arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۰۶۳۵
تاریخ انتشار: ۳۹ : ۱۱ - ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۱

بیانیه سفارت ایران درباره دختر دکتر مصدق

در پی انتشار برخی مطالب در خصوص «خدیجه مصدق» فرزند مرحوم دکتر محمد مصدق نخست وزیر پیشین ایران و وضعیت اسفبار وی در آسایشگاهی در سوئیس سفارت ایران در این کشور بیانیه‌ای صادر کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

در پی انتشار برخی مطالب در خصوص «خدیجه مصدق» فرزند مرحوم دکتر محمد مصدق نخست وزیر پیشین ایران و وضعیت اسفبار وی در آسایشگاهی در سوئیس سفارت ایران در این کشور بیانیه‌ای صادر کرد.

سفارت ایران در برن ضمن صدور بیانیه‌ای در این خصوص اعلام کرد: اخیرا در فضای مجازی در خصوص سرکار خانم خدیجه مصدق فرزند مرحوم دکتر محمد مصدق نخست وزیر پیشین ایران مطالبی منتشر شده که با توجه به اطلاعات نادرست موجود در آن، بخش مطبوعاتی سفارت جمهوری اسلامی ایران موارد ذیل را برای اطلاع عموم و روشنگری اعلام می‌دارد:

-   خانم خدیجه مصدق در تاریخ 29 اردیبهشت 1382 در سن هشتاد سالگی در شهر نوشاتل سوییس دار فانی را وداع گفته و در همان شهر به خاک سپرده شده است.

-    ایشان به دلیل بیماری که در صغر سن دچار شده بود، بیش از پنجاه سال در آسایشگاه بیماران شهر نوشاتل زندگی می‌کرد و در زمان حیات مرحوم دکتر محمد مصدق، هزینه‌های آسایشگاه مذکور (بعضا تا حدود 10 هزار فرانک در ماه) توسط وی و سپس تا اوایل دهه هفتاد هجری شمسی توسط وراث پرداخت می‌شد. بعدا هزینه‌ها توسط قیم و مشارکت یک نهاد اجتماعی مقیم کانتون نوشاتل تامین می‌گردید.

 -   مسئولین کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در برن نیز وضعیت وی را مورد پیگیری قرار داده و در محل آسایشگاه مذکور از مرحومه خدیجه مصدق عیادت نموده‌اند. هر چند مرحومه مصدق بنا بر بیماری طولانی، علاقه‌ای به دیدار کسی نشان نمی‌داد.

 -   همچنین به مناسبت‌های مختلف علاوه بر تقدیم برخی هدایا، کمک‌های مالی نیز از سوی دولت و سفارت جمهوری اسلامی ایران به آسایشگاه فوق الذکر صورت گرفته است.

    گفته می‌شود که در مطالب اینترنتی ایران متهم به بی‌اعتنایی به شرایط جسمانی خانم مصدق شده بود.

محمد مصدق متولد ۱۲۶۱  سیاست‌مدار، دولت‌مرد، نمایندهٔ چند دوره مجلس شورای ملی و نخست‌وزیر ایران در سال‌های ۱۳۳۰ تا ۱۳۳۲ بود.
وی در  ۱۴ اسفند ۱۳۴۵ درگذشت.
مصدق در سال ۱۲۸۰ خورشیدی هنگامی که ۲۲ سال داشت با زهرا دختر میر سید زین العابدین ظهیرالاسلام سومین امام جمعه تهران ازدواج کرد. زهرا ملقب به شمس السلطنه بود. مادر زن مصدق، دختر ناصرالدین شاه بود که لقب ضیاالسلطنه را داشت و پس از مرگ وی این لقب به دخترش زهرا که همسر مصدق بود داده شد.

ازدواج این دو ۶۴ سال ادامه یافت. حاصل این ازدواج دو پسر به نام های احمد و غلام حسین و سه دختر به نامهای منصوره، ضیااشرف و خدیجه بود.
نظرات بینندگان