arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۳۷۶۰۷
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹ : ۱۳ - ۰۵ آبان ۱۳۹۷

در جلسه مجلس برای بررسی 4 وزیر پیشنهادی روحانی چه گذشت؟

نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز (شنبه) جلسه با حضور ۲۰۱ نماینده جلسه رسیدگی به صلاحیت فرهاد دژپسند، محمد شریعتمداری، رضا رحمانی و محمد اسلامی وزرای پیشنهادی اقتصاد، تعاون، صنعت و راه را آغاز کردند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

نماینده مخالف وزیر کار: شریعتمداری در وزارت صنعت چه گلی به سر صنعت خودرو و دیگر صنایع زده که حالا برای وزارت کار معرفی شده؟ اگر شریعتمداری وزیر کارامدی بود چرا استعفا داد؟ / نماینده موافق وزیر پیشنهادی اقتصاد: با دقت انتخاب کنیم تا مجبور نشویم دوباره استیضاح کنیم / دژپسند: می‌توانیم جنگ اقتصادی را با تعامل پشت سر بگذاریم

نمایندگان مجلس شورای اسلامی دقایقی قبل جلسه علنی خود را به ریاست علی لاریجانی برای بررسی صلاحیت د‍‍‍ژپسند، شریعتمداری، اسلامی و رحمانی آغاز کردند.

به گزارش «انتخاب»،  جلسه امروز مجلس با حضور ۲۰۱ نماینده برای رسیدگی به صلاحیت فرهاد دژپسند، محمد شریعتمداری، رضا رحمانی و محمد اسلامی وزرای پیشنهادی اقتصاد، تعاون، صنعت و راه برگزار شد.

در پایان این جلسه همه گزینه‌های پیشنهادی رئیس‌جمهور موفق به کسب رای اعتماد از مجلس شدند.

بر این اساس رضا رحمانی به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت، فرهاد دژپسند به عنوان وزیر اقتصاد و امور دارایی، اسلامی به عنوان وزیر راه و شهرسازی و محمد شریعتمداری به عنوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی انتخاب شدند.

پیش از مشخص شدن نتیجه آرا هر یک از وزرای پیشنهادی به همراه موافقان و مخالفان خود پشت تریبون قرار گرفتند که مشروح این مذاکرات را در ذیل می‌خوانید.

اتاق بحران را تبدیل به اتاق پیگیری خواهم کرد/ به انجام سفرهای استانی با برنامه و هدف اعتقاد دارم

رحمانی گفت: بخشی که قرار است من در آنجا خدمت کنم ۳۰ درصد اقتصاد، ۳۳ درصد اشتغال و ۴۴ درصد بخش مولد اقتصاد را بر عهده دارد از سوی دیگر وجود ۸۵ هزار واحد صنعتی، سه میلیون واحد صنفی و نزدیک به ۱۰ هزار معدن همگی باعث شده که این وزارتخانه تاثیر زیادی بر زندگی مردم داشته باشد.

وی ادامه داد: رهبری بیان کردند که اگر می‌خواهید مشکلات اصلی مردم همچون اشتغال و تورم حل شود راه‌حل آن تولید است. کشور ما دارای ظرفیت‌های زیادی است و اگر بتوانیم از آنها خوب استفاده کنیم می‌توان ماه‌های آینده خبرهای خوبی به مردم داد.

رحمانی افزود: آقایان صادقی و بیگدلی برنامه‌های مرا نقد کردند که برخی از آنها کارشناسی بود و برخی موارد در اسناد بالادستی وجود داشت فرمایشات رهبری ابلاغیه‌های ریاست جمهوری که ۱۸ مورد آن ماموریت اختصاصی و هشت مورد از آن عمومی بوده صادر شده و وظیفه وزیر پیگیری این امور است.

وی افزود: من برای راهبری بخش صنعت ۵۷ برنامه، معدن ۲۹ برنامه، تجارت و بازرگانی ۴۹ برنامه دارم که اینها را نمی‌شد در این برنامه‌ای که به مجلس ارائه دادم ذکر کرد.

وزیر پیشنهادی صمت با اشاره به سابقه حضور خود در مجلس شورای اسلامی گفت: من ۱۲ سال از این طرف تریبون نگاه می‌کردم و حالا قرار است از طرف دیگر تریبون نگاه کنم این تجربه گرانبهایی است و اگر انتخاب شدم به طور حتم در کمیسیون‌ها حضور پیدا خواهم کرد.

وی ادامه داد: در حوزه تولید و تثبیت اشتغال صادرات، معدن و بازرگانی برنامه‌هایی را دارم که البته اینجا به عمد صادرات را از بازرگانی جدا کردم و می‌خواهم با استفاده از فرصتی که دارم این برنامه‌ها را تشریح کنم.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: مهمترین وظیفه من تثبیت اشتغال و تولید است من از اتاق بحران استفاده نمی‌کنم بلکه آن را تبدیل به اتاق پیگیری خواهم کرد و با استفاده از توان بخش خصوصی و مجلس این روند را ادامه خواهم داد. مردم از ما توقع معجزه ندارند بلکه انتظار دارند با تمام قوا و پرهیز از هر‌گونه تنش فعالیت کنیم.

وی افزود: در حوزه تثبیت اشتغال برنامه‌ای مدونی را طرح کردیم که یکی از بخش‌های آن نوسازی و بازسازی صنایع تولیدی خواهد بود این موضوع از قبل در وزارتخانه شروع شده و ما می‌خواهیم به صورت مدون‌تری آن را پیگیری کنیم.

رحمانی ادامه داد: ما باید از تحریم‌ها فرصت‌سازی کنیم و یکی از این فرصت‌سازی‌ها داخلی کردن کالاهایی بود که پیش از این از خارج وارد می‌کردیم ما در ۱۰ سال آینده نیاز به ۴۰ هزار واگن داریم و ما از همین الان برنامه نوسازی واگن‌های تجاری را اجرا کرده‌ایم. از سوی دیگر در سه سال آینده ۲۳۰ هزار کشنده و کامیون نوسازی خواهد شد که تمام این عوامل باعث اشتغال و تولید خواهد شد.

وی افزود: امروز مواد اولیه واحدهای حساس را باید تامین کنیم که برنامه آن تدوین شده است.

رحمانی خطاب به وزیر پیشنهادی اقتصاد و واعظی رئیس دفتر ریاست جمهوری گفت: آقایان در جریان مشکلات واحدهای تولیدی هستند و من با آنها صحبت کردم که امروز بخش تولید ما نیاز به نقدینگی چند برابر نسبت به ماه‌های قبل دارد که باید آن را تامین کرد.

وی اضافه کرد: برنامه‌های حوزه‌های پتروشیمی و خودرو و... را نمی‌شد همه را اینجا آورد اما برای همه اینها برنامه داریم. برای بحث خوردرو نیز برنامه‌های تحول‌آور داریم تا با قیمت مناسب عرضه شود. در حوزه بازرگانی برنامه‌ای داریم و مدیریت تحریم و رصد آثار تحریم از برنامه‌های ماست. ما در وزارتخانه ستاد عملیاتی ایجاد خواهیم کرد و استفاده از فرصت‌‌های جدید را مورد توجه قرار خواهیم داد.

وزیر پیشنهادی صمت با اشاره به برنامه‌هایی در حوزه اقدامات پیشگیرانه گفت: برای تامین کالاهای اساسی رئیس‌‌جمهور هم گفتند که ما در بهترین وضعیت ذخیره‌‌سازی قرار داریم. ما با وزارت جهاد هماهنگ می‌شویم و بنا نیست که ناهماهنگ باشیم. با همه دوستان ارتباط خواهیم داشت که مردم هم این را ببینند. ما در تعاونی‌ها و شبکه اصناف امکانات کم‌‌نظیری داریم و پروژه تامین لجستیک کشور برای اولین بار انجام شده و با ۵۵ برنامه عملیاتی آن را انجام می‌دهیم.

رحمانی با اشاره به برنامه این وزارتخانه برای اقشار آسیب‌‌پذیر اظهار داشت: برنامه‌های خوبی در این زمینه داریم و برای تولید و بازرگانی هم مربوط می‌شود که مدیران ما آنلاین بتوانند امورات را کنترل کنند.

وی با شاره به برنامه‌هایی برای بخش خصوصی گفت:‌ من اعتقاد دارم یک مدیر در شرایط جدید و در شرایط تحریم حتما باید از توان مردم استفاده کند. از بخش خصوصی نیز این حداکثر استفاده را می‌توانیم داشته باشیم. ما با اتاق اصناف هر هفته جلسه داشتیم. همه باید آماده‌‌باش باشند و همه باید پای کار باشند و کار به دست مردم بدهیم.

وزیر پیشنهادی صمت با تاکید بر ضرورت انجام صادرات برای کشور تصریح کرد: کشورهای همسایه ما بالای ۱۵ میلیارد دلار واردات دارند و سهم ما زیر پنج درصد است که می‌توانیم این را به ۱۰ درصد برسانیم و قابل دستیابی هم هست.

رحمانی با بیان اینکه اگر این مطالبات و اقدامات به سرانجام برسد به ازای هر یک میلیارد دلار می‌توان یک و نیم میلیون شغل ایجاد کرد، خاطرنشان کرد: همچنین استان‌های مرزی و بازارچه‌‌های مرزی پتانسیل افزایش اشتغالزایی را دارند و می‌‌توان از ظرفیت کوله‌بران و ته‌لنجی‌ها برای رشد اشتغال استفاده کرد.

وی با اشاره به سیاست مبارزه با فساد ابراز داشت: نمایندگان مجلس به شرایط زندگی بنده و پاکدستی اشاره داشتند و معتقدند باید با فساد مبارزه جدی داشت و فساد سازمان‌‌یافته در وزارت صمت معنی نخواهد داشت.

وزیر پیشنهادی وزارت صمت اضافه کرد: بنده به انجام سفرهای استانی با برنامه و هدف اعتقاد دارم و برنامه‌‌های استانی به تمام مناطق کشور انجام می‌‌شود.

اگر مجلس به شما اعتماد کرد، به فکر اصلاحات اساسی به نفع مردم باشید

اگر مجلس به شما اعتماد کرد، به فکر اصلاحات اساسی به نفع مردم باشید

احمد بیگدلی در مخالفت با وزیر پیشنهادی صنعت گفت:‌ مخالفت من با رحمانی مخالفت شخصی نیست چراکه می ‌توانم مراتب خوشحالی خود را از ایشان که از نمایندگان ادوار هستند ابراز کنم اما در راستای وظیفه نمایندگی خود به برنامه‌های ایشان می‌پردازم.

وی با اشاره به مساله نظم بازار و تامین کالای مورد نیاز، گفت: در بهمن ماه ۹۱ کانون تمرکز در بخش کشاورزی در قانونی به نام قانون مرکزی به تصویب مجلس رسید و سیاست‌گذاری این حوزه از وزارت صمت به وزارت کشاورزی واگذار شد و در این مدت وزارت جهاد توانست موفقیتی در این حوزه داشته باشد که خودکفایی در تولید گندم و کاهش واردات برنج از جمله این موفقیت‌ها است.

این عضو کمیسیون اجتماعی تاکید کرد: علیرغم موفقیت‌ها در این حوزه برخی جهت کمرنگ نمودن این موفقیت‌ها تلاش کرده‌اند که از جمله آن بیانیه اتاق بازرگانی بود که در حضور کاندیدای وزارت به تایید رسید. به اعتقاد بسیاری این امر منجر به ملغی شدن آن قانون شد و رصد ما نشان می‌دهد که این روند در دوره‌ای که شما قائم مقام بوده‌اید وجود داشته است و حتی مدیر کلی برای این منظور وجود داشته است.

وی با بیان اینکه وزارت صنعت و معدن خود را متولی تنظیم بازار دانسته است، اظهار داشت: شما هیچ ابزاری برای این کار ندارید. شرکت‌های غله یا خصوصی‌سازی شده یا در حال خصوصی شدن هستند. نظام بازرسی در حال حاظر در بی رمق‌ترین دوران خود به سر می‌برد. علت این جهت‌گیری اشتباه چیست و اجازه دهید کار به روال قبلی خود ادامه یابد.

نماینده مردم خدابنده تصریح کرد: هدف قانون تمرکز در مجلس هشتم تشریح شد و شما در آن زمان رییس کمیسیون بودید و این قانون باعث شد اختیارات در وزارت کشاورزی متمرکز شود و شاید ایراداتی به وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه هم باشد اما نباید کل آن را انکار کرد. گفته می‌شود در طرح برنامه صنعتی که مسئول برنامه‌ریزی کلان بوده در خصوص زمان و میزان در حوزه کشاورزی که به عهده وزارت کشاورزی بوده تصمیمی گرفته نشده است.

بیگدلی افزود: من ضمن تاکید براین قانون می‌گویم اگر چنین تصمیمی درست باشد این خلاف مشی رییس‌جمهور است و وظیفه وزرا عمل به قانون است. اگر همه در جایگاه قانون حرف می‌زدند مردم گرفتار نمی‌شدند و اگر این روحیه در شما وجود داشته باشد به بخش کشاورزی آسیب می‌رساند. شما نمایندگان بهتر می‌دانید در یک کشاورزی پیشرفته همه کارها با هدف بازار انجام می‌شود. آیا پایبند به قانون تمرکز هستید؟ یا به دنبال ایجاد موازی کاری برای تنظیم بازار خواهید بود؟

این عضو کمیسیون اجتماعی با بیان اینکه تا اصلاح قانون انتظار می‌رود به قانون موجود احترام بگذارید، گفت: تا کنون نظام قیمت‌گذاری اثر مطلوبی در کشور ایجاد نکرده است و مشکلاتی ایجاد کرده و شاهد گران فروشی هستیم و دولت باید در بازارها و رفتارها نظارت داشته باشد و بورس کالا راهگشا است. در این بخش در برنامه شما هیچ برنامه‌ای یافت نمی‌شود نظام بودجه را چطور می‌خواهید تنظیم کنید؟ چگونه می‌خواهید مصرف‌کننده‌ها را از خرید با قیمت زیاد نجات دهید؟

وی خطاب به رحمانی گفت: هم فکری با اتاق بازرگانی و تشکل‌ها می ‌واند به دولت کمک کند. برنامه‌هایتان در این بخش چیست؟ سکوت است و چرا؟ اگر دولت بخواهد به صورت دستوری تعیین قیمت کند اختلاف قیمت ایجاد می‌شود. قیمت‌گذاری دستوری اثر نامطلوبی خواهد گذاشت و کاهش انگیزه تولید را در بر خواهد داشت.

بیگدلی گفت: از نمایندگان می‌خواهم تا وزیر اعلام برنامه ننموده‌ از دادن رای خودداری کنند. در مورد استفاده از سازمان‌های صنفی و نظارت در خدمات و کالاها، این مهم بعد از انقلاب در تهران و شهرستان‌ها منحل و قانون نظام صنفی از بین رفت و کمیته‌هایی در شهرها ایجاد شد و مسئولیت‌هایی را عهده‌دار شدند و در سال ۵۹ اولین قانون صنفی به تصویب شورای انقلاب رسید.

نماینده مردم خدابنده گفت: آقای رحمانی چه برنامه‌ای دارید؟ استفاده از تشکل‌ها برنامه شماست. اما چالش‌هایی در این حوزه وجود دارد. وزارت صمت باید بانک اطلاعاتی جهت‌ده و فهرست‌هایی را برای رتبه‌بندی‌ها ایجاد کند. متاسفم که این را می‌گویم شما برنامه موثری ندارید و چیزی را ارائه نکردید. اگر مجلس به شما اعتماد کرد به فکر اصلاحات اساسی به نفع مردم و کشور و انقلاب باشید.

رحمانی اعتقاد دارد وزارت صمت سیاستگذار است، نه بنگاهدار/ کارنامه ویزر پیشنهادی زبانزد است

رحمانی اعتقاد دارد وزارت صمت سیاستگذار است، نه بنگاهدار/ کارنامه ویزر پیشنهادی زبانزد است

حسینعلی شهریاری امشب در جلسه صحن علنی مجلس شورای اسلامی در موافقت با برنامه‌های وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: رونق اقتصادی کشورها ناشی از رونق صنعت، معدن و تجارت است. در واقع وزارت صنعت، معدن و تجارت یکی از حساس‌ترین بخش‌های کشور است و برنامه‌هایش تاثیر مستقیمی بر اقتصاد و مردم دارد و به تعبیری نبض اقتصاد کشور است.

وی به سوابق وزیر پیشنهادی صمت اشاره کرد و اظهار داشت: حسن سوابق رحمانی نویدبخش برای وزارتخانه و بخش‌های مربوط به صنعت، معدن و تجارت برای کشور است. نمایندگان مخالف به گونه‌ای حرف می‌زند که گویی یک وزارتخانه حلال مشکلات کشور است غافل از اینکه وزیر فقط یک فرد در کابینه است.

نماینده زاهدان در مجلس با بیان اینکه رحمانی علاوه بر داشتن تعهد و تخصص، یکی از برترین مدیران اجرایی و اقتصادی است، تصریح کرد: انتخاب رحمانی برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان از اراده دولت برای بهبود شرایط اقتصادی کشور و رونق بخشیدن به بنگاه‌های کسب و کار است. بی‌تردید یکی از چالش‌های کشور اعتقاد مدیران به ارزش‌های دینی و انقلابی و باور به اندیشه‌های غربی و از سوی دیگر، تجهیز به دانش مدیریتی است. مدیرانی که دارای این ویژگی هستند، موفق می‌شوند.

شهریاری ادامه داد: رحمانی در حوزه اندیشه و باور و رفتارهای انقلابی، آزمون خود را پس داده و با رویکردهای داخلی و بین‌المللی صاحبنظر است و دارای سطح دانش قابل قبولی است. کسانی که با وی آشنا هستند، می‌دانند رویکرد تعامل با دنیا به عنوان یک استراتژی هدفمند از سوی ایشان دنبال می‌شود.

وی با بیان اینکه رویکرد رحمانی موجب دلگرمی فعالان حوزه صنعت، معدن و تجارت است، خاطرنشان کرد: کارنامه درخشان رحمانی نشان می‌دهد اعتماد و اعتقاد وی به بخش خصوصی می‌تواند روزهای خوبی را در این حوزه رقم بزند. با انتخاب رحمانی در حوزه وزارت صنعت، معدن و تجارت، چشم‌انداز افزایش صادرات بر مبنای ارزش افزوده را رقم می‌زند. خروج از بحران‌های پیشرو و ورود به بازارهای بین المللی نیازمند دانش و تجربه است و برنامه‌محوربودن و کارنامه ایشان زبانزد است. تجارب ایشان در حوزه‌های مرتبط سبب می‌شود این مجموعه گام‌های موثری بردارد.

این عضو فراکسیون نمایندگان ولایی افزود: اهتمام به افزایش صادرات غیرنفتی موجب خروح از رکود می‌شود. ایجاد فضای کسب و کار و افزایش سرمایه‌گذاری داخلی و خروجی موجب افزایش رونق صنعت و معدن و خروج از رکود می‌شود. تحریم بازار خارجی و افزایش سرمایه‌گذاری خارجی از اقدامات موثر ایشان است.

شهراری با تاکید بر اینکه سکان وزارت صمت به شخصی سپرده می‌شود که در تولید و تجارت سوابق درخشانی دارد و به عنوان مدیر استراتژیک شناخته می‌شود، ابراز داشت: برنامه ایشان بارقه امیدی در میان فعالان حوزه صنعت، معدن و تجارت و کارآفرینان و... ایجاد می‌کند. ایشان گفتند لیستی از طرح‌های غیراقتصادی تهیه می‌کند و به صراحت می‌گوید ادامه آنها به نفع کشور نیست.

وی اضافه کرد: ایشان گفته است در واگذاری برنامه‌ها و طرح‌های اقتصادی دولتی به بخش خصوصی اقدام می‌کند. ایشان اعتقاد دارند وزارت صمت سیاستگذار است و نه بنگاهدار. از بزرگ شدن بخش خصوصی هراس ندراند.

این نماینده رحمانی با بیان اینکه مخالفت با خام‌فروشی، تلاش برای حضور در بازارهای جهانی، ایجاد بستر برای تولید و برنامه‌ریزی از برنامه‌های ایشان است، عنوان کرد: برای تعامل با نخبگان برنامه‌ریزی‌های لازم را داشته‌اند. ایشان گفتند مشی دولت و من شایسته‌سالاری است و از حضور زنان در انتصابات حمایت قطعی می‌کنند.

«رحمانی» در برنامه‌هایش کلی‌گویی کرده است/ وزیر پیشنهادی می‌خواهد مشکل آدم و عالم را حل کند
«رحمانی» در برنامه‌هایش کلی‌گویی کرده است/ وزیر پیشنهادی می‌خواهد مشکل آدم و عالم را حل کند

محمود صادقی نماینده مردم تهران که به عنوان مخالف وزیر صمت سخن می گفت اظهار داشت: ابتدا بنده سوال می‌کنم که ترمیم کابینه در شرایط فعلی با چه هدفی است، هدف ترمیم کابینه افزایش کارآمدی دولت، شفافیت بیشتر و مبارزه با فساد، جلب اعتماد مردم و بازسازی سرمایه اجتماعی است. رییس‌جمهور با ۲۴ میلیون رای سکان امور را به دست گرفت اکنون متاسفانه با گذشت یک و نیم سال از رای مردم این سرمایه اجتماعی رو به افول است .

وی افزود: آقای روحانی گفتند سخنان انتخاباتی نگویید، بنده باید به سخنان ایشان عمل کنم حرف‌های انتخاباتی مربوط به وقت انتخابات است آن زمان وعده بدهیم و بعد به همه چیز پشت پا بزنیم در حالی که در طول ۴ سال باید همه حرف‌ها آویزه گوشمان باشد شعارهای تندمان را فقط در چند روز انتخابات مصرف نکنیم.

صادقی با اشاره به نقد رضا رحمانی به عنوان وزیر پیشنهادی صمت تصریح کرد: در رزومه ایشان فرضیات باید براساس وضع موجود و پیش‌بینی شاخص‌های اقتصادی باشد ظاهرا برنامه ایشان از برنامه‌های استراتژیک وزارتخانه گرفته شده که قبل از سال ۹۷ نوشته شده است و داده‌ها براساس سال ۹۶ است و حتی به روز نشده است مثلا نرخ رشد تولید ناخالص داخلی در سال ۹۷ منفی یک است در حالی که افزایش سه درصدی را پیش‌بینی کرده است.

وی ادامه داد: در برنامه ایشان هدف‌گذاری روی بخش‌های صنایع کلیدی مشخص نیست. خودرو، واردات، قیمت‌گذاری، خودروهای برقی، خودکفایی و بومی‌سازی با توجه به تحریم توجهی نشده است سوال این است که دسترسی به نرخ بهره‌وری با توجه به افت تولید چگونه انجام می‌شود طرحی برای جبران و تاب‌آوری و تداوم کسب و کار ارائه نشده است همچنین برنامه ایشان ارتباطی با بودجه سالانه و سنواتی ندارد و هدف‌گذاری‌ها فراتر از بودجه سنواتی است.

وی باتاکید بر اینکه کلی‌گویی آسان است اما باید برنامه‌ها مبتنی بر وضع موجود باشد، خاطرنشان کرد: برنامه‌های وی پیشنهادی گسترده است می‌خواهد مشکل آدم و عالم را حل کند اما معلوم نیست که کدام بخش در برنامه ایشان اولویت دارد .

صادقی اظهار داشت: جذب نیروی انسانی در یک دهه گذشته و خروج خارجی‌ها را داریم که برای آنها هیچ برنامه جایگزینی ارائه نشده است سهم بنگاه‌های کوچک، صنایع تبدیلی، کشاورزی و الکترونیک چگونه است؟ هیچگونه برنامه کمی در برنامه ارائه شده از سوی ایشان دیده نمی‌شود.

وی افزود: باید پرسید با توجه به وضعیت سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی اولویت ایشان برای پاسخگویی به این شرایط فوق العاده چیست و در مدت سه سالی که پیش رو دارند کدام یک برایشان ارجح‌تر است .

این نماینده مجلس بیان کرد: آقای رحمانی کلی‌گویی کرده در حالی که با توجه به تحریم‌ها باید تکیه بر بخش خصوصی باشد که در این رابطه برنامه‌ای ارائه نکرده است .

وی اظهار داشت: در سیاست اقتصاد مقاومتی ایجاد رقابت سالم بر کسب و کار و همچنین اقتصاد رقابتی تکیه شده تاکنون که کمتر به آن توجه شده است .

صادقی با بیان اینکه ضرورت انسجام و توازن بخش‌های مختلف باید در دستور کار باشد خطاب به رحمانی گفت: شما بنا دارید متصدی سه وزارت‌خانه صنعت، معدن و تجارت باشید آیا توانسته‌اید انسجام ایجاد کنید در نامه اقتصاددانان و رهبری چند بار به این موضوع تاکید شده که نابرابری بین تجارت و تولید از بین برود.

وی اظهار داشت: طی شش دهه گذشته تولید و کشاورزی در مقابل خدمات رو به افول بوده آنگونه که سلطه سرمایه تجاری و تصمیم‌گیری‌های کلان کشور باعث شده عدم توازن بین بخش‌های تولیدی کشاورزی ، صنعت و خدمات دیده شود. بنابراین باید در این اهداف تغییر ایجاد شود.

صادقی گفت: سوال این است که چرا وزراء عوض می‌شوند شما که همان برنامه‌هایی که شریعتمداری داشته را ارائه داده‌اید مگر بنا نیست که تحول ایجاد شود؟ شریعتمداری بروز فساد را به وزیر قبلی نسبت داد و واردات رانتی و ثبت سفارش خودرو را مربوط به قبل دانست. سوال این است که شما چه کرده‌اید؟ شما معاون نعمت‌زاده بوده‌اید آیا نمی‌خواهید به این موضوعات پاسخ دهید؟ آیا از پاسخگویی فرار می‌کنید؟ شما ۳۰ عنوان سابقه دارید سه دوره مجلس رییس هیات مدیره مس ایران بوده‌اید چه نقشی در این زمینه داشته‌اید؟ سه مقطع تحصیلی را طی کرده‌اید آیا امکان‌پذیر است با این همه مسئولیت دانشجو هم باشید این همه مسئولیت و ارتقای تحصیلی هیچ تناسبی با ندارد .

این نماینده تهران گفت: آقای روحانی گفته‌اند عده‌ای از ارز یارانه‌ای سوء استفاده کرده‌اند در این رابطه اگر ابوذر و سلمان هم به کار گرفته شده‌اند باید عوض شود سوال این است که چرا خودتان به این کار عمل نمی‌کنید .

وی به احداث کارخانه ذوب و پالایش در ورزقان اشاره کرد و گفت: عنوان می‌شود که این کارخانه قرار است به اطاعت از رهبری ساخته شود در حالی که ساخت آن فاجعه‌ای به مراتب بزرگتر از دریاچه ارومیه را به دنبال خواهد داشت می‌خواهند ۵ هزار میلیارد تومان هزینه کنند که برای پانصد نفر اشتغالزایی کنند. این طرح شبیه همان طرح‌هایی است که آب دریاچه ارومیه را فرو برد و باید برای این اقدام پیوست زیست محیطی لحاظ شود.

اگر وزرا رای بیاورند، به هتل پنج ستاره نمی‌روند
اگر وزرا رای بیاورند، به هتل پنج ستاره نمی‌روند/ رحمانی با کمک مجلس و کمیسیون‌های تخصصی گره از مشکلات وزارتخانه باز کند

یوسف‌نژاد گفت: وقتی می‌خواهیم حکمی بدهیم باید انصاف و موازین اخلاقی را رعایت کنیم و اینکه بدانیم آیا در جایگاهی هستیم که این حکم را صادر کنیم یا نه. من خودم را برای اظهارنظر در مورد وزیر پیشنهادی صمت ذی‌صلاح می‌دانم.

وی ادامه داد: هشت سال است که به صورت مداوم در کمیسیون صنایع حضور دارم و فعالیت‌هایی نیز در خود وزارتخانه داشته‌ام همه ما می‌دانیم پذیرش مسئولیت در این برهه خیلی سخت است و هر کسی قبول نمی‌کند. آقایان و خانم‌ها اگر وزرا امروز رای بیاورند به هتل پنج ستاره نمی‌روند بلکه به جایی می‌روند که کوهی از مشکلات انتظار آنها را می‌کشد.

یوسف‌نژاد ادامه داد: شرایط تحصیلی و تجربی و عملی آقای رحمانی کاملا با مسئولیتی که امروز قرار است به ایشان واگذار شود همخوانی دارد و دیگر ما نیازی نداریم که به ایشان آموزش بدهیم. هزینه‌ای که برای بسیاری از مسئولان تا امروز پرداخته‌ایم و متاسفانه جواب نگرفته‌ایم.

وی افزود: بحث سامانه قیمت‌گذاری خودرو، تجارت خارجی و جلودار بودن معدن، جزو اهم مسائلی است که رحمانی به آنها کاملا آشنا است. آقای صادقی در مخالفت با ایشان اشاره کردند که برنامه‌های رحمانی همان برنامه‌های قبلی است اتفاقا این درست است وزیر با اسناد بالادستی روبرو است و خودش را باید با آن وفق بدهد و از شرایط روز استفاده کند.

یوسف‌نژاد تشریح کرد: رحمانی باید با کمک ظرفیت مجلس و کمیسیون‌های تخصصی گره از مشکلات وزارتخانه باز کند ایشان هم از نگاه مجلس دولت را دیده و هم از نگاه دولت مجلس را دیده است علاوه بر اینها آقای رحمانی فردی سالم و صادق است و روابط بین دستگاه‌های دولتی را می‌تواند به راحتی استفاده کند.

وی ادامه داد: هر کسی که از مجلس برای پیشبرد برنامه‌های خود استفاده کرده، برد کرده است. مجلس هم باید به وزرا کمک کند. یک وزیر بدون استفاده از مجلس موفق نیست. باید گفت که آقای رحمانی کاملا این مساله را باور دارد.

عضو هیات رئیسه مجلس با اشاره به صحبت‌های صبح رئیس‌جمهور گفت: آقای روحانی صبح حرف‌هایی زدند اما مهم آن است که خود ایشان به معدن، خودرو و صنعت کمک کند. وزرای محترم مجلس خانه شماست اگر مشکلی پیش آمد باید بگوییم من می‌روم مجلس و آن را حل می‌کنم هر چند برخی از اشخاص نخواستند که از این ظرفیت استفاه کنند.

وی در پایان گفت: بحث ارزش افزوده، بیمه، تامین اجتماعی و صنعت که زمین‌گیر شده و تسهیلات بانکی مسائلی است که باید به آن رسیدگی کند.

پاکدستی رحمانی از زندگی‌اش مشخص است/ چه کاری برای تسهیل امور انجام دادیم که امروز طلبکار هستیم

پاکدستی رحمانی از زندگی‌اش مشخص است/ چه کاری برای تسهیل امور انجام دادیم که امروز طلبکار هستیم

عزیز اکبریان نماینده مردم کرج و اشتهارد به عنوان نماینده موافق وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در صحن علنی مجلس گفت: امروز کشور در شرایط حساس قرار داد و زمان دعوای مجلس و قوه قضاییه و دولت با یکدیگر نیست. باید دست به دست هم بدهیم و به جای دعواهای حزبی و جناحی و گروهی به دنبال راهکارها باشیم.

وی ادامه داد: به عنوان کسی که سه دوره در مجلس و در کمیسیون صنایع حضور داشتم باید بگوییم که وزارت صمت یکی از مهمترین وزارتخانه‌های کشور است و کسانی که مخالف وزیر پیشنهادی صمت هستند، باید بدانند مشکل نه در وزارتخانه بلکه در بخش تولید ، بیمه و مالیات ، بانک و گمرک است .

اکبریان با تاکید بر اینکه آقای شریعتمداری انصافا در این وزارتخانه زحمت کشید، گفت: ما چه کاری توانستیم برای تسهیل امور انجام دهیم که امروز طلبکار هستیم .

نماینده مردم کرج و اشتهارد گفت: دولت تصمیم گرفته در تیم اقتصادی خود جابجایی‌هایی انجام دهد و انصافا آقای رحمانی فرد دلسوز وفادار به نظام آشنا به مجلس و بخش خصوصی و دارای فکر است. پیش از این در شرکت آلومینیوم المهدی بسیار تلاش کرده و به عنوان قائم مقام وزارت صنایع به تمام استان‌ها سفر کرده و با مشکلات بخش‌های مختلف آشنا شده‌اند.

وی ادامه داد: افرادی که امروز درباره موضوع معدن سونگون حرف می‌زنند باید اطلاعاتی دقیق در این موضوع داشته باشند و با اطلاعات دقیق درباره آن حرف بزنند. افرادی که درباره مدارک تحصیلی آقای رحمانی صحبت می‌کنند باید بدانند که آقای رحمانی ۱۵ سال پیش با مدرک لیسانس وارد مجلس شدند و این گونه نبوده که بخواهد در یک زمان کوتاهی به دنبال جمع‌آوری مدرک باشد.

نماینده مردم کرج و اشتهارد افزود: رحمانی دو سال است که معاون وزیر صنعت است چگونه او را وارث مشکلات وزارتخانه می‌دانیم همه ما در ایجاد این مشکلات سهم داریم و نباید مشکلات را گردن یکدیگر بیاندازیم. رحمانی شناخت کامل از وزارت صنعت دارند و مشکلات این وزارتخانه را می‌شناسد .

اکبریان با بیان اینکه وزیر پیشنهادی صمت برنامه مدونی برای تولید دارد، گفت: آقای رحمانی در رابطه با مبارزه با فساد برنامه دارد و زندگی و پاکدستی وی مشخص است. ایشان برای خام‌فروشی برنامه دارد برای صادرات محور کردن وزارت صمت و توسعه صادرات غیر نفتی برنامه دارد.

وی تاکید کرد: کسی که خودش آلوده باشد نمی‌تواند با فساد مبارزه کند و پاکدستی آقای رحمانی از زندگی‌اش مشخص است.

اکبریان خطاب به مخالفان وزیر پیشنهادی صمت گفت: آقایان مشکل خودرسازی در خصولتی‌هاست یک وزیر به تنهایی چه کاری می‌تواند برای رفع مشکلات انجام دهد مشکل پتروشیمی‌ها در خصولتی‌ها است. بیاید بدون دعواهای گروهی مشکلات را حل کنیم.

وی با بیان اینکه آقای رحمانی به مدیران بومی اعتقاد دارد، گفت: برنامه‌های وی در راستای حمایت توان داخل است و می‌تواند در بکارگیری مدیران بومی بسیار موثر عمل کند .

نماینده مردم کرج و اشتهارد ادامه داد: آقای رحمانی نیروی ارزشی و وفادار به نظام و انقلاب و دولت است و امیدواریم امروز با رای قاطع وی را راهی وزارت صمت کنیم و البته ایشان از این پس باید درباره مطالبات مردم و نمایندگان مجلس پاسخگو باشند.

امیدواریم شرمنده مردم روستایی نباشیم/ ادعایی جز خدمت ندارم

امیدواریم شرمنده مردم روستایی نباشیم/ ادعایی جز خدمت ندارم

محمد اسلامی وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی در صحن علنی مجلس با تشکر از رئیس‌جمهوری برای انتخاب وی و تشکر از نمایندگان مخالف و موافق برای مطالبی که عنوان کردند، گفت: درباره کلیپ پخش شده باید بگویم که تاکید ما همواره در کمیسیون‌ها و فراکسیون‌ها بر شایسته‌سالاری است و به صورت قلبی به آن ایمان داریم و تلاش می‌کنیم جامه عمل به آن بپوشانیم.

وی افزود: سه موضوع تحول ساختاری، تغییر رویکرد و تعیین اولویت‌های راهبردی را برای تحقق اهداف‌مان که بر اساس تکالیف برنامه ششم توسعه ارائه شده تعیین کرده‌ایم.

اسلامی با بیان اینکه بهبود فضای کسب و کار رفع موانع تولید، اجرای اسناد بالادستی، انضباط فکری و رفتاری باید در پیکره مدیریتی عملیاتی شود، اظهار داشت: در تحول ساختاری مطالبات مردمی آنچه که در پژوهش‌های مجلس و وزارت راه و شهرسازی به آن توجه شده بحث مسکن است و در قانون اساسی و برنامه ششم توسعه هم تامین مسکن اقشار کم‌درآمد بر عهده وزارت راه و شهرسازی گذاشته شده است.

وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی با بیان اینکه ساخت ۴.۵ میلیون واحد مسکونی در برنامه ششم توسعه آمده است، گفت: ۹۰۰ هزار واحد برای اقشار کم‌درآمد، ۵۰۰ هزار واحد برای روستائی‌ها و طرح مسکن حمایتی باید ساخته شود و در دستور کار ما قرار بگیرد.

وی ادامه داد: مهمترین موضوع در تحول ساختاری یکپارچه‌سازی دستگاه‌های مرتبط با ساخت مسکن است، گفت: باید بتوانیم با تمام ظرفیت‌های موجود برای حضور بخش خصوصی در تولید مسکن استفاده کنیم و مسکن به عنوان یک صنعت در مدار تولید قرار بگیرد.

اسلامی با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی مسئول ایجاد تعادل در بازار مسکن است، گفت: باید اطمینان حاصل شود که مسکن در جریان تولید قرار گرفته و مهمترین برنامه وزارت راه و شهرسازی بحث تولید مسکن است که به صورت شهرستان‌محوری این موضوع پیگیری می‌شود.

وزیر پیشنهادی وزیر راه و شهرسازی گفت: طبق محاسبات و آماری که در برنامه پنجم توسعه آمده است شهرسازی نوین باید برگرفته فرهنگ ایرانی – اسلامی و متناسب با شرایط هر جغرافیا ساخته شود.

اسلامی افزود: تامین مسکن اقشار کم‌درآمد یکی از ماموریت‌های وزارت راه و شهرسازی است که تولید آن باید در اختیار افراد واجد شرایط و نه سوداگران قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه مسکن باید به عنوان یک سرپناه در اختیار خانوارهایی که قدرت خرید آنها کاهش یافته قرار بگیرد و باید بتوانیم صنعتی‌سازی و مهندسی‌سازی را در بخش تولید مسکن محقق کنیم.

اسلامی با تاکید بر اینکه معتقدم در حوزه راه‌های روستایی موازی‌کاری شده است، گفت: حجم مطالبات از راه‌های روستایی بسیار زیاد است و در این حوزه دچار پراکنده‌کاری هستیم. یک ساختار کارآمد غیرمتمرکز باید برای راه‌های روستایی در نظر گرفته شود و باید راه‌های روستایی که متولی قدرتمند اجرایی داشته باشد.

وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی با بیان اینکه نمایندگان مجلس هم در تامین اعتبارات برای ساخت راه‌های روستایی به ما کمک کنند، گفت: امیدواریم شرمنده مردم روستایی نباشیم و در این حوزه موثر عمل کنیم.

وی با اشاره به بحث بازآفرینی شهری اظهار داشت: طبق اهداف برنامه ششم توسعه سالانه باید ۲۷۰ محله در طرح بازآفرینی شهری نوسازی شوند و تفاهم‌نامه ساخت صد هزار واحد اخیرا امضا شده است معتقدم باید از طریق بخش خصوصی بتوانیم بافت فرسوده را احیا کنیم و مهمترین هدف ما پیشگیری از حاشیه نشینی است.

اسلامی ادامه داد: در حوزه مسکن مهر ساخت ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد تعریف شد که از این تعداد یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحد تحویل داده شده است که یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد در دولت یازدهم ساخته شد در حال حاضر ۵۰۰ هزار واحد باقی مانده است که ازاین تعداد ۲۲۰ هزار واحد به دلیل عدم زیرساخت‌ها هنوز تحویل نشده اند. اینجا با مشکلات عمده مواجه هستیم و یا مشکلات زیربنایی موجب رنجش مردمی است که در مسکن مهر هستند که با کمک شما نمایندگان و باید برنامه زمان‌بندی مسکن مهر را تعیین تکلیف و به انتها برسانیم و از دستور کار خارج کنیم.

وی در خصوص بحث راه آهن و نقش راه آهن در توسعه گفت: با ظرفیت فاینانس و منابعی که از صندوق توسعه ملی مهیا شده است،‌ بحث راه آهن در اولویت ما است تا با تعاملات بین‌المللی بتوانیم جذب منابع کنیم و پروژه‌ها را از سرعت برخوردار کنیم. همچنین در خصوص قطار حومه‌ای می‌گویم که باید بتوانیم ایجاد کنیم و از طرفیت ریل‌های موجود در شهرهای هدف استفاده کنیم تا مردم بتوانند بهره‌مند شوند.

گزینه پیشنهادی تصدی وزارت راه و شهرسازی گفت: در خصوص بحث تکمیل پروژه‌های نیمه تمام، ما ۱۹۰ میلیارد تومان پروژه نیمه تمام داریم که با بودجه سالانه طبیعی است که زمان طولانی به خودش اختصاص می‌ده در دستور کار است که این پروژه ها را با استفاده از سایر منابع تعیین تکلیف کنیم تا سرعتی ایجاد شود.

اسلامی ادامه داد: در خصوص عدالت منطقه‌ای که یکی از حرف‌های مهم است در اولویت‌های راهبردی به آن توجه کرده‌ام. در این عدالت باید و حتما متعهد هستم برای توزیع اعتبارات به میزانی که پیشرفت پروژه‌ها است برای سطح کشور توجه کنم.

وی ادامه داد: در خصوص بحث کامیون‌داران که بحث بیمه اجتماعی، لاستیک و نوسازی در زمره مواردی است که جامعه عزیز ما دارند، متعهد هستیم و پیگیری خواهیم کرد.

اسلامی افزود: سازمان نظام مهندسی نظام لجستیک است که باید اموراتش توسط خود تشکل‌ها انجام شود؛ در این خصوص با وزرا تعامل یکپارچه و هماهنگی خواهیم کرد تا در این امور دخالت نداشته باشیم. تنظیم تعاملات با جامعه نظام مهندسی هم در زمره مطالبی است که با اولویت سازماندهی خواهیم کرد. بحث اعمال استانداردها را هم برای قوام ساختمان‌ها در دستور کار خود خواهیم داشت.

گزینه پیشنهادی تصدی وزارت راه و شهرسازی در رابطه با موارد مطرح شده در خصوص هواپیمایی ایران ۱۴۰ هم گفت:‌ من افتخار می‌کنم که برای قابلیت‌سازی صنایع پیشرفته صرف عمر کرده‌ام و با جوانان و نخبگان توانستیم ظرفیت‌های صنعتی ایجاد کنیم.

وی ادامه داد: هواپیماسازی موفقیت سرمایه‌گذاری در حوزه صنایع دانش بنیان است. در حوزه نظامی تولیداتی که وجود دارد حاصل همین سرمایه‌گذاری ارزشمند است. هواپیماهای ایران ۱۴۰ اگر امروز پرواز نمی‌کنند معنای آن نیست که قابلیت ندارند؛ برنام‌ ای که در سر راهمان قرار گرفته مسائل مدیریتی است که در دوره بنده نبوده و باید اصلاح شود.

اسلامی در پایان گفت: بنده برای اینکه بتوانم اعتماد شما را جلب کنم می‌گویم؛ ادعایی جز خدمت ندارم و با توکل بر خدا با قابلیت‌های فردی که متعلق به خداوند و اطمینان مسئولین است رشد خدمتی داشتم و با استفاده از ظرفیت نیروی انسانی، با جوان‌گرایی و نیروهای شایسته و بانوان و قومیت‌ها وزارت راه و شهرسازی را با بهبود مدیریتی اداره خواهم کرد.

وزارت راه تاب سرپرستی ندارد/ اسلامی فردی مسئولیت‌‌پذیر و چکمه‌‌پوش است

وزارت راه تاب سرپرستی ندارد/ اسلامی فردی مسئولیت‌‌پذیر و چکمه‌‌پوش است

قاسم احمدی لاشکی امشب در صحن علنی مجلس در موافقت با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی گفت: امروز برای وزارتخانه بزرگی تصمیم می‌‌گیریم که ۱۷ معاون و ۶۵ هزار پرسنل دارد. سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خود به اندازه چند وزارتخانه کار دارد. امور زیرساختی و زیربنایی سازمان بنادر، فرودگاه، راه‌‌‌آهن و هواشناسی تماما پرکار هستند. ما نمایندگان هفته گذشته رای دادیم که این وزارتخانه (راه و شهرسازی) همچنان ادغام باشد و جدا نشود.

وی افزود: آقای اسلامی فردی است که خارج از وزارت راه برای سرپرستی انتخاب شده و این به آن معناست که لابی نداشته است. سرپرست باید قوی و توانمند باشد که این موضوع را هم در وزارت راه و هم تعاون شاهدیم.

این نماینده مردم نوشهر و چالوس با بیان اینکه امروز دو، سه نماینده از فراکسیون‌های امید و زنان مجلس نامه نوشتند و پرسیدند که آقای اسلامی آیا قصد استفاده از زنان را در وزارتخانه دارید یا خیر؟ اظهار داشت: ایشان پاسخ دادند مشی بنده شایسته‌‌سالاری است. به طور قطع بانوان باید در مسند مدیریتی قرار گیرند. پاکدستی و تعهد مهم است و تخصص باید در کنار تعهد باشد.

احمدی لاشکی، وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی را فردی با تقوا دانست و تصریح کرد: در بررسی‌‌‌‌هایی که از سوابق ایشان شده، مشخص شده است که عضویت در هیات مدیره شرکت خصوصی، شرکت‌‌‌های دولتی، اشتغال در بخش خصوصی و هیچ تشکل صنفی را نداشته است و فقط در وزارت دفاع کار می‌‌کند. همچنین از ایشان سوال شده که آیا قرارداد مشاوره و پیمانکاری با دستگاه دولتی و عمومی را دارد که پاسخ ایشان خیر بوده است البته ما نیز راستی‌‌آزمایی می‌‌کنیم.

وی با بیان اینکه شفاف‌سازی وزیر پیشنهادی راه تا بدین حد است که حتی آدرس محل سکونت خود را نیز نوشته است، خاطرنشان کرد: بنده به نمایندگی از هشت نماینده استان مازندران اعلام می‌‌‌کنم که ایشان صلاحیت لازم را دارند.

این نماینده موافق وزیر پیشنهادی راه و اسلامی با تاکید بر اینکه اسلامی فردی است که به مسکن مهر نیز اهمیت می‌‌دهد، ابراز داشت: نیکزاد به مسکن مهر پرداخت و اعتقاد چندانی به راه نداشت. آخوندی به موضوع راه پرداخت و اعتقادی به مسکن مهر نداشت اما اسلامی مسکن مهر را در دستورکار قرار داده و قطعا می‌‌تواند موثر باشد.

احمدی لاشکی ادامه داد: برنامه‌‌ای که اسلامی ارائه داده خوب است اما اینکه آیا کامل اجرا می‌‌شود یا خیر باید در طول مسیر قضاوت شود.

وی به اقدامات او در زمینه پسماند در مازندران اشاره و بیان کرد: ۹۵ درصد موضوع پسماند در نوشهر و بخش قابل ملاحظه‌‌ای در ساری حل شده است. او در حوزه‌‌‌های مختلفی کار کرده است. او فردی مسئولیت‌‌پذیر است و در زمان مدیریتش پرکار و چکمه‌‌پوش بوده است.

نماینده مردم نوشهر و چالوس با اشاره به سیل اخیر استان‌های شمالی یادآور شد: زمان سیل استان مازندران، در سیزدهم و چهاردم مهرماه او چکمه پوشید و بین مردم حضور داشت. قطعا به درد کارهای این چنینی می‌‌خورد.

احمدی لاشکی افزود: آقای اسلامی برنامه‌‌های خوبی دارد و انتظار می‌‌رود کمک شود متصدی وزارتخانه راه و شهرسازی باشد چراکه این وزارتخانه تاب سرپرستی ندارد و باید هرچه زودتر تعیین تکلیف شود.

اسلامی در مورد برنامه هواپیماهای ایران ۱۴۰ شفاف‌سازی کند

اسلامی در مورد برنامه هواپیماهای ایران ۱۴۰ شفاف‌سازی کند/ برای حاشیه‌‌نشینی‌‌‌ها هیچ برنامه‌‌ای اعلام نکردید

محمد فیضی امشب در جلسه صحن علنی مجلس در مخالفت با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی گفت: آقای اسلامی وزارتخانه‌‌‌ای که را می‌‌‌خواهید اداره کنید در حوزه آب، زمین، هوا و مسایل روستایی و شهری دخالت مستقیم دارد. سوال این است که شما آمادگی داشته‌‌اید یا با استعفای وزیر و با لابی و چانه‌‌زنی یک شبه انتخاب شدید؟ در جلسه‌‌ای که با هم داشتیم خودتان گفتید به سفارش یکی از وزرا، پیش رییس‌‌‌‌‌جمهور رفتید و آقای روحانی گفتند تا فردا شب برنامه خود را بدهید.

وی با طرح این سوال از اسلامی مبنی بر اینکه آیا اسناد بالادستی را تا به حال مورد بررسی قرار داده‌‌اید یا می‌‌‌خواهید بعد از انتخاب شدن آن را ببینید؟ اظهار داشت: در جزوه‌‌‌ای که برنامه‌‌های خود را نوشته‌‌اید، ۳۳ مورد از برنامه‌‌های شما در مخالفت با اسناد بالادستی است. آیا برای آزمایشگاه فنی، خاک، مکانیک، طراحی فضای شهری، مطابق با استفاده معلولان و جانبازان برنامه‌‌ای دارید؟ چرا ما هیچ چیزی در برنامه‌‌های اعلام شده از سوی شما نشنیده‌‌ایم.

نماینده مردم اردبیل ادامه داد: شما که اعلام کردید که به آموزش معتقد هستید، هیچ برنامه‌‌‌ای در این حوزه و حوادث و سوانح طبیعی ارایه نکرده‌‌‌اید. از طرف دیگر، برای حاشیه‌‌نشینی‌‌‌ها هیچ برنامه‌‌ای اعلام نکردید. برنامه شما برای کسب جایگاه برتر در تعاملات فنی و بین‌‌‌المللی چیست؟ آیا شما آمایش سرزمینی را مطالعه کرده‌‌اید؟ کل دنیا به سمت برون‌‌سپاری و واگذاری امور به بخش خصوصی حرکت می‌‌کند اما در برنامه شما به اصل ۴۴ هیچ اشاره‌‌ای نشده است؛ فقط در رشته جذب سرمایه‌‌گذار بود برای پروژه‌‌ها.

فیضی به برنامه ششم توسعه اشاره و تصریح کرد: مقرر شده تا پایان برنامه ششم، بودجه کشور از نفت قطع شود اما شما هیچ برنامه‌‌ای نداده‌اید. درباره کاهش سالانه پنج درصد تلفات انرژی هم برنامه ارائه نداده‌‌اید. شما هیچ شناختی از سازندگان تجهیزات ریلی در کشور ندارید. ضمن آنکه برنامه‌‌‌ای برای استفاده روال برای رویکرد جنسیتی ارایه نداده‌‌اید.

وی با اشاره به بررسی مدارک تحصیلی اسلامی خاطرنشان کرد: شما سال ۱۳۶۰ مهندسی ساختمانی گرفته‌‌اید و یک دوره نیز MBA را گذرانده‌‌اید هرچند که خودتان می‌‌دانید مدرک آن را نگرفته‌‌اید. البته هم اگر گرفته بودید هیچ ارزشی ندارد اما سوال اینجاست که با این سوابق تحصیلی چگونه در دانشگاه، استاد دوره دکترا است شما چطور می‌‌‌توانید تز دکتری را مورد بررسی و تایید قرار دهید.

عضو فراکسیون امید مجلس افزود: شما مجری و متولی برنامه هواپیماهای ایران ۱۴۰ بودید. تا الان سه فروند از این هواپیما سقوط کرده و نمی‌‌دانیم آیا بقیه آنها پرواز می‌‌کنند یا کنج آشیانه خاک می‌‌خورند. لطفا در این مورد شفاف‌‌سازی کنید که این سرمایه‌‌گذاری ۲۰۰ میلیون دلاری چه شده است.

فیضی اضافه کرد: در چند روز اخیر در فضای مجزای از شما نقل و قول‌‌هایی زده شده که حرف یک نماینده را از یک گوش شنید و از گوش دیگر رد کرد. لطفا در این خصوص به طول شفاف توضیح دهید.

اسلامی، آقازاده نیست/ وزیر پیشنهادی اعتقادی به ورود اتوبوسی مدیران ندارد

اسلامی، آقازاده نیست/ وزیر پیشنهادی اعتقادی به ورود اتوبوسی مدیران ندارد

محمدرضا رضایی کوچی در صحن علنی مجلس در موافقت با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی، با بیان اینکه امروز درباره وزارتخانه‌ای تصمیم می‌گیریم که در اقتصاد، توسعه و رشد و آبادانی بسیار موثر است، گفت: این وزارتخانه ۱۷ معاون دارد که هر یک از معاونان به اندازه یک وزیر می‌توانند فعال باشند و در تصمیم‌گیری‌ها موثر عمل کنند.

وی افزود: مسئولیت سنگینی در شقوق مختلف حمل و نقل از جمله ریلی، هوایی، جاده‌ای و دریایی، در بخش راه‌های روستایی و در بخش مسکن برعهده وزارت راه و شهرسازی است که وزیر مربوطه باید دانش و تخصص اداره تمام این بخش‌ها را داشته باشد

رئیس کمیسیون عمران مجلس با تاکید بر اینکه اسلامی نیروی انقلابی است و نشان داده در بخش‌های مختلف توانسته موفق عمل کند، اظهار داشت: آقای اسلامی، آقازاده نیست و وابسته به جریان سیاسی نبوده که بخواهد بر این اساس وارد دستگاه اجرایی شود. وی کار خود را از کارشناسی شروع کرده و امروز بر اساس توانمندی‌هایش برای پست وزارت راه و شهرسازی معرفی شده است.

رضایی کوچی ادامه داد: برای اداره چنین وزارتخانه عریض و طویلی نیاز به دانش، توانایی و تعهد است که آقای اسلامی فوق لیسانس راه و ساختمان را از معتبرترین دانشگاه جهان کسب کرده است و توانایی پذیرش این مسئولیت سنگین را دارد.

وی با بیان اینکه آقای اسلامی بیگانه با وزارت و راه و شهرسازی نیست و حوزه‌های مختلف آن را می‌شناسد، تصریح کرد: ایشان پیش از این هم در بخش‌های مختلف وزارت دفاع، بنیاد مستضعفان و استانداری مازندران و... مشغول به کار بوده است و این نشان می‌دهد که پرونده خوبی در این حوزه دارد.

نماینده مردم جهرم اضافه کرد: در ابتدا چهار جلسه با حضور ایشان در کمیسیون عمران برگزار کردیم و نمایندگان مجلس مطالبات مردمی را مطرح کردند که بر اساس تکالیف برنامه ششم بود. آقای اسلامی اشراف کامل در برنامه‌های بالادستی دارد و به همین دلیل توانست مورد اعتماد اکثریت اعضای کمیسیون عمران قرار بگیرد. اسلامی را به عنوان فردی که اهل تعامل است، می‌شناسیم که نظرات تخصصی نمایندگان مجلس را می‌پذیرد و تعامل خوبی با مجلس دارد.

رضایی کوچی با بیان اینکه شایسته‌سالاری در این وزارتخانه عریض و طویل باید در دستورکار قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: آقای اسلامی اعتقادی به ورود مدیران به صورت اتوبوسی ندارد و معتقد است نباید خارج از دستگاه مدیر وارد کنیم و ملاک انتخاب مدیران شایسته‌سالاری خواهد بود.

وی با بیان اینکه ما امروز دغدغه مسکن را داریم، ابراز داشت: در حال حاضر با کمبود ۴.۵ میلیون واحد مسکونی مواجه هستیم و ۲۰ میلیون نفر در بافت‌های آسیب‌پذیر زندگی می‌کنند. در حالی که باید در سال یک میلیون واحد مسکونی ساخته شود، این رقم ۴۰۰ هزار واحد است که نیازهای جدید بر روی نیازهای گذشته انباشت خواهد شد. آقای اسلامی با شناخت این مشکلات بحث تولید مسکن را در اولویت‌ برنامه‌های خود قرار داده است.

رئیس کمیسیون عمران با بیان اینکه در حال حاضر ۵۰۰ هزار میلیارد تومان پروژه نیمه‌‌تمام در کشور وجود دارد،‌ عنوان کرد: دو میلیون و ۷۰۰ هزار تخت در قانون بودجه تعریف شده که جزو پروژه‌های نیمه‌‌‌تمام هستند و به طور قطع، ایده آقای اسلامی مبنی بر استفاده از فاینانس داخلی و تقویت بخش خصوصی می‌تواند در اجرای این پروژه‌ها موثر باشد.

وی با باین اینکه در حال حاضر ۵۰۰ هزار مهندس عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان هستند که باید تعامل سازنده‌ای بین وزارت راه و شهرسازی با این سازمان برقرار شود تا مشکلات مربوط به مهندسان رفع شود، یادآور شد: امیدواریم با توجه به شایستگی‌ها و تعهدی که آقای اسلامی دارد، مجلس با رای بالا از ایشان حمایت کند تا وزیر راه و شهرسازی بتواند مشکلات مربوط به این وزارتخانه را حل کند.

صحبت‌های اسلامی ما را یاد مدیران سابق می‌اندازد/ وزیر پیشنهادی اعتقادی به همکاری با نمایندگان ندارد

صحبت‌های اسلامی ما را یاد مدیران سابق می‌اندازد/ وزیر پیشنهادی اعتقادی به همکاری با نمایندگان ندارد
علی نجفی خوشرودی در مخالفت با محمد اسلامی که به عنوان وزیر راه و شهرسازی معرفی شده است، در صحن علنی مجلس گفت:‌ من از جمله نمایندگانی بودم که در بدو معرفی ایشان به عنوان استاندار مازندران از او استقبال کردم و نکاتی که عرض می‌کنم در تعامل با ایشان در این منصب و مناصب قبلی ایشان است. بنده درباره رویکرد و عملکرد و برنامه وزیر پیشنهادی صحبت می‌کنم.

وی تصریح کرد: رویکرد آقای اسلامی غیرواقعی است و متاثر از محیط غیرواقعی است و ایشان اعتقادی به همکاری با نمایندگان ندارد و کلیپی از ایشان در گفت‌و‌گوی تلویزیون به شما نشان می‌دهم که این صحبت‌ها ما را یاد مدیران سابق می‌اندازد. شما با کدام شاخصه ابراز کردید که در یک سال در استانداری به اندازه ۱۵ سال کار کرده‌اید؟ شما اظهار داشتید مشکل راه‌های روستایی را ۱۰۰ درصد حل خواهید کرد، با کدام برنامه و منابع این کار را انجام خواهید داد؟

این عضو کمیسیون امنیت ملی اظهار کرد: ضعف در مدیریت منابع انسانی از دیگر رویکردهای ایشان است و با روشی ناپایدار در استانداردی مازندران کار کردند و فضای ناامنی را در این استانداری و برای مدیران به وجود آوردند. اگر اینگونه رویکردها به بدنه وزارت راه پمپاژ شود چه کسی جوابگو خواهد بود؟

نجفی پس از اینکه کلیپ مورد نظر را در صحن مجلس به نمایش گذاشت، گفت: پ از آقای اسلامی می‌خواهم که اصل ۸۴ و ۸۶ قانون اساسی را یک بار دیگر مرور کند.

وی با اشاره به عملکرد محمد اسلامی یادآور شد: شما سه دهه در حوزه فنی مهندسی کار کردید و میلیاردها تومان پول این مملکت در شرکت هواپیمایی هزینه شد. از شما مردم می‌پرسم آیا یک عدد از این هواپیماهای شاهین شهر که قرار بود تولید شود در آسمان ایران پرواز می‌کند؟

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی ابراز داشت: در استانداری مازندران آیا جز کلی‌گویی چیزی داشته‌اید؟ برای پسماند و گردشگری و دامپروری و کشاورزی استان چه کردید؟ شما یک روز سابقه کار در حوزه راه و شهرسازی ندارید. شما در عملکرد و مسئولیت‌های قبلی هیچ دستاوردی نداشتید. چگونه در کمتر از دو ساعت انتخاب شدید و برنامه نوشتید؟

وی با بیان اینکه این وزارتخانه ۲۲ زیر مجموعه دارد، گفت: نسخه اصلاحی داد‌‌ه‌اید. در برنامه قبلی ۷۰ درصد از برنامه‌های شما با اسناد بالا دستی مطابقت وجود نداشت. رئیس‌جمهور گفت ما در بخش مسکن بدهکاریم. آیا شما با این برنامه می‌خواهید این مشکل را حل کنید؟ شما برنامه نوشتید و برنامه شعاری به مجلس دادید. شما مهندس هستید باید با عدد و رقم با مردم صحبت کنید.

سوابق تقدیر رهبری از اسلامی بیانگر توانمندی بالای وی است

سوابق تقدیر رهبری از اسلامی بیانگر توانمندی بالای وی است/ اسلامی قول داده مشکلات مسکن مهر را حل کند

محمدعلی پورمختار نماینده مردم کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی که به عنوان موافق وزیر راه و شهرسازی سخن می‌گفت، اظهار داشت: بنده با اعلام موافقت از وزارت آقای اسلامی اعتقاد دارم در این شرایط حساس که دشمن خونین ما آمریکا برای اعمال تحریم‌های بیشتر آماده می‌شود، ما هم باید آماده باشیم تا تمام توطئه‌ها را برطرف کنیم.

وی افزود: خواهش می‌کنم با ملاحظه شرایط این چهار نفر با رای مثبت به دولت کمک کنیم.

پورمختار در ادامه گفت: بنده سه نکته را عرض می‌کنم. نکته اول اینکه مجلس با هیچ کسی عقد اخوت نبسته بر اساس برنامه‌هایی که وزرای پیشنهادی ارائه می‌دهند مجلس نظارت و در مواقع لزوم استیضاح می‌کند.

وی افزود: مبارزه با فساد باید در دستور کار باشد استفاده از نیروهای متعهد، متدین و قوی باید در نظر گرفته شود.

این نماینده مجلس در ادامه تصریح کرد: در رابطه با آقای اسلامی باید بگویم که ایشان نیروی شاخص انقلاب و مدیر جهادی هستند. 36 سال سابقه در حوزه‌های مختلف و 26 سال مسئولیت در حوزه کلان داشته و از حوزه راه شناخت کافی دارد و نگاه حزبی و جناحی ندارد. ایشان بر حوزه راه و حمل و نقل آگاهی و تسلط کامل دارد.

وی بیان کرد: سوابق و تقدیرهایی که از سوی رهبری و وزرا از او شده نشان‌دهنده این است که توانمندی بالایی دارد و از طرفی عدالت‌محوری در عرصه راه‌های روستایی را در برنامه دارد. اصلاح فرآیندها بحث جدی ما است ما معتقدیم بدون اینکه وزیر را ببینیم باید کارها انجام شود.

پورمختار با اشاره به اینکه تحقیقات و نوآوری یکی از اهداف آقای اسلامی است، ابراز امیدواری کرد که در حوزه مسکن و راه این مهم اجرا شود ضمن اینکه از نقش مردم در مدیریت کلان بهره گرفته شود.

وی با بیان اینکه بحث مسکن در برنامه ایشان دیده شده است، افزود: توجه به مسکن مهر را که نیاز بسیاری از نیازمندان است، ما از او خواسته‌ایم و ایشان نیز قول داده‌اند که مساله را حل کنند چرا که معتقدیم مسکن مهر، مسکن مزحرفی نیست مسکن نیازمندان است.

این نماینده مجلس همچنین گفت: مشکلات حمل و نقل در دستور کار ایشان است همچنین سوابق ایشان در هواپیمایی و در وزارت راه نشان از توانمندی ایشان دارد.

وی گفت: اسلامی استاندار فعالی بوده در حوزه پدافند غیرعامل که ما بسیار به آن نیازمندیم هم فعال بوده است. امیدواریم که توجه به نظام مهندسی ساختمان هم مدنظر قرار گیرد.

پورمختار ادامه داد: توجه به بافت‌های فرسوده که یک آسیب جدی حتی در تهران و روستاها است ایشان قول اجرایی داده‌اند، توجه به ریل هم که یک روش مهم حمل و نقلی است، در برنامه‌های او مشاهده می‌شود.

وی تاکید کرد: امیدواریم با توجه به سابقه خوب مدیریت جهادی و همچنین توجه به راه روستایی که در همه استان‌ها نیازمند آن هستیم، مشکلات این بخش حل شود.

پورمختار یادآور شد: وی مدیری با سابقه مدیریت قوی، جهادی و شبانه‌روزی است و امیدواریم با رای بالا کمک کنیم به حوزه راه و مسکن یاری رسانده شود. همچنین امیدواریم که رئیس جمهور پای کار باشند و در این صورت همه وزرا در انجام وظیفه موفق خواهند بود.

برای خانه‌های خالی و بی‌خانه‌ها چه فکری دارید؟/ در برنامه شما به توسعه شهری پرداخته نشده است

برای خانه‌های خالی و بی‌خانه‌ها چه فکری دارید؟/ در برنامه شما به توسعه شهری پرداخته نشده است

سهراب گیلانی در مخالفت با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی گفت: از رییس‌جمهور برای معرفی وزرای پیشنهادی تشکر دارم؛ آنچه که موافقت یا مخالفت می‌کنیم برای تحقق چشم‌انداز کشورمان ایران است. رفع محرومیت‌ها و فقر یک جهاد الهی است و مردم ایران از فشارهای متنوع و تحریم‌ها معترض و ناراحت هستند و منتظرند دولت محترم که فرماندهی را به عهده دارند فکر و چاره‌ای بنیادین برای آنها داشته باشد. امیدواریم این تغییرات در دولت این امید را افزون کند.

وی با طرح این سوال که چرا برخی وزرا استعفا دادند و برخی استیضاح شدند، ادامه داد: این موارد برای تحول و مقابله با بحران جدید است و بدیهی است در این مسیر وزرایی می‌توانند پیش برنده باشند که دارای روحیه مردمی، مومن و ظرفیت ساز باشند. وزارت راه و شهرسازی حوزه وسیعی دارد که دولت محترم چندی پیش پیشنهاد تشکیل دو وزارت‌خانه را در همین چهارچوب داد. بنده به عنوان مخالف ثبت‌نام کردم و می‌خواهم مواردم را بصورت سوال مطرح کنم؛ از وزیر پیشنهادی می‌خواهم پاسخ این‌ها را بدهند.

وی افزود: در بحث مسکن مشکلات جدی وجود دارد؛ برای ساماندهی مسکن برنامه‌ای دیده نشده است. برای خانه‌های خالی و بی‌خانه‌ها چه فکری دارید؟ برای تعاونی مسکن‌های نیمه تمام و چالش‌های اجتماعی چه خواهید کرد؟ گرانی بیش از ۴۰ درصدی مسکن را چگونه ساماندهی می‌کنید؟ مسکن تاثیر فرهنگی و اجتماعی دارد؛ برای حاشیه‌نشین‌های فقیر چه فکری دارید؟‌

نماینده شوشتر و گتوند گفت: برای موضوع رسیدگی به خط ریلی، فرسودگی آن و توسعه آن چه فکری دارید؟ برای پرداخت به پیمانکاران چه برنامه‌ای دارید؟ گرانی ناشی از تحریم موجب گرانتر شدن پروژه‌ها شده است و این پروژه‌ها به دلیل عدم تامین اعتبار متوقف شده‌اند؛ برای پروژه‌های قطعی چه برنامه‌ای دارید؟ آیا با تامین بودجه می‌توانید پروژه‌های جدید را شروع کنید؟ برای شهرسازی اسلامی و ایرانی و طرح‌های جامع شهری برنامه‌ای مطرح نکردید.

گیلانی ادامه داد: توسعه شهری امری اجتناب‌ناپذیر است و حرف اول را برای زیباسازی شهرها دارد اما در برنامه شما به آن پرداخته نشده است. همچنین مدیریت‌های قبلی در این وزارت‌خانه هزاران میلیارد بدهی انباشته شده داشته‌اند و پروژه‌های نیمه تمام به کار گذاشته‌اند، تحریم‌ها هم اضافه شده است؛ چه تحول مدیریتی را برای برطرف کردن این مشکلات دارید و چگونه می‌توانید چشم انداز ۱۳۰۴ را در شرایط بحران جبران کنید؟ این ارثی است که امروز به دست شما رسیده است.

این نماینده مجلس در ادامه سوالات خود گفت: چه برنامه‌ای برای ناوگان مسافربری با بیش از ۸۳ هزار اتوبوس با عمر متوسط دارید؟ چه برنامه‌ای برای حمل و نقل کالا که بیش ۳۶۵ هزار کامیون با متوسط سن ۱۷ ساله دارد، دارید؟ این از مهمترین مسائلی است که بصورت سوال خدمت شما عرض کردم و امیدوارم با شفافیت کامل برنامه های خود را بفرمایید.

از سوال هیچ نهاد و نماینده‌ای عبور نخواهم کرد/ فرصت‌های برابری را در اختیار زنان و مردان قرار می‌دهم

از سوال هیچ نهاد و نماینده‌ای عبور نخواهم کرد/ فرصت‌های برابری را در اختیار زنان و مردان قرار می‌دهم
محمد شریعتمداری وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دفاع از برنامه‌های خود گفت: شما اکنون می‌خواهید در مورد وزارتخانه‌ای تصمیم بگیرید که اجتماعی‌ترین نهاد کشور است و در عین حال یک نهاد بسیار مهم اقتصادی است. نیمی از جمعیت کشور ما از اعضای اصلی صندوق‌های بازنشستگی و تامین اجتماعی در حوزه ماموریت وزارت کار هستند. رسیدگی به امور کارگران به عنوان قشر مولدی که تمام هم و غمش تولید و تلاش است رسیدگی به کسانی که به استضعاف کشیده شده‌اند زنان، معلولان، فقرا و قربانیان آسیب‌های اجتماعی باعث شده که این وزارتخانه در حوزه مسائل اجتماعی دارای وظایف سنگینی باشد. تصمیم در مورد این وزارتخانه در واقع تصمیم در مورد بخشی از اقتصاد یعنی اقتصاد تعاون است که مورد غفلت واقع شده است.

وی در ادامه گفت: تعاون یک فرهنگ در جامعه اقتصادی کشور است و بخشی از نظام اقتصادی کشور ما بر مبنای قانون اساسی است که اگر مورد اهتمام واقع شود، بخشی از مشکلات امروز کشور را راهکار خواهد بود.

وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: تصمیم در مورد این وزارتخانه تصمیم در مورد نهادی است که ودیعه تمام بیمه‌شوندگان در آن قرار دارد. این نهاد امروز به عنوان یک پیشگام می‌تواند در اقتصاد کشور عمل کنند.

شریعتمداری تصریح کرد: من باید از وزارت صمت به وزارت کار پلی بزنم و برای این مساله لازم می‌دانم که نکاتی را بگویم من چندین بار از مجلس رای اعتماد گرفتم من سوال، تحقیق، تفحص، استیضاح، بازدید دوره‌ای را مهم می‌دانم و به آن احترام می‌گذارم من اینها را به عنوان مظاهر شکوه و مردمسالاری نظام جمهوری اسلامی ایران می‌دانم و از سوال هیچ نهاد و نماینده‌ای عبور نخواهم کرد.

وزیر پیشنهادی کار در خصوص جلسه‌ای که حدود یک ماه پیش قرار بود در مجلس برای آن حاضر شود اما نیامده بود، اظهار داشت: اگر در آن جلسه حاضر نشدم به خاطر سفری بود که شب قبل آن به ناحیه‌ای سیل‌زده در استان مازندران داشتم. در سفر وقتی از جلسه اطلاع یافتم بلافاصله با هیئت رئیسه مجلس تماس گرفتم در آن زمان آقای لاریجانی در سفر بودند و با آقای مطهری در این خصوص صحبت کردم. آقای مطهری بر اساس مشورت با آقای لاریجانی در پاسخ به آمادگی من برای حضور در جلسه گفت ما قرار است درباره تغییراتی تصمیم بگیریم که شما با کمیسیون مربوطه صحبت کنید تا سوالات مربوط به استیضاح آقای آخوندی و شریعتمداری را مدیریت کنند و من قرار است این را به هیئت رئیسه کمیسیون صنایع منعکس کنم. من متقاعد نشدم و مجددا با آقای امیری تماس گرفتم آقای امیری هم همین مطالب را از آقای مطهری پاسخ شنیدند با آقای پزشکیان نیز تلفنی صحبت کردم و همین جواب‌ها را شنیدم.

شریعتمداری در ادامه افزود: از همه کسانی که در اینجا به عنوان مخالف حاضر شدند و از سوابق من گفتند، تشکر می‌کنم. مطالب بسیار کارشناسانه و ارزشمندی در بین آنها بود البته برخی از مطالب مطروحه در حیطه وظایف من نبود و به حیطه سابق وزارت کار برمی‌گردد. از آقای شهاب نادری می‌خواهم تا مستندات‌شان را به من بدهند تا من به مسائل و پرسش‌های ایشان پاسخی درخور در آینده بدهم من خودم به عنوان یک ایرانی وقتی می‌شنوم پستی در این وزارتخانه خرید و فروش می‌شود، تنم به لرزه می‌افتد بنابراین آقای نادری اطمینان داشته باشد که اگر یک مورد از مسائلی که ایشان گفتند واقعیت داشته باشد، من حتما رسیدگی خواهم کرد و به دستگاه قضا در این زمینه رجوع خواهم نمود.

وی افزود: من همیشه اهل برنامه‌ریزی بودم اما باید این را لحاظ کرد که ما در دوران شروع دولت دوازدهم نیستیم. ما قوانین بالادستی داریم مثل سیاست‌های کلی نظام که به تصویب مقام معظم رهبری رسیده است و به وزارت کار ابلاغ شده است. علاوه بر آن نمایندگان ملجس در یک کار متراکمی قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه را تصویب و ابلاغ کردند این قانون هم یک سند بالادستی است. رئیس‌جمهور نیز برنامه گام دوم را ابلاغ کرده‌اند ۲۴ میلیون مردم به این برنامه رای دادند علاوه بر آن رئیس‌جمهور در حین ابلاغ خود به آقای علی ربیعی وزیر سابق کار نکات لازم را در ۱۶ بند به ایشان اعلام کردند و در قالب آن برنامه‌ای به نمایندگان مجلس ابلاغ شده است لذا ما در آغاز کار نیستیم برنامه موجود را گرفتیم بر پایه تغییرات در فضای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی اخیر کشور آنها را تغییر دادیم قطعا بخشی از این تغییرات در این برنامه‌های کنونی به خاطر تغییرات در فضاهای یاد شده است.

وی تاکید کرد: ما به اصل ۲۹ قانون اساسی پایبند هستیم اصلی که تاکید دارد برخورداری از تامین اجتماعی فراگیر آن یک راهبرد برای تحقق عدالت اجتماعی است از نظام تامین اجتماعی باید صیانت شود و این حمایت باید با حمایت خود دولت همراه باشد. به علاوه ما یک منشوری را تهیه کردیم تحت عنوان منشور ارائه خدمات جدید در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی. قطعا در اجزای این وزارتخانه این منشور به کار گرفته خواهد شد. اولین اصلی که در این منشور به آن اشاره شده اصل شفافیت و مبارزه با فساد در همه شئون این وزارتخانه است.

محمد شریعتمداری با بیان اینکه تمام اعضای هیات مدیره زیر مجموعه‌هایی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را به صورت اینترنتی روی وب سایت خودمان معرفی می‌کنیم، گفت: خواهان ایجاد شفافیت هستیم این گونه است که می‌توانیم با فساد برخورد کنیم مفهوم حکمرانی خوب این است.

وی افزود: همزمان باید الکترونیکی کردن موفقیت‌ها را مورد توجه قرار دهیم در وزارت صنعت، معدن تجارت هم تمام معاملات با سیستم الکترونیکی ثبت شده است در راستای عمل به سیاست‌های شفاف‌سازی، سامانه جامع تجارت را در وزارت صنعت و معدن تجارت راه‌اندازی کردیم و توانستیم به لطف الهی خدماتی انجام دهیم که به زودی نمایشگاهی از آن افتتاح می‌شود نمایندگان مجلس می‌توانند خدماتی را که ارائه کردیم ببینند. آقای رحمانی هم به عنوان وزیر پیشنهادی صنعت، معدن تجارت این اقدامات را تایید می‌کند.

شریعتمداری ادامه داد: اگر درون یک دستگاه اجرایی فساد اتفاق می‌افتد باید با آن فساد برخورد کنیم ما باید رویکرد رشدی در قبال شفاف‌سازی اجراییات خود داشته باشیم چراکه از ما انتظار دارند که با فساد برخورد کنیم.

شریعتمداری با اشاره به مواردی که در خصوص ثبت سفارش واردات خودرو به صورت غیر قانونی گزارش شده بود، گفت: چند وقت پیش شنیدیم که عده‌ای به صورت غیرقانونی وب سایت ثبت واردات خودرو را دستکاری کردند من بلافاصله اطلاع یافتم، حراست مجموعه را مامور تحقیق کردم برای ما پس از بررسی تاریخ‌هایی که سفارش ثبت شده و تاریخی که واردات خودرو به صورت کلی توسط وزیر وقت ممنوع شده بود مشخص شد تخلفاتی انجام شده است. از ۱۰ هزار آیتم ثبت سفارش در ۶۴۸۱ مورد دسترسی‌های غیر مجاز صورت گرفته است اولین کسی بودم که با این تخلف برخورد کردم و آن را گزارش دادم اما آن را علنی نکردم چرا که مقام معظم رهبری گفته است ای کاش که کمتر می‌گفتیم و بیشتر عمل می‌کردیم.

وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ارکان سازمان های استانی وزارت صنعت و معدن و تجارت را که درگیر فساد بودند برکنار کردند گفت: من ان را انعکاس ندادم چرا که اعتقاد داشتم باید بیشتر عمل کرد تا حرف زد.

شریعتمداری با بیان اینکه اصل شایسته‌سالاری برای انتخاب مدیران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بکار می‌گیرم، گفت: ترتیباتی در این خصوص اتخاذ کرده‌ایم ضمن این‌که نگاه من این است که باید فرصت‌های برابری را در این وزارتخانه در اختیار زنان و مردان قرار دهیم تا تبعیضی در این زمینه وجود نداشته باشد. به هر صورت من می‌خواهم شایستگان بر صندلی‌های مدیریت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بنشینند چراکه این وزارتخانه با حق الناس سرکار دارد.

شریعتمداری افزود: چیزی که باید مورد توجه ما باشد موضوع قومی‌گزینی مدیران است طبیعتا در استان هرمزگان شایستگانی وجود دارند که باید به انتصاب آنها توجه داشت نه اینکه سراغ مدیرانی برویم که از تهران و استان‌های دیگر به هرمزگان می‌روند من این سیاست را در ۱۲ واحد استانی وزارت کار اعمال می‌کنم در ضمنا سن مدیریت در مجموعه ما باید ۱۰ سال کاهش یابد که این کار کاملا عملیاتی می‌شود.

وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه انتقالش از وزارت صنعت، معدن و تجارت به وزارت کار رای رییس‌جمهوری بوده است، گفت: نظر من ادامه فعالیت در آن وزارتخانه بوده است اما به هر حال رییس‌جمهوری تشخیص دادند که من به اینجا منتقل شوم.

شریعتمداری با بیان اینکه نمایندگان از این تشخیص برخوردار هستند که چه کسی صلاحیت حضور در چه وزارتخانه‌ای را دارد، گفت: از اینکه در وزارت کار با رای نمایندگان حضور خواهم یافت استفاده می‌کنم و رای آنها را به خود جلب می‌کنم حالا چه آنها که مخالف من هستند و چه موافق من فرقی ندارد من خود را ملزم به پاسخگویی به هر دو گروه می‌دانم چرا که ما هم رای موافقان را می‌خواهیم و هم رای مخالفان .

شریعمتداری با بیان اینکه اصل حاکم بر وزارت کار سه جانبه‌گرایی است، گفت: باید در همه امور به سه جانبه‌گرایی باز گردیم چرا که قانون این را از ما خواسته است دراین راستا تلاش می‌کنم که اعضای هیات امنا سازمان تامین اجتماعی را برابر کنیم یعنی به اعضای سه عضو از گروه کارگری ، سه عضو از گروه کارفرمایی و سه عضو از دولت وجود داشته باشد نه اینکه سهم دولت بیشتر از دو گروه دیگر باشد این کار را در شورای عالی تامین اجتماعی و هیات امنا دنبال کنیم این گونه بازدهی سرمایه بالا می‌رود و دارایی‌ها به صاحبان کار می‌رسد .

وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه باید نظام بنگاهداری در وزارت کار برکنده شود، گفت: من مقاومت‌هایی که در مقابل برافتادن بنگا‌هداری می‌شود را می‌دانم اما باید مدیریت را از مدیرانی که بنگاه‌ها را در اختیار دارند بگیریم و به سازمان‌های بیرونی بدهیم در این راستا می‌توانیم از کمک سازمان خصوصی‌سازی بهره بگیریم.

شریعتمداری با بیان اینکه پیش‌بینی پرداخت مطالبات سازمان تامین اجتماعی در قالب تهاتر بدهی اقدامی موثر در این مقطع از بحران پیش روی سازمان تامین اجتماعی است، گفت: سازمان تامین اجتماعی بین ۱۳۰ تا ۱۸۰ هزار میلیارد تومان مطالبات دارد از همین رو از آقای لاریجانی تشکر می‌کنم که قانونی را در مجلس وضع کردند که بر مبنای آن ۵۰ هزار میلیارد تومان از مطالبات سازمان تامین اجتماعی در قالب تهاتر اموال پرداخت می‌شود این گونه قدرت عملیاتی سازمان تامین اجتماعی به میزان ۳۰ درصد جبران می‌شود.

وی در پایان با اشاره به انتقاداتی که از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دربحث اشتغالزایی وجود دارد، گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مسئول هماهنگی‌های سیاست بالادستی در حوزه اشتغال است من با توجه به میانبرهایی که در راستای سیاست‌های رشد ۸ درصد وجود دارد به بحث اشتغال ورود می‌کنم البته اگر میانبرهای که تعریف کردیم جواب ندهد سراغ میانبرهای دیگر می‌رویم .

پاکدستی شریعتمداری بر همگان مشهود است

پاکدستی شریعتمداری بر همگان مشهود است
عبدالحمید خدری نماینده بوشهر در موافقت با شریعتمداری به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: آقای شریعتمداری برخلاف گفته برخی نمایندگان براساس قانون فعالیت کرده است. وی براساس مبادی قانونی به وزارت کار خواهد آمد و این نشان ضعف در وزارت صنعت نیست.

وی با بیان اینکه امروز تکلیف ما نمایندگان کاری سخت و سنگین است و نمایندگان باید سکاندار چند وزارتخانه را تعیین کنند، گفت: آنچه می‌تواند مبنای انتخاب ما باشد تخصص است که آقای شریعتمداری هم از نظر مخالفان و هم از نظر موافقان از آن برخوردار است.

نماینده بوشهر با تاکید بر اینکه برنامه آقای شریعتمداری ابعاد گوناگونی دارد و در بخش‌های زیادی به آن پرداخته شده است، یادآور شد: توجه به وضعیت معیشت مردم، تاکید بر اهداف راهبردی در حوزه‌های اجتماعی و رفاهی از جمله اهداف وی است.

وی ادامه داد: آنچه که باعث موفقیت یک وزیر می‌شود قدرت تعامل و همگرایی با سایر نهادها است و این شاخص بارز در وجود آقای شریعتمداری دارد. بدون شک ما به عنوان مدیران کمبودها و ضعف‌هایی داریم و نباید به این کمبودها پیش از حد دامن زده شود.

خدری عنوان کرد: ۵ سال عضویت در شورای عالی کار و عضویت در هیات امناء سازمان تامین اجتماعی از نکات مثبت شریعتمداری است که نشان می‌دهد ایشان با مشکلات جامعه و وزارت کار آشنا است. لازم می‌دانم برای رفع دغدغه همکاران و مردم به ثبت سفارش خودرو و اشکالاتی که در آن وجود داشت اشاره کنم که با مدیریت آقای شریعتمداری در وزارت صنعت برطرف شد و این نشان از شفافیت وزارت متبوع ایشان بود.

نماینده بوشهر خاطرنشان کرد: عدم محافظه‌کاری در برخورد با مفسدان و متخلفان در وزارت صنعت از ویژگی‌های مثبت آقای شریعتمداری بود که قابل تحسین است. پاکدستی آقای شریعتمداری بر همگان مشهود است و این موضوع هم در مخالفان و هم در موافقات مشترک است. ما از آقای شریعتمداری انتظار داریم تا به وضعیت معیشت مردم و قشر محروم کارگر توجه ویژه‌ای داشته باشد. امیدوارم وزیر جدید به وضعیت زنان بیش از گذشته توجه داشته باشد.

کاش در برنامه‌هایتان می‌گفتید اجازه صدور بخشنامه‌های خلق الساعه را نمی‌دهید

کاش در برنامه‌هایتان می‌گفتید اجازه صدور بخشنامه‌های خلق الساعه را نمی‌دهید

شهاب نادری نماینده مردم پاوه در صحن علنی مجلس به عنوان نماینده مخالف وزیر پیشنهادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: از اینکه آقای شریعتمداری دوباره بار مسئولیت را بر شانه گرفته است، سپاسگذارم اما از آنجایی که روستایی هستم و نفس پاک و راستی دارم باید نظراتی را درباره ایشان بازگو کنم.

وی ادامه داد: سوال من از آقای روحانی این است که چرا با وجود این جمعیت نخبه نتوانسته شعار و وعده خود به جمعیت ۶۵ درصدی جوان کشور عمل کند و یک فرد دیگری را برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درنظر بگیرد.

نادری ادامه داد: آقای روحانی زندگینامه آقای شریعتمداری را مطالعه کرده است؟ در زندگینامه آقای شریعتمداری آمده است که وی در سال ۵۹ در سن ۲۰ سالگی عضو کمیته انقلاب بوده و در ۲۱ سالگی جایگزین بسیاری از وزرا انتخاب شده در حالی که مدرک وی دیپلم بوده است. حال سوال ما این است که آقای روحانی چرا نتوانستید به جوانان کشور اعتماد کنید.

نماینده مردم پاوه ادامه داد: در رزومه آقای شریعتمداری آمده که ایشان یک سیاستمدار است حال آنکه یک سیاستمدار می‌تواند وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی را با مدرک مدیریت بازرگانی اداره کند؟

وی با بیان اینکه اگر آقای شریعتمداری برای وزارت صنعت، معدن و تجارت مدیر ناکارآمدی بود چرا باید برای وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی انتخاب شود، گفت: پرونده استیضاح شریعتمداری هنوز مفتوح است و ایشان در جلسات کمیسیون‌ها برای بررسی استیضاح شرکت نکرده‌اند آیا قانون‌گذار می‌تواند به چنین فردی اعتماد کند.

نادری تاکید کرد: با وجود مخالفتم با حضور آقای شریعتمداری در کابینه حسب رعایت اخلاق باید بگویم ایشان فردی بود که توانست فساد را در این وزارتخانه کشف کند اما آیا توانست با تمام حلقه‌های فساد برخورد داشته باشد.

وی ادامه داد: به طور قطع مردم این انتخاب مجلس را نمی‌پذیرند و کسی که نتوانسته در وزارت صمت، موفق باشد در وزارت کار هم نمی‌تواند عملکرد موفقی داشته باشد.

نادری با اشاره به محورهای استیضاح شریعتمداری در دوره وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت:‌ عدم کنترل بازار و افزایش قیمت‌ها در عین حال احتکار کالا، عدم تامین قطعات و مواد اولیه، فساد و رانت در تخصیص ارز دولتی تنها گوشه‌ای از محورهای استیضاح آقای شریعتمداری در وزارت صمت بوده است. حال اینکه چگونه مجلس می‌تواند به این شخص رای مثبت دهد ما از آقای روحانی انتظار داشتیم فرد دیگری را برای وزارت کار معرفی کند.

نماینده مردم پاوه با بیان اینکه آقای شریعتمداری جزوه ۳۳ صفحه‌ای شما را برای وزارت کار خواندم گویی می‌خواستید وزارت کار را دوباره راه‌اندازی کنید و گویی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وجود نداشته است، گفت: در صفحه ۹ جزوه شما محورهای ۲۲ گانه برای وزارت کار تعریف شده که اغلب آنها در بحث تجارت و نظام یارانه‌ای بودند اما هیچ راهکاری برای توزیع یارانه برای دهک‌های پایین ارائه نکرده‌اید این در حالی است که نمایندگان مجلس به جمعیت ۷۷ میلیون نفری که یارانه دریافت می‌کنند معترض هستند.

نادری با اشاره به وضعیت اقشار کم‌درآمد گفت: با تصمیماتی که در وزارت صمت داشتید چه‌ها بر سر همین اقشار کم‌درآمد نیاوردید. خودروخواران با اعمال گرانی‌ها قدرت خرید مردم را کاهش دادند و محصولات خود را با قیمت قبلی به مردم تحویل ندادند.

وی افزود: در جزوه خود از مبارزه با موضوعات شبهه‌ناک صحبت کردید حال آنکه باید توضیح دهید با چه موضوعات شبهه‌ناکی مبارزه کرده‌اید آیا از وضعیت ضریب جینی که مهمترین شاخص عدالت به شمار می‌رود اطلاع دارید؟ البته در این میان تحریم‌ها هم بهانه خوبی برای همه ما شده است.

نماینده مردم پاوه با بیان اینکه باید بگویید چه برنامه‌هایی برای مراقبت از شرکت‌های شستا دارید گفت: می‌دانیدکه عضویت در هیئت مدیره این شرکت‌ها چقدر مهم است و حتی قیمت عضویت در هیئت مدیره این شرکت‌ها به ۵۰ میلیارد تومان هم می‌رسد. کاش در برنامه‌های‌تان از تبدیل تشکل‌های انتصابی به تشکل‌های انتخابی حرف می‌زدید و می‌گفتید که چگونه می‌خواهید بهره‌وری سرمایه ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی شرکت های شستا را از چهار درصد به ۱۰ درصد برسانید و بودجه غیرشفاف شستا را شفاف کنید.

وی افزود: کاش می‌گفتید چگونه می‌خواهید انتصابات را به تشکل‌های کارگری بسپارید و نیروهای انسانی کارآمد را به کار بگیرید.

وی با اشاره به هلدینگ پنجگانه حمل و نقل، گردشگری، کشاورزی، دارویی، بورس ، بانک، بیمه، نفت، گاز، پتروشیمی در شستا گفت: امروز یک سوم بودجه عمومی در این صندوق‌ها هزینه می‌شود و اگر این هلدینگ‌ها را مطالعه می‌کردید باید راهکاری برای نجات صندوق‌ها ارائه می‌دادید.

نادری ادامه داد: در جلسه روز ملی صادرات دیدیم که چگونه از کاهش ارزش پول ملی کشورمان خوشحال بودید و گفتید برخی از کشورها خودخواسته ارزش پول کشورشان را کاهش می‌دهند تا صادراتشان رونق یابد اما نگفتید این کشورها از جمله ژاپن، ابتدا رفاه کامل برای مردمشان ایجاد کردند و بعد دست به چنین اقداماتی زدند.

وی تاکید کرد: کاش در برنامه‌هایتان می‌گفتید که اجازه صدور بخشنامه‌های خلق الساعه را نمی‌دهید که هر مدیرعاملی تفسیر منحصر به فردی از این بخشنامه‌ها دارند اما یاد بخشنامه‌هایی افتادم که در وزارت صمت یک شبه منتشر می‌شد و پس از استفاده رانت‌خواران از آن بخشنامه نسبت به لغو آن اقدام می‌‌کردید.

نادری ادامه داد: هر چه بیشتر برنامه‌های شما را مطالعه کردم بیشتر به اشتراک آن در برنامه‌های قبلی در وزارت صمت مواجه شدم. آقای شریعتمداری می‌دانید امروز ما با پنجره فرصت جمعیتی بی‌نظیری روبرو هستیم که اگر نتوانیم اشتغال کافی برای آن ایجاد کنیم کشور وارد سن سالمندی می‌شود که این می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

وی درباره استفاده از زنان متخصص در بخش‌های مدیریتی گفت: در بین ۱۳۶ کشور ایران جایگاه ۱۳۳ را در مشارکت زنان و سهم برابری نیروی کار دارد که بسیار ناچیز است.

نادری با تاکید بر اینکه امروز با بحران بیکاری مواجه هستیم گفت:‌ آقای شریعتمداری شما باید توضیح دهید که در وزارت صمت چه رویکرد اشتغال‌محوری داشتید که بخواهید در وزارت کار هم از این دست برنامه‌ها را به اجرا برسانید.

شریعتمداری چریکی برای جنگ اقتصادی است/ وزیر پیشنهادی تعاون خودش استارت مبارزه با فساد را زده است

شریعتمداری چریکی برای جنگ اقتصادی است/ وزیر پیشنهادی تعاون خودش استارت مبارزه با فساد را زده است
غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی عصر امروز در موافقت با وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در بررسی وزرا باید دو موضوع را مورد لحاظ قرار داد؛ یکی کارنامه و دیگری برنامه. همه می‌گویند ما در جنگ اقتصادی هستیم و همه هم این مسئله را قبول دارند. برای وضعیت صلح اقتصادی باید سرباز اقتصادی تربیت کرد ولی برای جنگ اقتصادی، باید چریک پرورش بدهیم. شریعتمداری چریکی برای جنگ اقتصادی است.

وی به سوابق مدیریتی محمد شریعتمداری اشاره کرد و اظهار داشت: دشمن تمام توان خود را گذاشته است تا با خال خیام خود مردم را در تنگنا قرار دهد ولی شریعتمداری می‌تواند براساس سوابق و کارنامه خود موفق عمل کند.

این عضو فراکسیون مستقلین ولایی ادامه داد: در حوزه تعاون و رفاه اجتماعی با چالش‌هایی روبه‌رو هستیم. بیکاری، سهم تعاون در اقتصاد کشور، پایدارسازی صندوق‌های بازنشستگی، آسیب‌های اجتماعی، شرایط رکورد تورمی که طبقات پایین اجتماعی را هدف می‌دهد، صیانت از نیروهای کار، استفاده و هم‌افزایی تشکل‌های کارگری از جمله این چالش‌ها هستند.

جعفرزاده ایمن‌‌آبادی با اشاره به سخنان یکی از نمایندگان مخالف شریعتمداری تصریح کرد: متعجب شدم یکی از دوستان ما عنوان کرد آقای شریعتمداری برای فلان بخش برنامه ندارد. ما می‌دانیم در سیاست‌های کلی نظام برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۳۶ تکلیف و در برنامه ششم توسعه ۵۹ ماده و در قانون دائمی احکام داخلی ۲۰ ماده تببین کرده‌ایم. هر کس وزیر شود باید برای این مواد و تکالیف برنامه داشته باشد. شریعتمداری برای این مسائل برنامه علمیاتی داده و حق ارائه برنامه جدید ندارد؛ نه ایشان و نه هیچ کس دیگر.

وی با اشاره به برنامه شریعتمداری برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: ما باید بگویم و بپرسیم برنامه عملیاتی ارائه شده با قوانین بالادستی تطابق دارد؟ باید بگویم آری. در راهبردها توانمندسازی نیروهای کار، ارتقای امنیت شغلی، پایدارسازی صندوق‌ها و.... آقای شریعتمداری برنامه داده است. ایشان در برنامه‌های اصلی محورها را گفته است و این برنامه در صحن مجلس میان نمایندگان پخش شده است. اشتغال، بازار کار، تنظیم روابط کار، صیانت از نیروی کار، توسعه گسترش امور فرهنگی و اجتماعی و.... از جمله برنامه‌های شریعتمداری است.

این نماینده موافق شریعتمداری افزود: در حوزه تحریم خوشحال شدیم زیرا ایشان در حوزه تحریم چه در حوزه اشتغال، چه در حوزه رفاع و چه در حوزه تعاون برنامه داده است.

جعفرزاده ایمن‌آبادی با بیان اینکه باید تکلیف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حل شود، ابراز داشت: هشت ماه است که هیات امنای سازمان تامین اجتماعی شکل نگرفته است که وزیر عضو هیات امنا و هیات مدیره آن است. سازمان تامین اجتماعی ماهی هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد را پرداخت می‌کند که معادل یک سوم بودجه است. شورای عالی دستمزد شکل نگرفته چون وزیر ندارد. من از خدمات آقای ربیعی در این حوزه تشکر و قدردانی می‌کنم و دلیل مخالفتم با اسیتضاح ایشان هم به همین خاطر بود.

وی اضافه کرد: انسجام حاکمیتی باید در زمانی که دشمن از هر کاری دریغ نمی‌کند، حفظ شود. وقتی این همه مدیر به خاطر قانون منع بکارگیری بازنشستگان کنار رفته، باید سازمان دولت شکل بگیرد تا به مردم خدمت کند. هر کجا کوتاهی وجود دارد، ما اهرم‌هایی داریم که برخورد کنیم.

نماینده رشت در مجلس با اشاره ادعاهای منتشر شده علیه شریعتمداری در فضای مجازی بیان کرد: گاهی به خاطر مسائل حزبی، جناحی و گروهی اقدامات خلافی در بیرون انجام شده است. یکی کاندیدا شده‌ است. در چند روز گذشته آنچه ناجوانمردی و دور از انصاف بود، علیه ایشان مطرح شد. معاون اقتصادی وزارت اطلاعات نامه داده است و گفته است مطالب بیان شده در فضای مجازی دورغ است و ایشان خود استارت مبارزه با فساد خودرو را زده است.

وی با تاکید بر اینکه برای اینکه بتوانیم مجموعه دولت کامل شود و در جنگ اقتصادی بتوانیم همه به مردم رسیدگی کنیم باید به هر چهار وزیر رای داد، یادآور شد: فراکسیون مستقلین امروز تشکیل جلسه داد و همه وزرا حدنصاب لازم را آوردند. به هر چهار وزیر و به ویژه شریعتمداری رای بدهید تا به کوری چشم دشمنان و ترامپ از تحریم‌ها خارج شویم. در ۱۳ آبان نیز مردم در خیابان‌ها حضور پیدا می‌کنند.

شریعتمداری فردی قاطع در مبارزه با فسادهای سازمان‌یافته است
شریعتمداری فردی قاطع در مبارزه با فسادهای سازمان‌یافته است

روح الله بابایی صالح (نماینده حوزه انتخابیه بوئین‌زهرا و آوج) در موافقت با حضور محمد شریعتمداری در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ضمن سپاسگذاری از زحمات وزرای سابق علی‌الخصوص آقای ربیعی وزیر سابق کار من به عنوان عضوی از کمیسیون اجتماعی با اغلب چالش‌های جامعه آشنایی دارم این امر ناشی از ارتباط مستقیم من با وزارت کار است.

وی افزود: با توجه به معرفی شریعتمداری از سوی دولت برای وزارت کار باید بگویم که وی فردی مومن و ولایی، پاک‌دست، اهل تدبیر و توانمند است که از دوران انقلاب به این سو، مسئولیت‌های مختلفی در حوزه اجرایی در وزارت بازرگانی، معاونت ریاست جمهوری و وزارت صمت داشته و مورد وثوق دولت است. قابل ذکر است که وی با چالش‌های اجتماعی نیز آشنایی خوبی دارد.

نماینده بوئین زهرا تصریح کرد: شریعمتداری فردی با قاطعیت لازم در مبارزه با فسادهای سازمان یافته است این را باید به خاطر داشت که وی در خصوص ثبت سفارشات خودرو مشکلات این موضوع برملا کرد. در حوزه صندوق‌های بازنشستگی نیز شریعمتداری تصدی‌گری را در این زمینه می‌تواند کاهش دهد و از نفوذ ذی‌نفوذان مختلف سیاسی و اقتصادی در این صندوق‌ها بکاهد.

بابایی صالح اشاره کرد: اشتغال‌زایی یک برنامه فرادستگاهی است و شریعتمداری در مقام وزارت کار توانایی لازم را برای هماهنگ‌سازی سایر دستگا‌های مرتبط توسعه بخش تعاون و توانمندسازی جامعه را دارد. همانطور که مستحضرید مباحث فنی و حرفه‌ای بهترین روش برای توسعه پایدار یک کشور است. شریعتمداری زمینه فراهم آوری تلاش و همکاری کارشناسان آشنا به حوزه فنی و حرفه‌ای را دارد.

وی با اشاره به سازمان تامین اجتماعی گفت: شاهدیم که این سازمان حدود نیمی از جمعیت کشور را تحت پوشش خود دارد در طول سال‌های اخیر پیشرفت‌های قابل توجهی در حوزه‌هایی همچون الکترونیک، توسعه مراکز درمانی و ... داشته است. در همین خصوص از زحمات ریاست فعلی سازمان آقای دکتر نوربخش تشکر می‌کنیم. شریعتمداری این توانایی را دارد که از امکانات این سازمان و جمعیت تحت پوشش آن برای ایجاد رفاه و نشاط اجتماعی در کشور بهره ببرد.

نماینده بوئین زهرا و آوج اظهار داشت: بیش از ۵۰ درصد برنامه‌های آقای شریعتمداری با اسناد بالادستی کشور انطباق دارد.

وی در پایان اشاره کرد: در روابط بین الملل و علی الخصوص حوزه کار سربلندی نظام کشورمان که به واسطه دیدار با رئیس مجلس و وزرای کار و بهداشت برزیل و وزرای بهداشت و کار اروگوئه افزون شده باید در نظر بگیریم. در پایان امیدوارم که نمایندگان و همکاران من از شریعتمداری حمایت‌های لازم را با دادن رای اعتماد به ایشان به عمل آورند.

شریعتمداری اخلاق‌مدار است/ در کشور ما موضوع استعفا و عذرخواهی نهادینه نشده است
شریعتمداری اخلاق‌مدار است/ در کشور ما موضوع استعفا و عذرخواهی نهادینه نشده است

ولی ملکی نماینده مردم مشکین‌شهر و مخالف وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص دلایل مخالفت خود اظهار کرد: مخالفت در نظر من به معنی سیاه دیدن تمام کارنامه افراد نیست و موافقتم تمام برنامه وزراء را تایید نمی‌کند امروز که من مخالف آقای شریعتمداری هستم دلایلی دارم و ایشان می‌داند که در زمان معرفی ایشان هم من مخالف بودم اما در کمیسیون تمام همکاری را انجام دادم.

وی افزود: از بعد اخلاقی آقای شریعتمداری اخلاق‌مدار هستند و بعد از مجلس هفتم ایشان را می‌شناسم اما یکسال و اندی که در کمیسیون صنایع بودند به هر دلیلی برنامه‌ای اعلام کردند تا اقتصاد بیمار را درمان کنند اما در عمل هیچ اتفاقی نیفتاد چرا که شرایط کشور متغیر شد و ما به شرایط جنگ اقتصادی دچار شدیم و هم هماهنگی لازم در کشور را به وجود نیامد.

ملکی در ادامه تصریح کرد: در جنگ اقتصادی باید همه حالت جنگی به خود بگیرند تا به حال به خاطر عملکرد ضعیف یک وزیر، معاون و مدیر چه برخوردی به جز عزل صورت گرفته در دنیا اگر اتفاقی در وزارتخانه یا بنگاه اقتصادی صورت بگیرد یا استعفا می‌دهند یا عذرخواهی می‌کنند که در کشور ما نهادینه نشده است.

نماینده مردم مشکین شهر در مجلس شورای اسلامی در رابطه با برنامه‌های وزیر پیشنهادی تعاون، کار ورفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: آنچه من در برنامه دیدیم ۴۸ درصد برنامه پیشنهادی با اسناد بالادستی مغایرت دارد و براساس گزارش کارشناسی معاونت وزارت هم منطبق نیست ما اسنادبالادستی ، چشم انداز، سیاست‌های اعلامی در مورد اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری و برنامه ششم را قبول داریم اما به نزدیک ۵۰ درصد از آن اصلا اشاره نشده است مخصوصا در جاهایی که بحث حمایت از افراد معلول و محروم جامعه بوده است.

وی افزود: یک خانم سرپرست خانواده با سه فرزند که محل زندگی هم ندارد با ۱۵۰ هزار تومان چگونه زندگی خود را اداره کند در حالی که اسناد بالادستی به آن اشاره شده اما در برنامه گنجانده نشده است با چه مکانیزمی می‌خواهند برنامه هایشان را اجرایی کنند . افرادی که خود را اینجا معرفی می‌کنند باید به ما الگو و معیار سنجش بدهند تا بتوانیم برنامه‌هایشان را درک کنیم هر مدیری که برنامه هدف گذاری نداشته باشد نمی‌تواند به آن هدف برسد.

نماینده مخالف وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص تخصیص بودجه اظهار کرد: در خصوص بودجه و تسهیلات هیچ الگو و برنامه‌ریزی در هیچ کدام از وزراء ندیدم رای آوردن یک طرف قضیه است و خدمت به مردم و عمل به وعده یک طرف دیگر که حائز اهمیت است برنامه‌هایی که ما از وزراء و رییس‌جمهور می‌گیریم امضاء‌ می‌شود اما عمل نمی‌شود .

وی با اشاره به مسئولیت شریعتمداری تصریح کرد: در بعد اقتصادی بخشی از اقتصاد مردم به شما مربوط شده است شستا را دست کم نگیرید بخشی از پتروشیمی در دست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است ما باید برای این مسائل شاخص داشته باشیم. تغییر سریع مدیران واحدهای تولیدی، صنعتی و بنگاه‌های اقتصادی بزرگترین معضل اجتماعی است .

ملکی افزود: تا زمانی که عمر مدیران صنعتی ما یک یا دو سال است، نمی‌توانیم اهداف را پیش ببریم هر مدیر سال اول مسئولیت کارها را به گردن نفر قبلی می‌اندازد و سال بعد هم که از کار برکنار می‌شود. وزیر باید در این خصوص برنامه مدون ارائه دهد. آقای شریعتمداری من ۲۸ سال با کارگر سروکار داشتم و باید در رابطه با قانون کار برنامه خاصی ارائه دهید نه کارگر امنیت شغلی دارد و نه بنگاهدارها می‌توانند فعالیتشان را پیش ببرند .

وی با اشاره به آمار بالای بنگاه‌های نیمه تمام اذعان داشت: ۸۰ هزار بنگاه اقتصادی به صورت نیمه تمام هدایت می‌شود که اگر به جای آن ۱۰ هزار کار شروع می‌کردیم بعد از بهره‌برداری می‌توانستیم ده هزار بنگاه دیگر را راه‌اندازی کنیم اگر تولید ناخالص ملی بالا نرود نه بنگاه‌های اقتصادی می‌تواند کار کند و نه کارگران امنیت شغلی خواهند داشت.

ملکی افزود: دلار ۳۵۰۰ تومان بود اما الان ۱۵ هزار تومان است و این‌ها مشکلات اجتماعی و اقتصادی کشور ما است که اثرات آن را می‌بینیم در شستا ما هم مشکلات خاصی داریم و در واگذاری‌ها خیانت‌هایی صورت می‌گیرد. کشت و صنعت ۳۰۷۰هکتاری را با همه امکانات واگذار کردند اما برنامه طرف خریدار تولید آب در دشت مغان بود تا آن را صادر کند این هم نحوه واگذاری ماست همه در استان از استاندار تا فرماندار به رییس‌جمهور نامه نوشتند تا سند دشت مغان که یک زنجیره است از بین نرود و با آن کاری نکنیم که به سرنوشت آلومینیوم دچار شود.

نماینده مردم مشکین شهر تصریح کرد: ارز حاصل از صادرات کامل بر نمی‌گردد که البته در پتروشیمی گفته‌اند کامل برگشته ما حدود ۲۵ میلیارد دلار قرارداد غیر نفتی داریم که ۱۲هزار دلار آن مربوط به پتروشیمی می‌شود قسمت وزارت تعاون مربوط است ما انتظار داریم این مسائل سامان بگیرد.

ملکی در پایان گفت: شریعتمداری در دوره قبل هم وزیر بود و آدم پاک دستی است امیدواریم وعده‌های داده شده عملیاتی شود و توانمندی اقشار متوسط و کم درآمد جامعه کاهش حوادث ناشی از کار و ارتقاء کمی و کیفی آموزشگاههای کارگاهی در دستور کار قرار گیرد یک واحد صنعتی در مشکین شهر زده شده که برای خودروهای دیزلی است که برای واحدهای مربوط به پتروشیمی جوابگوی نیاز نبودند و ما از تهران کمک گرفتیم.

برای جلوگیری از ابرتورم اقدامات خاصی انجام می‌دهیم
باید نقدینگی را به اهرمی برای تحرک بخشی به اقتصاد تبدیل کنیم/ برای جلوگیری از ابرتورم اقدامات خاصی انجام می‌دهیم

وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: مطالبه معوقه یکی از مسائلی است که بانک‌ها در رنجند. باید با همدیگر بیندیشیم تا معوقات بانکی برگردند. باید سازوکارهای تشویقی و تنبیهی تدارک دیده شوند. بانک‌ها متاسفانه گرفتار شرکت‌داری و اموال مازاد هستند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، فرهاد دژپسند عصر امروز در جلسه صحن علنی مجلس شورای اسلامی و در دفاع از برنامه‌های خود برای تصدی وزارت امور اقتصادی و دارایی به فرارسیدن ایام عزداری امام حسین (ع) و اربعین اشاره کرد و گفت: امروز در خدمت نمایندگان برای ارائه برنامه‌های خود هستم و قبل از آن، از رئیس‌جمهور بابت معرفی خویش به عنوان وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی تشکر می‌کنم. قبل از ارائه برنامه، لازم دیدم عرض تشکر از مخالفان و موافقان خود هم تشکر می‌کنم.

وی با بیان اینکه عرض تشکر من محدود به این جلسه نیست، اظهار داشت: ارتباط ما با نمایندگان با مستمر و تعریف شده باشد زیرا در این شرایط هیچ فردی نمی‌تواند ادعای معجزه‌آسایی داشته باشد مگر با تعامل و همکاری مستمر و چندجانبه. یکی از برنامه‌های جدی بنده، تشکیل هسته‌های اندیشه‌ورزی است که متشکل از دولت، مجلس، بخش خصوصی و دانشگاهیان است چراکه از دوره جنگ تجربه اندوختم.

وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: در جنگ تحمیلی با سرمایه‌ اجتماعی‌ که داشتیم، توانستیم این جنگ را پشت سر بگذاریم بدون اینکه یک سانتیمتر از کشور را به دشمن واگذار کنیم. در آن جنگ هم دچار جنگ اقتصادی بودیم. پس سرمایه اجتماعی موجب موفقیت ما شد بنابراین باید در این شرایط هم همان شیوه را در پیش بگیریم.

دژپسند به سوابق خود اشاره و تصریح کرد: از زمانی که در سال ۷۴ مدیر اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه بودم، همین رویکرد را داشتم. من مسئولیت طراحی اقتصاد بدون نفت را داشتم که براساس تعامل چندجانبه طراحی شد. در آن دوران، برنامه تحقق عدالت اجتماعی را تدوین کردم و از آن برنامه در دورانی که اقشار آسیب‌پذیر تحت فشار هستند، می‌‌شود استفاده کرد. در نیمه دهه هشتاد توانستم به اصلاح چند قانون بپردازم. این تجربه است که می‌تواند به کار کشور بیاید.

وی افزود: در زمان اصلاح قانون تجارت تلاش کردم چندجانبه‌گرایی را عمق ببخشم. در هسته‌‌های اندیشه‌ورز باید افتخار درگیر شدن نمایندگان را داشته باشیم.

وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی شرایط کنونی کشور را متفاوت از گذشته دانست و خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از ابرتورم باید اقدامات خاصی انجام بدهیم. من که توفیق داشته‌ام از سال ۷۴ با وزارت اقتصاد به صورت خطی یا نقطه‌چین همکاری داشته باشم، می‌دانم چه ظرفیت‌هایی دارد ولی متکی شدن صرف به این ظرفیت‌ها، کافی نیست.

دژپسند با بیان اینکه یکی از مشکلاتی که در اقتصاد کشور وجود دارد، بحث تامین مالی است، ابراز داشت: تامین مالی باید در این شرایط یکی از برنامه‌های ما باشد که در دو جز یعنی استفاده از ظرفیت‌های داخلی و همچنین استفاده از سرمایه‌گذاری خارجی باشد. در داخل داشته‌های فراوانی داریم اما ماقبل آن باید برای اصلاح نظام بانکی اقدام شود.

وی با اشاره به صحبت‌های امروز و همچنین گفت‌وگوهای خود با رئیس‌جمهور بیان کرد: همانطور که آقای رئیس‌جمهور امروز تاکید کردند و همچنین در جلسه‌ای که خدمت ایشان رسیدم، نخستین مسئله‌ای که آقای روحانی مطرح کرده و بر آن تاکید کردند، اصلاح نظام بانکی بود. وزیر اقتصاد به عنوان رئیس ۱۰ مجمع بانک‌ها باید امکان تسهیل بانک‌ها را محقق کند ولی آنها از برخی مسائل در رنج هستند.

وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی اضافه کرد: مطالبه معوقه یکی از مسائلی است که بانک‌ها در رنجند. باید با همدیگر بیندیشیم تا معوقات بانکی برگردند. باید سازوکارهای تشویقی و تنبیهی تدارک دیده شوند. بانک‌ها متاسفانه گرفتار شرکت‌داری و اموال مازاد هستند.

دژپسند ادامه داد: این امر موجب می‌شود اقتصاد دچار آسیب شود و آنچه با مدیران بانک‌ها قرار خواهیم گذاشت این است که برای رفع موانع تولید با یک پایش مستمر این دارایی‌های منجمد را واگذار کنیم. باید به کمک آنها بیاییم تا از این مرحله گذر کنند و ممکن است اگر از آنها حمایت نشود این را از دست بدهند. می‌دانیم در این شرایط باید با بانک‌ها و مدیران بانک‌ها برای این امر هم اندیشی کنیم که بتوانیم بازپرداخت بدهی دولت به بانک‌ها را انجام دهیم.

وی با اشاره به حجم بالای نقدینگی گفت: ما نباید به ذکر این حالت بپردازیم بلکه ما باید نقدینگی را تبدیل به اهرم کنیم. با مشاوره‌ای که با رییس بورس داشتیم این را بررسی کردیم. مردم امروز به خاطر اینکه دغدغه حفظ ارزش پول دارند حاضر نیستند هرکجا سرمایه‌گذاری کنند درنتیجه ما باید سازمان‌های توسعه‌ای را ایجاد کنیم که اینجا مدیریت اصلی کار را به دست بگیرند.

وی با بیان اینکه ۶۰ درصد این منابع می‌تواند از کف جامعه و از سمت مردم گسیل شود، تاکید کرد: آیا می‌دانید ما سرمایه‌های گرانقدری به نام منابع دولتی داریم که ارزش آن ۷۰۰۰ هزار میلیارد تومان است. اگر قبول کنیم ۲۰ درصدقابلیت نقدشوندگی دارد با این ۲۰ درصد می‌توانیم به عنوان اهرم برای تحرک بخشی به اقتصاد استفاده کنیم و این هم یکی از اقداماتی است که می‌توانیم این ظرفیت را استفاده کنیم.

وزیر پیشنهادی اقتصاد و دارایی گفت: ما می‌توانیم از این امکانات به صورت اهرم استفاده کنیم و به رونق سرعت ببخشیم و ما باید جهش داشته باشیم و نیاز به منابع مالی خارجی هم داریم و به صورت فاینانس و سرمایه‌گذاری خارجی می‌تواند تامین شود. وزارت دارایی دارای ایده و برنامه‌هایی است که موفق شدیم حدود ۱۵ میلیارد دلار جذب داشته باشیم اما باید آسیب شناسی شود تا از این مرحله عبور کنیم.

وی در تشریح یکی از راه‌ها گفت: شما آشنایی خوبی با استان‌ها دارید، بهترین راه این است که باید از جاذبه‌های قومی و منطقه‌ای کشور در جذب سرمایه‌های خارجی استفاده کنیم. دربخش آذری زبان و عرب زبان و ...باید بتوانیم سرمایه‌گذاری خارجی کنیم و هدایت کنیم که لازمه آن دادن اختیار بیشتر به استان‌ها است که می‌خواهند موتور رشد کشور شوند و اگر استاندار با سرمایه‌گذاری صحبت کرد باید زمینه کار هم فراهم شود.

دژپسند عنوان کرد: رشد فقط با این عوامل نیست بنگاه‌های تولیدی که داریم با نظام مالیاتی و گمرکی ارتباط دارند و فضای کسب و کار بهترین مسیری است که می‌تواند کمک کند. نظام مالیاتی و اهمیت آن را رئیس‌جمهور توضیح دادند و باید ساز و کارهایی طراحی کنیم تا بتوانیم راه فرار مالیاتی را ببندیم.

وی با اشاره به لایحه صندوق‌های مکانیزه فروش و لایحه ارزش افزوده گفت: این را در دستور کار قرار دهید، لایحه ارزش افزوده در کمیسیون تمام شده و با اولویت در دستور قرار بگیرد تا بتوانیم با این قانون در سال بعد کار کنیم. در این زمینه‌ها تجربه چندین ساله‌ای را داریم و آن تجربه می‌تواند به سرانجام بهتری برسد. بحثی که دارم این است که شیفت مالیات از شرکت‌ها به افراد منتقل شود که بررسی تجربیات در اولویت‌ است.

وزیر پیشنهادی اقتصاد و امور دارایی ادامه داد: بحث بعدی امنیت سرمایه‌گذاری است؛ مگر می‌شود طالب سرمایه‌گذاری باشیم اما سرمایه‌گذار احساس امنیت نکند؛ باید این احساس ایجاد شود و انشاءالله سعی می‌کنم لایحه امنیت سرمایه‌گذاری را با همکاری قوه مقننه و قوه قضائیه پیش ببرم.

دژپسند افزود: گمرک باید تسهیل‌کننده باشد؛ برای تسهیل کنندگی، این سازمان باید مجهز باشد، اگر بخواهد برای مبارزه با قاچاق موفق باشد باید مکانیزه شود و باید گمرک الکترونیک داشته باشیم و باید اصلاح گمرک را با شدت بیشتر انجام دهیم. تجهیز منابع مناسب و سرعت در الکترونیکی کردن گمرک می‌تواند جلوی فساد را بگیرد.

وزیر پیشنهادی وزارت اقتصاد گفت: فساد ریشه می‌سوزاند؛ شاید خیلی از تهدیدات خارجی ارزش تامل نداشته باشد اما باید بتوانیم با فساد مبارزه کنیم و باید نگران این موریانه باشیم. باید کمک کرد که سیستم‌های نوین اجرا شود. اینها زمانی می‌تواند موتور رشد را سرعت دهد که بخش خصوصی فعالی داشته باشیم که دارای توانمندی و هوشمندی باشد.

وی ادامه داد: دولت نباید بخش خصوصی را به عنوان یار دوازدهم نگاه کند بلکه بخش خصوصی باید شریک باشد. اگر ارج بذاریم به سرمایه‌ها باید بدانیم که زمینه جذب سرمایه‌گذاری ایجاد کرده‌ایم. سرمایه‌گذار خارجی، سرمایه‌گذار داخلی را نگاه می‌کند. اگر این چند عامل اتفاق بیفتد می‌توان امیدوار بود از ظرفیت‌های نوین به نحو بهتر استفاده کرده‌ایم.

وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی افزود: یک سیستم همه جانبه باید درون رشد اقتصادی و کنترل تورم ایجاد شود. تورم عوامل زیادی دارد آنجا که باید سرمایه‌گذاری را کنترل کنیم عرضه و تقاضا هم مدیریت می‌شود. باید بتوانیم به طور منظم این امر را انجام دهیم.

دژپسند گفت: باید با تکیه بر شایستهسالاری این کار را انجام دهیم. حکمرانی خوب جز با شایسته‌سالاری شکل نمی‌گیرد. کسانیکه از دانش و تجربه مفید و مرتبط برخوردار باشند اگر براین کرسی تکیه زدند اراده آهنین و دانش عمیق داشته باشند. در شایسته‌سالاری هیچگونه تبعیضی قائل نیستیم.

وی ادامه داد: در کنار همه اینها باید بخش خصوصی را هم جدی بگیریم. با این پیکره نمی‌توانیم ادامه دهیم. این بستر مناسبی است که اراده خصوصی به جریان بیفتد بنابراین باید بخش خصوصی را جدی بگیریم. ما که بانکداری خصوصی را رواج دادیم چرا باید دولت سهام حدود ۲۰ درصدی در سه بانک خصوصی داشته باشد. ما باید با این روش ها بستر را برای تلاش بیشتر هماهنگ کنیم . این در ابعاد واگذاری، روان کردن ظرفیت و بهبود فضای کسب و کار نمود پیدا می کند.

دژپسند افزود: نمایندگام محترم در برنامه ششم که هدف‌گذاری کردند باید اراده جدی‌تر داشته باشند. وزارت امور اقتصاد و دارایی به واسطه کارکرد گمرک و بانک و فضای کسب و کار عمل می‌کند باید بعد دوم وزارت را هم در ارتباط با با فعالان اقتصادی تقویت کنیم. من در اتاق بازرگانی گفتم ارتباط تشریفاتی کارگشا نیست و ارتباط باید مستمر باشد.

وزیر پیشنهادی اقتصاد ادامه داد: چرا باید نگاهی که در عرصه اقتصاد صاحب کرسی است برای ارتباط با وزیر پشت در بماند. اگر بخواهیم این عناصر نقش خود را ایفا کنند نباید بیشتر از دو روز آنها را پشت در بگذاریم. ما باید به استان‌ها برویم و جلسه بگذاریم؛ ما باید تامین منابع را صادرات محور برنامه‌ریزی کنیم و وزارت خانه باید به عنوان تسهیل کننده فضای کسب و کار ایفای نقش کند. باید این گونه به مقابله با جنگ اقتصادی برویم.

وی ادامه داد: این جنگ نمی‌تواند مثل جنگ هشت ساله ما خاتمه پیدا کند مگر اینکه همدلی را تقویت کنیم. یکی از بحث‌هایی که ما پیش رو خواهیم داشت هماهنگی تیم اقتصادی است بنابراین باید هماهنگی را در رویکرد سیاست اقتصادی به کار ببریم. من باورم این است که این اکسیر را باید جدی بگیریم. باید حکم مقام معظم رهبری را در تشکیل ستاد عالی هماهنگی اقتصادی به منصه ظهور برسانیم و به تحقق آرمان‌ها برسیم.

دژپسند در پایان گفت: اگر مورد اطمینان مجلس قرار بگیرم با بهره‌گیری از تجربه جنگ تحمیلی و با تقدیر و تشکر از ایثارگران بار دیگر الگوی از جان گذشتگی در این جنگ را دنبال می‌کنم و با همکاری هم این معضل را به سهولت پشت سر می‌گذاریم.

دژپسند قول بدهد از نیروهای سفارشی استفاده نکند/ از فردا اجرای برنامه‌های شما را مو به مو بررسی می‌کنیم
دژپسند قول بدهد از نیروهای سفارشی استفاده نکند/ از فردا اجرای برنامه‌های شما را مو به مو بررسی می‌کنیم

سیدمهدی مقدسی نماینده مردم اراک در صحن علنی مجلس به عنوان نماینده موافق با وزیر پیشنهادی اقتصاد درباره دلایل دفاع از دژپسند اظهار داشت: با بررسی‌ دقیق برنامه‌های آقای دژپسند ایشان را فردی مسلط بر شرایط اقتصادی کشور دیدم.

وی افزود: دژپسند اشراف کامل به اقتصاد کشور دارد و می‌تواند در شرایط پرتلاطم کشتی اقتصاد را به ساحل آرامش هدایت کند.

مقدسی با تاکید بر اینکه تحصیلات مرتبط یک ضرورت است، گفت: تجارب دژپسند در سازمان برنامه و بودجه را به فال نیک می‌گیریم هر چند که عده‌ای به این موضوع منتقد هستند اما معتقدم وزیر اقتصاد باید با سازمان برنامه و بودجه هماهنگ باشد.

وی افزود: دلیل دیگر موافقت بنده با وزارت آقای دژپسند اشرافیت وی بر برنامه ششم توسعه است. دژپسند بر برنامه‌های ششم به ویژه احکام آن تسلط دارند و برنامه‌هایشان منطبق با اسناد بالادستی و برنامه‌های توسعه‌ است.

مقدسی با بیان اینکه آقای دژپسند به استقلال بانک مرکزی اعتقاد دارد، گفت: یکی از موضوعات مهم انسجام تیم دولت است اینکه نباید به صورت جزیره‌ای عمل کنند. بر این باور هستم که آقای دژپسند می‌تواند این هماهنگی را در تیم اقتصادی داشته باشد.

وی تاکید کرد: از آقای دژپسند قول می‌گیریم از نیروهای سفارشی استفاده نکند و نیروهای خلاق، توانمند را بر سر کار بیاورد. وزیر اقتصاد باید نسبت به کسانی که به کار می‌گیرد پاسخگو باشد. از وزرا خواهش می‌کنیم نیروهای سفارشی را قبول نکنند.

نماینده مردم اراک ابا اشاره به عضویت دژپسند در شورای عالی بانکی، شورای انفورماتیک، کمیته اصلاح نظام بانکی، ستاد اقتصاد مقاومتی تاکید کرد: عضویت در این کمیته‌ها و کارگروه‌ها می‌تواند به اصلاح نظام بانکی و تقویت بخش خصوصی کمک کند.

وی ادامه داد: مهمترین ماموریت وزیر اقتصاد تنش زدایی در شرایط اقتصادی بین‌المللی است آن چیزی که رئیس عاقل مجلس شورای اسلامی هم به آن تاکید دارد. آقای دژپسند باید نسبت به تنش‌زدایی در چارچوب تدابیر رهبری اقدام کند.

مقدسی گفت: اتاق فکر آقای دژپسند باید با حداقل ۲۰ اقتصاددان برجسته تشکیل شود و باید با اقتصاددان‌های برجسته تعامل منطقی داشته باشد.

نماینده مردم اراک با تاکید بر اینکه دژپسند مبدع و پیشنهاددهنده توسعه اقتصادی بدون نفت است، گفت: برنامه‌های ایشان در راستای کمترین وابستگی به بودجه نفتی طراحی شده و آقای دژپسند هر آنچه که مانع توسعه و تولید است باید شناسایی و اگر نیاز به تغییر قوانین است در لایحه‌ای آن را به مجلس ارائه دهد و ما هم استقبال خواهیم کرد.

وی افزود: ما نمایندگان مجلس هر چند به عملکرد دولت انتقاد داریم اما معتقدیم باید در کنار هم مشکلات را حل کنیم در حال حاضر کشور دچار التهاب است و باید شرایط تهدید تحریم را به فرصت تبدیل کنیم.

مقدسی با تاکید بر اینکه باید فراجناحی فکر کنیم اظهار داشت: هر چند آقای دژپسند در حوزه برنامه‌ریزی تسلط کامل دارد اما امروز زمان عمل فرارسیده است و باید به برنامه‌های خود جامه عمل بپوشاند.

وی تاکید کرد: ما نماینده مردم هستیم و از طرف مردم هم از دولت حمایت و هم مطالبه‌گری می‌کنیم. امروز آقای دژپسند نمایندگان مجلس به شما رای می‌دهند اما از فردا اجرای برنامه‌های شما را موی به موی بررسی خواهند کرد.

دژپسند می‌تواند با تدابیر خود از فساد جلوگیری کند
دژپسند می‌تواند با تدابیر خود از فساد جلوگیری کند

محسن علیجانی نماینده موافق وزیر پیشنهادی اقتصاد گفت: وزارت اقتصاد به عنوان یکی از ارکان اصلی بخش اقتصاد باید نقش خود را به صورت کارآمد ایفا کند. بنده معتقدم که شان وزارت اقتصاد تنها هماهنگ‌کننده بین دستگاه‌ها نیست. بزرگترین اقتصاد دنیا هم اکنون به فکر از پای در آوردن اقتصاد ما است و با ایجاد مشکلات و موانع سعی دارد تا اقتصاد ما را زمین‌گیر کند.

وی افزود: پایین بودن سطح بهره‌وری، افزایش بیش از مخارج از جمله مشکلاتی است که پیش‌روی اقتصاد ما قرار دارد و باید برای آن چاره اندیشید.

این نماینده موافق اظهار کرد: باید برای جلوگیری از فرار مالیاتی و فساد تمهیداتی اندیشیده شود.

علیجانی گفت: آقای دژپسند انسانی کارا و پاکدست برای ریاست وزارت اقتصاد است که می‌تواند با تدابیر خود از فساد جلوگیری کند. او به دنبال اهداف اجرایی است و می‌تواند با سرمایه‌گذاری خارجی و بهبود کسب و کار بر توسعه زیرساخت‌های مرتبط فضای داد و ستد را بهبود بخشد. ارتقای فضای کسب و کار، واردات و هموار کردن مشکلات ارزی از اهداف او است. کاهش تصدی‌گری، هماهنگی بین بخش خصوصی نیز از دیگر اهداف دژپسند است. آقای دژپسند به دنبال ارتقای عملکرد گمرکی است و تلاش خواهد کرد تا فساد در این بخش را کم کند.

وی افزود: وزارت اقتصاد، وزارت عدالت اقتصادی است و کشور ما نسبت به دیگر کشورها از نظر نیروی انسانی و منابع مالی ظرفیت بالایی دارد که باید از این ظرفیت بالا استفاده کرد و من فکر می‌کنم دژپسند از پس این کار برآید. تاکید بر عدالت اجتماعی و همت مضاعف کلید واژه‌هایی است که توسط مقام معظم رهبری همواره استفاده می‌شود و وزیر پیشنهادی می‌تواند بر آنها جامه عمل بپوشاند.

همه برنامه دژپسند تئوری است/ برای خود رزومه درست کرده‌اید
همه برنامه دژپسند تئوری است/ برای خود رزومه درست کرده‌اید

ولی ملکی نماینده مشکین‌شهر در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی اقتصاد و امور دارایی گفت: همه ما بر جنگ اقتصادی تاکید می‌کنیم در حالی که باید آرایش جنگی بگیریم و این باید هم در دولت، مجلس و قوه قضائیه قابل مشاهده باشد. آیا این گونه است؟

وی ادامه داد: من همه مسائل را تاریک یا سیاه نمی‌بینم و روی برنامه‌های پیشنهادی ایشان تمرکز می‌کنم. شما به بهبود وضعیت رفاه، افزایش قدرت خرید مردم و کاهش تورم تاکید دارید اما مشخص نمی‌کنید که این اقدامات با چه مکانیزمی صورت خواهد گرفت. باید توجه کرد رای آوردن یا نیاوردن مهم نیست مهم آن است که برنامه‌هایی که ارائه می‌شود قابلیت اجرایی دارند یا نه؟ چون پس از چهار یا شش ماه در همین مجلس در مورد آنها سوال خواهد شد.

نماینده مشکین‌شهر تصریح کرد: شما به تامین کالاهای اساسی مردم و تامین منابع مالی تولید اشاره کرده‌اید اما در شرایطی که تولید ناخالص داخلی کشور پایین است با چه مکانیزمی این اقدامات را انجام خواهید داد؟ با چه مکانیزمی مشکلات ارزی را حل خواهید کرد؟ واقعیت این است که شرایط کشور اجازه این کار را نمی‌دهد در حالی که آقای رئیس‌جمهور وجود ابرتورم را انکار می‌کنند شما برای مبارزه با آن برنامه‌ دارید اما باز هم درباره مکانیزم مبارزه با ابرتورم اشاره‌ای نکرده‌اید.

ملکی تصریح کرد: در کتب مختلفی که شما ارائه کرد‌ه‌اید یک آمار کمی نمی‌بینیم. شما در موردی اشاره نکردید که مثلا این آمار از کجا به کجا می‌رسد. بالاخره شما اگر رای بیاورید یک رزومه برای خود درست کرده‌اید.

وی متذکر شد: در مورد مبارزه با فساد که اشاره کرده‌اید بر شاخصه‌ها تاکید شده است. با چه مکانیزمی این کار را انجام خواهید داد چگونه با بانک‌های بیمار مبارزه خواهید کرد؟ مگر بانک‌ها نباید مشارکتی باشند در حالی که تنها کار بانک‌ها گرفتن نرخ بهره است. نباید فراموش کرد که تولید زمانی سامان می‌یابد که بانک‌ها در سود و زیان مثل تمام دنیا مشارکت داشته باشند.

ملکی تصریح کرد: همه برنامه شما تئوری است و همه ما تئوری‌ها را بلد هستیم. شما اشاره به موانع تولید کرده‌اید در حالی که ما قانون آن را داریم ولی اراده‌ای برای اجرای آن نمی‌بینیم. باید پرسید شما چگونه بین گمرک و دیگر سازمان‌های مربوط خود تعامل ایجاد خواهید کرد.

وضعیت فعلی اقتصاد به عملکرد دژپسند و همکارانش در سازمان برنامه و بودجه برمی‌گردد
وضعیت فعلی اقتصاد به عملکرد دژپسند و همکارانش در سازمان برنامه و بودجه برمی‌گردد

یحیی کمالی‌پور نماینده جیرفت به عنوان مخالف با وزیر پیشنهادی اقتصاد و دارایی اظهار کرد: قبل از اینکه برنامه‌های دژپسند را نگاه کنیم و با آن مخالفت کنیم نمایندگان باید به این مسئله واقف باشند که گذشته چراغ راه آینده ما است. کارنامه گذشته آقای دژپسند در سازمان برنامه و بودجه را مدنظر قرار دهیم و بنا بر آن تصمیم بگیریم.

وی افزود: همه می‌دانید آقای دژپسند دکتری اقتصاد بین‌الملل دارند و از سال ۸۴ درسازمان برنامه و بودجه هستند. مگر نه اینکه یک پای اقتصاد ایران سازمان برنامه و بودجه است؟ کدام برنامه و کدام بودجه در جای مناسب خود صرف شده است؟

کمالی‌پور در ادامه تصریح کرد: در قانون ۳۰ برنامه و بودجه آمده باید با استفاده از نظر متخصصان و کارشناسان اقتصادی بودجه کشور تعیین و بسته شود. آیا این کار را انجام داده‌اید؟ تفریق بودجه نشان می‌دهد به جای متمم از بانک پول دریافت کردید که باعث افزایش پایه پولی کشور شد. درآمدهای فروش ارز بدون اجازه مجلس صرف بودجه کشورشده که باز هم افزایش پایه پولی کشور را به همراه داشته است.

نماینده جیرفت با اشاره به اینکه ۱۰ میلیارد تومان از طریق سازمان برنامه و بودجه به مرکز تحقیقات و پژوهش اختصاص داده شده است، اذعان داشت: در بودجه ۹۶ ، ۱۰ میلیارد تومان را برای یک مرکز تحقیقات اختصاص دادید که تنها یک اتاق در سازمان برنامه و بودجه دارد. شما با این ۱۰ میلیارد تومان چه کارهایی انجام داده‌اید؟ مردم باید نتیجه عملکرد مثبت شما را در اقتصاد، اشتغال و رفاه خود ببینند. آیا واقعاً مشاهده می‌شود؟

وی افزود: این همه نوسانات و مشکلات در کشور یعنی شما هیچ مسئولیتی در قبال آن نداشتید یا به نظر شما توجهی نمی‌شده است؟ شما به گفته خودتان می‌خواهید اقتصاد بیمار کشور را نجات دهید. ۵۰ صفحه برنامه داده‌اید اما ای کاش ۵ صفحه برنامه می‌دادید و عمل می‌کردید. این ۵۰ صفحه تنها نوشتار است و عملکردی وجود ندارد.

نماینده مخالف وزیر پیشنهادی اقتصاد و دارایی گفت: آنچه شما در برنامه‌هایتان به آن اشاره کردید بانک‌ها، بیمه‌ها و اصلاح ساختارها که تنها اشاره شده که باید انجام شود با کدام برنامه علمی و عملی و کدام راهکار در این برنامه ۵۰ صفحه‌ای مشاهده می‌شود؟

وی گفت: ما نباید کاری کنیم که سه ماه بعد دوباره طرح سوال و استیضاح به راه بیفتد و به کاری که نباید بر آن صحه می‌گذاشتیم حسرت می‌خوردیم. من به عنوان یک نیروی مستقل اعلام می‌کنم که آقای دژپسند نمی‌تواند گره‌های کور کشور را باز کند و دوای درد این اقتصاد بیمار باشند. اگر وضعیت اقتصاد این است قسمتی از آن به عملکرد آقای دژپسند و همکارانشان در سازمان برنامه و بودجه بازمی‌گردد.

کمالی‌پور در ادامه تصریح کرد: کدامیک از نمایندگان از عملکرد ایشان در سازمان برنامه و بودجه راضی هستند که می‌خواهید به او رای بدهید. امیدوار هستم دراین فضا تصمیمی بگیرید که روح و روان ملت ایران به آرامش برسد و تصمیمی بگیرید که خواست مردم شما است، نگاه مردم به تصمیم شماست و رضایت خدا و پس از آن رضایت مردم را با تصمیم خود رقم بزنید.

دژپسند می‌تواند بین وزرات اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان مدیریت هماهنگی ایجاد کند
دژپسند می‌تواند بین وزرات اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان مدیریت هماهنگی ایجاد کند

غلامرضا کاتب نماینده گرمسار در موافقت با گزینه پیشنهادی رییس‌جمهور برای وزارت اقتصاد و دارایی گفت: امروز در محضر ملت بزرگ و خدا هستیم تصمیمی که می‌گیریم باید بر اساس منافع ملی باشد.

وی افزود: توصیه و خواهش دارم به همکارانم که انتخابی که امروز انجام می‌دهیم با شناخت و درایت باشد که مجبور نشویم سه ماه بعد سوال و استیضاح کنیم. به وزرا می‌گویم در این خانه ملت با خدا عهد ببندیم که به آنچه می‌گوییم عمل کنیم و ملت در شرایط اقتصادی سربلند باشند.

نماینده گرمسار تاکید کرد: در خصوص دژپسند می‌گویم؛ نمایندگان محترم دغدغه شما همیشه بحث عدم هماهنگی و هم‌گرایی تیم اقتصادی بوده امروز با انتخاب دژپسند همکاری در بخش سازمان مدیریت و بانک مرکزی ایجاد خواهد شد که نگاه وی برنامه‌ای و علمی و منسجم در بخش اقتصادی خواهد بود.

وی ادامه داد: بنده چند سالی در سازمان مدیریت بودم ایشان همکار ما بودند و رشد خودش را مراحل مختلف مدیریتی از کارشناسی شروع کردند و معاون مدیرکل بودند، بعد مدیرکل و معاون شدند یعنی این نبوده که یک شبه راه را طی کنند .

کاتب تصریح کرد: سوم اینکه ایشان عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی هستند که می‌توانند از ظرفیت‌های علمی دانشگاهیان استفاده کند و می‌تواند هسته اندیشه‌ورزی و هم فکری را در وزات‌خانه راه‌اندازی کند و با نگاه متفاوت می‌تواند برنامه تنظیم کند.

وی خاطرنشان کرد: نکته چهارم اینکه ایشان در طول مدت کار در سازمان مدیریت در تدوین کار و لوایح مادر و مخصوصا لوایح دیوان محاسبات و برنامه و بودجه بیشترین سهم را در تدوین آن داشتند. حال اگر بخواهند این قوانین را اجرا کنند که خودشان در تدوین آن سهم داشتند و مباحث را تنظیم کردند قطعا کار بهتر انجام خواهد شد. کسی که بتواند مبانی نظری را تدوین کند در اجرای آن موفق‌تر است.

کاتب گفت: ما از ایشان انتظار داریم بحث مالیات بر ارزش افزوده که انتظار همکاران من در فراکسیون تولید است را دنبال کنند. قانون ارزش افزوده را با هماهنگی مجلس تدوین کنند و در راستای خدمت به تولید و نکته دوم بحث اصلاح ساختار بودجه که همکاران من مورد تاکید داشتند گام موثر بردارد.

دژپسند با سلامت و شجاعت کاری خود می‌تواند با رانت مقابله کند
دژپسند با سلامت و شجاعت کاری خود می‌تواند با رانت مقابله کند

عضو فراکسیون امید گفت: همکاران محترم امروز در مقابل یک تصمیم مهم داخلی و خارجی قرار گرفتیم. تصمیمی که در داخل چند ماهی است که ثبات اقتصادی کشور را بهم ریخته است.

وی ادامه داد: هر روز مسائل اقتصادی و وضعیت نابسامانی و فشارهای اقتصادی که از طرف آمریکا و عیادی آن به مردم حاکم می‌شود، بیشتر شده است تا جایی که وزارت خزانه‌داری به عنوان پایگاه جنگی علیه ا قتصاد ایران معرفی شده و هر روز برنامه‌های اقتصادی ما را دنبال می‌کند تا بتواند از آن جهت بر کشور غلبه کند.

سبحانی‌فر ادامه داد: آمریکا در ۱۳ آبان برنامه‌ دارد که از این روز بتواند حداکثر استفاده را ببرد. آیا وقت آن نیست که در مقابل آمریکا یک تصمیم قاطع و پاسخ سخت بدهیم و به وزرای پیشنهادی دولت رای بدهیم.

سبحانی‌فر با اشاره به سوابق فرهاد دژپسند و مسئولیت‌های وی طی سال‌های اخیر گفت: سوابق ایشان از اجرایی تا تئوری برای همه روشن است. دژپسند لیسانس و فوق‌لیسانس در زمینه اقتصاد دارد و عضو هیات علمی دانشگاه‌های معتبر کشور است و از مدیران موفق در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران شناخته می‌شود. ایشان همواره در پست‌های اقتصادی و مالی بوده اما تا امروز یک نفر در مورد حاشیه‌های مالی دژپسند حرفی نزده است. این نشان می‌دهد که ایشان سلامت و شجاعت کاری دارند و می‌تواند با رانت مقابله کند ضمن آنکه دژپسند از یک خانواده کشاورز است و با درد مردم آشنا است.

سبحانی‌فر به سابقه اجرایی دژپسند اشاره کرد و گفت: معاون رئیس سازمان برنامه، معاون وزیر اقتصاد و بازرگانی از سوابق مهم ایشان است ضمن آنکه ایشان در برنامه‌های خود صریحاً اعلام کردند که تفکرشان استفاده از بخش خصوصی به معنای کامل است. ایشان به تئوری‌های اقتصادی تسلط کامل دارند و می‌توانند با سابقه عملی‌ای که در این چند سال به دست آورده را اجرایی کند.

سبحانی‌فر با اشاره به صحبت‌های ساری نماینده مخالف دژپسند گفت: ایشان این انتقاد را داشتند که دژپسند برنامه‌ای برای اقتصاد بدون نفت ارائه نکرده این در حالی است که ایشان در سال ۷۵ مسئول تدوین اقتصاد بدون نفت بوده است. قطعاً ایشان در صورت حضور در پست وزارت می‌تواند بهتر این برنامه را اجرا کند.

وی ادامه داد: در برنامه ایشان بر روی نظام بانکی تاکید شده و اینکه بانک‌ها باید بانکداری بکنند نه بنگاهداری. ضمن آنکه بانک‌ها باید به مردم تسهیلات بدهند نه زیرمجموعه خود.

سبحانی‌فر در پایان ضمن ابراز امیدواری از رای آوردن دژپسند گفت: با توجه به اینکه ایشان یکی از افراد مسلط علمی در کشور است امیدواریم بتواند به خوبی در پست وزارت به کشور خدمت کند.

ساری: برنامه ۵۰ صفحه‌ای دژپسند چیزی جز تکرار مکررات نبود
برنامه ۵۰ صفحه‌ای دژپسند چیزی جز تکرار مکررات نبود

نماینده اهواز تاکید کرد: ضمن احترام به آقای دژپسند، باید بگویم انتخاب ایشان با انتظارات مجلس و مردم فاصله زیادی دارد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، علی ساری نماینده اهواز در مقام مخالفت با وزیر پیشنهادی اقتصاد و امور دارایی گفت: از اینکه دکتر روحانی تصمیم به تغییر در تیم اقتصادی گرفته‌اند خوشحال هستم و ضمن احترام به آقای دژپسند، باید بگویم انتخاب ایشان با انتظارات مجلس و مردم فاصله زیادی دارد با وجود آنکه ۲۰۰ نفر از نمایندگان مجلس در اوایل سال ۹۷ نامه‌ای را مبنی بر تغییر در تیم اقتصادی دادند دکتر کرباسیان در اثر فشار استیضاح به این کار تن دادند.

وی ادامه داد: باید از آقای دژپسند که در این فضای مبهم اقتصادی و آ‌شفته قبول مسئولیت کردند سپاس‌گذار باشیم اما در برنامه پیشنهادی و ۵۰ صفحه‌ای ایشان چیزی جز تکرار مکررات نبود و هیچ گونه راهکار عملی برای افزایش قدرت پول ملی و حفظ سرمایه ندیده‌ام تمام مطالب مطرح شده با توجه به مقالات و تالیفات بیشتری که نگارش شده است، صورت گرفته که بر مبنای تئوری است و اجرای فرضیه‌ها و تئوری‌ها در این شرایط محال است.

نماینده اهواز با اشاره به وظایف سیاست‌گذاران وزیر اقتصاد گفت: اگر هشت وظیفه خطیر که شامل سیاست‌گذاری پولی و بانکی، سیاست‌گذاری بیمه‌ای، سیاست‌گذاری مالی و نظارت، واگذاری دارایی‌های دولت، تجارت و سرمایه‌گذاری، بهبود شرایط تولید بدانیم، شرط اصلی این هشت وظیفه در چگونگی تدبیر در سیاست داخلی و خارجی عجین شده است و مهم‌تر آنکه ۸۰ درصد بودجه کشور مربوط به فروش نفت است که سیاست‌های پولی و مالی از روی آن تدوین می‌شود.

وی ادامه داد: بنابراین باید تمرکز این وزارتخانه بر سیاست خارجی باشد و در شرایط تحریم و کاهش فروش نفت شاهد برنامه از ایشان باشیم. اما سوال‌هایی مطرح است، جایگاه وزیر اقتصاد به عنوان رکن اصلی توسعه کجا است اگر تحریم‌های اقتصادی آمریکا شروع شده است ما شاهد هستیم که وزیر خزانه‌داری آمریکا در عملیاتی کردن آنها سفرهای متعددی به کشورهای مختلف و مشتریان ما دارند در حالی که نقش دیپلماسی اقتصادی در برنامه وزیر اسبق اقتصاد و نیز در برنامه پیشنهادی وزیر فعلی کمرنگ است و جز اشاره‌ای کوتاه به دیپلماسی اقتصادی نقش دیگری را قائل نشدند و انتظار داریم همپای دشمن عملکرد داشته باشند.

ساری در مورد هدایت نقدینگی به سمت تولید گفت: شما بر تامین منابع مالی و هدایت نقدینگی به سمت تولید تاکید کرده‌اید اما این تاکید شما کافی نیست و برنامه‌ای اجرایی را می‌طلبد. شما به بخش‌هایی از مقالات و کتب تدوین شده که در آنها به آسیب‌شناسی مسائل اقتصادی پرداخته‌اند، اشاره کردید در حالی که این را نمی‌توان راهکار عملی دانست. ایشان در پاراگراف‌های مختلف به چالش سرمایه‌گذاری خارجی ناکافی تاکید کردند اما نحوه جذب آن مغفول مانده است و ایشان به عنوان راس این وزارتخانه باید هر چه سریعتر پرده سیاه رانت را از اقتصاد دور کند.

وی تصریح کرد: از نواقص اقتصادی ما سیستم ناکارآمد بانک است بانک‌های ما در آستانه ورشکستگی هستند و در نحوه عملکرد نیز از استانداردهای بین‌المللی عقب مانده‌ایم که این باعث شده تا بانک‌های خارجی حاضر به وام دادن به بانک‌های ما نشوند و من راهکاری برای برون رفت از این شرایط را در شما نمی‌بینم.

نماینده اهواز ادامه داد: راهکاری برای وصول معوقات گذشته ارائه نشده است. چه برنامه‌ای برای حل دارایی‌های منجمد و موهومی بانک‌ها دارید؟ آیا می‌دانید ۶۰ درصد دارایی بانک‌ها قابل نقد شدن نیستند؟ آیا می‌دانید مطالبه ۱۱۰ هزار میلیارد تومانی در دست تنها ۱۰۸ نفر است؟ چگونه مطالبه خواهید کرد؟

ساری یادآور شد: شما مدتی به عنوان معاونت امور اقتصادی و هماهنگی برنامه و بودجه در بودجه سالیانه دخالت داشتید. چگونه در این مدت هزینه جاری سه برابر شده است؟ شما طبق شنیده‌ها در عزل‌ و نصب‌های خود ویژگی‌های خاصی را در نظر گرفتید در حالی که در برنامه خود به شایسته‌سالاری تاکید دارید. شنیده‌ها حاکی از این که سالیانه پاداش‌های چند صد میلیونی مصوب کردید که باید نسبت به آن شفاف‌سازی کنید.

نماینده اهواز تصریح کرد: مقالات متعدد شما در زمینه توسعه و تحقق عدالت اجتماعی در سازمان برنامه و بودجه در جهت پیشگیری از بحران‌ها نبوده است.

روحانی: در انتخاب وزرا گاهی استخاره هم با ما همراه نبود/ اینکه گفته شود ابرتورم داریم، دروغ است

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، حسن روحانی رئیس‌جمهور با حضور در صحن علنی مجلس برای دفاع از وزرای پیشنهادی گفت: ایام اربعین سالار شهیدان امام حسین(ع) و یارانش، ایام راهپیمایی عظیم عاشقان خاندان رسالت به سوی کربلای معلی برای ما ایام بسیاری با افتخاری است.

پیروزی سیاسی ملت ایران در ماه‌های اخیر در تاریخ کم نظیر است

وی افزود: در شرایطی که دشمنان ما علیه ما برنامه‌ریزی و توطئه کرده‌اند و کلمه ۱۳ آبان را به عنوان رمز جنایتکارانه خود اعلام کرده‌اند، حضور مردم ما در این راهپیمایی شکوهمند به معنای پیوند عمیق ملت ایران با خاندان رسالت است. بی شک اگر عشق به امام حسین(ع) و پیروی از رای ایشان نبود امروز شاهد ایران مستقل و پیروزی انقلاب اسلامی و همچنین موفقیت ملت در برابر تهاجم بیگنگان در کشور نبودیم.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: همه جا در همه سختی‌ها و موفقت‌های ما بزرگان یاری کردند. اهل بیت و رابطه مردم با خادان رسالت و امام حسین(ع) مسیر پیروزی را همواره برای ما همراه کرد. در این مقطع این اجلاس حائز اهمیت است.

روحانی با اشاره به اینکه پیشاپیش از ریاست مجلس اعضای هیات رئیسه و همه نمایندگان تشکر و سپاسپگذاری می‌کنم، گفت: اینکه در این ساعت مجلس جلسه فوق العاده تشکیل داده است تا در این مقطع حساس کابینه را تکمیل کند، مخصوصا وزرایی که بار سنگین اقتصادی را بر دوش دارند، قابل تقدیر است.

وی ادامه داد: آنچه در هفته‌ها و ماه‌های گذشته شاهد بودیم پیروزی قاطع ملت ایران برابر توطئه‌های آمریکا بوده است از لحاظ سیاسی بی‌تردید در سطح جهان پیروزی کم‌نظیر تاریخ را در اختیار داریم. کمتر سراغ داریم که آمریکا در سطح جهان تصمیم مهمی را علیه یک کشور بزرگ اتخاد کرده باشد و هم پیمانان سنتی وی آن را رها کرده باشند. اگر در چنین مجلسی یکسال پیش به بحث و بررسی می‌پرداختیم که اگر روزی در حقوق لاینفک ملت ایران آمریکا برابر ایران بایستد و اروپا کنار ایران و روبروی آمریکا باشد اکثریت جمع ما نمی‌پذیرفت و می‌گفت این خوش‌بینی محض است مگر ممکن است در مساله مهم بین‌المللی آمریکا تصمیمی اتخاذ کند به استثنای چند کشور همه کنار ایران باشند به نظر من پیروزی سیاسی ملت ایران در ماه‌های اخیر در تاریخ کم نظیر است.

ملت ما از لحاظ سیاسی و حقوقی امروز دست برتر را دارد

رئیس‌جمهور ادامه داد: چه کسی فکر می‌کرد که در ظرف چند ماه در سه صحنه بزرگ حقوقی نمایندگان ایران به پیروزی برسند. در دادگاه لاهه ایران مقتدر تاکنون دوبار در برابر آمریکا پیروز شده است. بار اول در زمینه صلاحیت دادگاه که امریکا معتقد بود که دادگاه صلاحیت ندارد و ما معتقد بودیم صلاحیت دارد که در نتیجه این دادگاه علیه امریکا و به نفع ایران رای داد.

روحانی افزود: برای احکام موقت نیز نظر ما این بود که این احکام باید صادر شود. نمایندگان حقوقی ایران به پیروزی رسیدند و چند روز پیش در سازمان ملل محکومیت آمریکا اعلام شد. در یک بحث حقوقی حدود شش میلیارد دلاری اموال جمهوری اسلامی که در ایتالیا توقیف شده بود در دادگاه عالی، ایران به پیروزی رسید و این پول از توقیف آزاد شد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: ملت ما از لحاظ سیاسی و حقوقی امروز دست برتر را دارد و از لحاظ افکار عمومی جهان، ایران را کشوری متعهد و امریکا را به عنوان کشوری که هم وفای به عهد ندارد و مقررات بین المللی را زیر پا می‌گذارد، می‌شناسند.

باید در کنار هم باشیم و امریکا را به زانو در آوریم

وی با بیان اینکه ما دو موفقیت دیگر نیازمندیم، گفت: یکی از لحاظ اجتماعی و دیگری اقتصادی. همه برنامه‌ها برای این بوده که ملت بزرگ ایران در مشکل اقتصادی قرار بگیرند و مردم به ستوه بیایند و در برابر امریکا سر فرود آورند و در موضوع دیگر یعنی اجتماعی می‌خواستند مردم را نسبت به آینده کشور و معیشت و فرزندان خود مایوس کنند. در این دو موضوع ما باید در کنار هم باشیم و امریکا را به زانو در آوریم.

روحانی ضمن بیان اینکه بی تردید در این مصاف بزرگ تاریخی دولت به عنوان سربازان مقدم این جبهه خواهد بود، اظهار داشت: بدون دو قوه دیگر و بدون نیروهای مسلح و بالاتر از آن بدون حمایت رهبری حتما نمی‌توانیم، پیروز شویم. ما امروز خوشحالیم حمایت جامعه را در این مقطع حساس رهبری به عهده دارد و دولت با امید فراوان و توان لازم معتقد است با هدایت رهبری و حمایت مردم پیروز می‌شویم.

از لحاظ انرژی، آموزش و درمان و تامین کالاهای اساسی مردم جزو ارازنترین‌ها هستیم

این عضو مجلس خبرگان گفت: ما امروز در بخش اقتصادی می‌خواهیم چهار فرد مهم مسئول را با رای اعتماد شما بر کرسی وزارت بنشانیم تا دولت با تمامیت کابینه در این مقطع بتواند مشکلات مردم را حل کند. هم ما و شما معتقدیم مردم در رنج و فشار هستند و زندگی مردم به سختی می‌گذرد و بی‌تردید مردم از ما می‌خواهند که مشکلات را حل کنیم و این حق مردم است و ما موظفیم کشور را با وحدت و یکپارچگی از این مشکلات نجات دهیم.

وی ادامه داد: نتیجه امروز مجلس این خواهد بود که امیدی برای مردم خواهد شد و ملت خواهد دید دولت و مجلس در کنار هم هستند و مصمم هستند مشکلات را حل کنند همه ما می‌دانیم که رسانه‌های بیگانه بر این مشکلات می‌دمند و می‌خواهند افکار مردم را تسخیر کنند و به دروغ به مردم می‌گویند که ایران گران‌ترین کشوری است که مردم در آن زندگی می‌کنند.

رئیس جمهور افزود: من در برابر این رسانه‌های بیگانه و صهیونیستی از مردم می‌پرسم آیا آموزش، بهداشت و درمان به طور نسبی و انرژی یعنی بنزین، گازویل، گاز، آب و برق در قیمتی ارزانتر از سایر کشورها نیست؟ و حمل و نقل که مقداری نیاز به کمک بیشتر دولت و مجلس دارد آیا در وضعیت متعادلی نیست. اگر ما مسکن را حل کنیم که این مهم یکی از وظایف وزیر راه است. ما جزو کشورهایی هستیم از لحاظ انرژی، آموزش و درمان و تامین کالاهای اساسی مردم جزو ارازنترین‌ها هستیم.

آنهایی که می‌گویند ما ابرتورم داریم یا نمی‌فهمند یا دروغ می‌گویند

وی خاطرنشان کرد: رفع بسیاری از نیازمندی‌ها که مردم دارند مخصوصا آنهایی که حقوق ثابت دارند، وظیفه ماست. ما نمی‌توانیم به مردم بگوییم چون فشار آمریکا وجود دارد ما کاری نمی‌توانیم بکنیم. نمی‌توانیم به مردم بگوییم فروش نفت ما مشکلاتی دارد و ما در اداره کشور ناتوان هستیم. نمی‌توانیم به مردم بگوییم به دلیل اینکه مبادلات بانکی ما با دنیا مشکلاتی دارد، نمی‌توانیم زندگی مردم را اداره کنیم. مردم از ما می‌خواهند و ما وظیفه داریم کشور را اداره کنیم. مردم اما باید بدانند و شرایط کشور را بدانند.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: من در محضر نمایندگان ملت می‌گویم ما با وحدت و استقاومت ملت بی‌تردید در زمان زمان نه چندان طولانی و در زمان کوتاه از این مشکلات عبور می‌کنیم. آنهایی که می‌گویند ما ابرتورم داریم یا نمی‌فهمند یا دروغ می‌گویند. این حرف نادرست است از نظر تحلیل سیاسی هم نادرست است. ما از اقتصاد تورم تک رقمی متاسفانه عبور کردیم اما حتما می‌توانیم تورم را مهار کنیم.

وی با بیان اینکه این روند صعودی تورم ادامه نخواهد یافت، گفت: امروز وزیر صنعت و اقتصاد ما بار سنگینی که بر دوش دارند، همین است. در مقطعی به دلایل شرایط مختلف، تورم ما افزایش پیدا کرده و رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری کاهش پیدا کرده اما مردم مطمئن باشند هیچ زمانی در سال‌های گذشته ذخایر کالاهای اساسی ما به لحاط افزایش مثل امروز نبوده است. در هر تاریخی در نظر بگیرید امروز انبار ذخائر کالاهای اساسی ما کاملا مطمئن است.

ذخایر اسکناس ما از همیشه بالاتر است

رئیس شورای عالی امنیت ملی یادآور شد: علیرغم اینکه امروز مشکلات ارزی داریم و بخشی از مشکلات اقتصادی ما ناشی از ارز است، ذخائر ارزی ما در طی ۵ سال گذشته بالاتر است و ذخایر اسکناس ما از همیشه بالاتر است. ما مشکل لاینحلی نداریم اما همچنان مشکلاتی داریم که باید با کمک هم و یاری هم از آن عبور کنیم. ما امروز در برخی از کالاها خودکفا هستیم و در ماه‌های آینده در برخی خودکفا خواهیم شد و اینکه چهارسال پشت سر هم در گندم خودکفا هستیم در دهه‌های گذشته بی نظیر بوده است. اینکه ما در انرژی و در گاز خودکفا هستیم و در بخش بنزین در ماه‌های آینده خودکفا می‌شویم به معنای رشد اقتصادی برای حل مسائل توسط مجلس و دولت است .

وی با اشاره به اینکه ما امروز در شرایطی قرار داریم که بیش از هر زمان دیگر به رای شما نیازمندیم تا کابینه بتواند به صورت کامل و با ترمیم چهار وزیر بار مسئولیت را به دوش بگیرد و مشکلات مردم را در ماه‌های آینده بکاهد، گفت: بی تردید وزارت اقتصاد یکی از وزاررت‌خانه‌های مهم ما است؛ بخش عمده درآمد ما از طریق این وزارت خانه تامین می‌شود البته وزارت نفت هم کمک می‌کند. بنابراین بخش مالیات برای ما اهمیت خاص دارد و ما نیازمند عدالت مالیاتی هستیم. در بسیاری از کشورهای دنیا آموزش، بهداشت و حقوق از مالیات تامین می‌شود. ما امروز باید درآمد مالیاتی را از طریق پایه مالیاتی افزایش دهیم. در شرایط رکود اقتصادی نمی‌توانیم مالیات را افزایش دهیم اما می‌توانیم فرار مالیاتی را به راه درست برگردانیم.

اگر به اصلاح بانک‌ها نپردازیم می‌تواند به یکی از معضلات ما تبدیل شود

رئیس‌جمهور ادامه داد: من در زمانی به خدمت رهبری رفتم. ایشان گفتند پرداخت مالیات از سوی مردم واجب شرعی است و همه مبلغین و کسانی که تریبون دارند باید بگویند فرار مالیاتی عملی ناپسند و حرام شرعی است. نباید بگذاریم عده‌ای مالیات پرداخت کنند و عده‌ای هم به انحای مختلف از پرداخت مالیات فرار کنند زیرا حقوق مردم ضایع می‌شود.

روحانی با بیان اینکه گمرکات و مالیات از وظایف عمده وزارت اقتصاد است، اظهار داشت: گمرکات نقش عمده‌ای در صادرات و واردات است و نقش ویژه‌ای هم در مبارزه با قاچاق دارد. البته نیروی انتظامی و اطلاعاتی هم نقش مهمی دارند. این وزارتخانه مسئول کنترل تورم و رشد اقتصادی است. هم در کنترل تورم و هم در رشد اقتصاد، وزارت اقتصاد و دارایی در کنار بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه باید تلاش کنند بتوانیم تورم را مهار کنیم که به نظر من این کار شدنی است.

وی با بیان اینکه فرصت‌های خوبی برای تحولات اساسی در اقتصاد داریم، تصریح کرد: یک معضل بزرگ ما بانک‌ها هستند. بانک‌ها وظایف سنگینی در کشور دارند. سرمایه‌گذاری و تعاملات مالی، روابط مالی و پولی با دنیا ممکن نیست. بانک است که می‌تواند پس‌انداز مردم را به رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری تبدیل کند ولی اگر به اصلاح بانک‌ها نپردازیم می‌تواند به یکی از معضلات ما تبدیل شود.

از قانون عبور نمی‌کنیم

رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه رشد نقدینگی به عنوان یک مشکل در کشور همیشه بوده است، خاطرنشان کرد: قبل از انقلاب اگر حساب شود، از سال ۴۱ تا ۵۷ به طور متوسط رشد نقدینگی بالای ۲۵ درصد بوده و بعد از انقلاب رشد نقدینگی به طور متوسط ۲۷ درصد و در دولت ما، ۲۴ درصد بوده و در سال ۹۶، ۲۲.۱ درصد بوده است. فکر نکنیم رشد نقدینگی امروز و امسال از آسمان هفتم نازل شده است ولی رشد نقدینگی در سایه ضریب فزاینده یا رشد نقدینگی بر مبنای پایه پولی کاملا متفاوت است.

روحانی با تاکید بر اینکه رشد نقدینگی ما در سال‌های اخیر عمدتا بر مبنای پایه پولی نبوده بلکه ضریب فزاینده و تحرک بیش از حد بانک‌ها بوده است، ابراز داشت: معمولا تورم در دولت‌های قبل به خاطر استقراض دولت‌ها از بانک‌ها و امروز برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی است پس دولت انضباط مالی خود را حفظ کرده ولی گاهی بانک‌ها مشکل‌آفرین بوده‌اند. تقریبا می‌توانم بگویم روزانه هزار میلیارد تومان به رشد نقدینگی ما اضافه می‌شود. باید رشد نقدینگی را حل کنیم که در سایه اصلاح‌ بانک‌ها است.

وی با بیان اینکه بانک‌ها باید اصلاح شوند، دست از بنگاهداری بردارند، یادآور شد: بانک‌های خصوصی باید تحت انضباط دربیایند و بانک‌های دولتی تحت انضباط بانک مرکزی قرار بگیرند. ما در هفته‌های اخیر اختیارات بانک مرکزی را افزایش داده‌ایم. در جلسات سه قوه هم از تحریم عبور می‌کنیم ولی از قانون عبور نمی‌کنیم. اگر هم موردی باشد با زمانبندی موقت صورت می‌‌گیرد.

رئیس‌جمهوری ادامه داد: قانون باید توسط مجلس اصلاح شود. ما قانون را تغییر نمی‌دهیم. در هفته‌های اخیر قدرت بانک مرکزی را برای نظارت بر موسسات دولتی و خصوصی را افزایش دادیم.

نمی‌توانیم با هفت هشت ساعت یا ۱۰ ساعت کار را پیش ببریم

روحانی با یادآوری اینکه وزیر اقتصاد ما دارای تجربه و تحصیلات اقتصادی است ولی باید بداند بار سنگینی بر دوش دارد، بیان کرد: وزیر اقتصاد با رای اعتماد نمایندگان، باید این بار را با دقت بر دوش بکشد. من با برخی از کاندیداها، از آنها سوال کردم از ۲۴ ساعت چند ساعت کار می‌کنید. اگر وزیری کمتر از ۱۴ ساعت کار کند نمی‌تواند بار سنگین را به زمین بگذارد. ما نمی‌توانیم با هفت هشت ساعت یا ۱۰ ساعت کار را پیش ببریم.

وی خطاب به نمایندگان گفت: شما نمایندگان اشکال ندارد موافق یا مخالف، نظرات خود را بیان می‌کنید ولی توقعات و شرایط کشور را بیان کنید. باید با قدرت بیشتر مسیر را ادامه بدهیم. بازار سرمایه ما عمدتا در دست وزارت اقتصاد است. این بازار برای ما مهم است. موفقیت این بازار در ماه‌های گذشته یکی از افتخارات ما بود. در کنار تورمی که داشت از یک رقمی عبور می‌کرد و رشدی که به زمین می‌نشست این بازار ما را کمک کرد. سرمایه‌گذاری خارجی در اختیار این وزارتخانه است. نگویید چند شرکت خارجی از ایران خارج شدند. خارج شوند هم باید از انحای مختلف این سرمایه را جمع کنیم.

رئیس دولت دوازدهم به رفتارهای خصمانه امریکا اشاره کرد و اظهار داشت: امریکا به عنوان یک خطا و جفا در برابر ایران ایستاده و نشان داد نه تنها با نظام و دولت ایران بلکه با ملت ایران مخالف است. اگر به غیر از این است پس چرا تحریم در همه جا است و برای دارو و مواد غذایی تحریم وضع می‌کند. امریکا بی‌تردید دشمن بزرگ ملت ایران است و نه دولت ایران.

روحانی افزود: در برابر امریکا ما همسایگان خوبی داریم که باید با آنها تعامل خوبی داشته باشیم. ما دوستان خوبی فراوانی داریم. روسیه، چین، هند، اتحادیه اروپا، برخی از کشورهای آفریقایی و امریکای لاتین دوست ما هستند و باید با آنها کار کنیم. باید جذب سرمایه کنیم. این وظیفه وزارت اقتصاد است.

برای انتخاب هرکدام از وزرا ده‌ها ساعت فکر و مشورت کردم

رئیس جمهور با بیان اینکه دژپسند امروز وزارت مهمی را بر عهده می‌گیرد، ادامه داد: من به عنوان امین شما و مردم عرض می‌کنم برای انتخاب هرکدام از وزرا ده‌ها ساعت فکر و مطالعه و مشورت کردم و گاهی استخاره هم با ما همراه نبود. بعضی دوستان را ما به کار آوردیم که قبول هم داشتند و من می‌دیدم صدایشان لرزان است و با تردید صحبت می‌کنند که دیدم این صدای لرزان نمی‌تواند این بار سنگین را بر دوش بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: در مورد این وزرا از لحاظ تحصیلات و تجربه و صحبتی که من با آنها داشتم دیدم تصمیم لازم را برای این بار سنگین دارند که بار اجرایی امروز اینقدر سنگین است که اگر متکی به ائمه اطهار(ع) نباشیم پشت را می‌شکند. امروز شما نمایندگان باید به ما کمک کنید. هرچند که طبق قانون اساسی وزیر وقتی مسئولیت دارد که شما رای اعتماد بدهید و این وزیر، وزیر من و شما و ملت ایران است.

ما امروز در تیم ملی هستیم

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: شما حق دارید نظارت و سوال کنید و البته تشویق و کمک و روحیه دادن هم در این شرایط وظیفه شما و همه ماست. همه باید همدیگر را کمک کنیم. از وزیر نقد و سوال کنید ولی کمک هم بکنید. من دوست دارم وزرا وقتی به کمیسیون می‌آیند با روحیه برگردند و وقتی برای سوال و استیضاح به مجلس می‌آیند با روحیه برگردد. شما نمایندگان ملتی هستید که سر از پا نمی‌شناسند و می‌بینید برای عشق امام حسین چه می‌کنند پس باید به هم کمک کنیم.

وی با بیان اینکه امروز احزاب دشمن اصلی ما نیستند، گفت: امریکا در برابر چهره ملت ایران شمشیر را از غلاف بیرون آورده و ما باید مبارزه کنیم و متحد باشیم. امروز جناح‌های مختلف همه با هم نباید رقابت کنند. امروز رقابت لیگ نیست بلکه ما امروز در تیم ملی هستیم و دوران انتخابات دوران لیگ‌ها است و آن موقع روبروی هم بایستیم و نقد کنیم.

روحانی اظهار داشت: ما که نمی‌توانیم همیشه در انتخابات بمانیم. پس کی فرصت کار پیش می‌آ‌ید و کی فرصت دوستی و اتحاد پیش می‌آید. حتما در این شرایط ما باید با وحدت بیشتری کارمان را پیش ببریم.

در مسکن بدهکار مردم هستیم و باید جبران کنیم

رئیس جمهور با اشاره به وزیر راه گفت: وزیر راه امروز بار سنگینی را بر دوش دارد و من عرض می‌کنم من به عنوان رئیس‌جمهوردر برابر مردم می‌گویم که در مسکن بدهکار مردم هستیم و ما باید جبران کنیم. در موضوع راه و بنادر و کشتیرانی خوب کار کردیم و در زمینه مسکن باید جبران کنیم و همه توانیمان را به کار ببریم ما باید نقدینگی را به سمت مسکن هدایت کنیم و به خانه اولی ها کمک کنیم. چه قدر شغل در کنار این حوزه است و ما اگر مسکن را راه بیاندازیم رشد اقتصادی ما هم به حرکت در می آید. یکی از مسائل ما مسکن است. وزیر امروز در برابر ناوگان‌ها مشکلاتی دارد که باید حل کند و در زمینه دریایی مشکلاتی داریم و بخشی از آن باید روی شانه ریل قرار بگیرد.

روحانی گفت: فردی که انتخاب شده هم تحصیلات و تخصص دارد و همواره هرکجا بوده فعال بوده است. من با ایشان رفاقت نزدیک نداشتم اما ایشان را زیاد می دیدم و عنصر فعالی در بخش های مختلف بود و جزو استاندارهایی بود که پرتحرک و فعال بود.

عده‌ای از ارز یارانه‌ای سوءاستفاه کردند

وی با بیان اینکه با رای شما نمایندگان مشکلات زمینه حمل و نقل، راه آهن و جاده باید حل و فصل شود، گفت: ان شاءالله بتوانیم در زمینه راه، راه آهن، کشتیرانی و بنادر که می‌تواند ایران را به کشورهای شمال و جنوبی و شرقی و غربی متصل کند و راه ترانزیت جنوب شمال و جنوب غرب که بسیار مهم است هم موفق باشیم. جناب آقای اسلامی این مسئولیت را به دوش می‌گیرد و با کمک شما نمایندگان می‌توانیم در این مسیر تحرکات بهتری داشته باشیم.

روحانی یادآور شد: در زمینه وزارت صنعت، معدن و تجارت که به اختصار می‌گوییم وزارت صمت مردم عادی گاهی می‌گویند صمت کجاست؟‌ باید بگویم این وزات خانه مهم بار سنگینی به دوش دارد چرا که علاوه بر صنعت و تولید و در بخش نیازمندی‌های مردم و هماهنگی که باید با بانک مرکزی داشته باشد، بسیار اهمیت دارد و شما می‌دانید عده‌ای از ارز یارانه‌ای سوءاستفاه کردند ما ارز ۴۲۰۰ تومانی و ارز ۷۰۰۰ تومانی در اختیار عده‌ای قرار دادیم که سوءاستفاده کردند اما بگویم اکثریت تجار ما، واردکنندگان و صادرکنندگان ما افرادی صالح و دلسوز برای کشور هستند.

در برخی سمت‌ها یک عده متاسفانه آدم سالم را فاسد می‌کنند

رئیس‌جمهور ادامه داد: این وزارتخانه بسیار مهم و کلیدی است و اصطلاحا وزارتخانه امضای طلایی است. من به آقای رحمانی گفتم در برخی سمت‌ها هرکه باشد و ابوذر هم باشد یک سال بعد باید عوض شود بعضی سمت‌ها متاسفانه آدم سالم را یک عده دیگر فاسد می‌کنند و با طواف معکوس در منجلاب فرو می‌برند. صنعت و معدن ما در کنترل بازار و قیمت‌ها مسئولیت سنگینی به دوش دارد. آقای رحمانی از جنس پارلمان و مجلس است دوره‌های متعدد در مجلس بوده و تلاش کرده است در دورانی که نماینده مجلس بوده همواره نقش خود را به خوبی ایفا کند، یک بار تذکر ایشان را خواندم. آقای امیری وادار کرد برخی را یک دور بخوانیم و نطق‌های ایشان همیشه منصفانه بوده است.

روحانی با بیان اینکه عده زیادی از نمایندگان آقای رحمانی را می‌شناسند و می‌دانند می‌تواند این بار را به دوش بگیردف تصریح کرد: ایشان سالم و پرتلاش است و باید در وزارت صمت که امروز در مصوبات اخیر بار سنگینی بر دوشش گذاشته‌ایم با تلاش آقای رحمانی شرایط بهتری را فراهم کنیم .

همه وزرا پشت تریبون به مردم قول دهند و بگویند چه می‌کنند

وی افزود: همه وزرا امروز و پشت این تریبون به مردم قول دهند و بگویند چه می‌کنند و بگویند در ماه‌های آینده چه گره‌هایی را باز می‌کنند و شما نمایندگان هم بگویید چه مسئولیت سنگینی بر دوش دارند و ما و شما امروز این عزیزان را در معرض امتحان سنگین ملی و الهی قرار دادیم و ان شاءالله از این امتحان عبور می‌کنند و نمره قابل قبولی از خدا و ملت می‌گیرند. اما وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، این وزارت خانه امروز مسئولیت خاصی را به عهده دارد.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: طی این ۵ سال افتخار می‌کنیم شاغلین کشور را از ۲۰ ملیون ۶۰۰ هزار به ۲۳ میلیون ۳۰۰ هزار رساندیم که رقم را گرد کردم و ۲۷۵ هزار شغل در طول ۵ سال ایجاد کردیم. مرکز آمار ایران و سایت در دسترس شماست نگاه کنید این آمار رسمی کشور است و این به معنی این نیست که ما در اشتغال مشکل نداریم هر خانواده که جوان بیکار دارد در انتظار تلاش بیشتر ما است.

مشکل امروز صندوق تامین اجتماعی مانند بانک‌ها است

روحانی با بیان اینکه شرایط سختی برای کارگران است و ممکن است برخی از آنها از کار منفصل شوند، عنوان کرد: باید این وزارتخانه حواسش باشد که کارگران ما بتوانند زندگی خود را ادامه بدهند. این وزارتخانه بخش حمایت از اقشار ضعیف و نیازمند را برعهده دارد. به حول قوه الهی، در روزهای آینده اولین اقدام خود را در این باره به اقشار کم‌درآمد طی هفته آینده اجرا می‌کنیم که به نیمی از آنها در قالب سبد حمایت اجتماعی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: وظیفه دیگر این وزارتخانه، مسئله ساماندهی تامین اجتماعی است. صندوق‌های ما متاسفانه از حالت صندوق خارج شده است. صندوق را باید به وجود آوریم. همه صندوق‌ها مشکل دارند. چه باید کرد؟ تلاش وزیر قبلی باید امروز مضاعف شود و بتوانیم این صندوق‌ها را احیا کرده و مشکلات را حل کنیم. مشکل امروز صندوق تامین اجتماعی مانند بانک‌ها است.

تقدیر از تلاش آخوندی و ربیعی

رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که باید مهارت را به مردم یاد بدهد، گفت: مشکل امروز ما این است که خانه‌ای می‌سازیم که بعد از ۱۵ سال کلنگی است در حالی که خانه باید عمری صد ساله داشته باشد. دری که می‌سازیم بعد از مدتی صدایش درمی‌آید. در لوله‌کشی، سیم‌کشی و تمام کارهای معمولی ما مشکل داریم. کاری که باید به عنوان آشنایی با مسائل فنی و حرفه‌ای توسط جوانان یاد گرفته شود، برعهده این وزارتخانه است.

روحانی اضافه کرد: از دو وزیری که امروز در کابینه ما نیستند، یعنی آقایان ربیعی و آخوندی که در پنج سال گذشته تلاش کردند، از خدمات آنها تشکر می‌کنم. از تلاش آقای کرباسیان در وزارت اقتصاد نیز تشکر می‌کنم. از عزیزانی که در این مدت بار مسئولیت سرپرستی را بر دوش داشتند، تشکر می‌کنم. از آقایان بندپی و اکرمی نیز سپاسگذاری می‌کنم زیرا کار بزرگی را انجام دادند.

وی خطاب به نمایندگان هم اظهار داشت: از شما نمایندگان درخواست می‌کنم در این شرایط سخت که همیشه ما را یاری کردید، امروز هم بیشتر ما را یاری کنید و این چهار وزارتخانه بتوانند کابینه را تکمیل کنند و در برابر مردم خجالت زده نباشیم و با کار بیشتر مردم راضی باشند و خداوند بزرگ از ما رضایت داشته باشد.

تشریح چگونگی اداره جلسه امروز مجلس + اسامی موافقان و مخالفان وزرا

علی اصغر یوسف‌نژاد ظهر امروز در جلسه صحن علنی مجلس شورای اسلامی درخصوص نحوه برگزاری جلسه امروز مجلس گفت: ثبت نام نمایندگان درباره موافقان و مخالفان وزرای پیشنهادی از ساعت ۱۰ تا ۱۲ صبح امروز انجام شد. ابتدا براساس آیین‌نامه، رییس‌جمهور می‌تواند به مدت یک ساعت از سوابق، صلاحیت‌ها و برنامه‌ها وزرا به ترتیب حروف الفبا صحبت کنند و سپس دو موافق و دو مخالف به مدت ۱۵ دقیقه صحبت می‌کنند.

وی ادامه داد: بعد از صحبت موافقان و مخالفان، هر وزیر پیشنهادی می‌تواند به مدت نیم ساعت از خود دفاع کند.

این عضو هیات رئیسه با بیان اینکه هر نماینده موافق و مخالف می‌تواند تمام یا بخشی از وقت خود را به یک نماینده بدهد، اظهار داشت: اگر سوالاتی هم به صورت کتبی مطرح باشد، از سوی رئیس‌ مجلس به رئیس‌جمهور یا وزرای پیشنهادی داده می‌شود.

یوسف‌نژاد خطاب به نمایندگان تصریح کرد: من از نمایندگان و موافقان و مخالفان وزرای پیشنهادی می‌خواهم با رعایت اعتدال به نقد و بررسی برنامه‌های وزرا بپردازند و به سخنان غیرمربوط و اخبار غیررسمی استناد نکنند و رعایت وقت صورت بگیرد.

وی افزود: ابتدا صلاحیت وزیر‌ پیشنهادی اقتصاد، سپس محمد شریعتمداری، سپس وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی و در نهایت رضا رحمانی مورد بحث قرار می‌گیرد.

این نماینده مجلس در معرفی موافقان و مخالفان وزرای پیشنهادی خاطرنشان کرد: موافقان وزیر پیشنهادی اقتصاد شامل آقایان رمضانعلی سبحانی‌فر و علیجانی می‌شود. همچنین آقایان ساری و کمالی‌پور در مقام مخالفت صحبت خواهند کرد.

یوسف‌نژاد اضافه کرد: آقایان شهریاری و یوسف‌نژاد به عنوان موافق وزیر پیشنهادی صنعت و آقایان احمد بیگدلی و محمود صادقی به عنوان مخالف صحبت می‌کنند. همچنین آقایان محمدعلی پورمختار و حسن سلیمانی به عنوان موافقان وزیر پیشنهادی راه و آقایان سهراب گیلانی و محمد فیضی به عنوان مخالف صحبت می‌کنند.

وی بابایی صالح و ظاهری را موافقان و ولی ملکی و شهاب نادری را به عنوان مخالفان وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی کرد.

ترافیک در جایگاه هیات رئیسه برای نام‌نویسی مخالفان و موافقان

در جلسه علنی امروز مجلس شورای که دقایقی پیش برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کار، راه، اقتصاد و صنعت آغاز شده است، تعدادی از نمایندگان در جایگاه هیأت حاضر شدند و خواهان نام‌نویسی برای صحت در باب مخالفت یا موافقت با وزرای پیشنهادی بودند.

علی اصغر یوسف نژاد عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به نمایندگانی که قصد نام‌نویسی داشتند گفت: نام نویسی برای موافق و مخالف وزرای پیشنهادی صبح بوده است و در حال حاضر انجام نمی‌شود.

حضور روحانی در صحن

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی از دقایقی پیش برای شرکت در جلسه بررسی صلاحیت و رای اعتماد وزرای پیشنهاد امور اقتصادی و دارایی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حاضر شد.

علی مطهری، نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی و تعداد دیگری از نمایندگان خانه ملت رئیس‌جمهور را در این حضور همراهی می‌کنند.

همچنین ابتکار، صالحی وزیر ارشاد، بندپی، روحانی را در این جلسه همراهی می‌کنند.

بر این اساس، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز ۲۹ مهر ماه، در نامه‌ای فرهاد دژپسند را برای تصدی وزارت امور اقتصادی و دارایی، محمد شریعتمداری را برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محمد اسلامی را برای تصدی وزارت راه و شهرسازی و رضا رحمانی را برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد.

در جلسه علنی امروز رئیس‌‌جمهور یک ساعت فرصت دارد که از برنامه‌‌ها و سوابق وزرای پیشنهادی دفاع کند. بعد از آن هر وزیر نیم ساعت برای دفاع از برنامه‌‌هایشان فرصت دارند.

دو موافق به مدت ۳۰ دقیقه و دو مخالف به مدت ۳۰ دقیقه فرصت دارند برای هر وزیر صحبت کنند که می‌‌توانند بخشی از وقت خود را به سایر نمایندگان بدهند.

همراهان رییس جمهور در جلسه رای اعتماد چه کسانی هستند؟

اسحاق جهانگیری معاون اول رییس‌‌جمهور، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معصومه ابتکار معاون زنان و خانواده رییس‌‌جمهور، انوشیروان محسنی بندپی سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پروش، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌‌جمهور، حسینعلی امیری معاون پارلمانی، سید محمود واعظی رییس دفتر رییس‌‌جمهور، حجت‌الاسلام سید محمود علوی وزیر اطلاعات، محمدباقر نوبخت معاون رئیس‌جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه، حسن روحانی را در این جلسه همراهی می‌‌کنند.

فرهاد دژپسند وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی، محمد شریعتمداری وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محمد اسلامی وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی و رضا رحمانی وزیر پیشنهادی صمت نیز در این جلسه حضور دارند.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۵
0
0
دزپسند جنگ اقتصادی را با تعامل برنده می شود. این برنامه و روش کار است یا توهم یک بی سواد با مدرک قلابی؟
جواد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۵
0
0
خداوند لعنت کند اون کسی که شریعتمدار مزدور و دشمن مردم را چریک خطاب کرد
البته بله چریک هست به نفع سرمایه دارها
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۵
0
0
اگر با تعامل تعادل تقابل و تفاضل و تفاخر و تحامر و000 اقتصاد اداره می شود. پس هر کسی می تواند وزیر اقتصاد شود. دنیا که دانشمنده ها اقتصاد دارد هم حماقت می کنند. شاید رئیس جمهور می داند مدارک این اوباش قلابی است. لذا می خواهد بعد از چند ماه ابروی ان ها را ببرد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۵
0
0
ایشان حتما عملکرد بسیار رضایت بخشی داشته اند که الان هم به وزارت کار فرستاده شده اند تا آنجا را هم مثلا وزارت صنعت سر و سامانی بدهند . این که آقای شریعتمداری گلهای زیادی به ملت زده است .
نظرات بینندگان