پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
پدید آمدن حفرههایی در دیوار بتنی نیروگاههای اتمی در حال ساخت امارات متحده عربی احتمال انتشار آلودگی را در منطقه خلیج فارس تقویت کرده است.
به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش نشریه تخصصی NIW، نیروگاه هستهای "براکه" واقع در ۵۳ کیلومتری غرب شهر الرویس، یکی از نیروگاههای کشور امارات و اولین نیروگاه هستهای این کشور با ظرفیت تولید ۵۶۰۰ مگاوات شامل ۴ رآکتور ۱۴۰۰ مگاواتی مدل APR-۱۴۰۰ طراحی شرکت برق کره (KEPCO) از نوع رآکتور آب فشرده پیشرفته است.
این رآکتور نخستین سایت تولید انرژی هستهای تجاری در خاورمیانه پس از ایران است.
مسئولان اماراتی اعلام کرده بودند واحد اول این نیروگاه با تاخیر یک ساله در سال ۲۰۱۸ راهاندازی میشود، اما چندی پیش اعلام شد که فاز اول این نیروگاه در سال ۲۰۱۹ راهاندازی میشود.
کریستر ویکتورسن، مدیرکل هیات فدرال نظارت هستهای امارات در آبان ماه سال جاری اعلام کرد: شرکت راهاندازی نیروگاه هستهای موظف است آمادگی فنی و سازمانی خود را برای آغاز به کار اولین رآکتور اعلام کند و پیشبینی میشود این آمادگی پایان سال ۲۰۱۹ میلادی محقق شود.
بر اساس اطلاعات منتشر شده حفرههایی در دیوار بتنی نیروگاههای اتمی در حال ساخت امارات متحده عربی به وجود آمده است که شرکتهای کرهای فعال در احداث پروژه هستهای "براکه" در حال رفع آسیبها و عیوب ایجاد شده هستند.
تا کنون اخبار ضد و نقیضی از ایجاد حفره در نیروگاههای شماره ۱ و ۳ و یا هر چهار نیروگاه منتشر شده است.
بنا بر این گزارش، بر مبنای قرارداد ۲۰ میلیارد دلاری منعقده میان دو کشور امارات و کره جنوبی که در سال ۲۰۰۹ به امضا رسید، مقرر شده بود کنسرسیومی از شرکتهای کرهای با محوریت شرکت برق هستهای کره موسوم به کپکو، چهار راکتور ۱۶۰۰ مگاواتی در نیروگاه هستهای براکه امارات احداث شود. این کنسرسیوم متعهد شده بود دو راکتور از این راکتورها را اواخر سال ۲۰۱۸ و بقیه را تا سال ۲۰۲۰ تکمیل و تحویل دهد.
شرکتهای کرهای نیروگاههای هستهای این کشور را با کمک شرکتهای آمریکایی احداث کردهاند، از این رو قرارداد هستهای این کشور با امارات اولین قرارداد هستهای کره جنوبی با یک کشور خارجی محسوب میشود.
به نظر قبلاً حفرههایی در دیوارهای بتنی نیروگاههای هستهای کره جنوبی نیز مشاهده شده و دولت "مون جه این" پس از روی کار آمدن در سال ۲۰۱۶ بنا به دلایل متعدد از جمله احتمال نشت مواد رادیو اکتیو از این نیروگاهها، فعالیت تعدادی از آنها را متوقف کرده است.
به گزارش ایسنا، با توجه به بلندپروازی و اشتیاق وافر کره جنوبی برای مشارکت در برنامه هستهای عربستان سعودی تحت عنوان "۲۰۳۰-vision"، انتشار این خبر میتواند توانمندیهای شرکتهای کرهای فعال در ساخت نیروگاههای هستهای را تضعیف کند.