گروهی از دیرینهشناسان اسپانیایی روز جمعه اعلام کردند که بخشی از استخوان صورت انسانی را کشف کردهاند که احتمالا قدیمیترین قطعه فسیل انسانی کشف شده در قاره اروپا محسوب میشود. به گفته این گروه از دانشمندان تخمین زده میشود که قدمت این قطعه استخوان به یک میلیون و ۴۰۰ هزار سال پیش برگردد. این تکه استخوان انسانی روز ۳۰ ژوئن در منطقهای در شمال شرق اسپانیا کشف شد. دیرینهشناسان از سال ۱۹۷۸ تاکنون در این منطقه مشغول به کار بودهاند.
در دامنه تپهای در جنوب شرقی ترکیه، قدیمیترین زیارتگاه مذهبی شناخته شده جهان به آرامی اسرار بینهایت خود را فاش میکند. لی کلر، از موسسه باستانشناسی آلمان که از سال ۲۰۱۳ در این مکان مشغول حفاری است میگوید: «وقتی ما یک بخش جدید را حفاری میکنیم هرگز نمیدانیم چه چیزی در انتظارمان خواهد بود.» وی تاکید میکند که این موضوع همیشه یک شگفتی بزرگ است.
موسسه ملی انسانشناسی و تاریخ مکزیک گفت که باستانشناسان مجسمهای با قدمت ۱۳۰۰ سال را کشف کردهاند که سر خدای ذرت تمدن مایا است که در خرابههایی در جنوب شرقی مکزیک کشف شده است. آرنولدو گونزالس کروز، محقق گفت: «این کشف به ما این امکان را میدهد تا بفهمیم چگونه مایاهای باستانی شهر پالنکه به طور مداوم گذر اسطورهای تولد، مرگ و رستاخیز خدای ذرت را احیا میکردند.»
تیمی از باستانشناسان آلمانی و کرد، بقایای شهری ۳۴۰۰ ساله متعلق به دوران امپراتوری میتانی را در عراق کشف کردهاند که زمانی در ساحل رودخانه دجله قرار داشته است. این شهر باستانی که در اقلیم کردستان عراق واقع شده است، پس از آن پدیدار شد که مسئولان محلی برای جلوگیری از خشک شدن محصولات زراعی در ماه دسامبر مقادیر زیادی آب از مخزن سد موصل که مهمترین منبع ذخیره آب عراق است برداشت کردند.
باستان شناسان در ایالت یوکاتانِ مکزیک موفق به کشف بقایای یک شهر باستانی شدهاند که قدمت آن به تمدن «مایا» باز میگردد. این شهر که در خلال حفاری ساختوساز برای ایجاد شهری صنعتی کشف شدهاست مملو از بقایای بناهایی مجلل، اهرام و دیگر تاسیسات شهری است که از غنای فرهنگی تمدن مایایی حکایت دارد.
دیرینهشناسان بقایای فسیلشده از یک گونه خزنده پرنده غولپیکر متعلق به عصر ماقبل تاریخ را در آرژانتین کشف کردهاند. این پرنده که دانشمندان آن را اصطلاحا «اژدهای مرگ» نامیدهاند، حدود ۸۶ میلیون سال پیش از آسمان بر طعمههای زمینیاش یورش میبرد. بالهای این پرنده عظیم به هنگام باز شدن، از یک سر تا سر دیگر، حدود ۹ متر عرض داشته است.
باستانشناسان مصری میگویند موفق به کشف مقبرهای شدهاند که مربوط به ۴۳۰۰ سال پیش است. نتایج تحقیقات این تیم باستانشناسی نشان میدهد این مقبره متعلق به یک مرد بهنام مِهجهجو (Mehtjetju) است، مقامی رسمی وابسته به دربار وقت که ادعا میشود به اسناد محرمانه سلطنتی دسترسی داشته است.این مقبره بهفاصله نزدیکی از «هرم پلکانی جوزِر» قرار دارد که در واقع نخستین پیرامید (هرم پلکانی) ساخته شده توسط مصریهای دوره باستان بهشمار می آید. جوزر یکی از فراعنه بزرگ و پادشاهی مورد احترام بوده است.
یادداشتهای علم: [آرمین میر] سفیر امریکا را خواستم، در مورد برنامه سفر شاهنشاه صحبت کنم. زیاد مذاکره شد بعد، راجع به وضع آمریکاییها در یمن که عقل و... شان مخلوط شده صحبت کردیم.
در یک کشف جالب توجه در کانادا، دیرینه شناسان فسیل به خوبی حفظ شده بندپایی ۴۵۰ میلون ساله را کشف کردند که با ظاهر عجیب خود به نظر میرسد اولین نمونه کشف شده در نوع خود محسوب میشود. دانشمندان میگویند، اغلب فسیلهای یافت شده از جانوران دریایی در این منطقه که تعداد آنها کم هم نیست، حاوی بخشهای سخت جاندار بوده که به طور طبیعی شانس بیشتری برای دوام در برابر گذشت زمان دارد. اما گونه تازه کشف شده به طور کلی موجودی با اندامهای نرم بوده و همین امر کشف جدید را شگفت انگیزتر میکند.
گروهی از محققان با تجزیه و تحلیل سکههای به دست آمده از عصر امپراتوری روم میگویند درک تازهای از بحرانهای مالی ۲۱۰۰ سال پیش به دست آوردهاند. این پژوهشگران با بررسی دقیق سکههای نقرهای کوچک موسوم به «دناریوس» در سیستم مالی امپراتوری روم دریافتهاند سکههایی که به دوره زمانی قبل از سال ۹۰ پیش از میلاد تعلق دارند، نقره خالص بودهاند. این در حالی است که سکههای ضرب شده در پنج سال بعد از آن از حدود۱۰ درصد مس تشکیل شدهاند