صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۰۲۳۰۰
تاریخ انتشار: ۰۵ : ۰۷ - ۳۰ اسفند ۱۳۹۱
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 بسیاری شخصیت‌ها، دستور احمدی‌نژاد در برکناری روسای دانشگاه‌ها را امری انتخاباتی دانسته‌اند. علی مطهری می‌‌پرسد چرا این تصمیمات پس از حوادث سال ۸۸ گرفته نشدند. احمد توکلی هم این رویکرد را تحمیل هزینه به کشور می‌داند.

به گزارش سرویس سیاسی انتخاب ؛ علی مطهری، نماینده تهران در مجلس در گفت‌وگو با "خبرآنلاین" عنوان کرده که نامه احمدی‌نژاد به وزیر علوم برای برکناری روسای دانشگاه‌های تهران و تربیت مدرس را حاوی حرف‌های خوبی می‌داند.

مطهری گفته که خودش نیز منتقد حاکمیت فضای امنیتی در دانشگاه‌هاست و اینکه دانشجویان و اساتید نباید نگران اظهارنظر در محیط‌‌های دانشگاهی باشند. او در عین حال، اقدام رییس جمهور را دیرهنگام خوانده و پرسیده است: «چرا آقای احمدی‌نژاد پس از حوادث سال ۸۸ و طی سه چهار سال گذشته به این موضوع نپرداخت؟»

مطهری اشاره کرده که اقدام رییس جمهور در شرایط کنونی می‌تواند شائبه‌ای ایجاد کند که مبادا اهداف انتخاباتی پشت سر این مسئله وجود داشته باشد.

علی عباسپور تهرانی، رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هشتم نیز نامه احمدی‌نژاد به کامران دانشجو را کاملا همخوان با خصوصیات رییس جمهور و سابقه او دانسته است.

عباسپور تهرانی گفته که این نامه بیشتر جنبه استفاده از محیط دانشگاه‌ها برای مقاصد سیاسی را دارد. او تاکید کرده که دولت می‌خواهد حرفش را با به کارگیری مکانیسم‌هایی بزند و حتی ممکن است بعد گفته شود که این نامه شایعه بوده است: «یعنی به اهدافشان برسند یا توافق کنند. حدس می‌زنم نامه برای استفاده ابزاری از دانشگاه‌ها برای انتخابات بوده. بحثی مطرح بوده و نهایتا منجر به تهدید روسای دانشگاه‌ها شده است.»

به گفته عباسپور، دو هفته قبل نیز شایع شده بود که رییس دانشگاه صنعتی شریف هم در این جمع هست: «اما گویا از لیست درآمده‌اند. ضمن این‌که دو هفته قبل پیامکی آمد که آقای احمدی‌نژاد می‌خواهد به دانشگاه شریف بیاید اما تحرکی نشد و نیامد.»

عباسپور در بخش دیگری از سخنان خود گفته که بعید است کامران دانشجو در صورت مقاومت در برابر احمدی‌نژاد، حذف شود زیرا دولت لب مرز است: «بعد از برکناری وزیر بهداشت اگر وزیر دیگری بخواهد برکنار شود باید کل دولت رای اعتماد بگیرد. دولت با احتیاط و مذاکره تلاش می‌کند خواسته‌هایش را پیش ببرد اما فکر نمی‌کنم این ریسک را بپذیرد.»

احمد توکلی، نماینده تهران نیز دستور احمدی‌نژاد برای عزل دو رییس دانشگاه را مصداق تحمیل هزینه به کشور خوانده و گفته است: «خدا کند این هزینه‌ها به مرحله جبران ناپذیری نرسد.»

"خبر آنلاین" با نقل این گفته افزوده که توکلی توضیحی در مورد مرحله جبران ناپذیر این هزینه‌ها نداده است.

هم‌چنین، محمد مهدی زاهدی، وزیر سابق علوم گفته است: «انتشار این نامه از سوی دولت یعنی رییس جمهور به وزیر دستور داده و وزیر از اجرای آن تمرد کرده است.»

محمود احمدی‌نژاد روز ۲۸ اسفند در نامه‌ای خطاب به وزیر علوم، خواستار برکناری روسای دانشگاه‌های تهران و تربیت مدرس شد. او مدیریت این دو دانشگاه را "غیرسازنده" خواند و بر اجرای "بدون هرگونه ملاحظه" این دستور تاکید ورزید.

در این نامه آمده که رویکرد فرهاد رهبر و بیژن رنجبر، مدیران این دو دانشگاه "سیاست‌زده، عیرعلمی و احیانا امنیتی" است. احمدی‌‌نژاد این فضا را "تاحدودی نقطه مقابل حرکت عمومی ملت و شئون دانشگاه و دانشگاهیان" خوانده بود.وی در بخشی از این نامه نوشته که در ماه‌های اخیر بارها در این زمینه‌ها تذکر داده است.

یک روز پس از این نامه، منابع رسمی ایران از برکناری زهرا محمدی، رییس جهاد دانشگاهی واحد تهران خبر دادند. زهرا محمدی از سال گذشته در این سمت کار می‌کرد.