arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۷۵۱۲۰
تاریخ انتشار: ۴۷ : ۰۸ - ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۸

پنداروفسکی، نخستین رئیس جمهوری مقدونیه شمالی شد

'استوو پنداروفسکی' نامزد ائتلاف حاکم سوسیال دمکراتیک و حزب اقلیت آلبانیایی تباران موسوم به اتحادیه دمکراتیک با پیروزی در دور دوم انتخابات به عنوان اولین رئیس جمهور مقدونیه شمالی انتخاب شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

'استوو پنداروفسکی' نامزد ائتلاف حاکم سوسیال دمکراتیک و حزب اقلیت آلبانیایی تباران موسوم به اتحادیه دمکراتیک با پیروزی در دور دوم انتخابات به عنوان اولین رئیس جمهور مقدونیه شمالی انتخاب شد.
به گزارش ایرنا، کمیسیون انتخابات مقدونیه شمالی اعلام کرد که بر اساس شمارش 97.05 درصد آرای مردم ، پنداروفسکی 51.85 درصد و ' گوردانا سیلیانوفسکی داوکوو' از حزب اپوزیسیون (ومرو- دپمنه) 44.56 درصد آرای مردم را بدست آوردند.
پنداروفسکی که پیروزی خود را در انتخابات اعلام کرد، در یک کنفرانس مطبوعاتی در اسکوپیه با اشاره به اینکه رمن ئیس جمهوری تمامی شهروندان مقدونیه هستم، گفت: برای عدالت و حاکمیت قانون در کشور تلاش می کنم و همه ما با هم برای ثبات و نه بحران تلاش می کنیم.
مشارکت رای دهندگان در دور دوم انتخابات در مقدونیه شمالی 44.5 درصد اعلام شده است.
یک میلیون و 808 هزار و 131 نفر در 3 هزار و480 حوزه انتخاباتی در مقدونیه شمالی و 32 حوزه انتخاباتی در خارج از کشور روز یکشنبه 5 ماه 'می' برابر با 15 اردیبهشت واجد شرایط رای بودند.
براساس قانون انتخابات مقدونیه شمالی؛ فرد پیروز انتخابات در صورتی می توان سکان ریاست جمهوری را بمدت 5 سال بدست بگیرد که بیش از 40 درصد (1+ 40) از افراد واجد شرایط یعنی 723 هزار و 253 نفر در انتخابات شرکت کنند.
'استوو پنداروفسکی' نامزد ائتلاف حزب حاکم سوسیال دموکرات و حزب اقلیت آلبانیایی تباران به نام اتحادیه دمکراتیک در دور اول انتخابات در 21 آوریل برابر با یکم اردیبهشت امسال 42.83 درصد و 'گوردانا سیلیانوفسکی داوکوو' از حزب اپوزیسیون ومرو-دپمنه 42.25 درصد آرا را از آن خود کردند.
پس از تغییر نام مقدونیه به مقدونیه شمالی که مسیر این کشور را به سوی ناتو و اتحادیه اروپا هموار کرده است، اختلافات شدید بین ائتلاف حاکم و احزاب مخالف بوجود آمده و اکنون این اختلاف بر انتخابات ریاست جمهوری در این کشور سایه انداخته است.
همچنین تغییر نام کشور اختلاف و تفرقه میان مردم را بوجود آورده و بسیاری بر این باورند که تغییر نام کشور هویت مقدونیه را زیر سئوال برده است.
پنداروفسکی در یکی از تبلیغات انتخاباتی خود در مقابل مردم گفته بود که این کشور در روند عضویت کامل در پیمان آتلانتیک شمالی ( ناتو) گام های بلندی برداشته و انتظار می رود که زمان شروع مذاکرات عضویت در اتحادیه اروپا در دو ماه آینده مشخص شود.
این انتخابات پس از استقلال از جمهوری سابق یوگسلاوی در سال 1991، ششمین انتخابات و پس از تغییر قانون اساسی برای نام این کشور به جمهوری مقدونیه شمالی اولین انتخابات ریاست جمهوری به شمار می رود.
پارلمان مقدونیه شامگاه جمعه 21 دی ماه 1397 برای تأمین نظر یونان و امکان عضویت این کشور در ناتو، به لایحه اصلاح قانون اساسی به منظور تغییر نام این کشور به «جمهوری مقدونیه شمالی» رأی مثبت داد.
این لایحه با 81 رأی موافق از مجموع 120 رأی مجلس به تصویب رسید.
اسکوپیه و آتن 27 خرداد 1397 موافقتنامه تاریخی را در منطقه ساحلی پرسپا در سواحل شمالی یونان در مورد حل اختلافات دو کشور بر سر نام مقدونیه امضا کردند.
این کشور از سال 2008 میلادی دارای شرایط عضویت در ناتو بود اما به دلیل وجود اختلافات با یونان، نتوانست موافقت این کشور را به عنوان عضو ناتو برای ورود به این سازمان همکاری های نظامی به دست آورد.
جمهوری مقدونیه شمالی با دو میلیون و 46 هزار نفر جمعیت ؛ مساحتی نزدیک به 25 هزار و 713 کیلومتر مربع دارد و در شبه جزیره بالکان در جنوب شرقی اروپا واقع است و مانند دیگر کشورهای یوگسلاوی سابق با معضلات اقتصادی فراوانی مواجه است.
با توجه به این که تقریباً یک چهارم جمعیت مقدونیه بیکار هستند، این کشور تلاش می کند با عضویت در اتحادیه اروپا، تا حدودی مشکلات خود را حل کند.
از زمان اعلام استقلال مقدونیه در سال 1991 تا امضای توافقنامه با یونان، نام این کشور به علت داشتن شباهت با نام یکی از استان‌های یونان همواره محل اختلاف با آتن بوده و همین مسأله مانع الحاق مقدونیه به نهاد‌هایی همچون ناتو شده است.
دولت آتن به دلیل اینکه مقدونیه قدیم، بخش بسیار بزرگی از خاک یونان را شامل می‌شد، نگران بود که دولت مقدونیه بعدها ادعایی درباره این بخش از یونان را مطرح کند و به همین دلیل خواهان تغییر نام جمهوری مقدونیه بود.

نظرات بینندگان