صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۰۱۳۱۱
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۱۲ - ۲۴ اسفند ۱۳۹۱
ماه سپتامبر گذشته به دنبال انتشار یک فیلم موهن علیه پیامبر اسلام (ص) که در آمریکا ساخته شده است، موج گسترده ای از اعتراض ها و راهپیمایی های ضد امریکایی جهان اسلام را فرا گرفته است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
پس از ماه ها تردید برای معرفی جانشین کریس استیونز سفیر مقتول آمریکا در لیبی، رییس جمهور آمریکا یک زن را به عنوان سفیر جدید این کشور معرفی کرد.

به گزارش ایرنا رییس جمهور آمریکا روز چهارشنبه دبورا کی جونز را که سوابق فعالیت دیپلماتیک در چند کشور عربی دارد به عنوان سفیر جدید آمریکا در لیبی معرفی کرد.

جونز در کویت، سوریه، امارات متحده عربی و ترکیه به عنوان دیپلمات فعال بوده است.

ماه سپتامبر گذشته به دنبال انتشار یک فیلم موهن علیه پیامبر اسلام (ص) که در آمریکا ساخته شده است، موج گسترده ای از اعتراض ها و راهپیمایی های ضد امریکایی جهان اسلام را فرا گرفته است.

اعتراض های ضد آمریکایی ابتدا در قاهره با حمله به سفارت آمریکا اغاز شد و سپس در لیبی مردم خشمگین با حمله به کنسولگری امریکا در بنغازی، کریس استیونز سفیر و سه دیپلمات دیگر آمریکا را به قتل رساندند.

کشته شدن سفیر لیبی و سه دیپلمات آمریکایی موجی از انتقادها را در این کشور علیه دولت اوباما و سازمان جاسوسی آمریکا و توانایی امنیتی آن برای حفاظت از جان دیپلمات های آمریکایی به راه انداخت.

مساله کشته شدن سفیر آمریکا در لیبی همچنین علت اصلی ناکامی سوزان رایس سفیر آمریکا در سازمان ملل برای رسیدن به سمت وزارت خارجه بود.

سوزان رایس پس از موج شدید انتقادها درباره سخنانش پیرامون حمله به کنسولگری آمریکا در بنغازی از نامزدی برای سمت وزارت خارجه انصراف داد.

پنج روز پس از حادثه بنغازی و مرگ دیپلمات های آمریکایی در لیبی، سوزان رایس نمانیده دایم آمریکا در سازمان ملل در گفتگویی تلویزیونی مدعی شد که هیچ اطلاعاتی درباره وقوع یک حمله تروریستی به کنسولگری این کشور نداشته و آنچه در بنغازی رخ داد واکنشی خودجوش و غیر قابل کنترل به فیلم ضد اسلامی بود.

جمهوریخواهان سوزان رایس را متهم به دروغ گویی کرده و مدعی شدند گفته های وی بخشی از تلاش گسترده کاخ سفید برای پنهان کردن حقایق آن حمله و ناکامی دولت اوباما در حفاظت از مراکز دیپلماتیک آمریکا و جان دیپلمات های این کشور در خارج بود.