صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۰۱۸۴۸
تاریخ انتشار: ۲۸ : ۱۶ - ۲۷ اسفند ۱۳۹۱
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
معاون اول دولت هشتم گفت: نباید به حاکمیت بی‌اعتماد بود و حاکمیت هم نباید به اصلاح‌طلبان سوء‌ظن داشته باشد، بلکه باید برای ایجاد ‌اعتماد متقابل و رفع سوء‌ظن تلاش کرد.

به گزارش ایسنا، محمدرضا عارف در دیدار جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه‌های گرگان، شیراز، اراک و جمعی از فارغ‌التحصیلان دانشگاه تهران در پاسخ با انتقاد از فضای سیاسی دانشگاه‌ها و بیان این‌که «فضای دانشگاه‎ها در کمتر از سه ماه مانده به انتخابات به صورت غیرقابل قبولی بی‌تحرک و بی‌رمق است» یکی از دلایل اصلی آن را «برخی برخوردهای صورت گرفته با فعالان دانشجویی» دانست.

وی هم‌چنین از ایجاد تشکل‌های دانشجویی که آن ها را «فرمایشی» خواند، انتقاد کرد و مدعی شد: این پدیده در حالی است که امروز مجوز تشکل‌های اصیل دانشجویی باطل شده یا اجازه فعالت مستقل از آن‌ها سلب شده است و این طبیعی است که در چنین فضایی دانشجو انگیزه‌ای برای فعالیت‌های سیاسی و حتی صنفی ندارد.

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به حوادث انتخابات سال ۸۸ و تاثیر آن در برخورد با دانشجویان و اساتید دانشگاه‌ها نیز اشاره کرد و گفت: امیدارم فضای دانشگاه در آستانه انتخابات باز شود و شاهد تحرک دانشجویان باشیم. آن‌چه برای کشور خطرناک است، این است که احساس مسوولیت از دانشجو که سالم‎ترین و برحسته‌ترین قشر جامعه محسوب می‌شود، گرفته شود؛ بنابراین نباید به صرف وقایع انتخاباتی سال ۸۸ کنار کشید. اگر بپذیریم کشور متعلق به خود ماست، با نگاه به آینده باید امیدوار بود.

وی در واکنش به انتقاد دانشجویان نسبت به برخی برخوردها در حوادث انتخابات سال ۸۸ گفت: اگر در انتخابات حضور پیدا کنم و پیروز شوم، زمینه‌ای را فراهم می‌کنم که مسائل سال ۸۸ در یک فضای باز در دانشگاه‌ها تحلیل شود تا با آسیب‌شناسی آن، راه برای جلوگیری از تکرار این‌گونه حوادث تبیین شود.

وی معتقد است: البته عده‌ای خودسرانه برخی کارها را انجام داده‌اند و هزینه‌هایی را متوجه نظام می‌کنند که باید ریشه اقدامات خودسرانه خشکانده شود. عده‌ای بعد از برگزاری هر انتخابات به دنبال تسویه‌حساب‌های سیاسی هستند.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: کنار کشیدن و عافیت‌طلبی پاک کردن صورت مساله است و راه‌حلی برای مشکلات کشور نیست. با وجود تمام بی‌مهری‌هایی که به اصلاح‌طلبان شده است، معتقدم هیچ راهی جز حضور قوی در انتخابات وجود ندارد.

وی با بیان این‌که «تصمیمم برای حضور در انتخابات در مقایسه با ماه‌های گذشته جدی‌تر شده است»، مهمترین مساله کشور را مسایل اقتصادی و معیشت مردم دانست و گفت: اعتقادم به توسعه فراگیر و جامع است. اگر بخواهیم با صداقت و عملیاتی صحبت کنیم نمی‌شود وعده‌های عجیب و غریب به مردم داد. در مقطع فعلی، مهمترین مساله کشور کاهش تورم و فقر است. اکثریت مردم در تامین معیشت آبرومند با مشکل رو‌به‌رو هستند و این مساله به هیچ‌وجه زیبنده کشور نیست.

وی در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان مبنی بر این‌که در صورت حضور یک اصلاح‌طلب دیگر در انتخابات چه تصمیمی می‌گیرید؟ پاسخ داد: بارها تاکید کردم به نظر اجماعی اصلاح‌طلبان بابیک رویکرد روشن و قابل قبول تمکین می‌کنم ولی اگر اصلاح‌طلبان به اجماع نرسند خودم با مشورت دوستانم تصمیم نهایی را خواهم گرفت.

عارف با بیان این اعتقاد که «مشکل اصلاح‌طلبان برای رسیدن به اجماع بسیار کمتر از اصولگرایان است»، گفت: در سالیان اخیر تریبون‌ها در اختیار رقیب اصلاح‌طلبان بوده است و دائما به دنبال نقطه ضعفی از اصلاح‌طلبان بوده و هستند در حالی‌که در جریان اصولگرا خطاهایی هم صورت بگیرد، برای آن‌که به اسم اصولگرایی تمام نشود با نام جریان موهوم انحرافی، این‌گونه خطاها را از خود دور می‌کنند.

وی در بخش دیگری از سخنانش به نحوه تعامل اصلاح طلبان با حاکمیت اشاره کرد و با بیان این‌که «مبنای همکاری و تعامل باید اعتماد متقابل باشد» خاطرنشان کرد: نباید به حاکمیت بی‌اعتماد بود و حاکمیت هم نباید به اصلاح‌طلبان سوءظن داشته باشد باید برای ایجاد ‌اعتماد متقابل و رفع سوءظن تلاش کرد تا با همگرایی و با هدف مشترک که تعالی کشور و پاسخگویی به خواسته‌های بحق مردم است امور مختلف را ساماندهی کرد.

وی با تاکید بر این‌که «میثاق ملی ما قانون اساسی است» در پاسخ به سوالی گفت: موانع برای اصلاح و تغییرات قابل رفع است. البته باید ظرفیت و آمادگی کشور را هم مورد توجه قرار داد و بامحور قرار دادن سند چشم انداز و سیاست‌های کلی به خصوص سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی اقدامات لازم را بر اساس نیازهای کشور با ایجاد زمینه‌ها و زیرساخت‌های لازم انجام داد.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر این‌که «اعتقادی به تغییر فله‌ای مدیران ندارم» گفت: نباید خودمان را محدود به یک جریان خاص کنیم باید از همه پتانسیل‌های کشور و همه نیروهای توانا،مستعد و با انگیزه برای خدمت به مردم خوب کشورمان استفاده کنیم.

وی با بیان این‌که «تفکر اصلاح‌طلبی را راه حل مشکلات کشور می‌دانم» اظهار کرد: مشی اصلاح‌طلبان مبتنی بر تعامل و گفت‌وگو، عمل به تمامی اصول قانون اساسی، توسعه فعالیت‌های مدنی و مسالمت‌جویانه توام با صبر و پشتکار است. تفکر اصلاح‌طلبی حاصل تجارب مبارزات حق‌طلبانه یکصدساله اخیر ملت ایران است. این ظرفیت گسترده و متنوع بخش مهمی از سرمایه اجتماعی جامعه ایرانی است.

وی حذف اصلاح‌طلبان را برای منافع ملی دارای تبعاتی دانست و ابراز عقیده کرد: چنان‌چه جناح حاکم با ارزیابی منصفانه عملکرد هشت ساله‌اش بپذیرد که بدون فرافکنی در حال و آینده باید پاسخگوی اختیارات بی‌حد و حصرش طی این دوره باشد، این عملکرد را نمی‌تواند قابل‌قبول بداند. آن‌ها باید با شجاعت اعتراف کنند که در غیاب رقیب توانمند اصلاح‌طلب نه تنها نتوانسته‌اند ژاپن اسلامی را برای ایران به ارمغان بیاورند بلکه از برقراری حداقل هماهنگی بین قوای سه‌گانه در اختیار خود نیز محرومند.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام پیشنهاد داد: با استفاده از فرصت انتخابات ۹۲ که فرصت حضور و مشارکت همگان را فراهم می‌آورد، جریان حاکم با جریان اصلاحات گفت‌وگوهای برادرانه را آغاز کند. زمینه‌های امنیتی، سیاسی و رسانه‌ای لازم برای حضور باانگیزه تمام جریانات سیاسی در داخل نظام از ‌جمله اصلاح‌طلبان را با به‌کارگیری اهرم‌های در اختیار فراهم کند.

وی با بیان این‌که «اصلاحات مرامنامه‌ای مصوب ندارد» سیدمحمد خاتمی را رهبر اصلاحات دانست و گفت: اگر در سال ۸۴ رهبری اصلاحات فعال عمل می‌کرد در انتخابات آن سال اصلاح‌طلبان شکست نمی‌خوردند.

وی در پاسخ به سوالی یکی از دانشجویان درباره فعالیت اقتصادی برخی نهادهای نظامی گفت: معتقدم با اجرایی شدن سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، در مسیر قانون دخالت برخی نهادها در اقتصاد محدود و در نهایت متوقف می‌شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان سخنانش در واکنش به سوالات متعدد دانشجویان درباره برخی زندانیان با بیان این اعتقاد که مشکل این زندانیان مانند «استخوان لای زخم است» خاطرنشان کرد: با حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات و بازگشت به صحنه‌های مدیریتی کشور و با استفاده از سازو کارهای قانونی این مشکل قابل حل است. هرچند امیدوارم با تدابیری که مسوولین مربوطه اتخاذ می‌کنند، بسیاری از این دوستانی که در زندان هستند و شخصا آن‌ها را می‌شناسم و از جمله افراد دلسوز و وفادار نظام هستند آزاد شوند. در صورت حضور در انتخابات و پیروزی اصلاح‌طلبان، تمام تلاشم را با توجه به تعاملاتی که دارم برای حل مشکل این دوستان انجام خواهم داد.