حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در این نشست با بیان اینکه دولت یازدهم از ابتدای فعالیت با مشکلات بزرگی روبهرو بود که شاید بتوان نام آنها را بحرانها نامید، گفت: دولت تدبیر و امید از ابتدای فعالیت با مشکلاتی از جمله تورم 40 درصدی، 8 فصل رشد منفی ، عدم اشتغال خالص در چند سال ، تحریمهای شدید سازمان ملل متحد و قطعنامههای شورای امنیت تحت ذیل فصل 7 مواجه بود.
به گزارش انتخاب، رییس جمهوری گفت: اگر بگویم که در آغاز کار، دولت در بخش سیاست خارجی و در بخش اقتصاد و بویژه اقتصاد کلان با معضلاتی شبه بحران مواجه بود، سخنی به اغراق و مبالغه نگفتم و به همین دلیل دولت ناچار بود در اولین قدمهای فعالیت خود، به بحث سیاست خارجی و اقتصادی بیش از بخشهای دیگر توجه کند.
دکتر روحانی تاکید کرد: دولت معتقد است، فرهنگ ، زیربناییترین مسأله است اما به دلیل شرایط خاص آغاز این دولت، توجهها و اهتمامها برای آن بود که ما از معضل پیچیده اقتصادی و سیاست خارجی عبور کنیم.
رییس جمهوری گفت: ملت بزرگ ایران با انتخاب مسیر اعتدال در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 و تکرار این فریاد در انتخابات اسفند سال 94 ، مسیر و راه را به همه نشان داد که چگونه و با چه شیوه ای باید مسایل و معضلات ملی و آنچه خواست و نیاز مردم است را به حل و فصل کنیم.
دکتر روحانی با اشاره به قدم های روشن دولت در زمینه اقتصاد کلان و کاهش تورم از بالای 40 درصد به تورم یک رقمی و زیر 8 درصد ، جهش از رشد منفی اقتصادی منهای 6.8 به رشد 4.4 در سه ماهه اول سال جاری و همچنین هدفگذاری رشد 5 درصد در سال 95 ادامه داد: اگرچه در مسأله اشتغال بسیار عقب هستیم اما ورود نسل جوان به بازار کار و نیروی فعال کار در بهار امسال کمسابقه بوده است. بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر به عنوان نیروی فعال وارد بازار کار شدند درحالیکه دولت باتوجه به شرایط فعلی اقتصادی، توان ایجاد اشتغال خالص سالانه بالای یک میلیون را ندارد.
رییس جمهوری افزود: طبق مرکز آمار، اشتغال خالص بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته بیش از 700 هزار نفر بوده است و گرچه این رقم قابل ملاحظهای نسبت به سالهای گذشته است اما تا رسیدن به نقطه مطلوب یعنی یک میلیون و 200 هزار نفر، حداقل 500 هزار نفر منفی است و این به آن معناست که باید به اشتغال به عنوان موضوع اول کشور اهتمام بیشتری داشته باشیم.
رییس جمهوری گفت: همه تلاش دولت در 6 ماهه دوم امسال ایجاد اشتغال بیشتر از طریق تحرک لازم در بنگاههای متوسط است . بانکها و ستاد اقتصاد مقاومتی همین مسیر را دنبال کرده و دنبال خواهند کرد.
دکتر روحانی خاطرنشان کرد: گرچه هنوز به شکوفایی اقتصادی نرسیدهایم و تا رشد 8 درصدی فاصله داریم، اما شاخصها و آمار و ارقام به ما میگوید مسیری که انتخاب کردهایم، مسیر صحیح و درستی است، هدف ما در اقتصاد، ایجاد آرامش، اعتماد و امید به آینده بود و در این راستا آمارهای بانک مرکزی نسبت به امید در اقتصاد نشان می دهد که در یکسال اخیر امید مردم به آینده اقتصاد کشور بیشتر شده است و این به آن معناست که مسیر، درست انتخاب شده است.
رییس جمهوری اضافه کرد: رشد اقتصادی 3 ماهه حاکی از آن است که مسیر اقتصاد کلان و شاخصهای آن درست است .شرایط روابط خارجی با دنیا نیز به ما میگوید مسیر انتخابی تعامل سازنده با جهان که جزو سیاستهای کلی نظام است، مسیر صحیح و درستی است.
دکتر روحانی گفت : ما امروز به اقدام ملی ملت ایران، به رهنمودهای مقام معظم رهبری و به دستیابی ایران به حقوق حقه خود در برابر قدرتهای مستکبر جهانی که بالاترین دستاورد آن، گسترش انتخاب آزاد برای ملت ایران است، افتخار میکنیم.
رییس جمهوری با اشاره به انتخاب آزاد ملت ایران در فروش نفت، اظهارداشت: امروز در اینکه چقدر نفت بفروشیم، انتخاب آزاد داریم، آنهایی که تحت عنوان اینکه ایران بیش از یک میلیون بشکه نفت نمیتواند بفروشد و دور ما دیوار کشیده بودند، دیگر نمیتوانند به ما بگویند نفت را فقط به این چند کشور و با چه ارزی بفروشیم، امروز این انتخاب و حق آزاد ملت ایران است. امروز ملت ایران دارای انتخاب آزاد است که یک میلیون و یا دو میلیون یا بیشتر بفروشد و بحمدالله صادرات نفت خام در ماه اخیر از 2 میلیون بشکه هم پا فراتر گذاشته است و این در اختیار ملت ایران است که به چه کشوری در آسیا، اروپا ، آفریقا یا آمریکا یا هر کجای دنیا نفت بفروشد.
دکتر روحانی خطاب به «آنهایی که سوال میکنند، برجام چه کار کرده»، اظهار داشت: با برجام راه انتخاب ملت ایران برای تعامل با جهان، برای صادرات، واردات، انتخاب نوع مشتری و نوع کالا آزاد شده است. امروز خودمان با اقتدار و استقلال، کالای مورد نیاز خود را حتی در کالای پزشکی از هر کشوری انتخاب میکنیم در حالی که در تهیه دارو هم آزاد نبودیم و میبایستی از کشور خاص با قیمت خاص دارو وارد کنیم و امروز بهترین دارو و بهترین کیفیت و بهترین تجهیزات پزشکی را خودمان انتخاب میکنیم.
رییس جمهوری با بیان اینکه امروز در جهان دیگر رقابت برای تحریم بیشتر علیه ملت ایران وجود ندارد، تصریح کرد: امروز جهان به این نکته واقف شده است که باید با زبان تکریم و احترام با ملت ایران سخن بگوید. دیگر مجبور نیستیم که کشتیهایی که کالاها و کانتینرهای ما را حمل میکنند در بنادر کشورهای دیگر پهلو بگیرند و ما با لنج کالاها را با پول و هزینه اضافه از جیب ملت ایران به بنادر ایران منتقل کنیم.
دکتر روحانی گفت: امروز در شرایطی هستیم که زبان آنهایی که از ایران هراسی سخن می گفتند، به لکنت افتاده و شنوندههای آنها هر روز و هر روز کمتر می شود و به جای اینکه افکار عمومی در برابر حرف غلط آنها سر تسلیم فرود بیاورد، در برابر آنها لبخند تمسخر میزند.
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: آنچه برای ما مهم بود و ملت ایران به عنوان بار اصلی بر دوش دولت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و قوای دیگر گذاشته بود، عبور از بحرانها و شبه بحرانها بود و هر روز که می گذرد در زمینه ایجاد شرایط مناسب برای روابط خارجی با دنیا و مسیر درست برای حرکت اقتصادی در داخل، آرامش در اقتصاد و گشایش در روابط خارجی، شاهد گشایش نوینی هستیم .
حتی برخی از کشورها که همواره در طول تاریخ بدعهد بودهاند ،آنها را هم قدم به قدم مجبور میکنیم تا به تعهدات خود عمل کنند. هر روز که میگذرد حتی در مسایلی که همه مشکلات آن به صورت100 در صد حل نشده مثل روابط بانکی، گشایش جدیدی در روابط ما با بانکهای جهان بوجود میآید.
رییس جمهوری اضافه کرد: حتی در زمینه فناوری هستهای نیز هر روز با گشایش نوینی مواجه میشویم، اگر دیروز نمیتوانستیم یک گرم کیک زرد وارد کشور کنیم، امروز به میزان صد تن کیک زرد وارد کشور میکنیم. اگر روزی می گفتند محصول نطنز غیرقانونی است و باید از بین برود و منهدم شود و حتی پیچ و مهره آن باز شود امروز محصول نطنز را آزادانه و با افتخار به دنیا صادر میکنیم. آب سنگین را هم که می گفتند باید تعطیل کنید، امروز آب سنگین را با پول نقد به آمریکا و روسیه می فروشیم.
رییس جمهوری افزود: آیا کاری که ملت بزرگ ایران در سایه رهنمودهای مقام معظم رهبری، تلاش دیپلماتها و حمایت و کمک مجلس شورای اسلامی در راستای رفع تحریم های غلطی که علیه ملت ایران ایجاد شده بود، انجام داد، افتخار ملی برای ما نیست؟
دکتر روحانی با اشاره به اینکه دولت موظف بود در قدم اول گرههای اصلی اقتصاد را برطرف کند، گفت: اگر تسهیلاتی که سیستم بانکی به بنگاههای اقتصادی در 6 ماهه اول سال جاری ارائه کرده را با 6 ماهه سال گذشته مقایسه کنید، میبینید که ارقام تسهیلات 40 تا 45 درصد افزایش یافته و این به معنای حرکت در مسیر رونق اقتصادی است.
رییس جمهوری ادامه داد: اگر برای اولین بار در سال گذشته صادرات غیرنفتی بر واردات کشور پیشی گرفت، این به معنای حرکت در مسیر رونق اقتصادی است که البته در ماههای اولیه امسال نیز وضع این چنین است و صادرات غیرنفتی بر واردات پیشی گرفته است.
دکتر روحانی اظهار داشت: اینکه امروز به جای اینکه بار اصلی بودجه بر دوش نفت باشد بر دوش درآمدهای غیرنفتی است به این معناست که بودجهریزی در کشور ما مسیر صحیح و درستی را برگزیده است.
رییس جمهوری با بیان اینکه امروز در روابط خارجی با جهان، در شرایط مناسبتری نسبت به سالهای گذشته قرار داریم، خاطرنشان کرد: اینکه امروز از تحرک سیاست خارجی و اقتصادی ایران، رژیم غاصب صهیونیستی عصبانی است و بر عصبانیت کشورهای کم هوشی مانند عربستان افزوده میشود، به آن معناست که راه و مسیر ما درست انتخاب شده است.
دکتر روحانی با تاکید بر اینکه اساس کار دولت یازدهم بر مبنای ترمیم مداوم کابینه شکل نگرفته و دولتی نبودیم که هر از چند گاه، چند وزیر را برای ترمیم کابینه عزل کرده و یا استعفای آنها را بپذیریم و افراد جدیدی به مجلس معرفی کنیم، افزود: در دوره ای ترمیم دولت قاعده و تثبیت کابینه استثناء شده بود، اما امروز تثبیت کابینه و مدیریت قاعده ماست ولی در عین حال اگر جایی لازم ببینیم که ترمیم کابینه سرعت حرکت دولت را اضافه میکند نه اینکه جهت دولت را تغییر دهد، اقدام خواهد کرد.
رییس جمهوری تاکید کرد: دولت بر جهت و هدفی که انتخاب کرده و بر پیمانی که با مردم بسته تا روز آخر خواهد ایستاد و در این مسیر از فشار، نقد غیرمنصفانه و تخریب هراسی ندارد.
دکتر روحانی ادامه داد: آنچه برای دولت مهم است، رضای خدا، خشنودی مردم، پیشرفت کشور، عزت و اقتدار ملی است؛ اینکه بعضی از اقتدار ملی خوشحال نمیشوند، باید در ذهن و گذشته و افکار خود دقت بیشتری کنند و علت آن را در یابند؛ ایرانی، اقتدار ایران را میخواهد.
رییس جمهوری با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در جلسه مهم مقابله با آسیبهای اجتماعی مبنی بر اینکه "برای مبارزه با آسیبهای اجتماعی حتی آنهایی که به دین اسلام اعتقادی ندارند، اگر ایران را قبول دارند باید با همه توان وارد میدان شوند؛ حتی اگر کسی در عشقش به ایران تردیدی باشد و در وجدان سالم او تردید نباشد، باید با همه توان برای مقابله با آسیبهای اجتماعی، آماده شود و تحرک داشته باشد"، گفت: مگر میشود ما در جامعهای زندگی کنیم که خدای نکرده اعتیاد در آن رو به افزایش باشد و ما راحت بخوابیم.
دکتر روحانی افزود: البته آماری که شب گذشته در شورای اجتماعی کشور ارائه شد مبنی بر این بود که بحمدالله در 6 ماهه گذشته، این آمار در بخش اعتیاد و طلاق کمی کاهش پیدا کرده است که همین کاهش چند درصدی هم امیدوارکننده و مشخص است راهی که شورای اجتماعی کشور در یکسال گذشته برگزیده و انتخاب کرده و راهی که سازمان جدید امور اجتماعی کشور در این مسیر آغاز کرده، میتواند گامهای بلندی را بردارد.
رییس جمهوری اظهار داشت: امروز اگر احساس کنیم در مسیر و راه درستی که انتخاب کردهایم؛ در شیوهها، نیاز به شیوه نو، در تحرکمان نیاز به سرعت بیشتر و در مسیر رسیدن به اهدافمان نیاز به تحرک داریم، تردیدی نمیکنیم ولو اینکه از دوران دولت یازدهم یک ماه باقی مانده باشد.
دکتر روحانی با بیان اینکه رییس جمهور اگر ضرورتی اقتضاء کرده و نشاط بیشتر و مدیر تازه نفسی برای خدمت به مردم نیاز باشد، تردیدی به خود راه نمیدهد، افزود: اصل ما بر تثبیت، تغییر یا ترمیم نیست، اصل ما ادامه خدمت بانشاط نسبت به مردم است.
رییس جمهوری تاکید کرد: دولت در مسیر خدمات رسانی تعطیلبردار نیست.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه هر سه وزیر معرفی شده به مجلس شورای اسلامی، وزرای امور فرهنگی و اجتماعی هستند، گفت: وزارتخانه های آموزش و پرورش، ورزش و جوانان و فرهنگ و ارشاد اسلامی جز دستگاه هایی هستند که مقام معظم رهبری در جلسه دیشب در زمینه حل آسیبهای اجتماعی، نقش آن ها را برجسته خواندند که بار مسئولیت و هدایت فرزندان و ایجاد عدالت در جامعه را برعهده دارند.
رییس جمهوری با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش، بزرگترین دستگاهی است که فرصت برابر را برای روستایی و شهری، فقیر و غنی ایجاد میکند، افزود: این آموزش و پرورش است که اولین قدم را در ایجاد عدالت اجتماعی و فرهنگی و همچنین برای پیشرفت و تعالی بر می دارد. بسیاری از مسئولین کشور از روستاها بپا خاستهاند و از آنجا بار مسئولیت کشور را بر دوش گرفتهاند.
دکتر روحانی تاکید کرد: وزارت ورزش و جوانان دستگاهی است که میتواند به نشاط، سالم کردن و رهایی از افسردگی در جامعه و بین جوانان کمک کند.
رییس جمهوری با اشاره به آمار نگران کننده وزیر بهداشت درباره میزان افسردگی در کشور، خاطر نشان ساخت: اعتیاد به دلیل ناامیدی در کشور حاکم شده است و برخی رسانهها در نسل جوان پمپاژ ناامیدی می کنند.
دکتر روحانی تصریح کرد: ما را چه شده است!؟ در شرایطی که همه کشورهای نفت خیز و حتی کشور ثروتمندی همچون عربستان دچار بحران اقتصادی هستند و همه آنها از ذخایر گذشته قبلی خودشان استفاده می کنند، تنها در ایران است که وجود شرایط سخت اقتصادی کاهش قیمت نفت، تورم کاهش یافت رشد اقتصادی و اشتغال بوجود آمد و نه تنها از ذخیره استفاده نکرد بلکه 30 میلیارد دلار به ذخیره اضافه نمود.
رییس جمهوری ادامه داد: امروز برخلاف عده ای انقلابینما که مسایل کشور را نمیفهمند، همه دنیا و سازمانهای بینالمللی به این نکته اعتراف دارند که ایران بهترین و امنترین کشور برای سرمایهگذاری خارجی است.
دکتر روحانی با تاکید بر اینکه" ایران جاذبه بهتری نسبت به سایر کشورها برای جذب سرمایه خارجی دارد، اظهارداشت: این در شرایطی است که گاهی حرفهای ناپسند در گوشه و کنار زده میشود. اگر زبان و افکارمان را واحد کنیم و یکصدا حرف بزنیم آن وقت متوجه می شویم که این جاذبه چقدر بیشتر میشود.
رییس جمهوری افزود: اگر همه به گونهای سخن بگوییم که امید جوانان افزایش یابد، آیا درآنصورت جوان عزیز که امید به پیشرفت آینده کشور دارد، به سمت مواد مخدر ،الکل و سمت فساد میرود؟ امکان پذیر نیست.
دکتر روحانی گفت: باید امید و نشاط به جوانان و جامعه دهیم. خواست من از آقای سلطانیفر برای وزارت ورزش و جوانان این بود که ورزش همگانی و قهرمانی فوقالعاده مهم است اما از این دو مهمتر مسأله جوانان کشور است.
رییس جمهوری ادامه داد: متأسفانه ورزش و جوانان مخلوط شد و باید با نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی به منظور یافتن راهحل های بهتر ، مشورت کنیم که جوانان نسبت به آینده و پیشرفت کشور امیدوار شوند و با نشاط فوقالعاده و مصمم در صحنه سیاسی و اجتماعی شرکت کنند.
دکتر روحانی گفت: جوانها باید در سایه ورزش نشاط جسمی ، در سایه مسایل فرهنگی، نشاط روحی، در سایه تشکلهای مختلف، روحیه فعالیت اجتماعی و در سمنها، اجتماعات مختلف و حضور در احزاب نشاط سیاسی پیدا کنند. نباید وقت خالی برای جوانانمان بگذاریم و او باید بخشی از فکرش به حزب و سیاست، مسایل اجتماعی، امور خیریه، هویت ایرانی و اسلامیاش و علم و تحصیل باشد.
رییس جمهوری با بیان اینکه فضای مجازی یک واقعیت کشور و جهان است، تاکید کرد: این تقصیر ماست که محتوا را غنی نمیکنیم. همه باید تلاش کنیم محتوای فضای مجازی را غنی و جاذبههای فراوان را در شبکههای اجتماعی ایجاد کنیم.
دکتر روحانی با طرح این سوال که چرا ما جاذبه ایجاد نمیکنیم؟ ، گفت: ما جاذبه ایجاد نمی کنیم و وقتی هم کسی علیه ما در فضای مجازی فعالیت می کند، می آییم با خود فضای مجازی که ابزار کار است، مقابله می کنیم. اینجا ابزار تقصیر ندارد، فقدان محتوا مقصر است. مسئول تامین محتوا ما هستیم. ما باید محتوا را غنی و شبکههایی ایجاد کنیم که همه عاشقان ایران در سراسر دنیا بیایند کاربر آن شبکه شوند. باید آنقدر جاذبه برای اسلام ایجاد کنیم که همه جوان های دنیا به آن شبکههای دینی و فرهنگی مراجعه کنند. باید برای نسل جوانمان برنامهریزی کنیم و این بار سنگین بر عهده وزارت ورزش و جوانان است.
رییس جمهوری افزود: ارشاد اسلامی، سینماها، کتاب، تئاتر، شعر، رسانهها، روزنامهها، آن همه بحث داریم که ما از این ابزار قوی و بزرگ چگونه میخواهیم برای هدایت نسل جوانمان استفاده کنیم. اینجا این نکته را بگویم، اگر میخواهیم اقتصاد و علم و تکنولوژی ما پیشرفت کند همه اینها ریشهاش به فرهنگ برمیگردد. باید در فرهنگ سرمایهگذاری کنیم. فرهنگ است که با فساد مبارزه میکند. دادگاهها نمیتوانند به تنهایی با فساد مبارزه کنند. نیروی اطلاعاتی و پلیسی نمیتوانند به تنهایی با فساد مبارزه کنند.
دکتر روحانی با تاکید بر اینکه دولت که مسئول مبارزه با فساد است به تنهایی نمیتواند به این ماموریت عمل کند، اظهار داشت: مبارزه با فساد از فرهنگ آغاز میشود. از نوجوانی شروع میشود. ایمان از سنین نوجوانی باید در دل جوانهای ما مستقر شود. ما با ایمان و امید و اعتماد، با علم و دانش، با هویت ایرانی و اسلامی میتوانیم جامعه سالمی داشته باشیم.
رییس جمهوری تصریح کرد: بعضیها مثل اینکه بالا و پایین کردن فساد برایشان لذت بخش است. اگر دستگاهی وامی داده و آن پول شده بدهی معوق، نمی دانم بعضی از رسانهها خوششان میآید که بدهی معوق را بگویند اختلاس که بعضی ها هم توجه دقیق به لغت و عبارتها نمیکنند. اگر فسادی است با آن مبارزه کنیم نه اینکه آن را بزرگ کنیم. نه اینکه طوری تبلیغ کنیم که به نظر برسد بعضیها دارند فساد را در جامعه عادی سازی میکنند.
دکتر روحانی ادامه داد: حواسمان باشد که نباید کار بد را شیوع داد. چرا قرآن میگوید اگر کسی گناه کرد، گناه کرده اما اگر به دوستش گفت من گناه کردم گناهش دو تا می شود و اگر به جمعی از دوستانش گفت گناهانش می شود صد گناه. اگر در روزنامه آمد گفت من گناه کردم میشود میلیونها گناه.
رییس جمهوری با بیان اینکه برای این نظام خون و شهید داده شده ، آن همه تلاش شده، آن همه زندان و آن همه جبهه"، خاطرنشان کرد: اگر کسی گناهی کرده باید با خدای خودش توبه کند. اگر حقالناس است باید برود ادا کند، نه اینکه در خیابانها جار بکشیم آن هم به دروغ. نباید عادیسازی کنیم. این کشور، کشور اسلامی است. نگذاریم دیگران که به کشور ما خیانت کردند و به پناه دیگران در خارج رفتند به استناد حرفهای نادرست برخی از افراد در داخل این کشور، کشور و نظام را هو کنند.
دکتر روحانی با تشریح اهمیت و جایگاه سه وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش پرورش و ورزش و جوانان گفت: از مجلس و نمایندگان محترم می خواهیم با رای اعتماد خودشان به این سه وزیر پیشنهادی، برای آغازی با نشاط مجوز فعالیت و کار دهند.
رییس جمهوری اضافه کرد: از آقای جنتی به دلیل تلاش و کوشش در وزارت ارشاد و خدماتی که کردند، تشکر میکنم، اما هم خود ایشان استعفا دادند و هم نیاز بود به یک مدیر با روحیه جدید که بتواند این بار مسئولیت را در ماههای پیش رو با سرعت بیشتر به سمت اهدافی که اهداف همه ما و نظام است، به پیش ببرد.
دکتر روحانی اظهار داشت: آقای دکتر صالحی امیری، یک جامعه شناس فرهنگی است. من حداقل، 13، 14 سال با ایشان کار کردم، در شورای عالی امنیت ملی و مرکز تحقیقات استراتژیک همکار بودیم. در دولت هم در این 3 سال در کتابخانه ملی همکار دولت بودند و هر کجا بودند در شورای امنیت ملی که بودند در مرکز تحقیقات و کتابخانه ، کارشان مورد رضایت بود. پرتلاش و با روحیه و پرکار بودند.
رییس جمهوری افزود: ایشان صاحب نظر هستند و در مسایل فرهنگی، صاحب دهها مقابله و کتاب هستند. تدریس دارند و برنامهریز در امور فرهنگی هستند و با توجه به سوابقی که ایشان دارد که در درون نظام بوده و مدتی در مغز و استخوان نظام فعال بوده، دغدغههای نظام را به خوبی میداند و میشناسد. به مسأله تنوع فرهنگی داخل کشور کاملاً تسلط دارد، میداند که وزیر ارشاد در دنیای فرهنگ، با فعالیت آزاد مردمی و جذب نخبگان و انجمنهای علمی و هنرمندان و نویسندگان و صاحبنظران، باید کسی باشد که جاذبهاش برای فرهیختگان، اندیشمندان، هنرمندان و صاحبنظران زیاد باشد.
رییس جمهوری در ادامه با بیان اینکه اساس فرهنگ دینی و ملی در اختیار صاحبان فرهنگ است و وزارت ارشاد باید هدایت و پشتیبانی کند، اظهارداشت: صاحبان فرهنگ، فرهیختگان ، اساتید دانشگاه، هنرمندان، دانشجویان و فرهنگیان هستند و اینان باید این بار را بر دوش بگیرند.
دکتر روحانی با ابراز امیدواری از اینکه آقای دکتر صالحی امیری به خوبی از عهده مسئولیت جدید بر آید،گفت: امیدواریم در ماههای آینده شاهد شکوفایی فرهنگ و رضایت بیشتر مردم و هنرمندان و کاهش فاصله و شکاف در امور اجتماعی و فرهنگی باشیم. یکی به سمت راست راست و یکی چپ چپ سوق نیابد بلکه باید به هم نزدیک شویم. اسلام دین سمحه و سهله است، اسلام دین سختیها و مشکلات نیست، اسلام دین فطرت است. در اسلام عسر و حرج نیست.
دکتر روحانی تاکید کرد: باید اسلام آسان و اسلام پرجاذبه را به خوبی در وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی کنیم و در عین حال از اصول، فرهنگ اسلامی و هویت ایرانیمان ذرهای کوتاه نیاییم.
رییس جمهوری با بیان اینکه مقام معظم رهبری در مسایل فرهنگی بسیار حساس و در این زمینه صاحب نظر هستند، اظهارداشت: باید به نکاتی که مورد نظر ایشان است ، دقت شود و به مواردی که ایشان حساسیت دارند باید با حساسیت برخورد شود و انشاء الله وزارت ارشادی داشته باشیم که همه مردم را در مسیر نشاط، فرهنگ اسلامی و هویت دینی قرار دهد.
دکتر روحانی در ادامه با اشاره به صلاحیت و ویژگی های آقای سلطانیفر وزیر پیشنهادی ورزش و امور جوانان، گفت: ایشان چهرهای هستند که هم فعالیت اجتماعی و هم فعالیت سیاسی و ورزشی داشته و به مسأله ورزش علاقه مند است و امور ورزشی را همیشه دنبال میکند. خود علاقه به یک کار، کار را سهل و دشواریها را آسان میکند.
رییس جمهوری اضافه کرد: آقای سلطانی فر مدیر توانمندی است و در بخش گردشگری کار بسیار خوبی داشته و شاهد پیشرفت بسیار خوبی هم در جذب گردشگران و هم در ثبت میراث فرهنگی ،هم در اعتلای فرهنگ ایرانی و هم در رونق صنایع دستی بودیم .
دکتر روحانی با اشاره به اینکه ورزش و جوانان برای ما بسیار اهمیت دارد و مطمئن هستم که ایشان این بار مسئولیت را به خوبی به مقصد میرساند، گفت: ضمن تشکر از تلاش های آقای دکتر گودرزی در عین حال فکر میکنم آقای سلطانی فر با روحیه و نشاط جدید و با نفسی نو و با همفکری و همکاری و حمایت شما نمایندگان ، پیشرفتهای خوب در ورزش و هم در زمینه جوانان ایجاد کنند.
رییس جمهوری، آموزش و پرورش را مهمترین نهاد فرهنگی کشور برشمرد و گفت: هیچ نهاد فرهنگی مهمتر و کارسازتر از آموزش و پرورش نداریم؛ ساماندهی بیش از 13 میلیون دانشآموز در کلاسهای درس و این همه معلمین دلسوز در سراسر کشور، کار بسیار بزرگ و سختی است.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه دکتر فانی در دوران فعالیت سه ساله، تلاش و کوشش فراوان کرده و بسیاری از مسایل جزیی را حل کردند و از زحمات ایشان تقدیر و تشکر میکنم، افزود: ما امروز به نقطهای رسیدیم که باید از یک نیروی جدید با توانمندی خوب استفاده و بهرهبرداری کنیم.
رییس جمهوری ادامه داد: دولت برای رفع مشکلات آموزش و پرورش حتی در زمینه بحث مادی علیرغم اینکه در سال گذشته و امسال از لحاظ منابع مالی با شرایط ایدهآل فاصله داشتیم، اقدامات فراوانی انجام داده است؛ شما نمایندگان مجلس به خوبی میدانید که هزینه جاری آموزش و پرورش در سال 92، 14 هزار و 500 میلیارد تومان بوده و امسال در سال 95 هزینه جاری آموزش و پرورش 30 هزار میلیارد تومان و 2 برابر سال 92 است.
دکتر روحانی افزود: علاوه بر آن تصمیم گرفتیم 4 هزار میلیارد تومان از درآمد اوراق صکوک اجاره را در اختیار آموزش و پرورش بگذاریم که از آن برای پاداش بازنشستگان و سایر مطالبات استفاده شود که البته این 4 هزار میلیارد تومان شامل آن 30 هزار میلیاردی که ذکر شد، نمی شود.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه کار فرهنگی را نمیشود با پول ارزشگذاری کرد چراکه فرهنگیان کشور از جان خود گذشته و با عشق کار میکنند، گفت: خدماتی که انجام میدهیم در حد توان ما به عنوان تشکری ساده در برابر خدمات بلند و غیر قابل ارزشگذاری این خادمین ملت و نسل جوان و نوجوان جامعه است.
دکتر روحانی فاصله بین آموزش عالی با آموزش و پرورش را یکی از مسایلی عنوان کرد که در کشور ما وجود دارد و اظهار داشت: میدانید در بسیاری از کشورهای دنیا آموزش عالی و آموزش و پرورش یک وزارتخانه است؛ حالا در کشور ما دو وزارتخانه است که باید تلاش کنیم به هم نزدیک شده و یک مسیر را انتخاب و طی کنند.
رییس جمهوری در بیان خصوصیات حرفه ای و اخلاقی دکتر دانش آشتیانی که برای تصدی وزارت آموزش و پرورش به مجلس معرفی شده است، گفت: ایشان شخصیتی هستند که دارای مراتب علمی از بهترین دانشگاههای سطح دنیا بوده و دارای تلاش در دفاع مقدس است.
دکتر روحانی با بیان اینکه اولین آشنایی بنده با آقای دکتر دانش آشتیانی در ستاد پشتیبانی جنگ بود، ادامه داد: شورای عالی پشتیبانی جنگ در سال 65 به ریاست مقام معظم رهبری که در آن دوران رییس جمهور بودند، تشکیل شد و به عنوان مسئول ستاد پشتیبانی جنگ با همه وزارتخانهها و دستگاهها و نمایندگان دستگاهها و معاونت جنگ وزارتخانهها به طور منظم جلسه داشتم و در آن ستاد آقای دکتر دانش به عنوان رابط دانشگاه و جنگ بود و خدمات فراوانی به دفاع مقدس و رزمندگان ارائه کردند.
رییس جمهوری با اشاره به فعالیت دانش آشتیانی در آموزش عالی و تجربیاتش در آموزش و پرورش گفت: ایشان کسی است که از سالها پیش، از سال 45، کارش را در آموزش و پرورش آغاز کرده ، مشاور، معاون و مسوول بوده و کاملاً با زوایای آموزش و پرورش آشنا است و من دفعه پیش هم که صحبت کردم ایشان میگفت در احزاب و جریانات سیاسی نیستم. سالهاست که اینها را ترک کردم و متمرکز در آموزش و کار تخصصی خودم هستم.
دکتر روحانی اظهار داشت: ما همین وزیر را میخواهیم. وزیری که از همه نیروها، افراد و جناحها استفاده و بهرهبرداری کند و تلاش ایشان برای ارتقاء آموزش و پرورش و نسل جوان ما باشد. به خصوص اینکه ایشان به شیوههای آموزشی بسیاری از کشورهای دنیا آشناست و در بحث اقتصاد و نحوه اداره آموزش و پرورش ایشان تجربه و تخصص دارد. تردیدی ندارم که آموزش و پرورش با مدیریت آقای دکتر دانش آشتیانی، شاهد یک تحول مثبت هم برای معلمین، هم برای بخش آموزش و هم برای بخش تربیت و هم برای نسل جوان ما خواهد بود.
رییس جمهوری ضمن سپاسگزاری از نمایندگان مجلس، اظهار امیدواری کرد با رأی قاطع نمایندگان دهم به زودی شاهد فعالیت جدید این سه وزارتخانه و با نشاط جدید باشیم.