در تحلیل این خبر اشاره می کند که با استقرار این سامانه ها و به ویژه با حضور مستشاران روس، هرگونه حمله ای از سوی رژیم اسرائیل به سوریه با قصد نابود کردن این موشک ها، ناگزیر باعث هدف قرار دادن این مستشاران خواهد شد و این رژیم را در تقابل مستقیم با روسیه قرار خواهد داد.

این سایت همچنین در خبری دیگر در همین راستا، گزارش داده که روسیه به تازگی موشک های کروز ضدکشتی «یاخونت» را نیز به همراه یک سامانه راداری به روز شده و پیشرفته برای افزایش برد و دقت این موشک ها به دولت سوریه تحویل داده است.

دبکا هدف روسیه از این اقدام را مقابله با هرگونه تلاش نیروهای بین المللی برای حمایت از شورشیان سوری از راه دریا، اقدام به محاصره دریایی سوریه و یا برقراری منطقه پرواز ممنوع برای انجام حملات محدود می داند. علاوه بر این، موشک های یاخونت سوریه را قادر خواهد ساخت کشتی های حامل موشک اسرائیلی را از سواحل خود دور نگه داشته و از پیاده شدن احتمالی نیروهای اسرائیلی در خاک این کشور نیز جلوگیری کند.

این اخبار، هم راستا با گزارشی است که چهار روز پیش و در پی دیدار بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، از سوی این سایت منتشر شده و در آن آمده بود پوتین به نتانیاهو هشدار داده خود را از سوریه کنار بکشد.

به هر حال، آنچه مسلم است، روسیه قصد دارد ضمن حفظ تعهد خود به تعامل با جامعه بین المللی برای حل بحران سوریه، نشان دهد که همچنان در حفظ منافع خود در سوریه پایبند است و با وجود همراهی با آمریکا در برگزاری کنفرانس سوریه و موارد دیگری از این دست، اجازه نخواهد داد این گونه همراهی ها به عنوان نرمش و ضعف مسکو تعبیر شود.

گفتنی است ایالات متحده نیز به سرعت نسبت به خبر استقرار سامانه های «اس- 300» در سوریه واکنش نشان داده و ابراز نگرانی کرده با استقرار این سامانه ها، «بشار اسد احساس امنیت کرده» و هزینه های اقدام نظامی علیه دولت دمشق افزایش یابد.