arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۶۴۵۸۷
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۱۲ - ۲۲ اسفند ۱۳۹۷

گفت‌وگو با نخستین مدال‌آور تاریخ قایقرانی در کایاک؛ کاظمی: عشق به قایقرانی نبود، نابود شده بودم/ خیلی‌ها حتی یک مدال ندارند اما مشهورند

بانوی مدال‌آور قایقرانی ایران در بازی‌های آسیایی گفت: تلاشم این است بتوانم در مسابقات قهرمانی آسیا رکورد بزنم و سهمیه المپیک توکیو را بگیرم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بانوی مدال‌آور قایقرانی ایران در بازی‌های آسیایی گفت: تلاشم این است بتوانم در مسابقات قهرمانی آسیا رکورد بزنم و سهمیه المپیک توکیو را بگیرم.به گزارش خبرگزاری فارس، هدیه کاظمی کایاک‌سوار تیم ملی کشورمان موفق شد برای نخستین بار در طول تاریخ قایقرانی در مسافت 500 متر صاحب مدال نقره شود. این بانوی ورزشکار که مدال‌های رنگارنگ زیادی در سطح جهان و آسیا دارد امیدوار است با نتیجه‌ای که در بازی‌های آسیایی داشته، به المپیک 2020 توکیو راه پیدا کند.

هدیه کاظمی در مسابقات کسب سهمیه المپیک 2016 ریو با اختلاف هزارم ثانیه شانس حضور در المپیک را از دست داد.

گفت‌وگوی تفصیلی فارس با این بانوی قهرمان را در زیر می‌خوانید:

فارس: درباره اردوها بگو که وضعیت آن چگونه است؟

فعلا مشخص نیست اردوها چه زمانی آغاز می‌شود. فکر می‌کنم بعد از عید برنامه دقیق اردوها مشخص شود. مردان آبهای آرام، روئینگ مردان و زنان در اردو بوده‌اند. تنها رشته‌ای که اردو و تمرین نداشته آبهای آرام بانوان است. مدت زیادی است که تمرین نداشته‌ایم. بعد از بازی‌های آسیایی تمرینات تعطیل شده و امیدوارم زودتر آغاز شود. چون سال بعد سال کسب سهمیه و برای همه ورزشکاران مهم است. ما هم در بازی‌های آسیایی نتایج خوبی داشتیم و می‌توانیم برای کسب سهمیه حرفی برای گرفتن داشته باشیم اگر شرایط اردوها مناسب و مربیان خوب داشته باشیم. ما یک زمستان را از دست دادیم اما خدا را شکر می‌کنم که مسابقه کسب سهمیه ما فروردین سال 99 برگزار می‌شود.

فارس: البته مسابقه جهانی هم هست که سهمیه در آن توزیع می‌شود...

بله اما امکان کسب سهمیه توسط آبهای آرام در این مسابقات کم است به همین دلیل بیشتر روی مسابقات قهرمانی آسیا حساب می‌کنیم.

فارس: در این مدت که اردوها تعطیل بود، تمرینی داشتی؟

دور از تمرین نبودم اما به خاطر شرایط دانشگاهم کارم سخت‌تر بود. چون ترم آخر هستم و باید در کلاس‌ها حضور پیدا می‌کردم. تمرین داشتم اما به اندازه حضور در اردوها، این تمرینات مستمر نبود.

فارس: در این مدت که فدراسیون ایران بی‌برنامه بود حریفان شما در چه وضعیتی بودند؟

در آسیا که برایمان مهم است می‌دانم یکی دو هفته بعد از بازی‌های آسیایی، حریفان در کشورهای مختلف اردوها را شروع کرده‌اند. آنها کاملا آماده‌اند.

 

فارس: اولین مدال کایاک را در مسابقات 500 متر کسب کردی و شانس طلا هم داشتی...

قایقرانی یک رشته اروپایی است و کشورهای اروپایی در این رشته بسیار خوب هستند. ما هم برای بازی‌های آسیایی 2 مربی آلمانی داشتیم و کنار آنها تمرین می‌کردیم. شاید تا الان فدراسیون اردوی مستمر داشته اما نتیجه‌ای در المپیک نداشتیم. مدال من در تاریخ قایقرانی برای نخستین بار بود. از گوانگجو تا الان قایقرانی نتایج خوبی داشته و این رشته پرمدال است. فکر می‌کنم با وجود این استعدادها باید خیلی کارهای جدیدی انجام شود تا شاهد اتفاقات خوب باشیم. مربیان خوبی در کشور داریم اما باید از مربیان اروپایی استفاده شود چون همه کشورهای آسیایی با مربیان اروپایی کار می‌کنند. الان هم چون فصل قبل از المپیک است همه کشورها با مربیان خوب قرارداد بسته‌اند اما باید طوری برنامه‌ریزی شود که در کنار مربیان خارجی، مربیان ایرانی هم آموزش ببینند.

فارس: شما که مشکلی برای تهیه پارو و قایق در بازی‌های آسیایی نداشتید؟

خیر این مشکل برای روئینگ بود. ما خودمان پاروها را تهیه می‌کنیم و قایق‌ها هم اجاره می‌شود. ما هم با توجه به شرایط کشور پیش می‌رویم. قایق داریم و شاید این قایق‌ها خوب باشد اما فقط در داخل کشور می‌توانیم از آنها استفاده کنیم در حالی که کشورهای دیگر این قایق‌ها را حمل می‌کنند. ما هم با این شرایط کنار می‌آییم و تحمل می‌کنیم.

فارس: هزینه یک پارو چقدر است؟

نزدیک 350 یورو است و معمولا در مسابقات جهانی و بین‌المللی تهیه می‌کنیم. بیشتر در آلمان و لهستان وسایل قایقرانی وجود دارد.

فارس: با حقوقی که می‌گیرید، می‌توانید وسایل مورد نظر را تهیه کنید؟

حقوق در آن حد نیست که بتوان همه کارها را انجام داد. اگر عشق به قایقرانی و حمایت خانواده نبود، نابود می‌شدیم.

فارس: فکر می‌کنی بتوانی سهمیه المپیک بگیری و به توکیو بروی؟

فکر می‌کنم بتوانیم. 4 سال قبل برای کسب سهمیه المپیک ریو هزارم ثانیه چهارم شدم. سطح بازی‌های آسیایی از مسابقات قهرمانی آسیا بالاتر است حالا که در بازی‌های آسیایی مدال نقره گرفتم فکر می‌کنم بتوانم سهمیه بگیرم اما تمرینات نباید کم شود.

فارس: سال 97 چطوری گذشت؟

در سال 97 از نظر ورزشی اتفاقات خوبی برایم افتاد. رکوردهای خوبی در مسابقات جهانی در مسافت 5 کیلومتر و 500 متر داشتم. رکورد مسافت 5 کیلومتر خیلی خوب بود که باعث شد برای حضور در بازی‌های آسیایی انگیزه زیادی داشته باشم.

فارس: بهترین و بدترین خاطره‌ات در سال 97 چه بود؟

بهترین اتفاق سال 97 هم مدال بازی‌های آسیایی بود که برای نخستین بار کسب شد. درباره بدترین خاطره چیزی در ذهن ندارم.

 

فارس: سال 98 دوست داری چه اتفاقی برایت پیش بیاید؟

در سال 98 مسابقات جهانی و کاپ‌های مختلف داریم اما هدف ما این مسابقات نیست. امسال با توجه به اینکه اردوها دیر شروع شد هدفم برای مسابقات قهرمانی آسیا در سال 99 است که هم بتوانم رکورد خوبی بزنم و هم اینکه سهمیه المپیک 2020 توکیو را بگیرم. سال 98 فقط باید تمرینات خوبی را پشت سر بگذارم. امیدوارم با اعزام به تورنمنت‌های مختلف نتایج خوبی بگیریم.

فارس: اگر عقب برگردی، دوباره همین رشته را انتخاب می‌کنی؟

بله من این رشته را دوست دارم. من شناگر بودم و هنوز این رشته را دنبال می‌کنم. در مسابقات المپیاد دانشجویی نیز حضور دارم.

فارس: با توجه به اینکه قایقرانی یک رشته پرمدال به شمار می‌رود اما به نظر می‌رسد توجه مسئولان به این رشته زیاد نیست...

ورزشکاران قایقرانی با توجه به همه مدال‌هایی که دارند خیلی به جامعه معرفی نشده‌اند. من سال گذشته در یک مسابقه 4 مدال گرفتم. توزیع مدال در قایقرانی واقعا زیاد است و ورزشکاران فوق‌العاده کار می‌کنند اما ورزشکاران معرفی نشده‌اند. رسانه نقش مهمی در این بین دارد.

فارس: اگر عقب برگردی کدام اشتباه خود را جبران می‌کنی؟

اگر به عقب برگردم تمریناتی را که خارج از ایران داشتم و حدود 4 ماه با مربی خارجی تمرین می‌کردم، بیشتر می‌کردم.

فارس: الان با این شرایط اردوها وقت برای سینما و کتاب خواندن داری؟

با خواهرم قراری گذاشته‌ام و کتاب می‌خوانیم اما اهل سینما نیستم.

 

فارس: آخرین کتابی که خواندی چه بود؟

فن بیان برایان تریسی

فارس: دوست داشتی جای کدام ورزشکار بودی؟

(می‌خندد) جایگاهم را دوست دارم اما لازم است رسانه‌ها حمایت بیشتری داشته باشند. خیلی از ورزشکاران حتی یک مدال مرا ندارند اما خیلی مشهور شده‌اند. من مدال‌های زیادی دارم اما جایی نوشته نشد. بحث رسانه رشته قایقرانی اصلا خوب نیست. من چیزی از ورزشکاران دیگر کم ندارم.

فارس: اگر به یک جزیره بروی و قرار باشد یک نفر را با خودت ببری، آن یک نفر چه کسی است؟

خواهرم که در قایقرانی فعالیت دارد.

فارس: اگر قرار باشد کسی را حذف کنی، آن فرد کیست؟

نمی‌دانم. آنهایی که باید حذف می‌شدند، شده‌اند.

فارس: شبیه کدام سین هفت سین هستی؟

سوال سختی است، نظری در این باره ندارم چون تا به حال به آن فکر نکرده‌ام.

فارس: یک دعا کن؟

امیدوارم در بخش بانوان، ورزش بیشتر رشد کند و توجه مسئولان به بانوان بیشتر شود چون آنها فوق‌العاده درخشیدند و همیشه هم کم توقع بوده‌اند. امیدوارم وضعیت زنان ورزشکار کشور بهتر شود.

فارس: صحبت پایانی؟

آرزوی موفقیت برای همه دختران کشورم دارم.

نظرات بینندگان