پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مدیر شبکه سنجش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفت: بیشتر مردم تصور میکنند که بارش باران میتواند هوای شهر را تمیز کند ولی این موضوع یک باور غلط است، چرا که حداقل در شهر تهران علت اصلی آلودگی هوا ذرات معلق است و بارش باران نمیتواند تاثیر چندانی بر بهبود کیفیت هوا داشته باشد.
احمد طاهری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه بارش باران بر ذرات معلق که عامل اصلی آلودگی هوای تهران هستند تاثیر کمی دارد، اظهار کرد: اندازه هسته اصلی تشکیل دهنده ذرات معلق خیلی کوچکتر از ۲.۵ میکرون است، از این رو باران نمیتواند تاثیر چندانی بر آنها بگذارد.
وی با بیان اینکه سال گذشته شرکت کنترل کیفیت هوای تهران پروژه اندازهگیری وسیع نانو ذرات در سطح شهر تهران را انجام داد، تصریح کرد: در روزهای زمستانی که اپیزود آلودگی هوا داشتیم (بازه زمانی آلودگی هوا) و شاخص کیفیت هوا حتی به نزدیک عدد ۲۰۰ و شرایط ناسالم برای همه گروهها رسید، غلظت نانو ذرات تا سه میلیون ذره بر سانتیمتر مکعب اندازهگیری شد. پس از بررسیها و اندازهگیریهای مجدد هنگام قطع بارش باران مشاهده شد که باران نیز تاثیر چندانی بر غلظت نانو ذرات و کاهش شاخص کیفیت هوا نداشت.
مدیر شبکه سنجش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران ادامه داد: هنگام اپیزود آلودگی هوا (بازه زمانی آلودگی هوا) بارش باران نیز حتی نمیتوانست کیفیت هوای تهران را سالم کند و روی ذرات معلق تاثیر زیادی داشته باشد. به همین دلیل است که پس از قطع بارش به سرعت آلودگی هوا افزایش پیدا میکند.
طاهری با اشاره به اینکه هسته اصلی آلودگی هوا بلافاصله پس از بارش، ذرات ثانویه را تشکیل می دهد، گفت: عاملی که میتواند غلظت ذرات آلاینده و آلودگی هوا در تهران را کاهش دهد، وزش باد است. به همین دلیل ما در تهران برای کاهش آلودگی هوا و برخورداری از کیفیت هوای خوب بیشتر باید منتظر وزش باد باشیم نه بارش باران.
وی در پایان با بیان اینکه بارش باران بیشتر بر آلایندههای گازی مانند دیاکسید گوگرد و منواکسید کربن تاثیر دارد، تصریح کرد: باران با ترکیب با این نوع آلایندهها میتواند باران اسیدی را تولید کند که خوشبختانه اوضاع ما از نظر آلایندههای گازی در شهر تهران خیلی بد نیست که بخواهیم نگران باران اسیدی باشیم.