عضو هیات رییسه شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان گفت: اگر شورای هماهنگی بتواند بر ایده پارلمان اصلاحات جامه عمل بپوشاند؛ همین نهاد بحث انتخابات را پیگیری میکند. البته کار انتخابات در شورای عالی نیز با وجود وقفهای که به وجود آمد در حال دنبال شدن است اما هنوز وارد فاز عملی نشده است.
محمود صادقی با اشاره به اعلام آغاز فعالیتهای انتخاباتی اصولگرایان، در تشریح فعالیتهای انتخاباتی شورای عالی سیاستگذاری گفت: در شورای عالی سیاستگذاری به خصوص در دوره جدید فعالیتها و رویکردهای جدیدی تعریف شده که مبحث انتخابات هم یکی از آنها است؛ به خصوص اگر ایده پارلمان اصلاحات که از طرف شورای هماهنگی جبهه اصلاحات مطرح شده عملی شود؛ در ادامه مسیر، شورای عالی سیاستگذاری کارکردهای فراگیرتری نسبت به انتخابات شامل بحث هماهنگیها، سیاستگذاریها و تعیین راهبرد و ارزیابی شرایط در دستور کار شورای عالی سیاستگذاری قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: بنابراین اگر شورای هماهنگی بتواند بر ایده پارلمان اصلاحات جامه عمل بپوشاند؛ همین نهاد بحث انتخابات را پیگیری میکند. البته کار انتخابات در شورای عالی نیز با وجود وقفهای که به وجود آمد در حال دنبال شدن است اما هنوز وارد فاز عملی نشده و مخصوصا کارگروه استانها بیشتر از سایر کارگروهها درگیر این مساله شده است. در جلسات گذشته نیز کارگروهها تشکیل و مشغول تدوین آیین نامههای خود و به نوعی به روز رسانی هستند چراکه بعضی از کارگروهها جدید بوده و برای برخی مثل کارگروهی که من ریاستش را به عهده دارم یعنی کارگروه ارزیابی و پایش وظایف جدیدتری تعریف شده است. از نظر بنده کار با جدیت در حال دنبال شدن است و قطعا در یک بازه زمانی معقولی وارد بحث انتخابات خواهیم شد.
عضو هیات رییسه شورای عالی سیاستگذاری در پاسخ به این سوال که شورای هماهنگی جبهه اصلاحات معتقد است با شروع به کار پارلمان اصلاحات کار شورای عالی سیاستگذاری به پایان میرسد اما شما فعالیت این دو را موازی با هم تعریف می کنید گفت: نظر اکثریت اعضای شورای هماهنگی این است که در واقع پارلمان اصلاحات یک مرحله تکاملی برای شورای عالی سیاستگذاری است؛ یعنی منافاتی بین این دو نمیبینند. با این تعریف شورا یک ورژن اولیه از پارلمان اصلاحات است منتهی پارلمان اصلاحات با توجه به طرحی که الان در شورای هماهنگی مطرح است دایره شمول بالایی خواهد داشت.
وی ادامه داد: البته با لحاظ همین دیدگاه شورای هماهنگی احزاب اصلاحطلب در حال حاضر نیز علاوه بر آن بخش از اعضای شورای عالی که دبیران کل احزاب هستند مقرر شده است تا سایر اعضا نیز به نوعی معرفی شده یا عضو احزاب باشند تا نظر شورای هماهنگی نیز تامین شود. همین موضوع هم نشان می دهد که شورای عالی هیچ گونه مخالفتی با ایده پارلمان اصلاحات ندارد و از نظر من نیز این مرحلهای است که شورا باید تکامل پیدا کرده و به پارلمان اصلاحات تبدیل شود.
این عضو فراکسیون امید در واکنش به صحبتهای سخنگوی شورای نگهبان مبنی بر شکایت این شورا از وی به علت ادعای دریافت پول از سوی منصوبین شورای نگهبان برای گرفتن صلاحیت، گفت: من متن این شکایت را قبلا منتشر کردهام. شورای نگهبان از بنده به دادسرای فرهنگ و رسانه شکایت کرد و شکایت هم به هیات نظارت بر عملکرد نمایندگان ارجاع شد. در همین راستا هم هیات یک جلسه تشکیل داد.
وی ادامه داد: بنده اظهار کرده بودم که برخی اطلاعات وجود دارد مبنی بر اینکه برخی از مرتبطان یا کسانی که ادعای ارتباط با اعضای شورای نگهبان را میکنند برای تایید صلاحیت از نامزدهای انتخابات درخواست پرداخت پول کردهاند. من البته این موضوع را در همان جلسه که آقای کدخدایی پیش از انتخابش برای مذاکره به هیأت رییسه فراکسیون امید آمد، گفتم و انتظار داشتم دوستان به این علت که صحبتهای من از سر دلسوزی بود دعوتم کنند و اطلاعاتم را بخواهند و اگر فاقد اطلاعات بودم، شکایت کنند؛ چراکه من این مساله را به دنبال صحبتهای آیتالله جنتی مطرح کردم که ایشان فرموده بودند که مجلس در حال تبدیل شدن به محل اغنیاء است و اخیرا هم صحبتهایی کرده بودند که برخی از نمایندگان مجلس فرق شخص حقیقی و حقوقی را نمیدانند.
وی ادامه داد: بخشی از این وضعیتی که ما امروز در مجلس با آن روبرو هستیم به همان فرآیند انتخاباتی برمیگردد که از جمله در همان فرآیند انتخابات مساله شورای نگهبان هم مطرح است. من شخصا از لحاظ نظری و حقوقی هیچ موقع در نظارت استصوابی خدشه وارد نکردهام بلکه همواره گفتهام این نظارت باید قانونی، شفاف و بیطرفانه باشد حالا اسمش را هر چه میخواهیم بگذاریم، مهم نیست. مهم این است که شورای نگهبان نهادی است که از نظر قانون اساسی بر انتخابات نظارت دارد و این نظارت هم با هدف صیانت از آرای مردم دیده شده است. پس اساسا بنده معتقد هستم که نظارت شورای نگهبان به عنوان نهاد بیطرف از دستگاه اجرایی، بسیار ضروری است اما مهم این است که این نظارت شفاف، بیطرف و منصفانه و در جهت تقویت مردمسالاری صورت بگیرد.
وی افزود: در مورد دعوایی هم که شورای نگهبان مطرح کرده در هیات نظارت یک جلسه برگزار شده و قرار بر این است که از آقای کدخدایی دعوت کنند در جلسه دیگر حضور پیدا کنند و من هم ادله خودم را ارائه کنم که از جمله ادله من افراد متعددی از کاندیداهایی هستند که در ادوار مختلف مخصوصا از دور هفتم به بعد که فضا بیشتر بسته شد، در زمان رد صلاحیت با افرادی مواجه شدهاند که مدعی ارتباط با اعضای شورای نگهبان بودند. من تا امروز به کسی نسبتی ندادهام و در نامهای هم که برای آقای کدخدایی نوشتم، پیشنهاد دادم هیاتی مرکب از خود شورای نگهبان، مجلس، سازمان بازرسی کل کشور و وزارت اطلاعات تشکیل و این موضوع را مورد رسیدگی قرار دهد.
صادقی گفت: به هر صورت از چند دوره قبل این شائبهها ایجاد شده و نمایندگانی که صلاحیتشان رد میشود به این دلیل که در اکثر مواقع دلیل رد صلاحیت مطرح نمیشود و عدم احراز میزنند دچار سردرگمی شده و در این مسیر ممکن است آدمهایی با ادعایی بعضا واهی ارتباط با شورای نگهبان از آنها اخاذی کنند. بنده معتقد هستم به این علت که شورای نگهبان یک نهاد حساس و به تعبیری جلیل القدر در نظام است، باید بیشتر در این رابطه حساس باشد. پس با تاکید میگویم بنده اساسا هیچگاه نه به جایگاه نظارت استصوابی و نه اعضای شورای نگهبان خدشهای وارد نکردهام بلکه میخواهم این نهاد بماند، نظارت کند و از آرای مردم نیز صیانت کرده و از هرگونه شائبهای نیز پیراسته شود.
وی افزود: جمله معروفی هست که میگویند «حسنات الابرار سیئات المقربین» هرچه جایگاه یک فرد یا یک نهاد بالاتر باشد بیشتر باید مراقب خطاهایش باشد. شاید عملی را «ابرار» انجام دهند «حسنه» محسوب شود در حالی که همان عمل را اگر «مقربین» انجام دهند «سیئه» محسوب شود.
منبع: ایلنا