صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۱ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۱۰۳۲۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۱۵ - ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
50 سال قبل در چنين روزهايي بازپرس جنايي تهران در حال رسيدگي به يك سلسله قتل بود بي‌آنكه بداند امسال در ارديبهشت‌ماه انجمن علمي دانشجويي دانشكده حقوق دانشگاه تهران همايشي تحت عنوان «همايش تخصصي تحليل جرم‌شناختي قتل‌هاي سريالي» برگزار خواهد كرد. «پارسايي» بازپرس شعبه پنجم دادسراي پايتخت در دهه سوم ارديبهشت‌1342 در حال تكميل تحقيقات جنايي خود از مردي جوان به نام «هوشنگ اميني» بود. اين مرد 26 ساله كه در تعطيلات نوروز 1342 در ورامين شناسايي و دستگير شد در ارديبهشت‌ماه آن سال 9 فقره از قتل‌هاي خود را براي تيم جنايي تشريح كرده بود. اين جوان كه به «قاتل كلاه‌نمدي به سر» مشهور شده بود همه قربانيان خود را در حالي كه دستان‌شان بسته بود مجروح به قتل مي‌رساند. سپس سر همه قربانيان را از تن?شان جدا مي‌كرد. با توجه به اينكه «هوشنگ اميني» يكي از قاتلان سريالي كشورمان است كه در اين سال‌ها كمتر از آن صحبت شده ولي پرونده او را مي‌توان از پرونده‌هاي دوران معاصر دانست و مورد بررسي قرار داد، از اين شماره «اعتماد» مي‌توانيد در ستون «خاطره جنايي» اين ماجرا را دنبال كنيد.



روزنامه كيهان در چهارمين شماره خود در سال 1342 با تيتر درشت در صفحه دهم خود با عنوان «جنايات پي‌در پي تهران توسط يك نفر انجام مي‌شود» از ماجراي «هوشنگ اميني» خبر داد. كيهان در نخستين گزارش‌اش از اين عنوان نيز استفاده كرد؛ «مردي كه آدم شكار مي‌كرد». در فاصله دهم تا پانزدهم فروردين‌ماه، 50 سال قبل با توجه به تعطيلي سيزده‌به?در نوروز خبر ديگري از اين ماجرا منتشر نشد تا دوباره كيهان در شماره 5911 خود به تاريخ نيمه فروردين‌ماه 1345 با تيتر درشت «من قاتل 14 زن و كودك هستم» به انتشار جزييات بيشتري درباره اين جنايات پرداخت. بازپرس صدقي از دادگاه بخش ورامين در آن زمان آغازگر تحقيقات بود و در همان روز كيهان نقل قولي از او منتشر كرد كه گفته بود: «هوشنگ از اصغرقاتل خطرناك‌تر است». اما بعد از مدتي انجام تحقيقات جنايي، پرونده جنايات «هوشنگ اميني» به دادسراي تهران ارجاع شد. روزنامه كيهان همچنين در گزارش دوم خود از اين ماجرا كه در نيمه فروردين‌ماه 12342 منتشر شد به يك تيتر ديگر نظر خوانندگان خود را به عمق جنايات اين مرد توجه داده بود؛ «هوشنگ مقدار زيادي گوش و بيني انسان جمع كرده بود.»



قتل‌هاي هوشنگ چگونه برملا شد

ماجراي دستگيري «هوشنگ اميني» به آخرين روزهاي سال 1341 برمي‌گردد كه يكي از كاركنان دادگاه ورامين براي تفريح به همراه خانواده خود به خارج از شهر و جايي كه مسجدي متروكه قرار داشت، رفت. او در آنجا متوجه رد خوني بر زمين و آثار آن بر ديوارها شد و وقتي رد خون را گرفت متوجه توقف رد خون در دهانه يك چاه شد. سپس او ماموران ژاندارمري را از اين موضوع مطلع كرد و بدين‌ترتيب با حضور ماموران ژاندارمري جسد مردي كه بعدها مشخص شد «مهدي فدايي» نام داشته، كشف شد. با اين اتفاق ژاندارمري ري شروع به تحقيق كرد. كيهان در آن سال گزارش داده كه افسري به نام ستوان هاشمي با توجه به سابقه‌يي كه از يك جوان داشته او را براي تحقيق فرا مي‌خواند اما آن جوان مراجعه نمي‌كند و همين ظن ماموران را برمي‌انگيزد كه اين جوان خود عامل قتل است. اين مظنون كسي نبود جز «هوشنگ اميني». ژاندارمري ري او را مي‌شناخت زيرا 2 سال قبل‌تر وقتي اين مرد به همراه دو تن ديگر در حال به قتل رساندن مردي حوالي ري بودند سر رسيده بود و مانع از جنايت شده بود. در آن ماجرا نيز هوشنگ به هنگام بريدن گلوي قرباني خود بازداشت شد. با اين وصف يكي از ژاندارم‌ها با لباس شخصي خانه خواهر هوشنگ را زيرنظر گرفت و در نهايت او را در همان خانه دستگير كردند.



هوشنگ اميني كه بود؟

روزنامه كيهان در گزارشي كه روز 18 فروردين‌ماه 1342 منتشر كرد، «هوشنگ اميني» را جواني 26 ساله و متهم به قتل 14 زن و كودك و مرد معرفي كرد. در اين گزارش تاكيد شده بود كه «هوشنگ اميني» هميشه كلاهي نمدي به سر دارد و سيما و ظاهر او با اعمالش هيچ شباهتي ندارد. به گفته مادر و برادر هوشنگ او مدت‌ها از سربازي فراري بوده و ماموران نظام وظيفه در جست‌وجوي او بودند.



مردي خطرناك‌تر از اصغرقاتل

خبرنگاران، آن سال با مرور بر جنايات «هوشنگ اميني» به اين مرد صفت جنايتكاري خطرناك‌تر از اصغر قاتل دادند. كيهان در انعكاس صحبت‌هاي اين مرد به هنگام بازجويي در دادسرا به نقل از او نوشت كه اين مرد از آدم‌كشي لذت مي‌برده است. كيهان با تيتر «من از جان كندن انسان لذت مي‌برم» به انتشار حرف‌هاي «هوشنگ‌اميني» پرداخت كه گفته بود: « وقتي قربانيان خود را دست‌بسته سرمي‌بريدم آنها دم مرگ به خرخر مي‌افتادند و من از جان كندن آنها لذت مي‌بردم.»

در شماره‌هاي بعدي به تشريح روند بازجويي و محاكمه اين قاتل سريالي مي‌پردازيم. سروان كاوياني، فرمانده گروهان ژاندارمري ري در همان زمان طي نامه‌يي به بازپرس نوشت كه طي سال 1340 تا پايان سال 1341 دست‌كم 10 جسد در منطقه ري كشف شده كه سر نداشته‌اند و احتمال داد كه به همين شيوه‌يي كه «هوشنگ اميني» قربانيانش را به قتل مي‌ر‌ساند، كشته شده باشند. با ما در شماره‌هاي بعدي همراه باشيد تا اين پرونده را مرور كنيم.

منبع: اعتماد
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
سیدالمصطفی
|
۱۸:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۰
ای بابا !!!! چرا نبش قبر میکنید ؟ چرا باعث آمرزش و رو سفیدی او میشوید ؟ هزاران از او بدتر آمده اند و هستند و میبینیم ککمان نمیگزد !!!! چه اهدافی را دنبال میکنند با این روش ها و چه چیز را میخواهند اثبات کنند !!!! خداعالم است !!!!!