پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : جریمه های سنگینی در انتظار ورزشکارانی است که در فضای مجازی حضور پررنگ داشته باشند.
به گزارش انتخاب، اینستاگرام هایی که در ایران بیشترین بازدید و فعالیت را دارند متعلق به ورزشکاران فوتبالیست و والیبال است.
برای آن دسته از مخاطبان این ورزش که دسترسی شان به اینترنت پرسرعت مهیاست، به لحظه ترین خبرهای فوتبالی در اینستاگرام منتشر می شود.
حتی در نمونه هایی جالب توجه سابقه داشته که یک بازیکن، درست حین مذاکره با یک باشگاه، تصویری از برگه قرارداد، مهر و امضای باشگاه را در اینستاگرام منتشر کرده و به فاصله چند ساعت بعد از این اتفاق، خبرگزاریها، رادیو و تلویزیون خبر رسمی این اتفاق را منتشر کردند. شاید به دلیل تعدد این اتفاقات اینستاگرامی است که از این شبکه اجتماعی به عنوان خبرگزاری نوظهور یاد می شود.
اکنون بسیاری از فوتبالیست های مطرح، اینستاگرام دارند و از این طریق آخرین عکس های خود را به نمایش می گذارند. فضای مجازی در چند سال گذشته محبوبیت خاصی در جامعه و قشر فوتبالیست و ورزشکار پیدا کرده است.
این روزها هواداران رشته های ورزشی از طریق اینستاگرام از اوضاع و احوال ستاره های محبوب خود آگاه می شوند و گاهی این فضا به کری خوانی فوتبالیست ها هم تبدیل می شود.
با درخشش ملی پوشان والیبال در لیگ جهانی و جام جهانی سال گذشته بازیکنان این تیم به شدت در بین ورزش دوستان محبوب شدند و محبوبیت را در تمام نقاط اجتماعی می شد دید؛ چه در معابر عمومی، چه در جوامع مجازی. اکنون ستاره های والیبال ، بسکتبال و چند رشته انفرادی به محبوبیت بالایی رسیده اند و شاید بالاتر از ستاره های فوتبال که این روزها درخشش چندانی ندارند.این روزها والیبالیست ها و شخص سعید معروف در صدر این ستاره ها قرار دارد که اخبار و عکس های او به شدت و با علاقه زیاد از سمت طرفدارانش پیگیری می شود. شاید بتوان گفت صفحه شخصی سعید معروف کاپیتان تیم ملی والیبال ایران یکی از پررفت و آمدترین مکان های مجازی باشد که روزانه علاقمندان زیادی را به پیگیری وا می دارد.
برهمین اساس مدتی است که کمیته های اخلاقی در کشور ما بسیار فعال شده اند و ابزارهای جدیدی برای جریمه کردن بازیکنان پیدا کرده اند.پیش از آن که در سال های نه چندان دور در شبکه های اجتماعی رونق بگیرند و ورزشکاران در آن فعال شوند.
کمیته های اخلاق حضور پر رنگ تری در زندگی خصوصی ورزشکاران و زمین های مسابقه داشت،مثلا مدتی بازیکنان به دلیل داشتن موهای بلند و نحوه اصلاح آن جریمه می شدند یا اینکه بعضی ها به دلیل حضور در یک کافی شاپ و مراسمی مورد توبیخ قرار می گرفتند حالا که دیگر قضیه متفاوت شده است، کمیته های اخلاق بسیار فعال تر از گذشته اند.
زیرا به لطف وجود اینترنت و شبکه های اجتماعی مسئولان اخلاقی ورزش بیشتر می توانند در امور شخصی ورزشکاران وارد شوند.مثلا کار به جایی رسیده که اگر یک ورزشکار روزی خوشحال باشد و یا ناراحت و بخواهد پستی را در صفحات اجتماعی اش قرار دهد مورد توبیخ قرار می گیرد،چون ممکن است در آن هنگام اشخاص از خوشحالی و ناراحتی ورزشکار خوششان نیاید و بخواهند آن را جریمه کنند.
نکته جالب تر نیز این است که در برخی موارد به طور کلی مشکل کمیته های اخلاقی با شادی ورزشکاران است.به طور مثال اگر فلان بازیکن عکسی از مراسم عزاداری و ترحیم در صفحات اجتماعی خودش بگذارد حتی ممکن است مورد تحسین مسئولان اخلاقی قرار بگیرد،اما وای به حال ورزشکاری که خوشحال باشد و بخواهد عکسی از یک مهمان خصوصی، تولد یا عکس با نامزد و خواهر و دختر خاله خویش بگذارد.
در آن زمان سیل عظیمی از انتقادات و جریمه ها و کارشناسی ها روانه این ورزشکار نگون بخت می شود.
ای کاش مسئولان به جای صرف هزینه های بیت المال در عرصه دخالت ها و سخت گیری ها در این وضعیت نامناسب اقتصادی باشگاه ها و تیم ها در ورزش این هزینه را صرف تربیت افراد موثر برای جامعه می کردند نه این که در برخی موارد مانع موفقیت آن ها شوند.
البته از حق هم نباید گذشت و نباید تصور کرد که وجود کمیته اخلاق بد است به هر حال اگر همین کمیته اخلاق نباشد چه کسی می تواند اختلاف های زشت و ناپسند در برخی شرایط حاد بحرانی را حل کند؟ یا چه کسی جلوی فحاشی هواداران ، حق خوری ها و توهین را بگیرد؟
به هر حال هر ارگانی و هر بخشی در کشور ما نقش مخصوصی دارد. ای کاش در حوزه خود فعالیت کند و تنها به دلیل اینکه توانایی اش را دارد پا فراتر از حدش نگذارد متاسفانه این مدل از برخورد کمیته های اخلاق در کشور ما تنها منحصر به خودمان است در هیچ کدام از کشورهای موفق که هم در بخش مدال آوری و هم تربیت موفق هستند کمیته های اخلاق این گونه نیست.
نصیر زاده: هرگونه نوشتاری که باعث هتک حرمت شود قابل شکایت است
هوشنگ نصیر زاده در گفت و گو با خبرنگار حوزه فوتبال فوتسال گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان، درخصوص جریمه های در نظر گرفته شده برای بازیکنان در فضای مجازی گفت: تمام رسانه های مکتوب،نوشتاری و دیداری شامل حال فضای مجازی هم می شوند. هر گونه نوشتاری که عزت،شان، شرافت و شخصیت عمومیت و ... را تحت خطر قرار دهد می تواند قابل شکایت باشد.
وی درمورد اینکه آیا ورود به حریم شخصی دیگران از نظر قانون جرم محسوب نمی شود،گفت: نه اشکالی ندارد هر کسی می تواند در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی باشد اما نباید این حضور مانع خطر و حرکات زیبنده برای دیگران باشد.
کارشناس حقوقی فدراسیون فوتبال درباره اینکه آیا برای ورزشکاران خارجی هم جرایمی بابت حضور در شبکه های اجتماعی در نظر گرفته می شود یا خیر،تصریح کرد: بله 100 درصد برای ورزشکاران خارجی هم به طور قطع و یقین بابت حضور در شبکه های مجازی در صورت تخلف و توهین به دیگران جرایمی در نظر خواهند گرفت.
سمامی: قوانین جزئی برای برخورد با متخلفین فضای مجازی وجود ندارد
عبداله سمامی در گفت و گو با خبرنگار حوزه فوتبال فوتسال گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان،درخصوص حضور بازیکنان در شبکه های اجتماعی بیان کرد: دراین مورد آیین نامه ای وجود ندارد و حتی فیفا برای برخورد با این تخلفات هم قوانین کلی دارد، جزئیاتی اعلام نکرده است.
وی ادامه داد: آنچه مشخص است این است که افراد چه در فضای واقعی و چه در فضای مجازی باید شان و عزت خود را حفظ کنند در غیر این صورت قانون گذار با متخلفین برخورد خواهد کرد.