صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۱۱۰۹۷
تاریخ انتشار: ۰۳ : ۱۱ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۲
وی ضرورت ممنوعیت قانونی در عرضه قلیان در فضاهای عمومی و قهوه‌خانه‌های سنتی را یادآور شد و تصریح کرد: گاهی این مجموعه‌ها بدون کسب پروانه بهداشتی فعالیت می‌کنند که به نظر می‌رسد حرکت آنها خطرناک و غیر‌قانونی است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس مرکز بهداشت محیط استان اردبیل گفت: قلیان که حاوی نیکوتین و مواد سمی خطرناک است در مقایسه با سیگار 600 ماده سمی مهلک دارد که به سرعت وارد ریه شده و آسیب جدی به آن وارد می‌کند.

محمد دانه‌زن در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: این تصور غلطی است که برخی‌ها القا می‌کنند که قلیان بهتر از سیگار است در حالی که مواد سمی موجود در قلیان نه تنها کمتر از سیگار نیست بلکه خطرناک‌تر بوده و دود آن سرطان‌زا است.

وی عنوان کرد: در هر بار مصرف قلیان 200 تا 450 بار مواد سمی و مهلک که گاه مضر‌تر از سیگار است وارد ریه‌ها شده و به تدریج زمینه بیماری خطرناک سرطان ریه و دهان را به وجود می‌آورد که قطعاً بی‌توجهی به این امر می‌تواند در جامعه آسیب‌های مختلفی را به همراه داشته باشد.

رئیس مرکز بهداشت محیط استان اردبیل گرایش به تنباکوی میوه‌ای و عطری و دارای اسانس متنوع را بسیار خطرناک‌تر و عوارض آن را سخت و شکننده توصیف کرد و ادامه داد: مصرف قلیان به ویژه در قهوه‌خانه‌های سنتی در بین جوانان و نوجوانان رونق گرفته و ما انتظار داریم نظارت‌های دقیق بر این مراکز صورت گیرد چرا که بر اثر مصرف همگانی این قلیان‌ها بروز بیماری‌های عفونی نیز بسیار بالاست.

دانه‌زن افزود: با هر بار مصرف قلیان معادل یک پاکت سیگار نیکوتین و دیگر مواد خطرناک سمی وارد ریه افراد شده و دود ناشی از آن نیز برای اطرافیان و افرادی که مصرف نمی‌کنند بسیار مضر است به طوری که 500 سی‌سی تا یک‌ لیتر دود تولیدی از آن بسیار سمی و خطرناک‌تر از سیگار به نظر می‌رسد.

وی ضرورت ممنوعیت قانونی در عرضه قلیان در فضاهای عمومی و قهوه‌خانه‌های سنتی را یادآور شد و تصریح کرد: گاهی این مجموعه‌ها بدون کسب پروانه بهداشتی فعالیت می‌کنند که به نظر می‌رسد حرکت آنها خطرناک و غیر‌قانونی است.

رئیس مرکز بهداشت محیط استان اردبیل مجموع قهوه‌خانه‌های پروانه‌دار استان را 600 مورد اعلام کرد و بیان داشت: بیش از یک‌هزار و 345 نفر در این مراکز مشغول به کار هستند که همکاران ما در یک سال گذشته با بازرسی‌هایی که از این قهوه‌خانه‌ها داشتند فعالیت بسیاری از آنها را فاقد وجاهت بهداشتی اعلام کرده‌اند.

دانه‌زن با برشمردن برخی از انتظارات خود از دستگاه‌های نظارتی و کنترلی یادآور شد: در این زمینه در 52 قسمت تیزرهای تلویزیونی از صدا و سیما پخش شده تا عوارض و زیان‌های ناشی از مصرف قلیان اطلاع‌رسانی شود.

این مسئول خاطرنشان کرد: از نیروی انتظامی، سازمان صنعت، معدن و تجارت و دستگاه‌های نظارتی و بهداشتی اکیپی تشکیل شده تا بیشتر بر فعالیت قهوه‌خانه‌ها نظارت کرده و با هرگونه تخلف در این زمینه برخورد شود که امیدواریم با نظارت دقیق قهوه‌خانه‌هایی که به قوانین پایبند نباشند پلمپ شده و اجازه فعالیت به آنها داده نشود.

رئیس مرکز بهداشت محیط استان اردبیل به طرح جمع‌آوری قلیان در برخی از شهرها اشاره کرد و گفت: البته در این زمینه آموزش و همچنین فرهنگ‌سازی به عموم مردم به ویژه جوانان و نوجوانان که هرگز به سمت مصرف چنین مواد زیان‌آور نروند در دستور کار است ولی ترس ما این است که با ممنوعیت قلیان در قهوه‌خانه‌ها استعمال آن به داخل منازل و خانواده‌ها تسری یابد که این خود آثار زیانباری را به همراه دارد.

دانه‌زن افزود: البته باید در این زمینه از ظرفیت تبلیغی رسانه‌ها و منابر روحانیت استفاده کرد تا در یک حرکت تاثیر‌گذار بتوان مصرف قلیان را به حداقل رساند.

وی در پایان ابراز داشت: ما انتظار داریم در تقویت و توسعه سلامت جامعه و جلوگیری از گرایش جوانان به مصرف قلیان برنامه‌ها و هدف‌گذاری‌های ورزشی به سمتی باشد تا نسل آینده‌ساز ما به جای مصرف قلیان و مواد دخانی به سمت ورزش و برنامه‌های تفریحی سالم روی آورند.