arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۰۹۶۱۶
تاریخ انتشار: ۲۴ : ۱۳ - ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۷

ادامه خروج داعشی‌ها از جنوب دمشق/ سوریه توافق با داعش را تکذیب کرد

مدیر دیده‌بان حقوق بشر سوریه گفت: عملیات خروج، شبانه و به صورت محرمانه انجام می‌گیرد و دلایل آن نیز این است که دولت سوریه مذاکره با داعش را به منظور ممانعت از هدف قرار دادن کاروان‌ها از سوی ائتلاف آمریکایی ضد داعش رسمیت نبخشیده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

به دنبال انتشار اخبار ضد و نقیض درباره امضای توافقنامه آتش‌بس میان دولت سوریه و داعش برای خارج کردن نیروهای این گروه تروریستی از آخرین پایگاه خود در جنوب دمشق،‌ دیده‌بان حقوق بشر سوریه (وابسته به مخالفان سوری) گفته است، دومین سری از تروریست‌های داعش نیمه‌های شب گذشته از محله‌های جنوب دمشق به سمت بادیه سوریه منتقل شدند.

به گزارش ایسنا، رامی عبدالرحمان، مدیر دیده‌بان حقوق بشر سوریه به خبرگزاری فرانسه گفت: سری دوم عناصر داعش نیمه‌های شب گذشته از جنوب دمشق خارج شدند و به سمت مقر تحت کنترل این گروه در بادیه سوریه حرکت کردند.

سری اول این گروه از تروریست‌های داعش صبح یکشنبه از این منطقه خارج شدند و تصاویری از اتوبوس‌های منتظر برای انتقال این تروریست‌ها در اردوگاه الیرموک واقع در جنوب دمشق در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.

خروج این تروریست‌ها در قالب توافق آتش‌بسی است که دولت سوریه هنوز آن را تایید نکرده است. رسانه‌های رسمی سوریه دستیابی به توافق با داعش را تکذیب کرده و گزارش داده‌اند، عملیات نظامی علیه آنها در مساحتی محدود در شمال الحجر الاسود ادامه دارد.

به گفته منابع مخالف سوری،‌ این توافق آتش‌بس تحت نظارت روسیه محقق شده و اجرای آن از صبح یکشنبه بوده است. این توافق بعد از عملیات ارتش سوریه در ۱۹ آوریل علیه داعش در مناطق تحت کنترل آن در جنوب دمشق حاصل شده است. مناطق تحت کنترل داعش در جنوب دمشق شامل اردوگاه فلسطینی الیرموک و محله الحجر الاسود می‌شود.

رامی عبدالرحمان به خبرگزاری فرانسه گفت: شش اتوبوس حامل نیروهای داعش و خانواده‌های آنها اردوگاه الیرموک و کوی التضامن را ترک و راهی بادیه سوریه شدند.

مدیر دیده بان حقوق بشر سوریه افزود، این توافق آتش‌بس شامل توقف درگیری‌ها در اردوگاه الیرموک و محله التضامن در هم‌جواری آن می‌شود در حالی که رسانه‌های رسمی سوریه دستیابی به توافق مبنی بر خروج تروریست‌ها از منطقه الحجر الاسود را تکذیب کرده‌اند و اشاره‌ای به الیرموک و التضامن در هم‌جواری الحجر الاسود ندارند.

به گفته وی، از زمان دستیابی به توافق، آرامش جنوب دمشق را فراگرفته و داعش اقدام به آتش زدن مقرها و تجهیزاتش می‌کند.

عبدالرحمان افزود، عملیات خروج، شبانه و به صورت محرمانه انجام می‌گیرد و دلایل آن نیز این است که دولت سوریه مذاکره با داعش را به منظور ممانعت از هدف قرار دادن کاروان‌ها از سوی ائتلاف آمریکایی ضد داعش رسمیت نبخشیده است.

انور عبدالهادی، مدیر بخش سیاسی سازمان آزادی بخش فلسطین که اوضاع الیرموک را پیگیری می‌کند،‌ گفت: نیروهای داعش موجود در این اردوگاه، منطقه الحجر الاسود و التضامن پس از محاصره تسلیم شدند و حضور نیروهای این گروه تروریستی با درگیری‌های کمتر در الیرموک ممکن است منجر به حل و فصل اوضاع آنها شود.

عملیات نظامی کنونی در جنوب دمشق در چارچوب تلاش دولت سوریه برای بازپس‌گیری کامل این شهر و تامین امنیت اطراف آن پس از کنترل بر غوطه شرقی که طی سال‌ها تحت کنترل گروه‌های مخالف دولت بود،‌ انجام می‌شود و پس از پایان یافتن عملیات خارج کردن گروه‌های تروریستی امنیت دمشق به شکل کامل برای نخستین بار از زمان آغاز درگیری در سوریه تامین خواهد شد.

احتمالا عملیات خروج اعضای داعش انتقادات زیادی را به همراه خواهد داشت مانند توافقی که حزب‌الله لبنان با داعش در اوت گذشته داشت به طوریکه طبق این توافق،‌ این نیروهای داعش از منطقه مرزی بین لبنان و سوریه به سمت استان دیر الزور رفتند.

ائتلاف ضد داعش در آن زمان تهدید کرد، کاروان حامل داعشی‌ها را در مسیرش هدف قرار می‌دهد.

از سوی دیگر، یوری یفچنکو، رئیس مرکز حمیمیم روسیه در سوریه که در زمینه برقراری آتش‌بس و تحقق آشتی ملی در سوریه فعالیت می‌کند، در بیانیه‌ای اعلام کرد که افسران این مرکز با نمایندگان دو شهرک "الرحیبه" و "جیرود" دیدار کاری‌ای داشتند و طی آن به حل و فصل وضعیت ساکنان محلی پرداختند؛ ساکنان محلی‌ای که بازگشت به زندگی شهری و عادی را انتخاب کرده‌اند.

وی همچنین اعلام کرد که این تلاش‌ها همچنان برای بهبود اوضاع انسانی در مناطق دیگر سوریه ادامه دارد.

از سوی دیگر، یک منبع نظامی در "اتاق عملیات هم‌پیمانان سوریه" خبر کشته شدن دو مستشار نظامی ایرانی در انفجارهایی که اخیرا در فرودگاه "حماة" رخ داد را تکذیب کرد.

رسانه‌ مرکزی جنگ که زیر نظر حزب‌الله لبنان است به نقل از این منبع نظامی که خواست نامش فاش نشود، اعلام کرد: پس از اخباری که در برخی از پایگاه‌های خبری درخصوص انفجارهای روز جمعه (۱۵ مه میلادی) در فرودگاه نظامی "حماة" در سوریه منتشر شد، گفته شد که دو مستشار نظامی ایرانی در این رخداد به شهادت رسیدند و ما اعلام کردیم این خبر صحت ندارد، زیرا که ما مستشار نظامی ایرانی در این فرودگاه نیافتیم.

طبق گفته این منبع، هیچ انبار و پادگان‌ نظامی که در آن نیروهای ایرانی باشند در فرودگاه نظامی "حماة" کشف نکرده‌ایم.

فعالان روز جمعه از کشته شدن بیش از ۴۰ تن و زخمی شدن ۷۰ تن و انتقال زخمی‌شدگان به بیمارستان دولتی حماة خبر دادند.

پیشتر گروه تروریستی موسوم به "سرایا الجهاد" مسؤولیت سلسله انفجارهایی که فرودگاه نظامی "حماة" را لرزاند، بر عهده گرفت.

خبرگزاری نووستی روسیه به نقل از یک منبع امنیتی سوری اعلام کرد که این انفجارها ناشی از آتش‌سوزی داخل انبار مهمات بوده است.

فرودگاه "حماة" سومین فرودگاه نظامی بزرگ سوریه و مرکز اصلی پشتیبانی و عملیات هوایی در شمال سوریه به حساب می‌آید.

نظرات بینندگان