پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا: مجید طباطبایی در همایش طرح تعالی بهداشت خانواده که توسط پایگاه هوانیروز در مجتمع فرهنگی فجر برگزار شد، با تاکید بر مطلب فوق بیان کرد: هیچ برنامه کلاسیکی برای تربیت فرزندان ارایه نشده است تا بتوان به صورت کاربردی به آن پرداخت.
وی افزود: تعارضاتی که برای تربیت فرزندان بین پدر و مادر وجود دارد سردرگمی فرزندان را به دنبال خواهد داشت.
طباطبایی توضیح داد: کودکان به دو صورت تعامل موفق و ناموفق با خانواده ارتباط برقرار میکنند، که نوع تعامل به سلامت عاطفی آنان برمیگردد.
وی ادامه داد: در سلامت عاطفی کودکان چند عامل وجود دارد و توجه به این مسائل بسیار ضروری است.
طباطبایی یادآور شد: والدین نباید تعارضات رفتاری خود را مقابل فرزندان عنوان کنند بلکه باید فضای آرامی را برای رشد فرزندان مهیا نمایند.
وی تصریح کرد: سطح توقعات والدین نسبت به توانایی فرزندان باید متفاوت باشد، باید نسبت به ادراک و تواناییهای جسمی کودکان توقعات خود را از آنان بیان کنیم.
روانشناس بیمارستان ارتش مشهد با توجه به حضور همیشگی والدین در امور مربوط به فرزندان از والدین هلکوپتری عنوان و خاطرنشان کرد: این کودکان همیشه سایه والدین را در انجام برنامههای خود حس میکنند که این موضوع باعث ایجاد استرس در فرزندان خواهد شد.
وی اظهار کرد: والدین با مسئولیت ندادن به فرزندانشان باعث میشوند آنها در بزرگسالی در انجام کارهایی که به آنان سپرده میشود، احساس ضعف و نیاز به وابستگی کنند.
طباطبایی افزود: اگر کودکان در انجام مسئولیتهایی که به آن سپرده شده موفق عمل نکنند نباید شخصیت آنان را زیر سوال برد و تنها دلیل انجام کار ناموفق را از آنان پرسید.
وی متذکر شد: پرخوری و کم خوری کودکان همچنین نداشتن دوست و گوشهگیری، کج خلقی برای چیزهای کم اهمیت و ناتوانی در سخن گفتن در سن سه سالگی را باید جدی گرفت و اینها را میتوان از نشانههای نداشتن سلامت عاطفی عنوان کرد.
روانشناس بیمارستان ارتش مشهد در پایان به خانوادههای توصیه کرد: نیاز کودکان را دریابند، روحیه استقلالطلبی را در آنها و مهارت تشویق رفتار مطلوب در کودکان را در خود پرورش دهند.