صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۰۱۹۲۰
تاریخ انتشار: ۵۷ : ۰۹ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۱
وزیر دفاع جدید رژیم صهیونیستی:
وی در دهۀ هشتاد میلادی رهبری گروه‌های کماندوی چترباز را به عهده داشت و سپس از سال ١٩٩٥ که درجۀ ژنرالی گرفت، سرپرستی سرویس‌های اطلاعاتی کشورش را به عهده گرفت و بالاخره در سال ٢٠٠٢ به ریاست ستاد مشترک ارتش رسید.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، با صدور اعلامیه‌ای، موشه یعلون را به عنوان وزیر دفاع معرفی کرد.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ بدین ترتیب یکی از شخصیت‌های تندرو حزب لیکود در جای اهود باراک می‌نشیند. با این که یعلون در قبال فلسطینیان بسیار سخت و آشتی‌ناپذیر است، اما در مورد ایران، نرمش بیشتری از خود نشان داده است.

 همان طور که پیش‌بینی می‌شد، از روز یکشنبه، موشه یعلون ٦٢ ساله، مسئولیت وزارت دفاع را در کابینۀ تازۀ بنیامین نتانیاهو رسماً به عهده گرفت. او قبلاً رئیس ستاد مشترک ارتش بود اما از سال ٢٠٠٨ که به حزب راست لیکود پیوست، تلاش جدی برای تصدی وزارت دفاع را آغاز کرد.

او که فرزند یک کارگر اوکراینی‌تبار است، در جوانی عضو حزب کارگر بود ولی در دوران پختگی کم‌کم به جناح راست نزدیک شد.

وی در دهۀ هشتاد میلادی رهبری گروه‌های کماندوی چترباز را به عهده داشت و سپس از سال ١٩٩٥ که درجۀ ژنرالی گرفت، سرپرستی سرویس‌های اطلاعاتی کشورش را به عهده گرفت و بالاخره در سال ٢٠٠٢ به ریاست ستاد مشترک ارتش رسید.

موشه یعلون یکی از شخصیت‌های تندرو و آشتی‌ناپذیر در مقابل فلسطینیان محسوب می‌شود. وی در نخستین سالی که مسئولیت ستاد مشترک را به عهده گرفت، فلسطینیان را "سرطان" توصیف کرد.
 
یعلون که از سال ٢٠٠٩ از طرف حزب لیکود به نمایندگی مجلس دست پیدا کرد، گاه به قدری در موضع‌گیری‌های سیاسی تندروی کرده که عاقبت شخص نتانیاهو ناچار به تذکر شده است. وی بارها از آمریکا انتقاد کرده و صریحاً گفته است: "من از آمریکایی‌ها نمی‌ترسم اما در این دولت کسانی هستند که از باراک اوباما وحشت دارند"... به عقیدۀ برخی ناظران، کنایۀ یعلون شخص نخست‌وزیر را هدف داشته است.

او همچنین طرفدار سرسخت ادامۀ شهرک‌سازی در سرزمین‌های فلسطینی است. وی حتی در زمان نخست‌وزیری آریل شارون با تخلیِۀ نوار غزه نیز مخالفت کرد.
 
اما نکتۀ قابل‌توجه اینست که با وجود چنین تندروی‌هایی، موشه یعلون در قبال ایران نظری متعادل‌تر دارد. او خواهان حملۀ نظامی به ایران نیست و می‌گوید: "باید فشار سیاسی و تحریم اقتصادی را افزایش داد و در عین حال گزینۀ نظامی را هم برای بعد نگاه داشت".

وی اخیراً گفته بود: "اما واقعیت اینست که دیپلماسی نتیجه نمی‌دهد و تحریم‌ها هم به اندازۀ کافی اثر نکرده"... او افزوده بود که میان دو گزینۀ "بمب اتمی ایران و بمباران ایران توسط اسرائیل"، دومین گزینه را ترجیح می‌دهد...