تاریخ گردی با «انتخاب»؛
محسن وزیری مقدم (زادهٔ ۱۳۰۳ - درگذشتهٔ ۱۶ شهریور ۱۳۹۷) طراح، نقاش، مجسمهساز و استاد هنر معاصر ایرانی بود. سالهای ۱۳۲۸ تا ۱۳۳۲ مصادف با آغاز جنبش نوگرایی در نقاشی ایران است و وزیری مقدم نیز مانند بسیاری از همنسلان خود تحت تاثیر امپرسیونیستها و ونگوگ قرار میگیرد. او منظره، تکچهره و صحنههای زندگی مردم را به روشهای امپرسیونیستی، پست امپرسیونیستی و کوبیسم تابلو میکند. مجموعهای از این نقاشیها در سال ۱۳۳۱، در انجمن ایران و امریکا -به عنوان اولین نمایشگاه انفرادیاش- به نمایش درآمدند. او در بیست و نهمین بیینال جهانی ونیز در سال ۱۳۳۷ با اثری به نام شهر ایرانی شرکت کرد و نمایشگاههای بسیاری از آثارش در شهرهای اروپا و ایران برگزار شدند. از سال ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۵ ریاست دانشکدهی هنرهای زیبای دانشگاه تهران را برعهده داشت.
این تصویر متعلق به محسن وزیری مقدم در نمایشگاه مجسمههای اوست.
روزنامه گردی با «انتخاب».
سرویس تاریخ «انتخاب»: روزنامه اطلاعات در روز ۱۰ فروردین ۱۳۵۵ در صفحه اول خود به موضوعاتی از جمله تیترهای زیر اشاره کرد:
-تعیین کرایه خانه به کارشناسان واگذار شد
-تقاضانامه سفر عتبات در شماره امروز اطلاعات
-اعتصاب ۵۰۰ هزار عرب در اسراییل
-خودکشی ساختگی زندان دارد
-برق مشهد قطع شد
-انصاری با فورد ملاقات کرد
یادداشتهای اسدالله علم: ترودو، رئیس الوزرای کانادا که در سر راه خود از سنگاپور به کانادا در تهران یک شب مانده است و مهمان نخست وزیر ماست، صبح ساعت ۱۰ در کاخ نیاوران شرفیاب شد و از همان جا به فرودگاه رفت. مرد زنده دل خوبی است، خیلی هم جوان است.
تاریخ گردی با «انتخاب»؛
مسجدالاقصی (به معنی «مسجد دورتر») نخستین قبله و سومین مکان مقدس مسلمانان است. مسجدالاقصی در قسمت جنوب شرقی شهر قدیم اورشلیم واقع شدهاست. مسلمانان به مکانی که مصلای مروانی، مسجد جامع القبلی و مسجد قبةالصخره در آن واقع شدهاند، مسجدالاقصی یا «حرم شریف» میگویند. نام مسجدالاقصی در قرآن نیز ذکر شده، اما در وجود ارتباط میان بنای قرآنی با مسجد فعلی تردید وجود دارد و این همنامی ممکن است به دلیل تبلیغات خاندان بنیامیه باشد.
تاریخ گردی با «انتخاب»؛
مصدقالسلطنه دکتر محمد مصدق، در زمان والیگری فارس پس از جنگ جهانی اول از راست به چپ: قوامالملک، ارفعالدوله، مصدقالسلطنه، نصیرالملک، مؤیدالملک
رسیدیم به جایی که اسناد را مرور کردیم آن زمان که این قضایا پیش آمد پروندههای ساواک و اسناد مرکز دست گروههای دیگر بود ما زمانی هم که در اطلاعات سپاه بودیم یک استعلام ساده را نمیتوانستیم از مرکز بگیریم چون مرکز اسناد انقلاب دست نیروهای انجمن حجتیه بود تا زمانی که آقای سید حمید روحانی از طرف امام مامور میشود؛ میآید آنجا و مسئولیت مرکز اسناد را میگیرد و تعداد زیادی از انجمنیها را تسویه میکند بقایایش مانده بودند و او یک تسویه میکند.
تاریخ گردی با «انتخاب»؛
ابراهیم خان قوامالملک ملقب به قوام پنجم (۱۲۶۸ شیراز - ۱۳۴۸) فرزند حبیبالله خان قوامالملک، نماینده شیراز در مجلس شورای ملی در دورههای ششم تا هشتم و نماینده بلوچستان - ایرانشهر در دوره نهم و آخرین دارنده لقب قوامالملک بود.
از راست به چپ: ۱- ابراهیم خان قوامالملک فرزند حبیبالله خان، ایلخان ایل خمسه ۲- اسماعیل خان صولتالدوله ایلخان ایل قشقایی
تاریخ گردی با «انتخاب»؛
شمسالدین سادات آل احمد (زادهٔ ۱۰ تیرماه ۱۳۰۸ – درگذشتهٔ ۱۴ آذر ۱۳۸۹) نویسنده و محقق ایرانی بود. وی دانشآموخته فلسفه و علوم پرورشی بود و مدتها دبیر آموزش و پرورش بود. در سال ۱۳۵۹ با حکم امام خمینی به عضویت ستاد انقلاب فرهنگی درآمد. او برادر کوچکتر جلال آل احمد بود. وی در ۱۴ آذر ۱۳۸۹ درگذشت.
روزنامه گردی با«انتخاب»؛
روزنامه اطلاعات در روز ۹ فروردین ۱۳۵۵ در صفحه اول خود به موضوعاتی از جمله تیترهای زیر اشاره کرد:
-شورش بزرگ علیه اسراییل
-ثبت نام عتبات ۱۵ فروردین آغاز میشود
-نقل و انتقال تلفن آغاز شد
-رئیس بازرسی شاهنشاهی ارتشبد شد
-تبدیل اتوموبیلهای شخصی به تاکسی
-به علت حوادث رانندگی در یک روز اخیر: ۱۶ نفر کشته و ده نفر مجروح شدند
-انتقاد از شیوه تدریس ریاضی در ایران
یادداشتهای اسدالله علم: مسأله مهم جهانی این روزها، فقط مسأله نفت و انعکاس فرمایشات شاهنشاه است، که در همه جرائد مهم جهان منعکس گردیده است. بالاخره شرکتهای نفتی قبول کردند که با کشورهای خلیج فارس جدا و با کشورهای مدیترانه و ونزوئلا جداگانه صحبت کنند.
یادداشتهای اسدالله علم: ناهار وزیر خارجه ترکیه و وزیر خارجه ما در حضور شاهنشاه بودند. من هم بودم، راجع به لوله اهواز- اسکندرون امید زیادی هست.