یافتههای جدید دانشمندان نشان میدهد که دایناسورها قبل از برخورد یک سیارک با زمین رو به انقراض نبودند و شرایط نامناسب برای تبدیلشدن آنها به فسیل و لایههای سنگی پنهان اواخر دوره کرتاسه باعث شده آنها یا حفظ نشوند یا نتوان آنها را بهراحتی پیدا کرد.
مطالعه جدیدی از دانشگاه بریتیش کلمبیا نشان میدهد که قطع دسترسی به اینترنت موبایل، حتی بهطور موقت، میتواند ساعت شناختی مغز شما را ۱۰ سال به عقب برگرداند و بهطور قابلتوجهی سلامت مغز شما را بهبود بخشد. در این مطالعه ۴۰۰ دانشآموز و بزرگسال شاغل مورد بررسی قرار گرفتند و به مدت دو هفته از اپلیکیشنی برای مسدود کردن دسترسی به اینترنت گوشیهای هوشمند خود استفاده کردند. آنها میتوانستند با دیگران تماس بگیرند و پیامک ارسال کنند، اما دسترسی به اپلیکیشنها، شبکههای اجتماعی و مرورگرها قطع بود. آنچه که بعد از این دو هفته اتفاق افتاد، محققان را شگفتزده کرد.
مریخ، سیاره سرخ، از دیرباز ذهن بشر را به خود مشغول کرده است. با پیشرفت علم و فناوری، رویای سفر به این سیاره دوردست بیش از پیش به واقعیت نزدیک شده است. اما چرا بسیاری از دانشمندان و متخصصان فضایی معتقدند که سفر به مریخ میتواند یک سفر بیبازگشت باشد؟ در طول سفر به مریخ، فضانوردان در معرض تابش شدید اشعههای کیهانی قرار میگیرند. این اشعهها میتوانند آسیبهای جدی به DNA سلولهای بدن وارد کنند و خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند. محافظت کامل در برابر این اشعهها با فناوری فعلی بسیار دشوار است.
بر اساس گزارش منابع آگاه به برنامههای OpenAI، این شرکت در حال آمادهسازی برای رونمایی از چند مدل جدید هوش مصنوعی است. یکی از این مدلها نسخهای بهروزرسانیشده از مدل چندرسانهای GPT-۴o خواهد بود که احتمالاً با نام GPT-۴.۱ معرفی میشود.GPT-۴o که سال گذشته معرفی شد، یک مدل پیشرفته و پرچمدار بود که قابلیت استدلال همزمان روی صدا، تصویر و متن را داشت. اکنون انتظار میرود نسخه جدید GPT-۴.۱ همراه با نسخههای سبکتر آن با نامهای GPT-۴.۱ Mini و GPT-۴.۱ Nano هفته آینده منتشر شود.
محققان دریافتند ماه و فصلی که در آن لقاح صورت میگیرد، میتواند تأثیر شگفتانگیزی بر عملکرد متابولیسم امروز فرزند داشته باشد. پژوهش جدید نشان داده افرادی که نطفه آنها در ماههای سردتر بسته شده، چربی را متفاوت از آنهایی ذخیره میکنند که نطفهشان در ماههای گرم بسته شده است. محققان ژاپنی میگویند فعالیت چربی قهوهای در افرادی که لقاحشان در نیمکره شمالی بین اول ژانویه و ۱۵ آوریل (دی تا فروردین) و ۱۷ اکتبر و ۳۱ دسامبر (مهر تا آذر) انجام شده بهشکل قابلتوجهی بیشتر از کسانی بود که لقاحشان در دوره گرم، بین ۱۶ آوریل و ۱۶ اکتبر (فروردین تا مهر)، انجام شده بود.
ساختاری عظیم و مرموز در اعماق آبهای شفاف ژاپن توجه دانشمندان، باستانشناسان و علاقهمندان به تاریخ را دهههاست به خود جلب کرده است. ساختار زیرآبی «یوناگونی» که در سواحل جنوبی جزیره یوناگونی در مجمعالجزایر ریوکیو و در عمق ۲۵ متری سطح دریا قرار گرفته است، بهعنوان یکی از رازآلودترین پدیدههای باستانشناسی زیر آب در جهان شناخته میشود.
نخستین اسکن کامل و سهبعدی کشتی غرقشده تایتانیک، جزئیات تازهای را درباره لحظات پایانی این کشتی افسانهای ارائه داده و روایتهای شاهدان عینی را تأیید کرده است. این نسخه دیجیتال با استفاده از رباتهای زیردریایی که تا عمق ۳۸۰۰ متری بستر اقیانوس پایین رفتهاند و بیش از ۷۰۰ هزار تصویر از لاشهی کشتی گرفتهاند، تهیه شده است.
اگر شما نیز طرفدار کارهای ۹ صبح تا ۵ عصر نیستید و به تعطیلات آخر هفته بیشتری نیاز دارید، بیل گیتس خبر خوبی برای شما دارد. مؤسس مایکروسافت که در برنامه The Tonight Show حضور یافته بود، گفت با سرعتی که هوش مصنوعی هماکنون پیش میرود، در یک دهه آینده تقریباً برای بسیاری از کارها دیگر نیازی به حضور نیروی کار انسانی نخواهد بود و بازنگری در محیط کار بهزودی باید در دستور کار قرار بگیرد.
در بیشتر کشورها، اگر در محل کار چرت بزنید یا بخوابید، ممکن است توبیخ یا حتی اخراج شوید. اما در ژاپن این کار نهفقط نشانه تنبلی نیست، بلکه نشاندهنده تلاشهای بیوقفه شماست. ژاپنیها حتی واژهای برای چرتزدن حین کار دارند: «اینموری». البته Inemuri فقط به محل کار محدود نمیشود. ممکن است در فروشگاههای بزرگ، کافهها، رستورانها یا در مکانی دنج ببینید کسی چرت میزند و این اتفاق از نظر دیگران عادی است. خوابیدن در ملأعام بهخصوص در قطارهای شهری، هرچقدر که شلوغ باشند، رایج است.
پژوهشی علمی نشان میدهد وقتی از عضلات استفاده نمیشود و تحرکی وجود ندارد، تغییرات خاصی در مغز رخ میدهد که با زوال شناختی و آلزایمر مرتبط است. محققان میگویند فقط ۱۰ روز نداشتن فعالیت بدنی میتواند به مغز آسیب بزد. محققان میگویند در تحقیقات قبلی نیز بیتحرک با مقاومت به انسولین در بدن مرتبط بوده است و اکنون میخواستند ارتباط استفادهنکردن از عضلات و مقاومت به انسولین در مغز را متوجه شوند. یافتههای آنها قابلپیشبینی است: فعالیت بدنی علاوهبر اینکه برای سلامت جسمانی شما مفید است، میتواند سلامت مغز شما در برابر بیماریهای عصبی را نیز حفظ کند.
دانشمندان گونهای از درختان گرمسیری در جنگلهای بارانی پاناما را شناسایی کردهاند که نه تنها در برابر صاعقه مقاوماند، بلکه از آن برای از میان برداشتن درختها و درختچههای رقیب خود بهره میبرند. مطالعهای جدید نشان میدهد درخت «لوبیای تونکا» برخورد صاعقه نهتنها آسیب نمیبیند، بلکه انگلهای چسبیده به خود و درختان اطرافش را که با آن برای تصاحب منابع رقابت میکنند از بین میبرد.
دانشمندان در آمریکا موفق شدهاند یک گونه منقرضشده از گرگها به نام «گرگ وحشت» را، که حدود ۱۰ هزار سال پیش در عصر یخبندان روی زمین پرسه میزدند، بار دیگر با مهندسی ژنتیکی به حیات بازگردانند. بنابر اعلام شرکت «کولوسال بایوساینسز»، فعال در حوزه بازگرداندن گونههای منقرضشده، دو توله گرگ وحشت که اکنون بین سه تا شش ماه سن دارند، از موهای سفید و بلند، آروارههایی قوی و بدنی عضلانی برخوردارند و وزن هرکدامشان به حدود ۳۶ کیلوگرم رسیده است.
با پیشرفت روزافزون هوش مصنوعی مولد، امنیت شغلی یکی از نگرانیهای اصلی بسیاری از متخصصان، بهخصوص برنامهنویسان، شده است. اما «سم آلتمن»، مدیرعامل OpenAI، حداقل فعلاً موضوع بهبود کارایی آنها را مهمتر میداند. او در گفتگویی با کانال یوتوب Varun Mayya گفته است: «فکر میکنم میزان خودکارسازی اهمیت دارد. رسیدن به خودکارسازی صددرصدی یعنی بتوانید بدون نوشتن هیچ کدی، یک سیستم پیچیده بسازید. اما چیزی که برای من اهمیت بیشتری دارد، این است که چه زمانی برنامهنویس میتواند ۱۰ برابر کارآمدتر شود و فکر میکنم این اتفاق ممکن است همین امسال یا سال آینده بیفتد.»
تیمی از پژوهشگران مؤسسه علوم هند موفق شدهاند با استفاده از باکتری «اسپوروزارسینا پاستوری» (Sporosarcina pasteurii) که در خاک زمین یافت میشود، آجرهایی مقاوم از خاک شبیهسازیشده ماه تولید کنند و مهمتر از آن راهکاری ارائه دهند که این آجرها در صورت آسیبدیدگی در شرایط دشوار سطح ماه خودترمیمی داشته باشند. سالهاست که با توجه به هزینه بسیار بالا برای انتقال مصالح ساختمانی از زمین به ماه، استفاده از منابع بومی ماه برای ساخت سکونتگاهها در دستور کار مأموریتهای فضایی قرار گرفته است.
باستانشناسان با بررسی دیانای دو مومیایی کشفشده در پناهگاه صخرهای «تاکارکوری» واقع در جنوب غربی لیبی، موفق به شناسایی تبار ژنتیکی جدید و ناشناختهای از انسانهای باستانی شدند. این انسانهای پیشاتاریخی حدود ۷ هزار سال پیش در منطقهای زندگی میکردند که امروز بخشی از صحرای بزرگ آفریقا است، اما در دوره پربارش نوسنگی به نام «صحرای سبز»» شناخته میشد؛ دورهای که طی آن صحرا سرسبز، پرباران و قابل سکونت بوده است.
دانشمندان بهتازگی و با استفاده از روش چاپ سهبعدی موفق به ساخت پوستی شدهاند که میتواند به آزمایش محصولات زیبایی روی حیوانات زنده پایان دهد.این پوست که براساس پوست انسان و با استفاده از چاپ سهبعدی ساخته شده، سلولهای زنده دارد. به گفته دانشمندان، این پیشرفت میتواند آزمایشهای زیبایی را بدون استفاده از حیوانات امکانپذیر کند.
دانشمندان به شواهدی دست یافتهاند که نشان میدهد «انرژی تاریک»، نیرویی مرموز و ناشناخته که موجب انبساط جهان میشود، ممکن است در طول زمان دستخوش تغییر شود. این یافته اولیه، با نظریه کنونی که آلبرت اینشتین در شکلگیری آن نقش داشته است، در تضاد است. برای تایید این یافتهها به دادههای بیشتری نیاز است، اما شور و هیجان در میان دانشمندانی که روی این پژوهش کار میکنند، رو به افزایش است.
هر سال صدها هزار گردشگر به شمال نروژ سفر میکنند، اما دنیای پنهانی آنجا هست که آنها هرگز نمیبینند. در اعماق غارهای کوهستانی، هواپیماهای جنگنده و زیردریاییهای هستهای پنهان شدهاند. نروژ سرزمینیایست پر از پناهگاههای زیرزمینی. در اوج جنگ سرد، این کشور کوهستانی و کم جمعیت حدود ۳ هزار تاسیسات زیرزمینی داشت که نیروهای مسلح آن و متحدانش میتوانستند در آنها پنهان شوند و کار را برای هر مهاجمی دشوار کنند. قدمت این پناهگاهها به زمانی برمیگردد که نروژ در جنگ جهانی دوم بخشی از دیوار آتلانتیک هیتلر به شمار میآمد، و حتی به دورههای قبلتر. اما مردم نروژ تا مدتها از وجود آن اطلاع چندانی نداشتند.
بیش از دو دهه از تأسیس یکی از تأثیرگذارترین شرکتهای فناوری جهان میگذرد، اما اکنون کاربران تازه با ریشه نام آن آشنا شدهاند. واژهای که روزانه میلیاردها بار در فضای وب تکرار میشود، در واقع یک اشتباه تایپی است که پشت آن، داستانی علمی و تاریخی نهفته است.
سالها این باور وجود داشت که افراد متأهل از سلامت جسمی و روانی بیشتری برخوردارند اما نتایج پژوهش جدیدی این باور رایج را زیر سؤال برده است. طبق این پژوهش، افراد مجرد –چه هرگز ازدواج نکرده باشند، چه طلاق گرفته یا همسر خود را از دست داده باشند– نسبت به افراد متأهل کمتر در معرض ابتلا به زوال عقل قرار دارند.