arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۶۸۳۳۹
تاریخ انتشار: ۴۸ : ۱۵ - ۱۱ مهر ۱۳۹۶

گری سیمور: تیلرسون می‌تواند ترامپ را برای ماندن در برجام راضی کند

یک مقام پیشین آمریکا در امور کنترل تسلیحات منع اشاعه با بیان این‌که رییس‌جمهور ترامپ یک تنفر شخصی نسبت به برجام دارد، تاکید کرد: خروج بی‌دلیل آمریکا از توافق هسته‌ای به شدت احمقانه است و واشنگتن را در میان متحدانش منزوی خواهد کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
یک مقام پیشین آمریکا در امور کنترل تسلیحات منع اشاعه با بیان این‌که رییس‌جمهور ترامپ یک تنفر شخصی نسبت به برجام دارد، تاکید کرد: خروج بی‌دلیل آمریکا از توافق هسته‌ای به شدت احمقانه است و واشنگتن را در میان متحدانش منزوی خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، گری سیمور هماهنگ‌کننده امور کنترل تسلیحات و سلاح‌های کشتار جمعی در کاخ سفید در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما و دستیار ویژه منع اشاعه و کنترل‌های کارشناسی در زمان ریاست جمهوری بیل کلینتون در گفت‌وگو با اندیشکده بنیاد کارنگی در پاسخ به سوالی درباره رویکرد دونالد ترامپ رییس‌جمهور آمریکا در قبال توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5، گفت: به نظر می‌آید رییس‌جمهور ترامپ یک تنفر شخصی قوی نسبت به توافق هسته‌ای دارد و می‌خواهد آن را نابود کند. هر چند رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا و تیم سیاست خارجی وی می‌دانند که بسیار احمقانه است آمریکا بدون هیچ دیلی این توافق را کنار بگذارد؛ چرا که این اقدام آمریکا را در میان دیگر اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل به علاوه آلمان منزوی خواهد کرد و به ایران این اجازه را خواهد داد که فعالیت‌های هسته‌ای‌اش را از سر بگیرد و توجهات از مقابله نظامی با داعش را منحرف خواهد کرد.

وی افزود: تیلرسون امیدوار است که ترامپ را به لغو تحریم‌های ایران طبق توافق هسته‌ای در ازای حمایت اروپا از پیشنهاد مذاکره درباره نقاط ضعف توافق با ایران متقاعد کند. من معتقدم که تیلرسون موفق خواهد بود.

سیمور در پاسخ به این سوال که واقع‌بینانه است برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را به گونه‌ای که مورد توافق هر دو طرف باشد سخت‌تر کرد؟ اظهار کرد: پاسخ این سوال سخت است. آمریکا می‌تواند خواهان سخت‌تر کردن توافق به روش‌های مختلف شود اما این در صورتی اتفاق می‌افتد که ایران نیز بیش از پیش از رفع تحریم‌ها برخوردار شود از جمله رفع ممنوعیت تجارت با ایران. اینکه ایران چنین تبادلی را بپذیرد یا نه، مشخص نیست.

وی درباره این‌که آزمایش موشک‌های بالستیک ایران نقض توافق هسته‌ای هست یا نه؟ گفت که این آزمایش‌ها نقض توافق نیست و موشک‌های بالستیک برای کشورهایی که نیروی هوایی ضعیفی دارند یک ظرفیت حمله غیرهسته‌ای دوربرد را فراهم می‌کند.

این مقام پیشین آمریکا در ادامه مدعی شد که موشک‌های بالستیک همچنین برای ایران امکان یک حمله هسته‌ای را در صورتی‌که این کشور سرانجام بخواهد دست به ساخت سلاح هسته‌ای بزند فراهم می‌کند.

سیمور در ادامه این گفت‌وگو با تکرار این ادعا که ایران به دنبال سلاح هسته‌ای بود و برجام مانع از این اتفاق شد، گفت که رییس‌جمهور اوباما معتقد بود که برجام برای متوقف کردن راه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای و جلوگیری از جنگ در منطقه ضروری بود بنا بر این حاضر شد امتیازاتی به ایران بدهد از جمله اینکه این کشور به برنامه تحقیق و توسعه خود برای سانتریفیوژهای پیشرفته ادامه دهد و محدودیت‌های اعمال شده بر فعالیت‌های هسته‌ای تهران پس از 10 تا 15 سال منقضی شود. نمی‌توان گفت که حصول یک توافق بهتر ممکن بوده است.

به گزارش ایسنا، این ادعاها در حالی هنوز مطرح می‌شود که مقامات ایران همواره تاکید کرده‌اند که این کشور هیچ‌گاه به دنبال دستیابی به ظرفیت تولید سلاح هسته‌ای نبوده و نیست و برنامه هسته‌ای ایران ماهیت کاملا صلح‌آمیز دارد.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز در گزارشات خود همواره تاکید کرد که هیچ سندی دال بر وجود انحراف در فعالیت‌ها و مواد هسته‌ای ندارد.
نظرات بینندگان