پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
آیت الله مصباح یزدی با تاکید بر این که جز تقویت مبانی اعتقادی و ارزشی راهی برای جلوگیری از انحراف و فساد وجود ندارد، از دیدگاه هایی که پیروی از فرهنگ غربی و آمریکایی را تئوریزه می کنند انتقاد کرد.
به گزارش «انتخاب»؛ آیت الله محمدتقی مصباح یزدی رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی انتظامی که در سالن اجتماعات این مؤسسه برگزار شد، گفت: شغل هایی در جامعه شغل هایی هستند که غالبا جانشین پذیر است به عنوان مثال اگر نانوا نباشند این امکان وجود دارد که مردم در خانه خود نان تهیه کنند.
وی افزود: اگر پلیس در کشور نباشد امنیت به خطر می افتد و زندگی اجتماعی شکل نمی گیرد، کسانی که از دیرباز فلسفه سیاسی را نوشتند عمده دلیل آن ها درباره لزوم تشکیل دولت این بود که اگر دولت در جامعه نباشد ناامنی می شود و با وجود ناامنی زندگی اجتماعی شکل نمی گیرد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که استفاده کردن از موقعیت برای سعادت دنیا و آخرت شرط دیگری غیر از پذیرفتن شغل دارد، اظهار داشت: این شرط عبارت از نیست انسان ها است، اگر نیست فقط شغل باشد نمی توان انتظار پاداش اخروی داشت اما اگر نیست انجام وظیفه و خدمت برای خدا باشد ثواب اخروی دارد.
وی ادامه داد: گاهی برخی می گویند که پلیس های دیگر کشورها به دلیل سخت گیری قوانین و تأمین بودن نیروها وظیفه خود را به خوبی انجام می دهد و در آن کشورها فرهنگ نظم وجود دارد اما باید بدانیم ولو اگر در پلیس ما کاستی هایی وجود دارد در بسیاری از کشورها اوضاع بسیار خراب بوده و فسادهای فراوانی وجود دارد؛ برخی از کارهایی که ما وظیفه پلیس می دانیم پیگیری کند در آن کشورها هیچ عیبی ندارد و امری عادی به شمار می رود.
آیت الله مصباح یزدی با بیان این که امنیت کشور ما از امنیت کشورهای دنیا بهتر است، ابراز داشت: امنیت همسایه ها که هیچ حتی امنیت کشورهایی که ادعا می شود پیشرفته هستند و امنیت بالایی دارد به امنیت ایران نمی رسد، با وجود برخی نقص هایی که وجود دارد اما امنیت ما در دنیا بی نظیر است.
وی با اشاره به دلیل وجود امنیت بالا در کشور عنوان کرد: آیا ما همانند برخی کشورها قوانین سخت گیرانه داریم یا حقوق پلیس های ما بالا است که تأمین باشند، وضعیت به ویژه با وجود گرانی ها و تورم ها مشخص است و افراد متوسط جامعه را در هیچ قشری راضی نمی کند.
رییس مؤسسه امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: فقط یک اقلیتی هستند که با ویژگی های خاص که هر روز به ثروت آن ها افزوده و فاصله آن ها با توده مردم بیشتر می شود وگرنه عموم مردم خیلی راضی نیستند، به ویژه کارمندهایی که حقوق ثابتی دارند و هر روز هزینه سنگین تر و جنس ها گران تر می شود.
وی اضافه کرد: در کشور ما و برخی کشورهای دیگر عامل مشترکی وجود دارد که پایبندی به ارزش های دینی است، ممکن است گفته شود که فلان کشور مسیحی مسلمان نیست که پایبند به ارزش ها باشد، نباید فراموش کرد ارزش هایی که انبیای الهی برای بشر آوردند و در بین مردم نهادینه شده کم نیست؛ حتی یک انسان بت پرست برای خود ارزش هایی دارد و مقید است که آن ها را رعایت کند.
آیت الله مصباح یزدی با بیان این که هر جا پایبندی به ارزش های دینی بیشتر باشد امنیت، نوع دوستی، خیرخواهی و مهربانی بیشتر خواهد بود، اظهار داشت: جاهایی که ارزش ها وجود ندارد به دلیل این است که پایه های اعتقادی و ارزشی سست است.
وی ادامه داد: اگر گفته شود جاهایی که امنیت دارد به دلیل وضع قوانین سخت و انضباطی است و در کشور ما هم وضع شود آیا وضعیت اصلاح می شود، احتمال دارد با وضع این قوانین راه جدیدی برای تخلفات جدید پیدا می شود، به عنوان مثال در دوره های گذشته بازرسی گذاشته بودند تا بر گران فروشی ها نظارت کند اما همین برخی از این بازرس ها راهی برای اخاذی پیدا کرده بودند که بعد از چند مدت بازرسی را بستند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که این گونه نیست که لزوما با درنظر گرفتن قوانین سخت وضعیت حل شود، ابراز داشت: گاهی اتفاق افتاده پشت کوه قاف کسانی با تعدادی از نمایندگان مجلس زد و بند کردند که مثلا فردا به فلان چیز رأی دهند، سکه تقسیم یا وعده های داده شده تا فردا نمایندگان رأی بدهند، همان کسانی که دیروز انتقاد می کردند امروز رأی می دهند.
رییس مؤسسه امام خمینی(ره) با بیان این که با صرف وضع قوانین سخت و در نظر گرفتن مجازات های سنگین کار به سامان نمی رسد، گفت: اگر تلاش کنیم که نیروها دیندار باشند و از خدا بترسند اوضاع به گونه ای دیگر می شود، اگر هزینه هایی که برای بسیاری از موارد صرف می کنیم نصف آن را برای این که مبانی دینی، اعتقادی و ارزشی افراد را تقویت کنیم بهتر به هدف می رسیم و آفات کمتر خواهد بود.
آیت الله مصباح یزدی با بیان این که اگر دین باشد نیازی به وضع قوانین سخت گیرانه نیست، گفت: اگر در هر کشوری ارزش های دینی نهادینه شود امنیت بالاتر خواهد بود.
وی افزود: اگر این گونه باشد متوجه می شویم چرا از وقتی که انقلاب به پیروزی رسید و حکومت اسلامی بر قرار شد نهاد جدید در نیروهای مسلح به عنوان عقیدتی سیاسی به وجود آمد، کسانی بودند که تحت تأثیر فرهنگ غربی یا این که خود ریگی در کفش داشتند می گفتند که شما با این کار مغز افراد را شست وشو می دهید و آن ها را به گونه ای به بار می آورید که بر اساس خواسته شما کار کنند که خلاف آزادی است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که نمونه بارز تفکر لیبرالیسم افراطی آمریکا است، اظهار داشت: هیچ جای دنیا همانند آمریکا بی بند و باری و سقوط ارزش های اخلاقی وجود ندارد.
وی با اشاره به سفر خود به کشور شیلی ادامه داد در این سفر با هیأت رییسه دانشگاه تراز اول شیلی دیداری داشتیم که می گفتند «ما از آینده جوانان خود ناامید هستیم چون تحت تأثیر فرهنگ آمریکایی فاسد شده اند و هیچ امیدی به آن ها نداریم، هیچ جایی را در دنیا نمی شناسیم که برنامه ای برای اصلاح جوانان ارائه دهد تنها چیزی که شنیدیم نهضتی است که امام در ایران راه انداخته که برنامه اخلاقی دارد و ما احتمال می دهیم شما بتوانید با الگو گیری از روش امام به ما روشی را پیشنهاد کنید تا جوانان را از فساد نجات دهیم».
رییس مؤسسه امام خمینی(ره) با بیان این که فرهنگی که در آمریکا هست در هیچ جای دنیا وجود ندارد، ابراز داشت: حتی اروپایی ها هم سعی می کنند که زیر بار این فرهنگ نروند، بسیاری از اساتید اروپایی تصریحا و تلویحا فرهنگ بی بندوباری آمریکایی را مذمت می کنند.
وی عنوان کرد: ما با چنین فرهنگی مواجه هستیم که روز به روز نفوذ بیشتری در کشورها و عمق بیشتری در فساد پیدا می کند، یکی از موضوعات و سوژه هایی که کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا در تبلیغات خود مطرح می کنند این است که ما مخالف هم جنس بازی نیستیم و از آن حمایت می کنیم، این سوژه تبلیغاتی آن ها برای جلب آرای مردم است.
استاد برجسته حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: می خواهند فرهنگ فساد را جهانی کرده و این بلا را بر سر ایران اسلامی بیاورند، آیا در برابر این مسأله قانون وضع کنیم درست می شود، اگر خدایی نکرده یکی از کسانی که در دولت مقامی دارد نسبت به این مسائل بی میل نباشد و بگوید آمریکا کشور متمدن و الگوی ما است چه باید کرد.
وی اضافه کرد: می گویند آمریکا الگو نباشد پس چه کسی باشد، می گویند اگر می خواهیم پیشرفت کنیم الگویی بهتر از آمریکا نخواهیم داشت، ادعا می کنند برای پیشرفت همان کاری را که آن ها کردند باید انجام دهیم و ما از فرق سر تا ناخن پا باید فرنگی شویم وگرنه به فقر و فلاکت مبتلا خواهیم بود؛ می گویند خیلی هم نباید دغدغه آخرت را داشت حال چه چیزی می تواند جلوی این سیل بنیان کن را بگیرد.
آیت الله مصباح یزدی با بیان این که هیچ راهی برای جلوگیری از فساد و انحراف جز تقویت مبانی اعتقادی و ارزشی یعنی دین وجود ندارد، گفت: اگر آرامش، خانواده سالم امنیت می خواهیم باید دین داشته باشیم و هیچ چیز نمی تواند جای دین را بگیرد؛ اگر این است که از همان پایین باید شروع کرد و هر مسؤولی باید سعی کند که زیر دستان خود را دیندار تر بار بیاورد.