رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی از کشف معدن گمشده هخامنشی در آبدانان استان ایلام خبر داد و گفت: بیش از دو هزار سال بود که منبع اصلی سنگهای کاخ داریوش بزرگ در شهر باستانی شوش مشخص نبود و اکنون این معادن گمشدۀ هخامنشی توسط باستانشناسان ایرانی شناسایی شده است.
یادداشتهای اسدالله علم: یک مطلبی نسبت به یکی از دوستان خودم عرض کردم. عریضه داده بود و در اول آن منتی بر اعلیحضرت گذاشته بود، بعد انجام کاری را برای معامله صدهزار بشکه نفت در روز که به قیمت تخفیف یافته بگیرد و بفروشد، داده بود. چون منت گذاشته بود، شاهنشاه را عصبانی کرد. حق هم با ایشان بود.
تاریخ گردی با «انتخاب»؛
این تصویر متعلق به سال ۱۳۱۱ و در جریان سفر ملک فیصل اول، پادشاه عراق، به تهران است. در این تصویر رضا شاه و ملک فیصل سوار بر اتوموبیل در حال عبور از میدان حسن آباد دیده میشوند.
تاریخ گردی با «انتخاب»؛
این تصویر متعلق به آیین گشایش چهارمین جشنواره توس در آرامگاه خیام است. تاریخ عکس تیرماه ۱۳۵۵ ذکر شده و در تصویر رضا قطبی، مدیرعامل سازمان رادیو تلویزیون هم دیده میشود.
در جریان همین اتفاقات مشکل دیگری هم پیش آمد که مربوط به کارخانه دنا بود. همین لاستیکهای دنایی که الان در بازار است کارخانهای با کیفیتی بسیار بالا بود اولین و بهترین لاستیکهای آن زمان را تولید میکرد آن هم تولید داخل یعنی ما که مثلاً مصرفکننده بودیم وقتی از لاستیک فروشها و آپاراتیها میپرسیدیم دنا را معرفی میکردند. این برندهای بارز و کویر بعدها آمد. کارخانه برای وزارت صنایع بود در وزارت صنایع چه کسی تشریف دارد؟ آقای مادرشاهی نه خود آقای نعمتزاده؛ اصلاً برایشان این چیزها مهم نبود که تولید ملی زمین بخورد.
تاریخ گردی با «انتخاب»؛
اسماعیل سیمیتقو (۱۲۶۶ – ۳۰ تیر ۱۳۰۹) مشهور به اسماعیل شکاک یا سمکو شکاک از بزرگان ایل شکاک است. او کشاورزان کرد را به جنگ هدایت کرد. دولت رضا شاه نیز او را در سال ۱۳۰۹ کشت. سیمکو در کشتار آشوریان خوی شرکت کرد و به کشتار هزار آشوری در سلماس دامن زد. بسیاری او را عامل کشتار وحشیانه مردم ارومیه میدانند، این کشتار در زبان مردم ترکزبان ارومیه به کوردلوخ معروف است. او در نهایت توسط نیروهای رضاشاه ترور شد. در این تصویر امیرلشکر طهماسبی، فرماندار کل آذربایجان در حال مذاکره با سیمتقو است.
تاریخ گردی با «انتخاب»؛
عباس مهرپویا (۶ تیر ۱۳۰۶ – ۴ خرداد ۱۳۷۱) خواننده، مبتکر موسیقی تلفیقی، موسیقیدان، آهنگساز، تنظیمکننده، جهانگرد و دکوراتور ایرانی بود. او به دلیل یکنواختی موسیقی پاپ ایرانی و علاقه به فرهنگ و هنر دیگر کشورها؛ سفرهایی را به منظور تحقیق و گردآوری اطلاعات جدید و جامع در بخشهای مختلف آغاز کرد. در سال ۱۳۴۰ دفتر کار خود را با عنوان «دکوراسیون موزیک مهرپویا» در سهراه شاه بنا کرد، که علاوهبر بخش موسیقی که برای آموزش سازهایی از جمله: گیتار، سیتار، عود و همچنین آموزش آواز به هنرجویان در نظر گرفته بود، قسمتی دیگر را به حرفه دکوراسیون و هنرهای دستیاش اختصاص داده بود. خرین کار هنری او در بخش موسیقی، بعد از سال ۱۳۵۷ همکاری او با مجید انتظامی در موسیقی متن فیلم بایسیکلران میباشد، که در آن نوای سیتار او برای آخرین بار به گوش میرسد.
روزنامه گردی با «انتخاب»؛
روزنامه اطلاعات در روز ۲۱ فروردین ۱۳۵۵ در صفحه اول خود به موضوعاتی از جمله تیترهای زیر اشاره کرد:
-اسرار قتل شمس آبادی
-ملت ایران برای سلامت شاه دعا کرد
-شهبانو: ایران از معماران اصلی تمدن اسلامی بوده است
-با کاهش سود بازرگانی، قیمت اتوموبیل تقلیل مییابد
-امنیت خلیج فارس، هدف بزرگ ایران و عربستان
یادداشتهای اسدالله علم: ملاقاتهای زیادی با سفرای خارجی، یمن، عربستان سعودی و ژاپن داشتم. یمنیهای شمالی از ما کمک میخواهند که به یمن جنوبی بتازند. شاهنشاه فرمودند: «به سفیر بگو، چه طور برای چند ملیون لیره که از عراقیها گرفتید در اعلامیه مشترک به ما فحش دادید؟ به علاوه این کمک باید به صورت مشترک از طرف ما و سعودیها باشد و گرنه فایده ندارد». ولی مضحک است که سفیر عربستان سعودی مطلقاً از این جریانات بی خبر بود.
تاریخ گردی با «انتخاب»؛
سیّد ضیاءالدّین طباطبایی یزدی (۱۲۶۸ – ۷ شهریور ۱۳۴۸) روحانی و سیاستمدار ایرانی و مدیر روزنامه رعد و همچنین مشاور و رایزن فرهنگی سیاسی سفارت انگلیس بود که از ۱۲۹۹ تا ۱۳۰۰ بهعنوان بیست و نهمین نخستوزیر ایران فعالیت کرد. او در زمان احمدشاه، آخرین شاه دودمان قاجار، در کودتای ۳ اسفند ۱۲۹۹ همراه با رضاخان شرکت داشت در کودتا به مقام نخستوزیری رسید و نخست وزیرِ کابینه سیاه شد
تاریخ گردی با «انتخاب»؛
محمّدعلی فروغی دردشتی (۱۲۵۶ – ۵ آذر ۱۳۲۱)، ملقّب به ذُکاءُالمُلک، نویسنده و سیاستمدارِ ایرانی بود که در دورهٔ پهلوی سه بار بهعنوان نخستوزیر خدمت کرد. او در دورهٔ قاجار چند بار وزیر، دو بار نمایندهٔ مجلس شورای ملی و یک بار رئیسِ دیوان عالی تمیز شد. فروغی از فعّالان و مبارزانِ برجستهٔ جنبشِ مشروطهٔ ایران بود. او در دوران پس از جنگ جهانی اول عضو هیئت اعزامی ایران به کنفرانس صلح پاریس (۱۹۱۹) و جامعهٔ ملل بود.
فردین همه چیز برای سوپراستار شدن داشت و اکثر فیلمهایی که او در آنها حضور داشت با استقبال بالایی مواجه میشد؛ از کوچه مردها و سرجوخه گرفته تا میعادگاه خشم و ناجورها، اما در بین همه آثار بسیاری که فردین در آنها ایفای نقش کرد حتما گنج قارون و سلطان قلبها جای دیگری در قلب و خاطره مخاطب دارد؛ دو فیلمی که تا همین امروز هم سکانس به سکانس و دیالوگ به دیالوگش در حافظه جمعی ایرانیان نقش بسته است؛ حتی آهنگهای آنها که عمدتا با صدای ایرج خوانده میشد و فردین بر آنها لب میزد.