arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۴۲۶۸۷
تاریخ انتشار: ۵۶ : ۱۱ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۶

کدام کاندیدا موضع خود را در خصوص یارانه تغییر داد؟+جدول

مواضع روحانی و جهانگیری دو کاندیدای همسو در رقابت های انتخاباتی سال 1396 مواضع متفاوتی در خصوص یارانه ها قبل و بعد از برگزاری رقابت های انتخاباتی ندارند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مواضع روحانی و جهانگیری دو کاندیدای همسو در رقابت های انتخاباتی سال 1396 مواضع متفاوتی در خصوص یارانه ها قبل و بعد از برگزاری رقابت های انتخاباتی ندارند.

به گزارش انتخاب به نقل از خبرآنلاین، مانور بر یارانه امروز یکی از مهمترین موضوعاتی است که در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از سوی برخی کاندیداها در دستور کار قرار دارد.

بررسی ها نشان می دهد مواضع روحانی و جهانگیری دو کاندیدای همسو در رقابت های انتخاباتی سال 1396 مواضع متفاوتی در خصوص یارانه ها قبل و بعد از برگزاری رقابت های انتخاباتی ندارند. روحانی در حالی وارد رقابت های انتخاباتی سال 1392 شد که انتقاداتی را به یارانه ها و شیوه توزیع آن داشت و در اولین سال های فعالیت دولت یازدهم نیز تلاشی را برای انصراف خودخواسته مردم از دریافت یارانه در دستور کار قرار داد.

 با این حال تخریب های شدید رقبا سبب شد برنامه انصراف از یارانه ها دستاورد قابل توجهی به همراه نداشته باشد. دولت یازدهم مضرات توزیع یارانه نقدی را در حالی برای مردم تشریح کرده است که خود را به تعهدات دولتی در این زمینه پایبند اعلام کرده و هر ماه نسبت به توزیع یارانه های نقدی در میان جمعیت یارانه بگیر اقدام کرده است. نکته اینجاست که مجلس شورای اسلامی هر ساله دولت را در قالب یارانه بودجه مکلف به حذف یارانه ثروتمندان و برخورداران می کند اما این مهم به دلیل تکمیل نبودن زیر ساخت ها چندان اجرایی نیست.

 از سوی دیگر محمد باقر قالیباف کاندیدای اصولگرای حاضر در عرصه رقابت های انتخاباتی که در سال 1387 صراحتا مخالفت خود را با پرداخت یارانه اعلام کرده بود، در شرایط کنونی خود را متعهد به سه برابر کردن یارانه ها اعلام کرده است.

 رییسی نیز سه برابر شدن یارانه دهک های کم درآمد را برنامه خود اعلام کرده است. نظرات میرسلیم و هاشمی طبا ، پیش و پس از آغاز رقابت های انتخاباتی مخالفت با شیوه کنونی بوده است.

 جدول زیر در بر دارنده اظهارات کنونی و پیشین کاندیداهای حاضر در عرصه رقابت های انتخاباتی در خصوص یارانه هاست. 

 

 

کاندیدا

مواضع کنونی و پیشین درباره یارانه

 

 

حسن روحانی

موضع کنونی : یارانه اقشار آسیب‌پذیرتر باید افزایش یابد

----------------------------------------------------------------------

سال 1392 : پرداخت یارانه به عنوان صدقه درست نیست . ما باید کاری کنیم وضع مردم به قدری خوب شود که مالیات بدهند و در حقیقت به جای آنکه دست مردم جلوی ما دراز باشد، دست ما جلوی آنها دراز شود .


          اسحاق جهانگیری

موضع کنونی : پرداخت یارانه های فعلی در آینده هم استمرار خواهد داشت

------------------------------------------------------

سال 1394 :  پرداخت یارانه نقدی از ابتدا هماره با استدلال اقتصادی نبود و برخی که در گذشته به دنبال افزایش محبوبیتشان بودند ان را طرح کردند



مصطفی هاشمی طبا

موضع کنونی : بنده یارانه مساوی را قطع می‌کنم .

شعارهای افزایش یارانه ها حتی اگر بلوف هم نباشد نمی‌تواند عملی شود. چون منابع مالی دولت‌ها مشخص است.

------------------------------------------

مرداد 1395 : پرداخت یارانه نقدی حرام کردن پول است


ابراهیم رییسی

موضع کنونی : افزایش یارانه‌ها را برای طبقات پایین دو یا سه برابر در نظر داشته باشیم

-----------------------------------

موضع پیشین : --------------------------------



محمدباقر قالیباف

موضع کنونی:  امروز در دولت مردم، متعهد می‌شویم که حتما با توجه به افزایش قیمت‌ها، یارانه‌ها را نیز تا سه برابر افزایش دهیم و به ۱۵۰ هزار تومان برسانیم.

--------------------------------------------------------

12 اسفند 87 - نامه به مجلس :

هر گونه توزیع یارانه‌ای در فضایی مبهم و غیرشفاف صورت پذیرفته و بدین لحاظ تنها توزیع رانت تلقی می‌شود و منجر به ترویج اخلاق دروغگویی، فقیرنمایی خواهد شد. "





مصطفی میر سلیم

موضع کنونی: وعده چند برابر کردن یارانه ها غیرعلمی است، به جرات می گویم که این تنها یک شعار برای به دست آوردن رای عامه مردم است.

------------------------------------

24 مهر 93 در اجلاس دبیران استانهای حزب‌ موتلفه اسلامی:

"پول مفت، جامعه را تنبل و گدا صفت می‌کند؛ چنین جامعه‌ای اصلا زمینه رقابت در صحنه‌ی بین‌المللی را ندارد، همت مضاعف با متکدی کردن جامعه درتضاد است."

"وای بر آنانی که یارانه نقدی را در این کشور باب کردند و همه را به شکلی گدا کردند، دراین کار چه منافعی وجود داشت؟ هر دولتی که این سیاست را ادامه دهد نیز در راستای عکس اهداف اقتصاد مقاومتی حرکت کرده است."




نظرات بینندگان