در پی مرگ مشکوک کودک 4 سال و نیمه در بیمارستان امام سجاد یاسوج طی روزهای اخیر و انتشار آن در برخی از رسانه ها پدر «شامهر» 4.5 ساله معتقد است فرزندش بعلت قصور پزشکی در این بیمارستان فوت کرده اما رئیس بیمارستان قصور را رد کرده و میگوید پرسنل بیمارستان تمام تلاش خود را برای نجات این کودک انجام دادهاند.
محمد جعفرپور، پدر شادمهر کودک فوت شده، در تشریح این مساله توضیحاتی ارائه داد و گفت: به منظور مداوای سرماخوردگی فرزندم در تاریخ 25 آبان 97 به کلینیک مهر شهر یاسوج مراجعه کردم جناب دکتر ارجمند ضمن معاینه فرزندم و تجویز دارو اظهار داشت به منظور اطمینان از نداشتن عفونت به بیمارستان امام سجاد مراجعه و نسبت به انجام آزمایش اقدام کنید که متاسفانه آزمایشگاه بیمارستان از پذیرفتن بیمار و انجام آزمایش امتناع ورزید.
وی افزود: کودک یاد شده از ساعت 3.5 تا 8.5 روز 97.8.28 در بخش اطفال بیمارستان بستری بوده که مستندات صحت گفتار بنده در پرونده پزشکی ایشان موجود است پس از 5 ساعت بستری بودن در بخش اطفال به اتاق ایزوله" آی سی یو" منتقل شد و پس از گذشت 20 ساعت در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان به کما رفت، در لحظه حساس و سرنوشت ساز به کما رفتن بیمار و در حالی که در چنین مواقعی ثانیه ها، مرز میان مرگ و حیات است، با وجود تماسهای تلفنی مکرر و پیج دکتر معالج و با وجود آنکه دکتر در طبقه سوم ساختمان بیمارستان حضور داشت بعد از 15دقیقه عمل احیای بیمار انجام میگیرد که تأخیر پزشک در این زمان حساس با اعتراض شدید یکی از پرستاران بخش همراه شد.
جعفر پور اظهار کرد: از ریاست بیمارستان می پرسم چه موقع از بیمار سی تی اسکن گرفته شده است؟ اگر مطلع نیستید و یا اطلاعات غلط به شما داده شده است به استحضارتان می رسانم حدود 7 ساعت بعد از به کما رفتن بیمار، همکاران شما متوجه سوراخ بودن آپاندیس می شوند و حدود 5 ساعت بعد از تشخیص و در مجموع بعد از 32 ساعت بستری بودن در اتاق" آی سی یو" و در حالت کما و با ضریب هوشی سه، بیمار جهت برداشتن آپاندیس و شستشوی عفونت ناشی از آن به اتاق عمل اعزام می شود تاسف بارتر آنکه پس از برداشتن آپاندیس و در زمان آماده کردن بیمار جهت انتقال به "آی سی یو" متوجه می شوند که کپسول اکسیژن همراه بیمار فاقد اکسیژن بوده و بر روی کپسول اکسیژن جایگزین برچسب این کپسول خراب است قید شده بود.
پدر شادمهر کودک فوت شده خاطرنشان کرد: رئیس بیمارستان مرگ مغزی بیمار را از لحاظ زمانی به بعد از عمل و علت آن را متورم شدن مغز بدلیل عفونت شدید دانسته در حالیکه طبق نظر اساتید محترم دانشگاه علوم پزشکی شیراز و بر اساس "ام آر آی" گرفته شده مرگ مغزی کودک بدلیل نارسایی اکسیژن بوده است .
جعفرپور تصریح کرد: در اتاق مراقبتهای ویژه بیمارستان امام سجاد(ع) دستگاه نوار مغز وجود ندارد، در سخت ترین و جانسوزترین لحظه زندگی ام با رضا و رغبت اعلام کردم هرکدام از اعضای بدن فرزندم می تواند جان بیمار نیازمندی را از مرگ نجات دهد برداشت کنید تا اگر شادمهرم از دست رفت کارکردن اعضای بدنش در کالبد شادمهرهای نیازمند دیگری باعث تسلی خاطر آزردهام شود و به همین خاطر در بدترین شرایط جوی تشییع و خاکسپاری اش را به تعویق انداختم اما در سایه ضعف مدیریت شما و سهل انگاری همکارانتان دردی بر دردهایم افزوده شد.
وی اضافه کرد: در خاتمه یادآوری می کنم در جهت احقاق حق و روشن شدن تمام زوایای موضوع و تا حصول نتیجه قضیه را از طریق مقامات و مراجع ذیصلاح پیگیری می کنم و از دادستان استان به عنوان مدعی العموم خواهان پیگیری موضوع هستم تا حادثه تلخ و ناگوار شادمهر برای کودکان معصوم این خطه محروم تکرار نشود همچنین از اصحاب رسانه که چشم بینا و گوش شنوای آحاد مردم و افراد جامعه هستند صمیمانه تشکر و قدردانی می کنم .
همچنین دکتر سجاد حسن زاده، رئیس بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج در این خصوص به خبرنگار ایسنا گفت: ضمن ابراز همدردی و درک شرایط روحی خانواده محترم کودک مرحوم «شادمهر جعفرپور» که جز رحمت خداوند در این شرایط تسکینی نیست و چون قضاوت در حوزه های درمانی کاری کاملا تخصصی است و مسئله اعتماد عمومی مردم که حاصل زحمات شبانه روزی کادر درمان در شرایط سخت و شفای درصد بالایی از بیماران در بیمارستان امام سجاد(ع) است، لازم دیدیم توضیحاتی به مردم شریف ارائه شود.
وی افزود: بیمار در تاریخ 27 آبان 97ساعت ٤:٣٥ دقیقه بامداد با شرح حال سرماخوردگی و اسهال و تب بالا که از ٣تا٤روز قبل داشته، مراجعه کرده که در این مدت چندین مرحله به پزشکان و درمانگاههای مختلف مراجعه و تحت درمان قرار گرفته و در روز مراجعه با حال عمومی نامساعد در اورژانس اطفال بیمارستان امام سجاد(ع) بستری و با توجه و به وخامت حال نامبرده علاوه بر مایع درمانی و شروع آنتی بیوتیک در سریعترین زمان ممکن به بخش مراقبتهای ویژه منتقل شد .
حسن زاده اظهارکرد: لازم به ذکر است در بدو پذیرش بیمار شرایط نامساعدی داشته و از نظر پزشک معالج در شوک بوده(اسیدوز شدید خون، افت سدیم، افت فشار خون، افت قند خون) و سطح هوشیاری مناسبی نداشته و دچار ورم شدید شکم(دیستانسیون شدید شکمی) شده بود که اقدامات درمانی لازم انجام شد و بعد از انجام مشاوره جراحی و سونوگرافی و "سی تی اسکن" شواهدی به نفع پارگی آپاندیس مشاهده و با تصمیم جراح تحت عمل جراحی قرار گرفت، که با توجه به انتشار عفونت شدید در کل بدن نامبرده دچار ورم مغزی و ایست قلبی شده که اقدامات احیاء صورت گرفت اما متاسفانه با وجود تلاش کادر پزشکی احیاء ناموفق بود .
رئیس بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج بیان کرد: در ضمن هیچ گونه مشکل تاسیساتی یا تجهیزاتی در شیفت مربوطه وجود نداشت و دستگاه اکسیژن رسانی بیمارستان کاملا سالم است و گواه آن حال عمومی مناسب بقیه بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه می باشد.
حسن زاده اضافه کرد: در ارتباط با شرایط اهداء عضو هماهنگی لازم با بیمارستان پیوند اعضاء بوعلی شیراز انجام شد و با توجه به وجود همزمان دو بیمار مرگ مغزی در استان و این تیم در روز مورد نظر در شهرستان گچساران حضور داشتند و بعد از هماهنگی با تیم، بیمار جهت انجام اقدامات اولیه اهداء عضو به بیمارستان شهید بهشتی یاسوج منتقل شد که متاسفانه قبل از اهداء عضو فوت کردند .
کارانه میلیونی
بی نتیجه بودن درمان
پاسخگو نبودن
در عید همین امسال همسر باردار ام بعلت درد نزد دکتر عمومی بردم. دکتر تشخیص داد که بیمار نیازمند سونوگرافی است. در ایام عید هیچ دکتر سونوگرافی در شهر حضور نداشت و همه به مسافرت رفته بودند. به بیمارستان امام سجاد مراجعه کردم که گفتند امکان سونگرافی نداریم و دکتر سونوگرافمان کشیکمان معمولا نیست. بعد از چند روز ساعت 4 شب همسرم از حال رفت. بسختی اونو به اورژانس بیمارستان امام سجاد بردم. کادر اورژانس گفتند یه چرخ بردار و بیمارت را سه طبقه با بالا و بخش زایمان ببر. به تنهای همسرم را روی صندلی چرخ دار ( جوشکار درست کرده سنگین) گذاشتم و به طبقه سوم بردم. بخش اورژانس زنان و زایمان تا ساعت 9 صبح حاضر به پذیرش نبودن و ساعت 11 سونوگراف کشیک بعد از سونگرافی اعلام کرد که باید نوزاد از بین رفته و باید سقط انجام گیرد.
جناب دکتر پس از اتمام تحصیلاتتان به مقدسات سوگند یاد کردید که قبل از اینکه پزشکی ماهر و مشهور باشید یک پزشک با اخلاق باشید و از تضییع حقوق بیماران پرهیز کنید و سلامت و بهبود آنها را بر منافع مادی و مالی و امیال نفسانی خود مقدم بدارید . جناب دکتر جوابیه شما را در سایت کبنانیوز خواندم ولازم دانستم جهت تنویر افکار عمومی مطالبی را خدمت شما و خوانندگان محترم معروض بدارم .
1- در تاریخ 25/8/97 به منظور مداوای سرماخوردگی فرزندم به کلینیک مهر شهر یاسوج مراجعه کردم جناب دکتر ارجمند ضمن معاینه فرزندم و تجویز دارو اظهار داشتند به منظور اطمینان از نداشتن عفونت به بیمارستان امام سجاد مراجعه و نسبت به انجام آزمایش اقدام نمایید که متاسفانه آزمایشگاه بیمارستان از پذیرفتن بیمار و انجام آزمایش امتناع ورزید
2- -بر خلاف اظهارات حضرتعالی که فرموده اید که بیمار فوراً به اتاق آی سی یو منتقل شده است کودک یاد شده از ساعت 5/3 تا 5/8 روز 27/8/97 در بخش اطفال بیمارستان بستری بوده است که مستندات صحت گفتار بنده در پرونده پزشکی ایشان موجود است پس از 5 ساعت بستری بودن در بخش اطفال به اتاق ایزوله آی سی یو منتقل گردید و پس از گذشت 20 ساعت در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان تحت مدیریت شما به کما رفت در لحظه حساس و سرنوشت ساز به کما رفتن بیمار و در حالی که در چنین مواقعی ثانیه ها ، مرز میان مرگ و حیات است ، علی رغم تماسهای تلفنی مکرر و پیج شدن دکتر معالج و با وجود آنکه دکتر در طبقه سوم ساختمان بیمارستان حضور داشت بعد از 15 دقیقه عمل احیای بیمار انجام می گیرد که تاخیر پزشک در این زمان حساس با اعتراض شدید یکی از پرستاران بخش همراه می شود . جناب آقای حسن زاده در بخشی از جوابیه تان اظهار داشتید که از بیمار سی تی اسکن گرفته شد و مشخص گردید که آپاندیس بیمار سوراخ شده و عفونت به سراسر بدن بیمار تسری یافته است جناب دکتر از شما به عنوان ریاست بیمارستان می پرسم چه موقع از بیمار سی تی اسکن گرفته شده است ؟ اگر مطلع نیستید و یا اطلاعات غلط به شما داده شده است به استحضارتان می رسانم حدود 7 ساعت بعد از به کما رفتن بیمار ، همکاران شما متوجه سوراخ بودن آپاندیس می شوند . و حدود 5 ساعت بعد از تشخیص و در مجموع بعد از 32 ساعت بستری بودن در اتاق آی سی یو و در حالت کما وبا ضریب هوشی 3 ، بیمار جهت برداشتن آپاندیس و شستشوی عفونت ناشی از آن به اتاق عمل اعزام می شود تاسف بار تر آنکه پس از برداشتن آپاندیس و در زمان آماده کردن بیمار جهت انتقال به آی سی یو متوجه می شوند که کپسول اکسیژن همراه بیمار فاقد اکسیژن بوده وبر روی کپسول اکسیژن جایگزین برچسب این کپسول خراب است قید شده بود. جناب دکتر مجدداً شما را به رعایت انصاف و صداقت در گفتار توصیه می کنم چرا که از دایره ی صداقت خارج شده اید و مرگ مغزی بیمار را از لحاظ زمانی به بعد از عمل و علت آن را متورم شدن مغز بدلیل عفونت شدید دانسته اید در حالیکه طبق نظر اساتید محترم دانشگاه علوم پزشکی شیراز و بر اساس ام آرآی گرفته شده مرگ مغزی کودک بدلیل نارسایی اکسیژن بوده است . جناب دکتر در کمال تاسف باید گفت بر بیمارستانی مدیریت میکنید که در اتاق مراقبتهای ویژه آن دستگاه نوار مغز وجود ندارد جناب دکتر در سخت ترین و جانسوزترین لحظه ی زندگی ام با رضا و رغبت اعلام نمودم هرکدام از اعضای بدن فرزندم می تواند جان بیمار نیازمندی را از مرگ نجات دهد برداشت کنید تا اگر شادمهرم از دست رفت کارکردن اعضای بدنش در کالبد شادمهرهای نیازمند دیگری باعث تسلی خاطر آزرده ام شود و به همین خاطر در بدترین شرایط جوی تشییع و خاکسپاری اش را به تعویق انداختم ولی در سایه ضعف مدیریت شما و سهل انگاری همکارانتان دردی بر دردهایم افزوده شد . در خاتمه یادآوری می کنم در جهت احقاق حق و روشن شدن تمام زوایای موضوع و تا حصول نتیجه قضیه را از طریق مقامات و مراجع ذیصلاح پیگیری می نمایم و از دادستان استان به عنوان مدعی العموم خواهان پیگیری موضوع هستم تا حادثه ی تلخ و ناگوار شادمهر برای کودکان معصوم این خطه ی محروم تکرار نگردد همچنین از اصحاب رسانه که چشم بینا و گوش شنوای آحاد مردم و افراد جامعه هستند صمیمانه تشکر و قدردانی می کنم .