صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

شنبه - ۲۲ دی ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۱۰۶۳۳
تاریخ انتشار: ۰۷ : ۲۲ - ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

معاون امور بین‌الملل دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به جلسه آینده سعید جلیلی و اشتون گفت: انتظار ما این است که پاسخ وعده داده شده اشتون در این جلسه داده شود.

دکتر علی باقری معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی، در حاشیه دوازدهمین همایش سراسری دبیران هم‌اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی کشور که در هتل جم مشهد مقدس در حال برگزاری است در پاسخ به سؤالی در ارتباط با اظهارات حسن روحانی مبنی بر اینکه اقدامات این شورا در آن زمان با تصویب و تایید رهبر انقلاب بوده است اظهار کرد: کسانی که امروز این مسائل را مطرح می‌کنند و اقدامات و ناکامی‌های خود را توجیه و به مقام‌های عالی نظام منتسب می‌کنند بنده به آنها توصیه می‌کنم که کتاب امنیت ملی و دیپلماسی هسته‌ای را مطالعه کنند.

باقری افزود: این کتاب توسط کسی نوشته شده که در آن دوره مسئول مذاکرات بوده است؛ در صفحات 176، 177 ، 186، 294، 308، 798 و 801 این کتاب نویسنده مطالبی را آورده و به صراحت می‌گوید که خلاف نظرات مقام‌های عالی نظام عمل شده است.

وی خاطر نشان کرد: توصیه بنده به مدافعان روند آن دوره این است که این کتاب را مطالعه کنند.

معاون سیاست خارجی و امور بین‌الملل دبیر شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار فارس در ارتباط با روند مذاکرات هسته‌ای با 1+5 اذعان داشت: طبق چیزی که در آلماتی 2 بحث شد اشتون گفته که با مقام‌های 6 کشور صحبت می‌کند و سپس به سعید جلیلی پاسخ می‌دهد در همین راستا 25 اردیبهشت‌ماه سال جاری یعنی چهارشنبه هفته آینده جلسه‌ای در محل کنسول‌گری ایران در استانبول میان سعید جلیلی و اشتون برگزار می‌شود که انتظار ما این است که پاسخ وعده داده شده اشتون در این جلسه داده شود.

باقری در ادامه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه باید روند مذاکرات در راستای تأمین منافع ملی و ارتقاء امنیت ملی باشد تأکید کرد: در دوره گذشته در این راستا حرکت نکردیم و البته می‌توانیم به کتاب امنیت ملی و دیپلماسی هسته‌ای مراجعه کرده و این را ببینیم.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر روند فعلی ما روند رو به جلو است متذکر شد: در آن زمان روند فنی تعطیل و مسدود شده بود در حالی که امروز روند ما این گونه نیست، در دوران گذشته در عرصه علمی هم آن روند تأثیرگذار و خساراتی را وارد کرد بدین معنا که چون در عرصه فنی در صحنه عمل چیزی نداشتیم دانشگاهیان هم می‌گفتند چرا باید در عرصه علمی وقت بگذاریم.

این در حالی است که ما 20 درصد و صفحه سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران را زمانی تولید کردیم که پیش از آن تجربه ساخت نداشتیم که این یکی از افتخارات ما است.

وی با بیان اینکه در گذشته روند علم و دانش را متوقف کرده بودیم و باید مسئولان سابق نسبت به این روند پاسخ دهند گفت: در عرصه سیاسی نیز روند خوبی را نداشتیم امروز روند ما در عرصه حقوقی، فنی و سیاسی رو به جلو است در حالی که در گذشته معکوس بود ؛ از طرفی در آن زمان ما واژه تعلیق را به رسمیت شناختیم در حالی که افتخار ما این بود که ما را به شورای امنیت نبرند حال جای این سؤال باقی است با اینکه تعلیق داوطلبانه بود چرا پس از لغو تعلیق ما را به شورای امنیت بردند.