این روزها مواضع شما بازتاب فراوانی در رسانهها داشته و دارد. چرا شما آقایان میرحسین موسوی و کروبی را فتنهگر نمیدانید؟
به این علت که موسوی و کروبی واقعاً فتنهگر نیستند و مفتون واقع شدهاند. همانطور که در این چند هفته بارها گفتهام فتنهگران اصلی را من، مثلث آن سه کشور و رؤسای حاکم بر آن میدانم.
واقعاً چه اتفاقی افتاد که شما به ناگهان بیایید و این حرفها را بزنید. حرفهایی که هزینههای بسیاری را برای شما داشته و دارد؟
من برای تلطیف فضای سیاسی کشور احساس وظیفه شرعی کردم که در آستانه انتخابات آیتده فضای منازعه را به رقابت تبدیل کنم.
یعنی مبنای این اظهارات شما جلوگیری از استمرار فضای تخاصمی و حذفیای است که در فضای سیاسی کشور بهوجود آمده است؟
بله، انجام تکلیف ملاحظه و مصلحتسنجی و سن و سال ندارد.
برخی گفتند که مبنای این اظهارات آقای عسگریاولادی یک خواب بوده است.
نه من که گفتم خواب ندیدهام اما هرکسی آن خبر را تنظیم کرده بود بسیار هنرمندانه این کار را انجام داده بود.
چه لحظهای به این نتیجه رسیدید که باید بیایید و بگویید میرحسین و کروبی سران فتنه نیستند و اینچنین باید برمواضع خود پافشاری کنید؟
شب عاشورای امسال بود که به این نتیجه رسیدم باید این حرف را بزنم.
اما این مواضع بسیار را ناراحتکرده و برخی علیه شما موضعگیری کردند. حتی یکی از نمایندگان در مجلس شما را کف روی آب نامید.
واکنشها طبیعی است. همانطور که من حق دارم نظرم را بگویم آنها هم حق دارند نظرشان را بگویند. من بهنظر آنها احترام میگذارم. قبلاً هم گفتم بازهم اما این خاطره را تکرار میکنم. امام (ره) فرمودند اگر شما را از در بیرون کردند. از پنجره وارد شوید اگر از پنجره بیرون کردند. روزنهای پیدا کنید و از آن وارد شوید شما مثل ریگ تهجوی بمانید شما برای تصفیه آب هستید. اینکه شما را کجا راه میدهند یا نه به فکر آن نباشید. شما باید بمانید و آب را تصفیهسازی فضای سیاسی است.
برخی میگویند که آقای عسگراولادی تلاش دارد تا با این اظهارات، حصر میرحسین موسوی و کروبی را بشکند. آیا به واقع این انگیزه را دارید؟
نه چنین منظوری دارم و نه اینکه چنین حرفی زدهام. ادامه حصر و پایان حصر این آقایان جزو وظایف دستگاههای امنیتی و قضایی است.
این موافقتها و مخالفتها تا چه اندازهای روی شما اثرگذار است؟ آقای عسگراولادی تا کجا حاضر است بابت این عقیده خود هزینه بپردازد؟
همواره سعی کردهام تا به مسائل منصفانه نگاه کنم. تلاش داشتهام تا مردهبادها و زندهبادها اثر بر من نداشته باشد. نباید زنده باد به من سرعت ببخشد یا مردهباد کند کند.من به عنوان یک شهروند ایرانی حق دارم نظر حقیقی خود را بگویم. فتنه اتفاق افتاد و مؤسس فتنه، آمریکا، اسرائیل و انگلیس بودند من به این مسئله رسیدهام و بنابر فهم و اجتهاد خودم پای مواضعم میایستم.
جنابعالی فرمودید به دنبال این هستید که صحنه انتخابات را به جشن ملی تبدیل کنید. رسانهها هم این کلام شما را موردتوجه قرار دادند اما یقیناً اهداف دیگر را در پافشاری بر این مواضع دنبال میکنید.
بله قطعاً همینگونه است. بنده ممکن است بتوانم به سربازگیری دشمن از اردوگاه انقلاب خاتمه دهم. متأسفانه عدهای برخلاف رفتهاند راه بازگشت برای فریبخوردگان وجود دارد. آنهایی که در فتنه 88 مفتون شدند باید از فتنهتبری بجویند. امروز باید انصاف و عدالت را در کشور رعایت کرد. باب گفتوگو در کشور بسته نیست و جریانهای سیاسی میتوانند با رعایت اخلاق با هم گفتوگو کنند. باید یک نفر می آمد و این فضای بسته را میشکست. یک نفر میآمد و میگفت که میتوانیم به رغم اختلاف سلیقهها با یکدیگر در کمال عزت و احترام سخن بگوییم. اصلاً مبنای انقلاب اسلامی محور قرار دادن رفتارهای اخلاقگرایانه در جامعه و کشور بود.
اخیراً در یکی از اظهارات خود فرموده بودید. حتی ابوالحسن بنیصدر هم به انقلاب و نظام خدمت کرد و به شدت با افرادی که مدام برطبل مشکلدار بودن رؤسای جمهور ایران مینوازند مخالفت کردید. شاید شما اولین نفری باشید که از میان اصولگرایان اینگونه جانب انصاف را قضاوت از عملکرد دولتهای ایران پس از انقلاب داشتهاید. پایههای بنیادین این نوع تفکر و کلام چیست؟
این مسئله را اتفاقاً قبلا هم مطرح کردهام. این حرفهای من چهار پایه و رکن دارد. اولین پایه است که تاریخ ایران پس از انقلاب باید قابل نگارش باشد. اگر از دو رهبر، شش رئیسجمهور و چند نخستوزیر بگویید که همه به غیر از احمدینژاد منفی هستند چه میشود؟ وقتی در صحنه تاریخی کشور حضور دارم و بسیاری از مسائل را دیدهام کسی در دورهای جرأت نمیکرد اسم بنیصدر را ببرد. او با بالاترین رأی را در کشور دارا بود و در دفاع مقدس کارهای مثبتی داشت اما کارهای منفی هم داشت. باید تاریخ را آنگونه که هست گفت. بنیصدر یکی از توفیقاتش این بود که برای اولینبار رأی بالای 10 میلیون مردم را به دست بیاورد و این مثبت است اما در تمسک به ولایت، شکست جدی و قطعی خورد.
من در شرایط بحران به همراه چهار نفر دیگر با موسوی ملاقات داشتم. من با کروبی هم تنها دیدار کردم. از جلسهای که با این افراد بیرون آمدم تشخیصم این بود که فتنهگر بودن به اینها نمیچسبد اما اطراف اینها را عناصر تندرو و فتنه گرفته است. من نمیخواهم جوری حرف بزنم که برایم زندهباد بگویند. باید این واقعیتها را بگویم که پیش خدا جوابی داشته باشم. گردانندگان اصلی فتنه همه در کشورهای غربی پناهنده شدهاند و حقوق میگیرند. این دو نامزد ما فتنهگر و فتنهساز نبودند و گرفتار فتنه شدند.
میتوانیم بگوییم که حاج حبیبالله عسگراولادی تلاش دارد تا به نوعی از ریزش نیروهای انقلاب جلوگیری کند؟
همه دلسوزان نظام و انقلاب باید این مسئله را محور فعالیتها و رفتارهای خود قرار دهند. ما نه تنها میخواهیم نیروهای خود را حفظ کنیم بلکه میخواهیم نیروها را به یک تشکل اتئلافی جهتدار به طرف وحدت سامان دهیم. بنده تصور میکنم که امام و مقام معظم رهبری زمینه وحدت را برای امت میسر ساختند و خواستشان این است که مردم در این مسیر حرکت کنند و دشمنان نتوانند در بین اینها گسلها ایجاد کنند و اینها یگانه داشته باشند. همانطور که آیتالله مهدویکنی هم فرمودند ما در مرحله جدید تا انتخابات باید تلاش کنیم ائتلاف را در مجموعه نیروهای انقلاب سامانی دهیم که ما را به جانب وحدت پیش ببرند.