arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۶۲۳۱۰
تاریخ انتشار: ۳۵ : ۲۱ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۶
محمدرضا باهنر:

اصولگرایی درحال شقه شقه شدن است/ نباید جلوی کنسرت شجریان را بگیریم / اگر دولت بخواهد دنبال آزادی‌خواهی‌ها و اینگونه مسائل برود انتقادات ما پا برجاست / نباید بدون دنیا زندگی کرد و دور کشور سیم‌خاردار بکشیم / قصدی برای کاندیداتوری در ۱۴۰۰ ندارم

نباید هیچ کس از صحنه رای دادن و مشارکت در امور کشور حذف شود. ممکن است جوانان بگویند که هر حکومت دیگری غیر از جمهوری اسلامی هم بود، می‌توانست کشور را به همین سطح از پیشرفت برساند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
اصولگرایی درحال شقه شقه شدن است/ نباید جلوی کنسرت شجریان را بگیریم / اگر دولت بخواهد دنبال آزادی‌خواهی‌ها و اینگونه مسائل برود انتقادات ما پا برجاست / نباید بدون دنیا زندگی کرد و دور کشور را سیم‌خاردار بکشیم / قصدی برای کاندیداتوری در ۱۴۰۰ ندارم
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین گفت: نباید هیچ کس از صحنه رای دادن و مشارکت در امور کشور حذف شود. ممکن است جوانان بگویند که هر حکومت دیگری غیر از جمهوری اسلامی هم بود، می‌توانست کشور را به همین سطح از پیشرفت برساند.

به گزارش «انتخاب»، محمد رضا باهنر در نشست ماهانه جامعه اسلامی مهندسی گفت: بسیاری از بنگاه‌های ما با قیمت واقعی مزیت منفی دارند که اگر به برخی از آنها بگوییم شما کار نکنید به اقتصاد کشور بیشتر کمک می‌کنید دور از ذهن نیست یعنی در کشور رقابت و قیمت ، کیفیت و سرعت وجود ندارد.

وی افزود: ما معتاد نفت شده‌ایم و حکومت ما با ۷۰ میلیون جمعیت سه میلیون کارمند دارد که ای کاش اثرشان صفر بود اما برخی مزیت منفی دارند . وزارت نفت ۲۵۰ هزار نیرو دارد که بیش از ۳۰ هزار نیروی آن را حراست تشکیل می‌دهد که اگر این تعداد در سپاه به کار گرفته می شد ۱۰ لشکر تشکیل می‌دادم. مدیریت داریم اما این تعداد نیروی حراست اضافه است و واقعیت این است که در تمام دولت‌های گذشته از این دولت‌ها اعم از دولت سازندگی مرحوم آیت الله هاشمی،‌ آقای خاتمی و دیگران بهتر نمی‌توانستیم گیر بیاوریم اما باید در ۵ سال آینده تمام بنگاه‌های با مزیت منفی تعطیل شود.

به نوشته ایلنا، وی با بیان اینکه نباید هیچ کس از صحنه رای دادن و مشارکت در امور کشور حذف شود، گفت: ممکن است جوانان بگویند که هر حکومت دیگری غیر از جمهوری اسلامی هم بود، می‌توانست کشور را به همین سطح از پیشرفت برساند اما باید رتبه خودمان را پیش و پس از انقلاب در زمینه‌هایی چون بهداشت و درمان، قدرت خرید و موارد مشابه دید که افزایش یافته است.

دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین ادامه داد: اکنون در کشورهای دیگر قانون کار حکم‌فرما است و استخدام انجام نمی‌شود و یک فرد با خانواده‌اش ۳۰ سال از دولت تغذیه نمی‌کند بنابراین نیازمند آن هستیم که قانون کار اصلاح شود.

باهنر با اشاره به مصرف انژی در کشور گفت: روزانه ۵ میلیون بشکه نفت و معادل آن گاز مصرف داریم و ما بدون اینکه رفاه مردم را کاهش دهیم می‌توانیم با مدیریت مصرف انرژی با همین سطح رفاه ۴۰ درصد صرفه‌جویی کرده و سه میلیون بشکه نفت تولید کنیم.

وی ادامه داد: یک ریگلاتوری در کشور وجود ندارد که بنشینند با پیمان کار قرارداد ببندد که هرچه مصرف نفت و گاز کاهش پیدا کند درصد آن را به پیمانکار بدهند .

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با اشاره به بحث اقتصاد مقاومتی گفت: با ساختار فعلی، اقتصاد مقاومتی درست نمی‌شود و این صحبتی که می‌کنم فرقی نمی‌کند که مجلس دست اصولگرا، اصلاح طلب ، اعتدالیون باشد درصد بالایی از آنها طرح ‌های اقتصاد مقاومتی را نخوانده‌اند و اگر این ۲۹۰ نفر نماینده حاضر در مجلس همه هم اصولگرا بودند ۱۰ نفر بیشتر حاضر نبودند برای این مساله قیام کنند. نمایندگانی که علیرغم منافع قشری ، منطقه‌ای و صنفی حاضرند قیام کنند تا اقتصاد مقاومتی اجرا شود درصدشان کم است.

وی افزود: مجلس باید برای دولت نقشه راه ترسیم کند تا دولت موظف به احصاء هزینه تولید شود که هر بنگاهی که مزیت منفی دارد تعطیل شده و به آنها یارانه ندهیم.

باهنر با اشاره به اصلاح قانون اساسی و برخی ساختارها گفت:‌ در برخی از بخش‌ها البته باید قوانین اصلاح شود و اگر قرار است نظام ما حزبی و دو مجلسی شود لازم است که قانون اساسی اصلاح شود.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینکه ما در انتخابات مجلس و دولت با رقبای خود رقابت می‌کنیم، گفت: اما اکنون دولت مانند تیم ملی است و دیگر تیم باشگاهی نیست که با آن به رقابت بپردازیم و همه توانمان را باید به کار ببندیم که مشکلات دولت را حل کنیم و اگر دولت ۵۰ درصد موفقیت داشته باید آن را افزایش دهیم و اگر دولت بخواهد مسائل مهم را بگذارد و حاشیه ایجاد کند و دنبال آزادی‌خواهی‌ها و اینگونه مسائل برود انتقادات ما پا برجاست.

وی تاکید کرد: اکنون محور مطالبات مردم اقتصادی است و دولت نباید به حاشیه رفته و به سمت مسائل فرهنگی و سیاسی کشیده شود.

باهنر درابطه با تحریم‌ها گفت: تحریم‌ها اذیت‌کننده است و مشکلات اقتصادی ۴۰ درصد به تحریم‌ها مربوط می‌شود و معتقدم ۶۰ درصد آن به خود ما بستگی دارد و البته نمی‌خواهم بگوییم که باید بدون دنیا زندگی کرد و دور کشور را سیم‌خاردار بکشیم.

رییس جبهه پیروان گفت: دلیل رای نیاوردن بیطرف در مجلس، حرف‌هایی بود که او مطرح کرد و برخی از نمایندگان این حرف‌ها را سیاسی کردند و نمایندگان مناطق جنوبی کشور در این مساله تاثیرگذار بودند در صورتی که ۱۴۴ نفر برای موافقت با وزیر پیشنهادی نیروی ثبت نام کردند اما با این حال او رای نیاورد.

باهنر درباره این که آیا دولت در حوزه اقتصادی سرتیم دارد، گفت: من می‌ترسم همه آن سرتیم‌ها، لشکر شوند اما آقای روحانی در مراسم تنفیذ از واژه انقلاب اقتصادی استفاده کرد. با تحقیقی که داشتم این واژه را آگاهانه و عامدانه به کار بردند و شنیده‌ام که اراده روحانی بر این است که محور، مسائل اقتصادی شود و به دنبال حاشیه‌ها نرود و از جمله کارهای خوب او این است که برای خود معاون اقتصادی تعریف کرد.

باهنر با اشاره به رفتار برخی از نمایندگان گفت: برخی از دوستان ما نذر می‌کنند که به مجلس بروند حال فرقی نمی‌کند که از نردبان امید یا اصولگرایان بالا بروند و جالب است که در مجلس کنونی برخی از نردبان امید بالا رفتند اما موقع رای دادند به عارف ۱۰ نفر بیشتر نماندند.

وی درباره شعارهای روحانی گفت: این که ما بتوانیم تا آخر دولت ۱۴۰۰ همه مردم را قانع کنیم مهم است. مردم تا زمان ظهور امام زمان هم قانع نمی‌شوند و نباید هم شوند و این شدنی نیست اما اگر دولت در طول برنامه‌های خود به رفع یکی از علت‌های مشکلات همت کند بسیاری از مسائل برطرف خواهد شد.

باهنر با اشاره به خاطرات شهید باهنر، گفت: زمانی که شهید رجایی رییس‌جمهور و شهید باهنر نخست وزیر شدند به حضور حضرت امام مشرف شدند که ایشان از دولت کریمه صحبت کردند و وقتی شهید باهنر از مجلس رای اعتماد گرفت در پاسخ به سوال خبرنگاری در این مورد که چه احساسی دارد گفت که تا  دیروز ۴ بچه داشتم و امروز دارای ۱۱ میلیون بچه هستم و نسبت به آنها احساس مسئولیت می‌کنم.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین درباره عاقبت اصولگرایی گفت: اصولگرایی درحال دگردیسی و شقه شقه شدن است اما جمنا کمک خوبی برای اتحاد اصولگرایان انجام داد با این حال در راهکار آخر نیز  باید مواضع به هم نزدیک‌تر شود و شاید نیازمند تغییر اسم‌ها هم باشیم.

وی ادامه داد: تعابیر و واژه‌هایی مبنی بر انقلابی و ضد‌انقلاب به کار برده می‌شود که درست نیست؛ لذا ۲۵ درصد افراد جامعه انقلابی هستند و ضدانقلاب‌هایی که سرسختانه مقابل نظام ایستاده‌اند ده درصد بیشتر نیستند و ۷۰ درصد جامعه می‌خواهند زندگی کنند و وقتی کنسرت ناظری و شجریان راه افتاد از آن استقبال می‌کنند و نباید جلوی آنها را بگیریم.

باهنر درباره بازدید از مراکز نظامی ایران که از سوی آمریکا مطرح شده است، گفت: ترامپ هنوز خود را در جایگاه حکومت آمریکا پیدا نکرده است و او در این که اتحاد علیه ایران در دنیا ایجاد کند موفق نخواهد بود لذا از بسیاری از قراردادها بین‌المللی مانند قرارداد ریو خارج شده و دیگر امکان وحدت‌نظر بین خود و اروپا را ندارد و هرچه تندروی کند پایان حکومتش را زودتر رقم می‌زند.

وی بازگشت حبیب الله بی‌طرف در دولت را از طریق بازشماری منتفی دانست و گفت: بازشماری به اتمام رسیده و بیطرف نمی‌تواند به وزارت نیرو بازگردد البته ممکن است در پست‌های دیگر در دولت بکار گرفته شود.

باهنر گفت: یکی از مشکلات در کشور کادرسازی است و هیچ نهادی جز احزاب نمی‌تواند این کار را انجام دهد و این کار دانشگاه‌ها نیست .

نماینده ادوار مجلس درباره این که آیا در انتخابات ۱۴۰۰ کاندیدای ریاست جمهوری می‌شود، گفت: قصدی برای کاندیداتوری در ۱۴۰۰ ندارم و رابطه ما را با  کاندیدا خراب نکنید، می‌خواهیم با آنها زندگی کنیم.

باهنر با اشاره به مشکلات ساختاری در کشور گفت: بزرگ شدن سریع و روزافزون دولت از مرز انفجار دارد می‌گذرد و همه دولت‌ها زحمت کشیدند و کار کردند اما امروز با مشکلات اساسی روبرو هستیم و افزایش بی‌رویه هزینه‌های دولت که یکی از بندهای اقتصاد مقاومتی است که باید مورد توجه قرار گیرد. لذا هزینه دولت از سال ۹۱ تا ۹۵ دو برابر شده است و امسال کسری بودجه دولت حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان است.

وی ادامه داد: صندوق‌های بازنشستگی وضعیت بحرانی دارند و تقریبا هزینه بالای ۸۵ درصد از بازنشستگان را از خزانه می‌دهیم  و این در صورتی است که صندوق بازنشستگی داریم.

باهنر با اشاره به بدهی دولت به بانک‌ها گفت: ۷۰۰ هزار میلیارد تومان دولت به بانک‌ها بدهی دارد که حدود ۵۰ درصد نقدینگی کشور ناشی از همین است.

وی با اشاره به سیستم آموزش و پرورش گفت: با آموزش پژوهش غیرمفید و مرتبط در کشور مواجه هستیم که ضمن احترام به معلمان و آموزش و پرورش می‌بینیم که رهبر نظام در دیدار خود به مشکلات آموزش تاکید می‌کند و این یعنی دیپلمه‌های ما هیچ کاری بلد نیستند و تعداد مهندسان ما از تعداد مهندسان کانادا و آمریکا بیشتر است و به ازای هر دانش آموز سالی ۵/۲ میلیارد تومان پول از خزانه کشور می‌دهیم.

باهنر صادرات غیرنفتی را ۱۰ درصد تولید ناخالص ملی دانست و گفت: با پدیده قاچاق در کشور مواجه هستیم که حدود دو میلیارد دلار بازار کیف و کفش در کشور را داریم و همچنین بازار پوشاک ده میلیارد دلار است.

وی افزود: یکی از مهمترین کارهای دولت طرح سلامت بود اما طرح سلامت تا یک سال آینده به بن بست می‌رسد لذا وزارت بهداشت ۱۵۰ میلیارد تومان پول می‌خواهد که به کارش ادامه دهد.

دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری گفت: دولت روزهای اول کار خود را آغاز کرده است و ۴ سال تلاش کردند که در برخی زمینه‌ها توفیق داشته و در برخی از عملکردشان ضعف‌هایی را دارا بودند که امیدواریم دولت همه تلاش خود را برای تحقق مطالبات به حق مردم به کار ببندد و بتوانند پاسخی در شان مردم به آنها بدهند.

وی افزود : شاخص قابل دفاع زیاد داریم و به تعبیر رهبری کارهایی که جمهوری اسلامی ایران انجام شده طوماری طویل و بلند است اما طومار کارهای انجام نشده بلندتر است لذا مطالبات مردم بی نهایت است و باید به آنها پاسخ دهیم.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین افزود: در انقلاب اسلامی نظام مردم سالاری دینی که به صورت مستقل باشد را امام (ره) به نسل فعلی و آینده هدیه کردند که بی نظیر است و خیلی‌ها متصور بودند این دو واژه با هم قابل جمع نیست و تلاش شده تا این نظام تنومند شود و آثارش به آینده برسد.

باهنر تاکید کرد: حضرت امام نظام انقلاب را استمرار بخشیدند و بر نقش مردم و حکومت تاکید داشتند که باید در مورد مسائل به مردم مراجعه کرد و جمله تاریخی ایشان مبنی بر میزان رای ملت است همچنان موجود است.
نظرات بینندگان