پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: براساس گزارش مسئولان دولتی در هدفمندی یارانهها برای یک میلیون و ۲۵۰ هزار خانوار پیامک تمکن مالی ارسال شده و از آنان خواسته شده است که یارانه دریافت نکنند.
علیرضا منادی در گفت وگو با فارس در مورد ارجاع نامه آقای لاریجانی رئیس مجلس به مقام معظم رهبری در باب اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها گفت: این نامه که خواستار توقف اجرای فاز دوم در شرایط کنونی بود، به شورای تنظیم روابط سه قوه و نزد آقای هاشمی شاهرودی ارجاع شده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه یادآور شد: بحث یارانهها و انجام هدفمندی از افتخارات مجلس هشتم و دولت دهم است، اما در ایجاد تورم و اینکه برخی از قسمتهای قانون به صورت ناقص اجرا شده، باید شرایط قانون به طور کامل اجرا شود، تا چهره هدفمندی یارانهها به صورت ناقص دیده نشود.
منادی یادآور شد: در حال حاضر در لایحه بودجه ۹۱ دو سناریو برای فاز دوم هدفمندی یارانهها یکی شامل ۱۳۵ هزار میلیارد تومان و دیگری شامل ۱۰۰ هزار میلیارد تومان آزادسازی یارانهها است.
* ارسال پیامک برای ارسال پیامک انصراف برای یک میلیون ۲۵۰ هزار خانوار
عضو کمیسیون برنامه و بودجه افزود: براساس گزارش مسئولان دولتی در هدفمندی یارانهها برای یک میلیون و ۲۵۰ هزار خانوار پیامک تمکن مالی ارسال شده و از آنان خواسته شده است که یارانه دریافت نکنند و برای تعدادی از آنها نیز یارانه ۲۸ هزار تومانی حذف شده است و دولت خواهان این است که این تعداد افراد از شمول دریافت یارانه خارج شوند.
منادی افزود: سال گذشته که ۲۸ هزار میلیارد تومان برای یارانه نقدی، ده هزار میلیارد تومان برای صنعت و کشاورزی و ۴ هزار میلیارد تومان سهم دولت تعیین شده بود، اما دولت میگوید از حق خود گذشته است.
بر اساس این گزارش در حال حاضر ۱۷ میلیون خانوار در کشور وجوددارد.
*گذشت از حق دولت در هدفمندی باعث قفل شدن ادارات شد
منادی گفت: گذشت از حق دولت در هدفمندی یارانهها در جای دیگر پیدا میشود که وقتی مردم به بیمارستانها و ادارات دولتی مراجعه میکنند، در پاسخ عدم ارائه خدمات مناسب میگویند، بودجه ندارند و یا اینکه بیشترین خودروها در اختیار دولت قرار دارد، بنابراین بیشترین مصرف بنزین آزاد نیز توسط همین خودروها انجام میشود و اکثر ادارات کوچک دولتی به خاطر کمبود بودجه قفل شدهاند.
نماینده تبریز افزود: اگر به مدیران ادارات مراجعه کنید آنها میگویند، کمبود بودجه کارهای اداره را قفل کرده، در حالی که دولت میگوید از حق خود در هدفمندی یارانهها گذشتهام و این در جای دیگر پیدا میشود.
* عدم توفیق دولت در کنترل گرانی مانع اجرای فاز دوم هدفمندی
این نماینده مجلس از دولت سؤال کرد که آیا میتوان تورم و گرانی را کنترل کرد یا اینکه هر کس هر گونه دلش میخواهد قیمتها را بالا میبرند و جیب عدهای براثر تورم پر میشود.
منادی افزود: در هدفمندی یارانهها اولا قانون به درستی اجرا نشد، ثانیا اطلاعرسانی شفاف و درست به مردم نمیشود و ما نمایندگان مجلس دیگر از حرف وزیر اقتصاد و رئیس سازمان هدفمندی یارانهها قانع نمیشویم و خواستار این هستیم که رئیسجمهور شخصا در مجلس حضور پیدا کند و توضیح دهد که میخواهد چه کار کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به نامه ۱۵ نماینده مجلس به رئیس مجلس مبنی بر دعوت از رئیسجمهور برای حضور در مجلس گفت: به نظر من کار خوب هدفمندی یارانهها نباید مثله شود، بنابراین باید شفافسازی و اطلاعرسانی دقیق انجام شده و صادقانه به مردم گفته شود که چرا مثلا ۲۸ هزار تومان به حساب مردم واریز شده اما قابل برداشت نیست.
*از دلایل رد شدن کلیات لایحه عدم ذکر ارقام هدفمندی بود
منادی با بیان اینکه ارقام هدفمندی یارانهها در لایحه بودجه ذکر نشده گفت: یکی از دلایل مهم رد شدن کلیات لایحه بودجه عدم ذکر ارقام هدفمندی یارانهها بود.
وی همچنین یادآور شد: در تلفیق گفته شد از سخنان رهبری این گونه استنباط میشود که در این شرایط به صلاح نیست که کلیات بودجه رد شود و اصل بر تعامل و تفاهم با دولت است، اما درآمدهای هدفمندی باید قطعا در لایحه بودجه آورده شود.