پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مواد مخدر صنعتی و روانگردانها، بیماریهای مزمنی در بدن ایجاد میکنند که بسیار خطرناک است و باید مردم را در رابطه با آن آگاه کرد.
به گزارش ایسنا، مرضیه آملی در تشریح این بیماریها افزود: مصرف موادمخدر صنعتی به دستگاه تنفسی آسیب زیادی میزند، برای مثال کشیدن این مواد عامل بروز بسیاری از بیماریهای ریوی مانند برونشیت و سرطان ریه میشود.
وی اظهار کرد: وجود گازهای سمی همچون مونواکسید کربن، در موادی مانند حشیش، شیشه، هروئین و غیره باعث تخریب ریهها میشود، شدت این تخریبها باعث از کار افتادن قسمت عمدهای از ریه میشود. در این حالت فرد از کوچکترین فعالیتهای روزمره خود نیز عاجز شده و یا حتی ممکن است به پیوند ریه نیاز پیدا کند. بروز سرطان ریه در افرادی که مواد مخدر مصرف میکنند، بسیار بیشتر است.
این متخصص داخلی با بیان اینکه استعمال مواد مخدری چون هروئین صدمات شدید به کبد وارد میکند، ادامه داد: افزایش درجه حرارت بدن یا تخریبهای عضلانی به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم با مصرف برخی از مواد مخدر باعث تخریب کلیهها شده و کاهش مصرف به اندازه آب در برخی افراد باعث فشار به کلیهها و تشکیل سنگ میشود.
آملی در ادامه؛ از جمله شایعترین بیماریهای ناشی از مصرف مواد مخدر را مشکلات مغز و اعصاب دانست و اضافه کرد: تاثیر این مواد بر کارکرد مغز تاثیر گذاشته و حالات نئشگی و لذت ایجاد کرده و مشکلات اساسی را در عملکرد مغز و اعصاب بوجود میآورد و بسیاری از مواد مخدر مانند قرصهای اکس، ماریجوانا و یا کوکائین تاثیرات مخربی بر مغز گذاشته و میتوانند باعث از دست رفتن حافظه، از دست دادن قدرت تصمیمگیری، و اختلال حواس شوند.
وی تصریح کرد: برای مثال با ورود آمفتامینها به سیستم عصبی مرکزی و آزاد شدن ناگهانی واسطه شیمیایی دوپامین در مغز، سلولهای مغزی تحریک و حالات تهاجمی و پرخاشگرانه تشدید میشود، این مواد در ابتدای مصرف باعث خسارات جبران ناپذیری مانند افت حافظه، پرخاشگری، تهاجم و رفتارهای جنونآمیز که نتایج آسیبهای مغزی است، میشوند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: مصرف طولانی مدت روانگردانها موجب آسیبهای ماندگار در مغز و بروز افسردگی و یا توهم میشوند و همچنین وابستگی به حدی شدید میشود که تا آخر عمر در وجود فرد باقی خواهد ماند.
آملی مشکلات روانی ناشی از مصرف طولانی مدت مواد مخدر ، مانند کاهش میل و قوای جنسی و مسایل روانی و خانوادگی را از دیگر آسیبها بیان کرد.
وی خاطرنشان کرد: انواع مواد مخدر صنعتی و شیمیایی امراض دیگری را نیز بوجود میآورد که بسیار ویرانکننده است، باید در جهت اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر، برنامههایی در جهت افزایش سلامت جسم و روان مردم بویژه نسل نوجوان و جوان کشور از سوی نهادهایی مانند ستاد مبارزه با مواد مخدر، وزارتخانههای آموزش و پرورش و بهداشت و درمان و آموزش پزشکی طراحی و عملیاتی شوند.
به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، به گفته آملی، این نهادها به عنوان طراح و برنامهریز، باید دست به کار شده و سایر نهادهای دیگر را ملزم به اجرای وسیع بحث مبارزه اجتماعی با مواد مخدر در حیطه فعالیتهای کاری خود کنند.
وی افزود: بحث مقابله با اعتیاد عزم ملی میخواهد و باید برای این حرکت بزرگ همدلی بوجود آید.