فوربس نوشت: بر اساس آن چه که اخیرا منتشر شده، قرار است پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی تحت مدیریت مارک زاکربرگ یعنی واتس اپ، اینستاگرام و فیسبوک با یکدیگر یکپارچه شوند. اما کاربران در برابر این ادغام چه راهکارهایی خواهند داشت؟
به گزارش سرویس آی تی و فناوری انتخاب،ایده طرح مذکور، این است که به کاربران اجازه دهد در هر 3 سرویس راحت تر ارتباط برقرار کنند و بر اساس گزارش ها این پروژه تا پایان سال جاری یا اوایل سال آینده تکمیل خواهد شد.
بر اساس گزارش ها، سیستم پشتیبان جدید، از رمزنگاری کامل به منظور جلوگیری از مشاهده پیام های توسط اشخاص ثالث پشتیبانی می کند. در تئوری، این به این معنی است که هر سه سیستم عامل باید امن تر باشند، اما در حقیقت، شک و تردیدهایی وجود دارد.
به همین دلیل، کاربران زیادی فیسبوک را ترک می کنند و دلیل خوبی دارند: غول شبکه های اجتماعی هک شده و چندین بار در طول سال گذشته دچار نشت داده شده است. افزون بر این مردم نگرانند که نا امنی فیسبوک به واتس اپ یا اینستاگرام نیز سرایت کند، بنابراین به عنوان یک راه مناسب برای تامین امنیت، سعی می کنند این شبکه اجتماعی را ترک کنند.
افزون بر این ها طی سال 2018 فیسبوک از یک سو با ماجرای رسوایی کمبریج آنالیتیکا رو به رو بود و از سوی دیگر با مسئله انتخابات ایالات متحده و اتهامات فیسبوک در خصوص جهت دهی آراء مردم تحت تاثیر نیروهای روسی.
بر این اساس با وجود این که هنوز به طور دقیق مشخص نیست قرار است چه اتفاقی پس از ترکیب این 3 پیام رسان رخ دهد، اما پیشنهاداتی وجود دارد که می تواند امنیت شما را تضمین کند. تا کنون واتس اپ تا حد زیادی به صورت جداگانه در فیسبوک نگهداری شده است. اما بعد از این خبر برخی کاربران حتی دیگر ب واتس اپ هم اعتماد ندارند.پس چه چیزی می تواند به جای آن استفاده شود؟ چند گزینه از برنامه های پیام رسانی ایمن وجود دارد که از رمزنگاری کامل استفاده می کنند تا اطمینان حاصل شود که پیام های خصوصی شما، خصوصی باقی می ماند:
وایبر
نرم افزار پیام رسانی رایگان وایبر که دارای بیش از 900 میلیون کاربر ثبت شده است، توسط یک شرکت در لوکزامبورگ ساخته شده است. در حال حاضر رمزنگاری این پیام رسان به حد کمال رسیده است و آن را قادر می سازد با نرم افزارهای امنیتی واتس اپ در حوزه امنیت، رقابت کند. افزون بر این ها برنامه مذکور تماس های امن و با کیفیت بالا را ارائه می دهد که جایگزین خوبی برای تماس با خارج از کشور است .
سیگنال
علاقه مندان به امنیت سایبری در سراسر جهان، رمزگذاری در قلب پیام سیگنال را می شناسند، چرا که سیگنال یک سرویس پیام امن است. موتور رمزگذاری سیگنال به عنوان یک منبع باز است که می تواند به امنیت آن کمک کند، زیرا تعداد زیادی از مردم دائما در حال آزمون و اصلاح کدها هستند. این برنامه رایگان، ساده و آسان است و برای استفاده در دسترس سیستم عامل های مختلف است.
تلگرام
تلگرام که دارای بیش از 180 میلیون کاربر فعال است، یکی از امن ترین سیستم عامل های پیام رسانی محسوب می شود. این برنامه دارای یک ویژگی حریم خصوصی خاص به نام " چت مخفی " است. هنگام استفاده از این ویژگی برای ارسال پیام های حساس، عکس ها، فیلم ها و سایر فایل ها در برنامه می توان آنها را در زمانی مشخص حذف و ناپدید کرد. این چتها بخشی از فضای ابری تلگرام نیستند و به جای آن در دستگاه ذخیره می شوند. اگر از تلگرام استفاده می کنید، فقط مراقب ویژگی های ربات ها باشید، که از نقص امنیتی رنج می برند.
Wickr
این پیام رسان در دو سیستم عامل اندروید و iOS، وجود دارد و مانند سیگنال، این برنامه در ماه اوت 2017 ساخته شد و به همین دلیل جامعه مدنی قادر به بازرسی آن است. این برنامه کوچکترین تلاش هکرها برای اسیب رسانی به اطلاعات کاربران را گزارش می دهد.
در نهایت کدام سرویس را استفاده کنیم؟
افزون بر گزینه هایی که مطرح شد، تعدادی از گزینه های دیگر نیز وجود دارد، از جمله آی مسیج در آی فون، اما در نهایت، به نظر می رسد سرویسی مثل Wickr، بیشتر مناسب برای کاربران سازمانی است. کسانی که می خواهند با دوستان ارتباط برقرار کنند بهتر است با استفاده از یک پلت فرم سازگار با مصرف کنندگان که دیگران نیز می توانند عضو آن شوند استفاده کنند مثلا سیگنال. با این وجود در نهایت انتخاب با خود شماست.
مارک زاکربرگ بنیانگذار و مدیرعامل فیسبوک در جدیدترین سخنرانی خود اعلام کرده که تا سال 2020 طرح ادغام فیسبوک، اینستاگرام و واتس اپ به وقوع نخواهد پیوست.