صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۱۱۶۱۹
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۴ - ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وزیر بهداشت از تعویق اجرای برنامه پزشک خانواده در تهران خبر داد و درباره ارز دارو نیز گفت: ارز دارو امسال مبادلاتی است و افزایش قیمت دارو نیز به میزان تورم و حدود ۳۰ درصد خواهد بود اما با اختصاص یارانه دارو افزایش قیمت دارو را جبران می‌کنیم.

حسن طریقت منفرد امروز در حاشیه همایش مسئولان تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به پرسش فارس درباره ارز دارویی و تغییر قیمت دارو گفت: آنچه کتباً به وزارت بهداشت اعلام کردند این است که ارز دارو امسال مبادلاتی است و ما هم تفاوت قیمتها را با  توجه به اینکه ارز دارو مبادلاتی اعلام شده با یارانه ۲هزار میلیارد تومانی که دولت قول داده است، جبران می‌کنیم.

وی گفت: از نظر ما این رقم یارانه دارویی تفاوت ارز مرجع و مبادلاتی را برای دارو تقریباً جبران می‌کند و اگر دارو گران شود، مابه التفاوت آن با یارانه دولتی تعدیل می‌شود. سال گذشته بیش از 90 درصد ارز اختصاصی برای دارو ارز مرجع بود اما امسال بخش عمده ارزی که برای دارو اختصاص داده شده است، ارز مبادلاتی است.

وزیر بهداشت افزود: البته هنوز ارز زیادی در سال جاری برای دارو اختصاص پیدا نکرده است ولی از همین میزان کم که حدود 75 میلیون دلار است،‌بخش عمده آن ارز مبادلاتی است که به تازگی به شرکتهای دارویی داده است و هنوز محصولات تولیدی با این ارز وارد بازار نشده است.

طریقت منفرد گفت:‌ در مورد قیمت دارو نیز باید گفت که ممکن است دارو گران شود اما تفاوت قیمت آن بیش از نرخ تورم یعنی حدود 30 درصد نخواهد بود که آن هم با یارانه دولتی جبران می‌شود.

وزیر بهداشت درباره ماندن دارو در انبارهای گمرک نیز گفت: در طول سال همواره دارو وارد انبارهای گمرک می شود و ترخیص می شود در مورد داروهایی که در گمرک مانده بودند نیز آنچه مورد نیاز بیماران بوده است، ترخیص شده است.

پزشک خانواده در تهران شاید وقتی دیگر

وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار فارس درباره زمان اجرای برنامه پزشک خانواده در تهران (با توجه به اینکه وزیر بهداشت هفته جاری را زمان شروع اجرای این برنامه در تهران اعلام کرده بود،)  پاسخ داد: ما اصرار داشتیم هر چه سریعتر این برنامه در تهران اجرا شود اما به دلیل گستردگی تهران و جمعیت بالای آن از طرف سیستم کارشناسی وزارت بهداشت به ما گفتند که بهتر است فعلاً این برنامه در استانهای کوچکتر اجرا شود و بعد با استفاده از نتایج آن در این استانها و اصلاحات ضعفهای احتمالی آن، این برنامه را به تهران بیاوریم.

وزیر بهداشت درباره زمان شروع این برنامه در تهران نیز به فارس گفت:‌ الان مباحثات کارشناسی این برنامه در تهران شروع شده است و باید زیرساختهای لازم را ایجاد کنیم. زمان آن را اجازه بدهید بعداً اعلام کنیم اما امیدوارم تا پایان این دولت در تهران اجرای آن را شروع کنیم.

۵ هزار میلیارد تومان بودجه اضافه برای سلامت مردم

وی در پاسخ به پرسش دیگر فارس درباره تغییرات بودجه بخش سلامت در کمیسیون تلفیق مجلس نیز گفت: در این کمیسیون 5 هزار میلیارد تومان به بودجه‌های بخش سلامت اضافه کردند که کمک بزرگی است و امیدوارم در صحن مجلس نیز تصویب شود که افزایش چشمگیری است.

وزیر بهداشت ادامه داد: البته در مجموع در مورد اعتبارات سلامت و آموزش و تحقیقات باید به این نکته توجه کنیم که اعتبارات این حوزه بین بخشهای مختلف اعم از وزارت بهداشت، بیمه ها و سازمانها و ارگانهای مختلف پراکنده است و همین مسئله باعث می‌شود که پاسخگویی محدود شود و به نظر من ما نیازمند یک تجدید نظر ساختاری و اساسی در روش تخصیص اعتبارات و هزینه کرد ان در دولت هستیم.

تفاوت کیفیت خدمات درمانی در بخشهای VIP خلاف است

طریقت منفرد در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار فارس درباره این مسئله که آیا ایجاد بخشهای VIP در بیمارستانهای دولتی و اخذ تعرفه ها و قیمتهای بیشتر از مردم در صورت بستری در این بخشها قانونی هست یا نه توضیح داد: بخش VIPدر بیمارستانهای همه جای دنیا وجود دارد و معمولاً با وجود بیمه‌های تکمیلی هزینه‌های مردم جبران می شود. مسئله مهم این است که جراحی و کیفیت خدماتی درمانی در این بخشها با بخشهای معمولی نباید فرقی داشته باشد و آنچه متفاوت است، شکل و شمایل اتاق و خدمات هتلینگ بیمارستانی است که در این بخشها متفاوت است.

وی ادامه داد:‌ اگر کیفیت خدمات درمانی و جراحی بین این دو بخش متفاوت باشد خلاف است و با قانون و سوگندی که پزشکان خورده‌اند، منافات دارد. اینکه در بخش VIP استاد حضور دارد و در بخش معمولی رزیدنت باید گفت که بسیاری از همین رزیدنتها تا 2 ماه بعد متخصص و مستقل می‌شوند. مهم این است که افرادی که در بیمارستانها خدمات پزشکی به مردم ارائه می‌کنند، ذی صلاح باشند و صلاحیت لازم را داشته باشندو اگر این صلاحیت را نداشته باشد حق ارائه خدمت ندارد.

وزیر بهداشت افزود: به هر حال یکی از اهداف و دغدغه‌های ما این است که کیفیت خدمات را در بخش دولتی بالا ببریم.

وی همچنین درباره ابلاغ تعرفه های پزشکی نیز گفت: رئیس جمهوری 3 روز پیش تعرفه های جدید پزشکی را هم برای بخش دولتی، هم خصوصی و هم عمومی امضا وآن را به سراسر کشور ابلاغ کرد