arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۵۵۵۹۲
تاریخ انتشار: ۴۳ : ۲۳ - ۲۸ تير ۱۳۹۶

7,5میلیون هکتار نهال کاری برای مبارزه با گردوغبار در کشور انجام می شود

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: هفت و نیم میلیون هکتار نهال کاری و بوته کاری برای مبارزه با پدیده گرد و غبار در سراسر کشور انجام می شود.

به گزارش انتخاب به نقل از ایرنا، اسماعیل نجار چهارشنبه شب در نشست ستاد بحران سیستان و بلوچستان اظهار داشت: سه هزار و 500 هکتار از هفت و نیم میلیون هکتار نهال کاری در کانون های بحرانی گرد و غبار قرار دارد.
 
وی بیان کرد: قانون گذار به دولت اجازه داده سه درصد برای پیشگیری و 2 درصد برای مقابله با بحران از سر جمع اعتبارات هزینه ای و تملک دارایی استانها برداشت و در این محل ها هزینه کند.

وی افزود: امسال قانون گذار هزار و 350 میلیارد تومان از محل اعتبارات 10 و 12 برای بیمه کشاورزی در اختیار صندوق کشاورزی قرار داده است.

وی تصریح کرد: 2 هزار میلیارد تومان برای ارتقای تجهیزات راه سازی و بنیاد مسکن در چهار نقطه از کشور اختصاص یافته است تا تجهیزات آوار برداری تهیه کنند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: 300 میلیارد ریال برای جبران خسارت آنفلوانزای مرغی در کشور پرداخت شده است.

نجار با اشاره به وجود آب های ژرف در سیستان و بلوچستان گفت: 250 میلیارد ریال برای آب های ژرف در استان در نظر گرفته شده است.

وی افزود: وجود آب های ژرف در سیستان و بلوچستان نوید دهنده آینده ای بهتر در این استان است.

وی با اشاره به تسهیلات در نظر گرفته شده برای سیل زدگان ایرانشهر گفت: 270 میلیون ریال تسهیلات و کمک بلاعوض به هر یک از خانوارهای روستایی این شهرستان در جنوب سیستان و بلوچستان که واحدهای مسکونی آنان در سیل اخیر آسیب دیده پرداخت می شود.

وی ادامه داد: این تسهیلات شامل 200 میلیون ریال تسهیلات بانکی با کارمزد چهار درصد، 50 میلیون ریال در قالب کمک بلاعوض و 20 میلیون ریال کمک معیشتی به هر یک از واحدهای روستایی آسیب دیده ناشی از سیلاب اخیر ایرانشهر پرداخت می شود.

وی افزود: همچنین به خسارت دیدگان شهری کمکهای خاصی شامل 300 میلیون ریال تسهیلات بانکی با کارمزد پنج درصد، 60 میلیون ریال در قالب کمک بلاعوض و 20 میلیون ریال کمک معیشتی پرداخت می شود.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بیان کرد: تلاش های به موقع نیروهای امدادی ایرانشهر و سایر شهرستان های سیستان و بلوچستان سبب شد تا با وجود شدت سیلاب اخیر خسارت زیادی به این منطقه وارد نشود.

نجار اظهار داشت: وزارت کشور تا کنون برای بررسی مشکلات سیستان و بلوچستان کوتاهی نکرده و به موقع در کوتاهترین زمان پیگیری های لازم را انجام داده است.

وی بیان کرد: گرد و غبار مشکلات فراوان اقتصادی و بهداشتی برای شماری از استانهای کشور به وجود آورده است.

وی ادامه داد: تغییر اقلیم در کشور سبب شده است تا در برخی از استانها گرد و غبار و خشکسالی مشکلات فراوانی را برای شهروندان به وجود آورد.

وی گفت: کره ی زمین یک و هفت دهم درجه سانتیگراد گرمتر شده که این امر سبب تغییر اقلیم در ایران نیز شده است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: تمام منازل مسکونی افراد زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) در روستاها و شهرهای کشور بیمه شده است.

نجار اظهار داشت: برای این کار 70 میلیارد ریال به کمیته امداد امام خمینی(ره) پرداخت شده است.
 
اسماعیل نجار امروز /چهارشنبه/ به منظور بازدید از مناطق سیل زده ایرانشهر و همچنین شرکت در نشست ستاد بحران استان در زاهدان وارد سیستان و بلوچستان شده است.

بارندگی های پراکنده از پنجشنبه هفته گذشته تا روز یکشنبه هفته جاری سبب طغیان رودخانه های فصلی و سیلاب در مناطق جنوب و جنوب شرق سیستان و بلوچستان شد.

نیروهای امدادی دستگاههای عضو ستاد مدیریت بحران از همان ساعات اولیه برای خدمات رسانی و رفع مشکلات پیش آمده از جمله قطعی ارتباطات جاده ای، خسارت به زیرساخت های شهری و تخریب منازل و غیره در مناطق آسیب دیده حضور داشتند.

سیستان و بلوچستان با وسعتی حدود 187 هزار و 502 کیلومتر مربع (معادل 5/11درصد مساحت کشور) و 19 شهرستان و بیش از 2 میلیون و 800 هزار نفر جمعیت پهناورترین استان کشور محسوب می شود که امکان دارد همزمان چندین پدیده از جمله توفان، بارندگی، سیل، خشکسالی و مواج شدن دریا را تجربه کند.
نظرات بینندگان