پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رییس کل سازمان خصوصی سازی به برگزاری 120 مزایده از ابتدای امسال تاکنون اشاره کرد و گفت: دست کم 250 تا 300 شرکت دیگر در حدود چهار ماه و نیم باقیمانده از سال در قالب مزایده به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.
پبه گزارش انتخاب، «میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی» در حاشیه هشتمین نمایشگاه معرفی فرصت های سرمایه گذاری کشور و سومین نمایشگاه بین المللی بورس، بانک، بیمه و خصوصی سازی (کیش اینوکس 2016) درباره واگذاری شرکت های دولتی افزود: لازمه برخی از این واگذاری ها آزادسازی قیمتهاست، اما بعضی شرکت ها به دلیل اجرایی نشدن این مهم، امسال برای خصوصی سازی عرضه نمی شوند و به سال آینده موکول خواهد شد.
معاون وزیر اقتصاد یادآورشد: سایر شرکت هایی که در فهرست واگذاری قرار داشتند، تا پایان امسال عرضه خواهند شد و امیدواریم بازار سرمایه کشش جذب آنها را داشته باشد.
پوری حسینی افزود: تاکنون و با گذشت بیش از هفت ماه از سال، نزدیک به 120 مزایده از 340 مزایده ای که امسال باید انجام می شد برگزار شده است.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه «مزایده های انجام شده توسط سازمان واقعی است»، گفت: هرچند مطابق قانون می توانیم پس از برگزاری دو بار مزایده و انجام نشدن خصوصی سازی از طریق «مذاکره» آنها را به فروش برسانیم اما تاکنون از این اختیار نیز استفاده نکرده ایم.
وی سرعت واگذاری ها به بخش خصوصی در سال های اخیر و بویژه سال 95 را بسیار خوب توصیف کرد که حتی در برخی موارد اعتراض هایی در زمینه کاهش سرعت واسپاری ها را نیز به دنبال داشته است.
** حضور خارجی ها در مزایده ها
رییس کل سازمان خصوصی سازی همچنین در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا درباره حضور نیافتن خارجی ها در مزایده شرکت ها، گفت: این مساله به نظر خودشان بستگی دارد و سازمان خصوصی سازی جز اینکه بخواهد تسهیلاتی برای حضور آنها فراهم کند، نمی تواند اقدام دیگری انجام دهد.
وی ادامه داد: تاکنون چند هیات و شرکت خارجی بویژه از کشورهای اروپایی با حضور در سازمان، برای شرکت در مزایده ها وارد مذاکره شده اند که آخرین آنها هیاتی از جمهوری چک بوده است؛ اما اینکه در عمل وارد صحنه شده و پاکت پیشنهاد قیمت ارایه کنند مشمول گذشت زمان و موکول به آینده است.
پیشتر، رییس کل سازمان خصوصی سازی اعلام کرده بود، واگذاری های انجام شده در 15سال گذشته در این سازمان در مجموع به ارزش 1420 میلیارد ریال بوده که از جمله در قالب واگذاری به عموم مردم، رد دیون و سهام عدالت صورت گرفت.
به گزارش ایرنا، معرفی قابلیت های نهادهای مالی داخلی و خارجی، توانمندی ها و دستاوردهای بازار سرمایه، پول و بیمه کشور، توانمندی های شرکت های حاضر در بورس اوراق بهادار، ارایه خدمات نوین بانکی و بیمه ای، کمک به تشکیل سرمایه دراقتصاد ملی، افزایش ظرفیت ها برای رقابت بازار پول و سرمایه کشور با بازارهای مشابه منطقه و معرفی فرصت های سرمایه گذاری در طرح های کلان ملی از مهمترین اهداف برگزاری نمایشگاه کیش اینوکس(Kish Invex 2016) است.
همچنین، جلب مشارکت بخش خصوصی و سرمایه گذاران داخلی و خارجی، ارایه جدیدترین الگوهای تامین مالی برای طرح های سرمایه گذاری و تبادل اطلاعات فنی و تجاری بین سرمایه گذاران و مجریان طرح های سرمایه گذاری، از دیگر اهداف در نظر گرفته شده برای این رویداد است.