پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : آيتالله العظمي صافي گلپايگاني گفت: همه مراجع تقليد و كساني كه به دنبال عزت اسلام و شوكت روحانيت هستند، رسالت و پيامي جز مقاصد الهي را ندارند و هميشه هدفشان اين است كه مقاصد اوليه اسلام در كشور و جامعه پياده شود.
به گزارش انتخاب، اين مرجع تقليد در ديدار مدير و معاونان حوزه علميه قم، با بيان اين مطلب افزود: همه ما به دنبال تبليغ دين به صورت صحيح هستيم؛ به گونهاي كه اين احكام و سنت حسنهاي كه از گذشتگان براي ما باقي مانده است ذرهاي خدشهدار نشود و اميدواريم بتوانيم ادامه دهنده خوبي در اين راه باشيم.
وي ادامه داد: امروز با وجود ارتباطات خاصي كه در دنياست بايد همه براي دفاع از دين و اسلام اظهار وجود كنند و حوزههاي علميه نيز بايد همكلام، همگام، يكدل و يكصدا در اين راه باشند و تنها مقاصد الهي را در نظر بگيرند.
صافي گلپايگاني با اشاره به اهميت استقلال حوزههاي علميه در شهرستانها افزود: حوزههاي علميه در شهرستانها آثار و بركات فراواني دارد كه نبايد از آن غفلت كرد. امروز بايد افراد استخواندار و قوي علمي در حوزههاي علميه شهرستانها تربيت شوند تا بتوانند در برابر شبهات ايستادگي كنند.
اين مرجع تقليد اظهار كرد: اگر حوزههاي علميه از وجود علماي مسموعالكلام خالي شود و مردم خدمات اين علماي بزرگ را نشناسند با خطرات مواجه خواهيم شد. بايد علماي بلاد همه جا حاضر باشند و روحانيت هميشه در صحنه اظهار وجود كند.
وي خاطرنشان كرد: برنامهريزيها در حوزه بايد به شكلي باشد كه در همه شهرها و استانها بزرگاني از علماي حوزه علميه وجود داشته باشند تا از اسلام و احكام الهي دفاع كنند. در گذشته علماي بلاد به گونهاي قوي بودند كه با علماي نجف همطرازي ميكردند. نمونههاي آن را در تهران، اصفهان، تبريز و شهرهاي بزرگ شاهد بوديم.
صافي گلپايگاني يادآور شد: نخستين حركتي كه عليه استبداد پهلوي ايجاد شد از سوي همين علماي بلاد بود كه از شهرهاي مختلفي همچون تبريز عليه حكومت پهلوي به پا خاستند. بايد علما در همه شهرها حضور داشتند باشند و وجود علما تنها در يك شهر خلاصه نشود.
اين مرجع تقليد گفت: بايد در حوزههاي علميه وحدت رويه وجود داشته باشد و دوگانگي و انشقاق ايجاد نشود و در انتخاب افراد نيز اين موارد را بايد مد نظر قرار داد.
وي تصريح كرد: بايد سنتهاي سابق حوزه را هميشه داشته باشيم؛ البته نبايد از اوضاع، زمان و مكان هم عقب بمانيم، بايد موقعيت روز را هم در نظر گرفت.
صافي گلپايگاني ادامه داد: برخي مسائل در حوزه علميه، اساس و پايه است و بايد اين مسائل را به درستي حفظ كنيم. اگر اساس متزلزل شود همه مسائل زير سوال ميرود.
اين مرجع تقليد افزود: طلاب در گذشته براي تحصيل در حوزه علميه سختيهاي فراواني را متحمل ميشدند و هرگز سختيها و مشكلات مانع تحصيل آنان نميشد زيرا تحصيل به علم را به عنوان عبادت در نظر گرفته بودند، به همين دليل همه سختيها را با جان دل ميپذيرفتند و به آن ايمان داشتند.
وي اظهار كرد: با وجود همه سختيها و مشكلاتي كه در گذشته وجود داشت، اقبال به حوزه علميه نيز فراوان بود و افراد نخبهاي به حوزه ميآمدند. طلاب بايد همه مقاصد خود را الهي كنند و در پي كسب علم باشند.
صافي گلپايگاني خاطرنشان كرد: اگر طلبه آن مقاصد الهي را در نظر بگيرد، هرگز مسائل مادي مانع تحصيل او نخواهد شد و مسائل دنيوي او را از مقصد اصلي باز نخواهد شد؛ بنابراين طلاب بايد در تحصيل خود اخلاص داشته باشند تا به موفقيت دست يابند.
اين مرجع تقليد يادآور شد: اسلام مكتب بسيار قوي و غنياي دارد و ميدان براي تحقيق و تبليغ در اين مكتب بسيار است اما نياز به مرداني دارد كه در اين ميدان وارد شوند.
وي گفت: حوزه علميه بايد نداي اسلام را به جهانيان برساند. ما در دين و مكتب همه چيز داريم و ميتوانيم آنها را به دنيا ارائه دهيم. قرآن و معارف نوراني اهل بيت (ع)، نهجالبلاغه و كتابهاي ما پاسخگوي امروز دنيا هستند.
صافي گلپايگاني تصريح كرد: حوزههاي علميه به حضرت ولي عصر (عج) تعلق دارد و بايد همه و همه تنها رضايت ايشان را جلب كنيم.