پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
۲۸ آذرماه امسال، مجمع عمومی عادی سالیانه بانکپاسارگاد (نوبت دوم)، در محل تالار بزرگ وزارت کشور و با حضور بیش از ۹۰ درصد سهامداران برگزار شد و قرار است بزودی نماد این بانک در بورس نیز بازگشایی شود.
در این جلسه، مجید قاسمی به عنوان رئیس جلسه، امین تفرشی و بهداش به عنوان ناظرین و نعیمیان به عنوان منشی جلسه انتخاب شدند.
در این جلسه، ضمن تأیید صورتهای مالی بانکپاسارگاد از سوی سهامداران، میزان ۴۴. ۴۶ ریال بهعنوان سود برای سال مالی ۱۳۹۶ تعیین شد. همچنین با رأی سهامداران روزنامه اطلاعات بهعنوان روزنامه رسمی بانک انتخاب شد. .
اما در خلال این جلسه، رویدادهای قابل توجهی نیز رخ داد. به طور مثال، بسیاری از سهامداران، ضمن حمایت از تدبیر بانک پاسارگاد، در اتفاقی نادر، به نحوه و روش حسابرسی حسابرس بانک اعتراض کردند. این اعتراض در حالی است که در سال گذشته، بسیاری از بانکهای کشور زیان ده بودند، اما بانک پاسارگاد، در حسابرسی انجام شده، توانست سود شناسایی کند و در زمره معدود بانکهای کشور در این زمینه قرار بگیرد. با این وجود، سهامداران بانک معتقد بودند که بانک پاسارگاد کارنامه مالی بهتری دارد و در جریان حسابرسی در حق آن اجحاف شده.
حسابرس بانک نیز در اتفاقی قابل توجه در جلسه مجمع به سخنرانی کوتاه پرداخت و بانک پاسارگاد را پیشرو و یکی از مستحکم ترین و قویترین بانکهای کشور نامید.
شاید اصل ماجرا به حسابرسی از بانک پاسارگاد، در مورد سال مالی ۹۵ باز میگردد. اغلب اعضای مجمع معتقد بودند که حسابرس بانک در آن سال در حق بانک پاسارگاد اجحاف کرده است. موضوع به اندازهای جدی بود که سهامداران خواستار ورود سازمان حسابرسی به این موضوع شدند. نکته قابل توجه این بود که حسابرس سال ۹۵ با یک بانک دیگر یک حسابرسی کاملا متفاوت داشت.
حتی در مورد سال ۹۶ نیز با وجود آنکه نتیجه حسابرسی، شناسایی سود برای بانک بود، سهامداران به برخوردهای تبعیض آمیز مدیریت پیشین بانک مرکزی که باعث به تعویق افتادن ارائه گزارش دهی به بانک مرکزی شده بود، معترض بودند. به گفته آنها محدودیتهای ایجادشده برای بانک پاسارگاد در زمان مدیریت سابق بر بانک مرکزی در حالی است که در همان دوره، برای بسیاری از بانک ها، با رفتار سلیقهای مثبت برخورد شده بود. دلیل دیگر انتقاد سهامداران از دوران مدیریت سابق بانک مرکزی این بود که پیش از او و قبل از سال ۹۲، مجامع عمومی بانک همواره بدون تاخیر برگزار میشد، اما در دوران مذکور، دست اندازهایی در مسیر بانک به وجود آمده بود.
برخی سهامداران معتقد بودند که اگر حسابرسی بانک پاسارگاد نیز مانند بانکهای دیگر انجام میشد، سودهای بلاتری شناسایی می شد. با این وجود و در حالی که مجمع مذکور از معدود مجامع بانکهای کشور بود که در آن سهامداران در حمایت از بانک، از حسابرسی انتقاد داشتند، آرامش خاصی بر کلیت فضای مجمع حاکم بود. حتی هیات مدیره بانک نیز تصمیم گرفت حسابرس بانک را تغییر ندهد و صرفا از او خواست تا برای سال آینده گزارشهای مورد نیاز را در زمان مقرر و بدون تاخیر یعنی در اردیبهشت ماه آماده کند. نکته جالب اینکه قاسمی که ریاست جلسه را بر عهده داشت، در واکنش به اعتراض سهاماداران به حسابرس، صرفا با لحنی شوخ طبعانه، حسابرس بانک را «اشقی الاشقیا» نامید.